Er doorheen...

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Inge, baasje van Bo & JessyInge, baasje van Bo & Jessy

honden foto van Inge, baasje van Bo & Jessy

Hallo,

 

Ik zit er even doorheen, ik hoop dit met jullie te kunnen delen...

 

Ik heb al een aantal keer een topic geopend, om te vragen hoe ik mijn puppy het blaffen af kan leren..

 

Ik ben hier inmiddels 6 maanden mee bezig....hij kan 5 a 7 minuten stil zijn, dan begint hij te piepen en blaffen....ik oefen elke dag met hem.

Mijn relatie staat hier van onder spanning, mijn vriend is er helemaal klaar mee..financieel houden we amper wat over, vanwege alle oppassen en gedragstherapeuten.

Zelf zit ik er helemaal doorheen en moet ik vaak huilen, ik kan namenlijk geen kant op en zit meestal thuis.

Mijn hart breekt bij het idee dat ik hem weg moet doen, maar deze kant gaan we wel op, ik weet anders ook niet meer wat ik moet/kan doen.

 

Ik hoop echt dat jullie nog ideen en tips hebben, wat mij nog kan helpen!

honden page profiel Pooh en TeigetjePooh en Teigetje

honden foto van Pooh en Teigetje

Het lijkt me heel moeilijk voor jullie....

 

ik heb het probleem nooit gehad, dus geen tips.

ik heb elke dag hetzelfde ritueel met Pooh, hij krijgt een runderoor en dan ga ik... Dus daar heb je weinig aan...

 

maar ik wil je graag sterkte wensen voor het slapen gaan...

honden page profiel Anny en LanceAnny en Lance

honden foto van Anny en Lance

Hey Inge, spijtig meisje, ik kan me voorstellen dat jullie relatie eronder leidt. Hier ook , als lance iets verkeerd doet is het ineens "mijn hond" . Mannen kunnen soms echt geen begrip opbrengen, misschien druk werk en dan lawaai thuis,stress ? 

Ik weet echt geen raad hoor, ik heb nooit een vervelende blaffer gehad. Hoe maak je die dan zo.....

Al zoveel geld besteed aan gezochte hulp en geen resultaat, begrijp je frustratie dan  ook weer daarover. Geld groeit niet aan de bomen. 

Ga jij ook werken in de dag, zit de hond dan thuis aldoor te blaffen of op welke manier ergert hij jullie ? 

is die s avonds niet rustig als jullie samen zijn dan ? 

Zou je hem echt kunnen missen , misschien ga je dan ongewild later je vriend dit blijven aanwrijven ? Kan ook hoor, zeker als je je hondje graag ziet. 

hoop dat je van anderen betere raad zult krijgen , de mijne is alleen maar om je te troosten, dat verdien je niet ongelukkig zijn nu net aan de vooravond van Valentijn. 

Slaapwel ...is hij nu stil ? 

honden page profiel Suzanne & SennaSuzanne & Senna

honden foto van Suzanne & Senna

Ik stuur je even een pb''tje.

honden page profiel EstherEsther

honden foto van Esther

Ach meid, wat jammer dat het niet zo goed gaat.

 

Om tips te geven is het nodig om meer informatie te ontvangen. Zoals bv. wat doe je op een dag met je hond? Hoeveel wandel je? Maak je je hond ook geestelijk moe? Hoeveel slaapt je hond? En waar slaapt je hond?

 

Wat doe je precies om het blaffen nu te laten stoppen?

honden page profiel Landseer ectLandseer ect

honden foto van Landseer ect

"
 
Ik ben hier inmiddels 6 maanden mee bezig....hij kan 5 a 7 minuten stil zijn, dan begint hij te piepen en blaffen....ik oefen elke dag met hem.

ik kan namenlijk geen kant op en zit meestal thuis.

 
Ik hoop echt dat jullie nog ideen en tips hebben, wat mij nog kan helpen! "

*****************

 

Eigenlijk is het eerste wat me te binnen schiet...

