geen uitlaatgelegenheid

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel himhim

Hallo

 

wij hebben nu ong 4/5 weken een chiuwuawa pup ze is nu 16 weken oud en wonen zelf in een flat. De eerste 2 week is het ons niet gelukt om haar buiten te zetten, zodra we buiten stonden zette ze geen voet meer verder (mischien ook wel door de kou). Dus we hebben haar kattenbakzindelijk gemaakt en dan met een krantje erin.

 

savond gaat de bench dicht en heeft ze een hoekje met een stuk krant waar ze haar behoefte kan doen. 

 

We willen haar het liefst zindelijk maken voor buiten, maar ten eerste wonen we in een flat en ten tweede is de dichtsbijzijnde uitlaatveld mischien een kilometer ver. Ik moet er wel bij vermelden dat onze Noa in de buurt van ons huis absoluut neit wil lopen dan ziet ze namelijk de voordeur. Dus we nemen haar elke dag ergens mee naar toe waar ze ons huis niet kan zien. Wanneer het te koud is loopt ze ook niet en savonds wil ze ook niet lopen.

 

wanneer alles klopt. Dus niet koud, niet donker en geen huis in zicht dan kunnen we wel een wandeling van een uur maken. Maar doordat deze combinatie op dit moment vooral door het weer weinig voor komt is ze dus krant zindelijk en doet ze buiten bijna niets meer. 

 

Hoe kan ik hier het beste mee omgaan?

 

mijn 2e vraag is savond doen we haar bench dicht maar we willen langzamerhand haar bench weg gaan halen.  Hoe kan ik ervoor zorgen dat ze ookmsavonds in haar kattenbank doet?

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

honden page profiel himhim

Het onderwerp moet zijn geen uitlaatgelegenheid. Type op je telefoon gaat toch niet zo gemakkelijk zie ik. 

honden page profiel ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

honden foto van ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

Een uur lopen is wel heel lang hoor voor een pup.

 

Als jullie pupje het koud heeft kun je haar ook een dekje geven, zodat het niet zo koud aanvoelt. Bij de dierenwinkel zijn genoeg kleine hondendekjes/jasjes te vinden (hele Chihuahua outfits kun je vinden).

 

Het komt nu op mij over dat jullie een beetje te snel hebben toegegeven, dus het kost nu misschien weer wat extra moeite om jullie pup te leren dat er buiten geplast en gepoept moet worden.

 

Ik zou eerst zorgen dat ze goed zindelijk is voor jullie de bench weg halen. Kattenbakzindelijk ben ik zelf geen voorstander van (tenzij het een kat is...)

 

Is er helemaal geen blokje gras van een meter bij een meter te vinden in de buurt?

Lijkt me toch niet dat iedere hondenbaas in de buurt eerst een kilometer moet lopen voor de hond zijn eerste plas kan doen.

honden page profiel Landseer ectLandseer ectgoedgekeurde fokker

honden foto van Landseer ect

" Het onderwerp moet zijn geen uitlaatgelegenheid. Type op je telefoon gaat toch niet zo gemakkelijk zie ik.  "

Even veranderd voor u.. 

honden page profiel himhim

Ze heeft nu wel jasjes maar dat had ze toen ook. Bij ons appartementencomplek is een grasveld maar daar mag ze niet op komen is voor kinderen en etc. Maar daar doet ze toch nix omdat ze ons huis dan ziet. 

 

Een uur lang wandelen is incl 200 keer stoppen, ze snuffeld wel erg veel doordat ze alles aan het verkennen is en staat hierdoor heel vaak stil. 

 

Wanneer we in de buurt van ons huis zijn of wanneer ze niet wil lopen trilt ze heel erg en doet ze zo zielig. Wanneer we eindelijk op gang komen dan trilt ze ook niet meer.

honden foto van Spreken is zilver Zwijgen is Goud.

Optillen snel naar een plek met gras lopen daar wachten tot ze iets gedaan heeft overdreven belonen.

En echt gaan werken aan toch stukjes met het diertje te gaan lopen, klein of niet het is een hond, en een hond heeft beweging en socialisatie nodig.

 

Loop bij het diertje weg, blijft het zitten prima aan het eind van de lijn kun je verschillende dingen proberen, daar blijven staan en de hond negeren tot ie gaat lopen zo gauw die zelf gaat lopen belonen, wat lekkers enthousiaste stem "goed zo" dat is braaf. 

Leid af met een speeltje ga met m spelen en laat m spelender wijs met je mee lopen. >puppycursus kan ook prima voor een chihuahua. 

 

Op dit moment lijkt het erop dat de chihuahua eigenlijk de touwtjes in handen heeft. Op een manier die eigenlijk niet in zijn voordeel is want, die beweging e.d. heeft ie gewoon echt nodig.  

 

Op dit forum zitten diverse mensen met chihuahua, je kan kijken of er toevallig iemand in de buurt woont en misschien eens samen afspreken als er een soortgenootje bij is loopt ie misschien wel makkelijker mee en raakt zo wat over die drempel heen. 

 

Zorg dat naar buiten gaan leuk word bij regen kun je een regen jasje aan doen qua kou is een jasje mogelijk maar het schijnt vooral zo te zijn dat het belangrijk is te zorgen dat ze blijven bewegen als het koud is en ze blijven veel stil staan ja dan krijgen ze het koud.

 

Tis echt even zoeken waarmee je je hond kan motiveren, maar jullie zullen hem hiermee moeten helpen doorheen moeten helpen want uit zichzelf gaat ie dat duidelijk niet doen.

 

Verder een kattenbak prima voor noodgevallen, maar het is een hond blijf er aub aan werken dat je hond het buiten gaat doen. Al moet je inbeginsel 12x per dag ervoor naar buiten. Je weet invoren als je een hond neemt hoe de situatie is, afstand van eerste veldje e.d. 

Wij zitten momenteel ook nog in een flat (met lift) en hebben ook Sadi getilt tot ze pajk weg 20kg was, direct buiten neergezet,  (puur ter voorkoming dat ze in de gezamelijke ruimte wat zou laten lopen) laat ze het buiten direct lopen en niet op het gras doorlopen naar het gras deed ze daar nog een plas extreem belonen (Wel later uiteraard ff een emmer water over de stoep) In jullie geval kun je de hond makkelijk naar het veld toe dragen maar vanaf daar zelf lopen en wel daar waar jullie naar toe willen, elke keer dat je terug gaat omdat de hond dat wil wint de hond..... 

Niet gaan trekken aan dat lijntje dat geeft alleen maar een negatieve ervaring aan uitlaten/samen wandelen. Zorg dat het leuk wordt enthousiasme, wat lekkers favoriete speeltje gek doen. Zorg dat de intersse bij jullie komt te liggen jullie leuk zijn, en de hond dus met jullie mee gaat willen .

honden page profiel Spreken is zilver Zwijgen is Goud.Spreken is zilver Zwijgen is Goud.

honden foto van Spreken is zilver Zwijgen is Goud.

O ja elke pup heeft de eerste weken de neus naar huis staan daar moet je echt doorheen. 

 

 

 

En betreft wandeling van een uur... dat heb je toch niet in gedachten voor een pup van 16 weken he?

Normaliter staat per maand 5 minuten erbij pup van 4 maand mag 20 minuten lopen (maar is wel iets wat heel netjes opgebouwd moet worden).

 

 Alleen tillen naar de plek waar ze mag wat doen en verder zelf laten lopen hoe ze ook gaat zitten of staan of trillen... het is een hond geen popje en honden hebben heel snel door wanneer hun gedrag geen effect heeft maar weten er ook heel goed misbruik van te maken wanneer ze zien dat het wel het gewenste effect heeft.

honden foto van Willemijn _ baasje van Bams ¥ _ en Ozjin.

geen uitlaatgelegenheid ? een kilometer ver ? niet vlakbij een stukje gras of berm ?

 

neem zakjes mee, en als je pup wat doet dan ruim je het op, een pup een uur lopen dat kan nog lang niet, het zijn steeds minuutjes die je verder kan, maar niet op deze leeftijd een uur lopen.

 

desnoods neem je de fiets, zet ze in een mandje en ga naar een uitlaatzone waar je ze op de grond zet, fiets op slot, op de standdaard en daar even rond wandelen, behoeftes gedaan, mandje in en naar huis.