Doe je niet veel te veel met hem.??

 

Je hebt al div. gedragsdeskundige gehad, dus zou heel vreemd zijn als wij/ik hier het antwoord achter een schermpje zouden weten.Ik vind de adviesen van: ''moe maken, ga wandelen, doe spelletjes, daag de hond uit" Over het algemeen prima.Ervan uit gaande dat elke hond als waren het een robot , deze gebruiksaanwijzing zou hebben.Pup piept, blaft, en je wilt het stoppen.? (logisch).

Je gaat aandacht geven, of ...tenminste...Ik begrijp dat je er mee aan de slag gaat, wat aandacht inhoudt....stiekem.Ik weet niet hoeveel weken,maanden dit al aan de gang is.Maar is het een optie om eens 3 of 4 dagen totaal niks aan het gedrag te doen..Honden kunnen hardleers zijn.Dus dat je al eens een hele dag geen aandacht hebt gegeven,wil niet zeggen dat je hond binnen 24 uur doorheeft dat er geen aandacht komt.Nee , die blijven toch proberen.Idee om je vriend een lekker weekendje weg te sturen., en dat jij een kijkt wat er gebeurt als je de hond een weekend lang totaal negeert..?

Je geeft eten, uitlaten, geen probleem. maar verder laten piepen.?

Heb je dat al eens 2 dagen geprobeert..(zonder vriend die misschien toch aandacht,positief of negatief) geeft.?

 

Het is maar een idee..

honden page profiel Inge, baasje van Bo & JessyInge, baasje van Bo & Jessy

honden foto van Inge, baasje van Bo & Jessy

Dank jullie voor de lieve reacties :)

 

@ anny en lance....wegens enkel letsel werk ik twaalf uur in de week, 4 uurtjes per dag....dan gaat bo naar een oppas...als wij thuis zijn is hij super relaxt....hij ligt gewoon rustig te slapen..

wel schiet hij gelijk omhoog als ik de kamer verlaat, het liefste gaat hij mee...ik zeg dan "blijf" en ga in de keuken of zo even mn ding doen...7 van de 10 keer gaat dat goed, de ene keer als ik uit de douche kom ligt meneer rustig te pitten, de andere keer ligt hij voor de douche deur. 

Dit gaat al beter als eerst, zo probeer ik hem aan te leren dat hij niet altijd hoeft te zijn waar ik ben, maar dat het ook ok is om even te blijven liggen...

en het vriendje is een topper hoor...ook al is al 6 maanden bezig, betaalt mee aan alle hulp....hij is het gezeur er gewoon over zat....hij vind het verschrikkelijk om mij thuis verdrietig aan te treffen, omdat het oefenen niet ging zoals gehoopt.

 

@ esther....smorgens een uurtje of 8 laat het vriendje hem uit, daarna slaapt hij ( en ik :p) nog even verder....in de middag gaan we samen naar het park, waar we een uurtje vertoeven...daarna thuis lekker chillend, eind van de middag of na het eten een normaal rondje en nog eentje voor het slapen gaan....

ik oefen commandos met hem of we doen lekker een dagje niks,of spelen of speuren naar snoepjes in een handdoek..

hangt van hem af, als ik hem lekker zie pitten, laat ik hem en ga ik wat anders doen..

hij slaapt redelijk wat op een dag...

snachts slaapt ie in de bench, overdag laat ik hem dat zelf kiezen....of hij gaat zelf in de bench liggen of hij ligt op de grond/ bank...

 

als ik ga oefenen dan stuur ik hem met een snoepje in de bench, "blijf" en ga ik weg....via skype op ipad kan ik precies zien wat hij doet...

de deur van de bench is dan niet dicht, want dan wordt hij panisch...ondanks het deurtje open, blijft hij ( 9 vd 10 keer netjes liggen) ideaal zou je denken....maar na zon 5 minuten gaat ie piepen, dat worden hele irritante blafjes, wat overgaat in wolvenhuil....

naar een kong in zn bench kijkt hij niet om, buiten de bench gaat hij ermee aan de slag maar zodra deze op is, beginnen de geluiden.

 

@ landseer, dit is nu zon 6 maanden aan de gang...bo is nu 8 maanden....het lastige is, dat het gebler begint op het moment dat ik uit de buurt ben...dus hem corrigeren hierin kan ook niet....als ik weer boven ben en richting voordeur ga ( ik woon in een flat) is meneer keurig stil...

hem zijn gang laten gaan is geen optie, dat gaat 6 uur door als het zou moeten...en dan zijn mijn onder en boven buren niet amused...

honden page profiel EstherEsther

honden foto van Esther

Hij slaapt 's nachts in de bench schrijf je. Waar staat de bench? En heb je dan het deurtje ook dicht?

 

Het wolvengehuil herken ik wel. Onze jongste doet dat ook wel en hier krijg ik haar stil d.m.v. terug gaan naar de bench, haar niet aankijken en haar geruststellen d.m.v. een zinnetje te zeggen op een rustige toon.

honden page profiel Inge, baasje van Bo & JessyInge, baasje van Bo & Jessy

honden foto van Inge, baasje van Bo & Jessy

De bench staat naadt de bank, in de midden vd woonkamer.

snachts is het deurtje dicht, dat is geen enkel probleem...

 

hij huilt alleen zo als ik er niet ben en dat maakt het zo lastig...ik kan hem er dan niet in corrigeren...

honden page profiel EstherEsther

honden foto van Esther

Ik zou je hond er regelmatig in gaan doen zodat hij kan wennen. Even erin, even deur dicht doen, naar de wc gaan en weer terug gaan. Maak het normaal dat je hond in de bench zit.

 

Als hij stil is, dan kan je hem een beloning geven en hem er dan uit halen. Gaat hij tekeer ga je erbij zitten, rug naar hem toe en pas als hij rustig is haal je hem eruit.

 

je kan de bench aantrekkelijk maken d.m.v. regelmatig zijn voer in te geven en evt. een kleed over de bench wil ook wel helpen. Het maakt het dan echt een holletje.

 

 

honden page profiel Landseer ectLandseer ect

honden foto van Landseer ect

Hmmm...lastig, lastig..

Wat zou er gebeuren als je de bench eens helemaal de deur uit doet.?

 

 

honden page profiel SiaraSiara

honden foto van Siara

Hey Inge,

 

Wat erg dat je er zo door zit. Ik snap het wel hoor, soms kan het ineens allemaal te veel worden en dan zit je met je handen in het haar want je hebt alles al geprobeerd. Ik weet niet of het helpt maar veel mensen maken deze periode door. Mijn vriend vindt het ook fijn om het in te wrijven dat het 'mijn' hond is als ie iets fout doe of als hij eens niet wilt omkijken naar de schat. Dat is gewoon ook frustratie langs zijn kant denk ik want ik vermoed jouw vriend je stiekem erg graag zou helpen en je een oplossing wil aanreiken als hij die had.

 

Zo te lezen zit Bo niet veel alleen, is dit zo geweest sinds hij een pup was? In dat geval snapt hij het ook niet als hij alleen moet zijn en weet hij ook niet hoe zich te gedragen dus roept hij maar op jullie. Onze pup werd in het begin ook panisch als hij in de bench moest met het deurtje dicht, dan kregen we geblaf, gehuil, gegrom, gebeuk tegen de muren van de bench, gebijt aan de spijlen van de bench, enz... Groot protest dus in elk geval, want ja natuurlijk loopt ie liever los rond maar dat konden we niet maken voor zijn eigen veiligheid.

 

Slaapt Bo 's nachts in de bench met het deurtje dicht of is het dan ook open? Maakt ie daar een probleem van? Mochi gaat overdag ook minder graag in de bench dan 's nachts omdat ie ons dan nog hoort rondlopen of praten voor we vertrekken. Honden horen namelijk erg goed dus weet ie perfect of jij nog thuis bent of niet. Bij ons klaagt ie zachtjes tot we effectief buiten zijn, dan stopt ie gewoon met geluid te maken en legt zich lekker neer met zijn teddybeer. Als we dan terug thuis komen moeten we effectief tot aan zijn bench gaan voor ie doorheeft dat we terug zijn want meestal slaapt ie lekker.