 

probeer zo min mogelijk je pup binnen te laten plassen of behoeftes doen, ook niet een stukje afbakenen in haar bench, een hond die binnen mag plassen en poepen zal heel laat of nimmer zinderlijk worden in huis. zet de bak buiten op het balkon en laat daar de behoeftes doen, niet binnen.

 

zo kan je smorgens vroeg de eerste nood even op de bak laten doen, buiten , en dan aankleden jij en je pup mee nemen naar beneden en daar op straat zetten en wandelen, al is het maar tien minuten. en zo ga je meerderen keren per dag naar buiten, een pup moet heeeeeeel vaak.

 

savonds de laatste plas voor het naar bed gaan kan je ook op de bak buiten doen, hoeven jullie niet laat de straat op... snachts ook, even plassen buiten op de bak, niet binnen, ga er voor uit, geen hoekje in een bench maken zodat je pup daar plast, niet doen, buiten zetten op de bak op het balkon.

honden page profiel himhim

Zal er voortaan voor zorgen dat ze neit te lang loopt. Wat ik er wel bij moet vermelden wanneer we WEL wandelen blijft ze wandelen vandaar een uur, gedacht dat ze dit wel leuk zou vinden wat ik wel trg zie aan haar houding. 

 

Ze kan haar plas en poep wel ophouden tot dat we weer thuis zijn bij de kattenbak. Wanneer we 3 uur lang in de auto zitten en we stappen vervolgen uit en doen een kleine wandeling dan doet ze buiten niets tot dat we de voordeur opendoen. Dan rent ze naar de kattenbak en doet ze haar behoefte daar.

 

hoe kunnen we de overgang maken van savonds in de bench naar kattenbak en kattenbak naar buiten? 

 

Wanneer ze haar behoefte in de kattenbak heeft gedaan dan rent en springt ze rond en rent ze naar de la waar haar snoepjes liggen. 

 

 

honden foto van Willemijn _ baasje van Bams ¥ _ en Ozjin.

smorgens vroeg moet een hondje altijd plassen en poepen, ze doet niets buiten schrijf je ? dan zorg je dat je smorgens vroeg je snel aankleed, hoppa op je slippers naar buiten, hondje op je arm, en zet ze buiten, en loop daar een rondje, heus ze moet wat doen.

 

niets gedaan ? dan okee ga je naar binnen, zie je dat ze naar de bak rent, oppakken en buiten zetten, ja het is een geren, maar zinderlijkstraining is niet even gedaan, daar gaat veel tijd in zitten. je hondje moet even beseffen dat er buiten geplast en gepoept moet worden, niet binnen, dat is een nadeel als je een bak binnen zet, altijd op balkon of gewoon naar buiten. dat is niet een twee drie, volhouden .

 

snachts , dan ga je er om een uur of drie even uit, zet ze op de bak, je zal zien dat ze plast, bak wel buiten he, niet binnen.

honden page profiel himhim

Even mischien wel een domme vraag, maar is het zo erg wanneer ik voldoende wandel met haar, heel soms doet zehaar behoefte dan wel buiten,dat ze gewoon kattebakzindelijk blijft of zo'n puppy pad zindelijk?

honden page profiel ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

honden foto van ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

Er zijn mensen die inderdaad een plas-mogelijkheid in huis houden voor hun kleine hondje.

Zelf zie ik er het nut niet van in. Hond = hond, of het nou een Chihuahua is of een Newfoundlander en een hond moet gewoon lekker buiten zijn plasjes en poepjes doen.

 

Als jullie hondje eenmaal goed zindelijk is dan hoeft ie écht niet binnen op de kattenbak/puppypad/oude krant.

 

In plaats van veel lopen zou ik juist zoveel mogelijk op hetzelfde stukje blijven. Als je elke keer gaat lopen is alles interessant en vergeet de pup te plassen. Wij stonden in het begin ook op het grasveld op de hoek, geloof dat we 3 bij 3 meter gebruikten. Saai, maar voorspelbaar en dan leert je hondje om buiten te plassen.

Als dat eenmaal in haar systeem zit, dan kun je eens een blokje om doen, naar een ander stukje lopen.

honden page profiel Spreken is zilver Zwijgen is Goud.Spreken is zilver Zwijgen is Goud.

honden foto van Spreken is zilver Zwijgen is Goud.