 

Heb je al eens geprobeerd met een dekentje, een knuffel en een kauwspeeltje? Geen extra's in de bench zoals eet- of drinkbak. Dan lok je hem gewoon met wat lekkers erin, je doet het deurtje dicht en geeft hem nog enkele lekkere snoepjes. Niet extra vrolijk doen, gewoon even 'flink' of 'goed' op een neutrale toon en dan ga je gewoon effectief 10 minuutjes wandelen of iets dergelijks, echt effectief buitenhuis gaan zonder Bo. Dan kom je terug binnen en doe eerst rustig je schoenen en jas uit en gaat dan rustig naar de bench alsof het de normaalste zaak ter wereld is dat je even weg bent geweest. Doet ie panisch of luid dan ga je gewoon vlakbij de bench zitten met je rug ernaar toe tot ie stopt met het foute gedrag. Nooit een hond uit de bench laten als ie opgewonden of luid is, de hond moet altijd rustig zijn voor je hem eruit laat want anders denkt ie dat zijn luid en panisch gedrag de aanleiding is dat hij eruit mag. Dit kan bij sommige honden uren duren maar volhouden is hier de enige methode. Het moment dat je hem eruit laat als ie panisch is en zich slecht gedraagt is het om zeep want dan moet je weer helemaal opnieuw beginnen.

honden page profiel YaraYaragoedgekeurde fokker

honden foto van Yara

Hi Inge,

 

Wat vervelend voor jullie dat er nog geen verbetering in zit.

Ik snap ook goed dat het je erg benauwd dat je geen kant op kan.

Helaas heb ik de gouden tip ook niet, want de GT zal alle opties inmiddels wel aangegeven hebben. En uiteraard staan in de andere reacties ook goede tips.

 

Alleen vraag ik me af of je wel eens geprobeerd hebt of hij niet op een gegeven moment wel stil wordt? Wij hebben namelijk geleerd dat je niet naar binnen mag zolang ze aan het piepen/blaffen zijn. Dit houdt in dat we de eerste paar keer minstens een kwartier buiten gestaan hebben voordat we weer naar binnen konden. Maar na een kwartier hield ze dus wel op (tenminste even).

Of zijn jullie (misschien omdat je geen andere optie meer had) toch wel eens naar binnen gekomen op het moment dat Bo blaft of piept?

 

En als je via skype tegen hem praat? Dat helpt ook niet?

 

Yara eet nu wel altijd eerst haar kong leeg voordat ze gaat protesteren. Dus daardoor weet ik ook dat ze niet in blinde paniek is, maar dat doet Bo dus ook niet?

 

En laat de oppas hem wel eens alleen om bijvoorbeeld een boodschap te doen? En protesteert hij ook als je hem bij de oppas laat?

 

Helaas kan ik je niet beter helpen, sorry! Maar ik begrijp je heel goed en hoop voor jullie dat iemand met de gouden tip komt!

 

honden page profiel Kimeta Kimeta

honden foto van Kimeta

Hey wat vervelend allemaal. Wellicht kan wat bachbloesems jullie helpen als ondersteuning? En dat is niet zo giga duur. Zowel voor mens als dier.. succes en sterkte. 

honden page profiel HannaHanna

honden foto van Hanna

" Dank jullie voor de lieve reacties :-)
 
....dan gaat bo naar een oppas...als wij thuis zijn is hij super relaxt....hij ligt gewoon rustig te slapen..
wel schiet hij gelijk omhoog als ik de kamer verlaat, het liefste gaat hij mee...


Misschien toch een reactie dat hij naar de oppas gaat. Misschien vind hij het niks, en is het te onduideijk voor hem.

Ik wil niet meteen in de "verlating angst schieten, maar dit haal ik uit je verhaal, zeker omdat hij nog jong is.

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

Begrijp ik het zo goed:hij doet het alleen als jij thuis bent en hij je even niet ziet? Hij kan wel alleen blijven als je weggaat?

Mijn hond liep ook altijd met mij mee als ik thuis was. Ze wilde bij mij zij als ik thuis was. Kan je hondje met je mee als je door het huis loopt. Laat  de deuren open en geef haar de gelegenheid bij je te zijn. Zo krijgt ze het vertrouwen dat ze lekker bij je kan zijn als je thuis bent en je zult zien dat er dan momenten komen dat ze zo  zeker weet dat je niet echt weggaat, dat ze een keer niet meer met je mee loopt.

Met het mijn hond ging dit ook zo. Honden hebben veel behoefte aan contact, zeker jonge honden. Ze willen niets liever dan lekker bij de baas zijn. Als je thuis bent hoort ze je en ze wilt niets liever dan gewoon bij jou zijn. 

Misschien zie je hier iets in??

 

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

Ps kleine kinderen willen ook niets lievers dan bij mama zijn. Mijn. Als ze opgroeien gaan ze geleidelijk aan hun eigen weg. Zo gaat het ook met pups en jonge honden, jou kleintje heeft jou als mama nog erg nodig! 

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

veel goede tips al

 

ik ga mee met Suzanne en zou stoppen met de oefeningen.Als je haar gewoon achter je aan laat hobbelen zonder haar daarbij al teveel aandacht te geven zal er veel minder stress zijn en de hond zal zich veiliger en rustiger voelen en daardoor ook steeds minder de behoefte hebben om achter je aan te lopen. Dat is tenminste mijn ervaring met Lola.

honden page profiel Machtel, Romeo en Luca +Machtel, Romeo en Luca +

honden foto van Machtel, Romeo en Luca +

Misschien kun je de bench openzetten. Romeo mocht al vrij vroeg los in huis. Ik zorgde dan wel dat hij niet naar boven kon en nergens bij, maar dat ging opmerkelijk goed.

honden page profiel MBXMBX

honden foto van MBX

Ik denk dat je teveel druk legt op de oefeningen en dingen leren. Zoals Suzanne zegt, laat hem/haar lekker achter je kont aan lopen en je wordt er in het begin echt knetter gek van want mijn reu had er ook een enorm handje van. Nu na anderhalf jaar komt ie alleen nog maar als er een zakje ritselt. Als ze hier gaan lopen piepen en drammen dan gaan ze op hun plaats en worden ze genegeerd. Gaan ze dan nog door dan komt de plantenspuit tevoorschijn en dan is het gelijk klaar. Wat een beetje water wel niet kan doen. En bang voor water zijn ze er niet door geworden.

honden page profiel Suzanne & SennaSuzanne & Senna

honden foto van Suzanne & Senna

Klinkt toch beetje als scheidingsangst. Ik ga met de mening van mijn naamgenoot mee om je hondje te laten merken als je in huis loopt dat je niet weggaat. Dus laat je hondje maar achter je aan lopen, geef die vertrouwen dat je dus nergens heen gaat. Als je hondje begint te piepen, zou ik toch laten tot die 3 tot 5 sec stil is en dan terug komen. Als je hondje piept en jij komt terug leert je hondje dat piepen betekent baasje komt terug. Desnoods briefje onder de duur van buren dat je werkt aan je hondje zijn geblaf en tijdelijk erg kan blaffen. Verder zou ik het weggaan opnieuw gaan aanleren. Eventueel zonder bench als hij niet sloopt of ander gedrag vertoont wat lastig is los in woonkamer. Eerst 5 min weg gaat dat goed bouw je dat steeds verder uit. Gaat hij piepen, toch wachten tot hij 3 tot 5 sec stil is (eventueel een klopje op de deur) maar geen stem of iets. Is hij stil dan naar binnen.

honden page profiel Inge, baasje van Bo & JessyInge, baasje van Bo & Jessy

honden foto van Inge, baasje van Bo & Jessy

De bench is opzich geen probleem....hij zit er dagelijks in...met eten, als ik aan het stofzuigen ben ( anders gaat ie de stofzuiger uitdagen :P ) met slapen etc....