Een hond hoort de behoefte buiten te doen zolang je gelegenheid blijft geven het binnen te doen gaat ze het niet buiten doen.

 

Elke keer opnieuw dat ze het buiten doet idioot belonen snoepje goedzo braaf eventueel plasje doen hoopje doen benoemen wanneer ze het doet zo kun je haar uiteindelijk ook op commanda iets laten doen (als ze moet).

 

Binnen iets doen niet belonen.... ook niet als ze op de kattenbak doet haar voorkeur moet worden om het buiten te doen.

 

Kattenbak voor de nacht en ochtend noodplasje op balkon wat willemein aangeeft. 

Zo gauw je ziet dat ze binnen wat wil doen of net goet, oppaken naar balkon en in de kattenbak zetten. 

Zo gaat ze een connectie leggen met buiten.

Wanneer ze uiteindelijk zelf voor de balkondeur gaat staan om wat te doen oppaken en als een idioot gewoon naar buiten (niet dan op balkon in de kattenbak) en buiten haar plasje laten doen ze gaat vanzelf die connectie wel leggen.  en elke keer dat ze buiten doet blijven belonen.

 

 

honden page profiel Willemijn _ baasje van Bams ¥ _ en Ozjin.Willemijn _ baasje van Bams ¥ _ en Ozjin.

honden foto van Willemijn _ baasje van Bams ¥ _ en Ozjin.

" Even mischien wel een domme vraag, maar is het zo erg wanneer ik voldoende wandel met haar, heel soms doet zehaar behoefte dan wel buiten,dat ze gewoon kattebakzindelijk blijft of zo'n puppy pad zindelijk? "

 

 

nee een domme vraag bestaat niet, maar..... wees eerlijk het is geen poesicat.

het is een hond al is het een ienieminie hond, hondjes doen buiten hun behoeftes, als je binnen een kattenbak hebt staan en trainpads, dan zal ze het altijd binnen blijven doen, zorg dat je het cirkeltje omdraait.

 

smorgens mag ze best op de bak, maar die staat dan wel buiten, en savonds en snachts is dat ook niet een groot probleem, maar wel buiten , zet de bak dan op het balkon.

 

je wilt graag dat je pupje het buiten toch ook doet, dan zal je als eerste dat toch moeten leren, hoogste nood mag er af, maar dan ga jij je aankleden, desnoods nog een kop koffie pakken en dan met de pup naar buiten, aanlijnen, en neem wat mee dat als ze op de stoep wat doet, dat je het op kan ruimen.

 

weet je als je het blijft toestaan dat ze binnen haar behoeftes gaat doen kan je ze straks als ze groot is moeilijk ergens mee naar toe nemen, dan zal ze ook daar bij anderen binnen plassen, kom op hoor, je pup leert het echt als jij er voor gaat.

 

Him, even maar een voorbeeld, hier een newfoundlander pup, acht weken oud , 12 kilo, ja een grote blaas dan jouw hondje, maar .... eerlijk waar, ik liep wel 20 x per dag buiten om haar te laten plassen en poepen, nee niet in de tuin , maar buiten, door regen en wind, en echt waar , de pup was binnen een week zinderlijk, in zoverre dat ze niets in huis deed, oppakken en gaan, hoe vervelend dat ook is, je schrijft dat ze het drie uur in de auto ophoudt, dan kan je smorgens na haar ochtendplasje, de nood eraf, je snel aankleden en hoppa op je slipperstjes naar buiten, als je dat twee weken conseqwent doet, smorgens smiddags en savonds, heus dan weet jouw pupje het ook dat het buiten moet.

 

en dat is niet drie x per dag, nee vele keren meer. na ieder slaapje, etensbeurt, spelen, iedere keer hoppa naar buiten, pupjes zijn nog lek, dat zal jij moeten begeleiden dat ze het op kunnen gaan houden, heus als jij er voor gaat, komt dat dik in orde, het kost even tijd en inspanning, maar heus het beloont.

 

 

honden page profiel RandjeRandje

honden foto van Randje

" Even mischien wel een domme vraag, maar is het zo erg wanneer ik voldoende wandel met haar, heel soms doet zehaar behoefte dan wel buiten,dat ze gewoon kattebakzindelijk blijft of zo'n puppy pad zindelijk? "

 

Och, als het voor jou werkt en je neemt haar voldoende mee naar buiten zie ik het probleem niet zo

honden page profiel Anny en LanceAnny en Lance

honden foto van Anny en Lance

Ik vind het al heel mooi dat ze op haar krantje gaat , en ook al een paar uur kan ophouden. Als ze thuis alleen op haar plaatske plast is toch ook al mooi hoor voor zo een kleintje. 

 

Dat ze ophoudt tot ze terug binnen is, mijn Lance heeft dat ook gedaan . Weigerde van op straat of ergens anders te plassen op poepen, alleen in zijn tuin deed hij het.

En dan opeens .........goed timen moet je.....als er al een lange tijd voorbij is, dan pas ga je met de pup buiten en je komt niet terug voor ze een plaske heeft gedaan. Uitgebreid bestoeffen ook ! 

 

Ik zou de bench deur open zetten s nachts en t krantje er vlak voor leggen. Laat wel een luchtje plas aan de krant om haar de weg te wijzen . Ik ken een oud dametje met chihuahua , dat hondje heeft ook een bakje met papierknipsels en gaat daar altijd braaf op.  Maar die mevrouw is heel oud. 

In jouw geval, je bent nog jong, vind ik dit maar een tussenoplossing. Buiten plassen en poepen dat zou iedere hond moeten leren. Dat noodbakje kan je houden voor eventueel later s nachts of als het erg regent....? 

Geniet van je schatje, komt allemaal goed hoor. 

honden page profiel Hilde & TwinkoHilde & Twinkogoedgekeurde fokker

honden foto van Hilde & Twinko

" Even mischien wel een domme vraag, maar is het zo erg wanneer ik voldoende wandel met haar, heel soms doet zehaar behoefte dan wel buiten,dat ze gewoon kattebakzindelijk blijft of zo'n puppy pad zindelijk? "

 

Het probleem begint wanneer je op visite bent met de hond of wanneer de hond uit logeren gaat. Je blijft dan altijd bang dat ze bij die mensen in huis gaan plassen omdat ze gewend zijn om binnen te plassen. Het verschil tussen 'binnen op een bakje of puppy-pad' en tussen 'binnen in een kartonnen doosje en een nieuwe krant' is vaak niet echt duidelijk voor zo'n hondje! (ik spreek uit ervaring )

 

Ik heb hier een kattenbakje op het balkon staan, buiten dus. Deze wordt alleen maar gebruikt als het erg laat in de avond is of als het echt bagger weer is. Het voordeel van een bak buiten in tegenstelling tot binnen is dat de hond leert om aan te geven wanneer ze naar buiten wil (om te plassen). Hier zou je op in kunnen spelen door op dat moment te gaan wandelenen, dat is ook wel zo duidelijk voor een eventuele oppas.

 

Maar niet gaan wandelen omdat het hondje niet wil moet je niet doen. Chi's zijn aanstellers en als je nu al begint met toegeven dan eindigje straks met een diva die niets meer wil proberen. Ik zeg bewust 'proberen' want vaak gaan ze dingen vanzelf leuk vinden als je even doorzet.

Kort voorbeeld: mijn hondje wilde niet door de 'kou' naar de bushalte wandelen. Is normaal 5 minuten lopen.

De eerste keer deden we er 40 minuten over want meneer weigerde te wandelen. Ik ga niet staan trekken aan z'n riem dus wachtte geduldig tot hij weer een paar cm liep. Ik vond het best zielig, arm rillend beestje, zó zielig zag hij er uit, voorbijgangers moesten gedacht hebben dat ik hem mishandelde!

Maar de tweede dag duurde het nog maar 25 minuten voordat we bij de bushalte waren. Meneer kreeg door dat er niks anders op zat dan gewoon mee wandelen.

De derde dag waren we er in 10 minuten en de volgende dag liep hij vrolijk snuffelend voor me uit en ontdekte allemaal interessante dingetjes op de stoep!

 

Succes dus, even volhouden en geniet van die kleine. Ze worden veel te snel 'groot'!

 

honden page profiel himhim

Bedankt voor alle reacies ,  ben gister 4 keer ong 20 min gaan wandelen de eerste 2 gingen goed de 3e matig de 4e (savonds) gind absoluut niet.  Ze heeft buite niets gedaan en thuis heb ik haar niet de gelegenheid gegeven om kets te doen. Des ondanks heeft ze het bijna 8 uur opgebouden en tochstiekem op haar krantje gepiest. 

 

Hoe zorg ik er nou voor om de overgang van binnen naarbuiten goed te maken. Ook kan ik door gezondheidsredenen savonds niet opstaan hooguit een keer per nacht. Hoekan ik ervoor zorgen dat ze savonds niet in haar hoekje in de bench plast maar (ik slaap max 6/7 uur per nacht).

honden page profiel Hilde & TwinkoHilde & Twinkogoedgekeurde fokker

honden foto van Hilde & Twinko

Ik ben er nooit uit gegaan 's nachts. Hij heeft een paar keer in z'n bench geplast maar leerde z'n plas uiteindelijk steeds langer op te houden. Toen ging het vanzelf goed. 

honden page profiel Seline & de bullenmannen!Seline & de bullenmannen!

honden foto van Seline & de bullenmannen!

Als je pup 's nachts de bench nog vies maakt, hoe lang zit er tussen de laatste wandeling 's avonds en de eerste wandeling 's morgens?
Misschien is dat nog te lang voor je pup ?
Je kunt ook kijken hoelaat je voor het laatst eten geeft aan je pup, als je dat heel laat op de avond geeft is het ook niet gek dat je pup 's nachts moet plassen.

 

Verder denk ik dat 20 minuten netjes is per wandeling maar misschien kun je de wandelingen inkorten en vaker per dag korter wandelen?

Na ieder speel/eet/slaapmoment oppakken en naar buiten.

 

Als je haar echt zindelijk wilt krijgen en niks meer binnen wilt laten doen, zou ik de krant etc. gewoon uit huis halen.

Nu heeft ze geleerd dat ze daarop mag plassen, dus ze zal er heen blijven gaan als het er nog ligt.

Daarvoor in de plaats: een keukenrol + reiniger voor ongelukjes & een dosis geduld en liefde, dan komt het helemaal goed!

honden foto van Spreken is zilver Zwijgen is Goud.

" Bedankt voor alle reacies ,  ben gister 4 keer ong 20 min gaan wandelen de eerste 2 gingen goed de 3e matig de 4e (savonds) gind absoluut niet.  Ze heeft buite niets gedaan en thuis heb ik haar niet de gelegenheid gegeven om kets te doen. Des ondanks heeft ze het bijna 8 uur opgebouden en tochstiekem op haar krantje gepiest. 
 
Hoe zorg ik er nou voor om de overgang van binnen naarbuiten goed te maken. Ook kan ik door gezondheidsredenen savonds niet opstaan hooguit een keer per nacht. Hoekan ik ervoor zorgen dat ze savonds niet in haar hoekje in de bench plast maar (ik slaap max 6/7 uur per nacht). "

Laatste ronde is hier hier ook korter als de andere. 

Ook omdat Sadi dan vaak al half in de slaapmodus is als we dan wel langer door lopen zitten we met een stuiterende hond snachts ;) omdat ze dan doordat we door zouden lopen soort van overprikkeld raakt omdat we haar dan door haar vermoeidheid zouden halen. Dus laatste ronde is hier altijd kort.

 

 

Zorg dat je inprincipe klaar bent om te gaan slapen dan de laatste uitlaat ronde, bed in en als je er uit komt direct met de hond naar buiten. In de fase dat dat op die manier met Sadi echt nodig was sliep ik in een trainingsbroek (en sokken aan) en had ik een trui grijpklaar klaarhangen. Schoenen klaarstaan en dan was het echt haasje repje halsoverde kop eruit hier konden me vriend en ik elkaar afwisselen. maar de een ging halsover de kop eruit de ander zorgde dat er bij terug komst koffie was en voer voor de diertjes vast afgewegen.

Inmiddels kunnen we sochtends eerst een kopje koffie drinken en wakker worden voor we met Sadi eruit gaan.

 

Het is werken en soms valt het best zwaar maar het is het dubbel en dwars waard ;)

honden page profiel Marijke en DolfjeMarijke en Dolfje

honden foto van Marijke en Dolfje

Hier ook een chi die toen ik kreeg krantzindelijk was en niets buiten deed. Ik wilde daarvan af ook omdat ik het gewoon vies vond dat gepies en gekak op een krant en ik was ook bang dat als ik ergens bij iemand op visite ging dat hij dan ook dacht dat hij het daar binnen kon doen. Ik ging vaak op een dag naar buiten en naar een 'saai' plekje zodat hij niet teveel werd afgeleid door andere dingen en dan flink belonen als hij wat had gedaan buiten. Na een half jaar was hij zindelijk.

Anoniem (Gast)

Een half jaar is best lang het krantzindelijk maken duurde bij ons maar een weekje maar naar buite dat is het probleem. Het op gang komen met lopen duurt zo lang we kunnen we letterlijk 15 minuten doen over de eerste 5 meter maar daarna lopen we rustig een kwartiertje ofzo rond. Maar onze noa stopt bij elke voetganger, fietser, auto scooter en wacht netjes tot deze voorbij zijn en loopt ze weer rustig door.      Nog een vraag, na een wandeling moet ik haar dan belonen met een koekje?   moet ik haar aan de lijn houden en echt een rondje lopen (dat gaat alles wat langzamer) of ergens op een veld los laten? 

honden page profiel himhim

Sorry mijn bericht hiervoor was als gast dus bij deze:

 

Een half jaar is best lang het krantzindelijk maken duurde bij ons maar een weekje maar naar buite dat is het probleem. Het op gang komen met lopen duurt zo lang we kunnen we letterlijk 15 minuten doen over de eerste 5 meter maar daarna lopen we rustig een kwartiertje ofzo rond. Maar onze noa stopt bij elke voetganger, fietser, auto scooter en wacht netjes tot deze voorbij zijn en loopt ze weer rustig door. Nog een vraag, na een wandeling moet ik haar dan belonen met een koekje? moet ik haar aan de lijn houden en echt een rondje lopen (dat gaat alles wat langzamer) of ergens op een veld los laten?

honden page profiel himhim

Moet ik de bench snachts dicht houden zonder dat ze ergens in een hoekje pas pissen (in de bench), of open laten? Want dat doet ze het netjes in de kattenbak.

honden foto van Spreken is zilver Zwijgen is Goud.

Aan de lijn houden hangt af van hoe goed ze luistert als je haar bij je wilt laten komen onder andere. 

Of ze in dat gebied los mag lopen (op veel plekken gedlt aanlijnplicht) 

Plekken waar honden los mogen lopen moet je toch altijd denk ik met kleinere hondjes alerter zijn op wat er al losloopt en informeren of die honden overweg kunnen met kleinere hondjes.

 

Onze Sadi vind kleinere hondjes geweldig en wil dolgraag met ze spelen maar ze is zo lomp en onbenullig nog in haar spel dat ze van mij gerust ff mag snuffelen maar maar ik zou haar bijvoorbeeld nu nog niet met een chihuahua laten spelen. Sadi doet alles met haar poten en dus ook lompe poot op de rug leggen bijvoorbeeld, ze denkt niet na over of ze dat wel of niet zachtjes moet doen. Nu hoeven ze maar een blafje te geven en ze neemt afstand.. maar het idee ze zijn toch veel kwetsbaarder.

 

Betreft waar los lopen is echt een afweging vertrouwen van je eigen hond dat als je roept die echt komt en je haar dan in geval van nodig in bescherming kan nemen, of dat ze niet luistert in het laatste geval zou ik loslaten niet aanbevelen.

 

Zindelijkheid dus huiszindelijk is echt per hond verschillend sommigen zijn snel zindelijk anderen feitelijk ook wel maar hebben hier en daar af en toe nog wel eens een ongelukje of een blijheids ongelukje dan kost het wat meer tijd. Sadi had ook meer tijd nodig.  Maar we hebben daar invoren wel altijd rekening mee gehouden want als je verwacht dat het in twee weken wel even gepiept is wordt je zwaar ongeduldig als het niet zo is wat de hond dan weer voelt en waardoor het waarschijnlijk alleen maar stroever verloopt. 

Volgende forumvraag: Bench tips
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^