Maar als we weggaan, laten we de deur open...als we dan het deurtje dicht zouden doen, is er dikke paniek....dan raakt hij zijn snackje niet eens aan.

ik heb een zwart plaid over de bench hangen, zodat het een holletje wordt...mn shirt ligt er ook in..

 

hij vind de bench ook wel fijn...als ik visite heb, kruipt ier er wel eens in, nadat ie iedereen hallo heeft gezegd...hij weet dat zijn plekkie is, dat hij daar met rust wordt gelaten.

 

het is voornamenlijk aangeleerd gedrag ( volgens onze GT ) dat we hem net hadden werkte ik nog wel, vriendlief en ik hadden onze diensten op elkaar afgestemd, zodat hij niet te veel alleen zou zijn.

Het alleen zijn hadden we niet echt opgebouwd ( stom, ik weet het ) en in het begin ging het ook super. Later begon hij pas te blaffen, toen zijn we het anders aan gaan pakken.

 

Ik laat Bowie soms in de auto, als ik even boodschappen moet doen. Dat gaat prima, dan zit hij gewoon op mijn stoel naar buiten naar de mensen te kijken. Het is echt het alleen thuis blijven.

 

Als ik Bo een kong geef voordat ik wegga, richt hij zich eerst daar op....dan zit hij niet in de bench, want dan raakt hij de kong niet eens aan. Maar als de kong leeg is, dan begint hij te piepen en te huilen/blaffen.

 

 

Het nadeel is, we wonen in een flat...ik moet eerst beneden de centrale deur door, 3 trappen op en dan ben ik bij mijn voordeur zeg maar. het is best gehorig, dus die centrale deur hoor je.

Als we oefenen, zit ik buiten op een bankje even een sigaretje te roken, terwijl ik via skype hem in de gaten hou. Hij ligt in zn bench ( deurtje open ) en zit zachtjes te piepen...dit gaat over in blaffen en huilen.

Op het moment dat ik door de centrale deur ga, stopt hij...hij hoort mij dan al.

Dat maakt het zo lastig.

 

 

het grappige is...Als ik een hondje van een vriendinnetje leen, kan ik makkelijk een uurtje weg. hij heeft mijn vertrek niet eens door, is lekker aan het stoeien met zn buddy.

Vriend en ik hebben het gehad over een hond erbij, maar daar hebben we allebei ( nu ) niet zo veel zin in....zo groot wonen we niet, fiancieel kost het meer en een oppas vinden als je een keer dag bent wordt dan ook lastiger.

En straks neemt de 2e hond het blaffen over? Heb ik een dubbel probleem.

 

Naar de oppas gaan vind hij niet erg....Als ik voor dat huis parkeer geef ik hem het "vrij "teken, hij scheurt de auto uit en sjeest naar dat huis, waar hij happy voor de deur staat te stuiteren....die oppas vangt meerdere honden op, soms 7 op een dag...hij is dan door het dolle en aan het spelen met iedereen...erg aandoenlijk..

 

Bo kan mij volgen door het hele huis, indien nodig...soms hobbelt hij mee, soms blijft hij lekker liggen....het is echt een probleem als ik de deur uit ga.

Op een dag zal hij toch echt moeten leren om alleen te zijn, zeker als ik al mijn werkzaamheden op ga pakken. Veel is het niet wat hij alleen moet kunnen zijn, maximaal 4 uur. Maar dit roep ik al 6 maanden, ik zie het nog niet gebeuren. En het breekt ons beide op.

 

Ik hoop dat ik zo alle opmerkingen en vragen een beetje beantwoordt heb :)

 

honden page profiel Landseer ectLandseer ect

honden foto van Landseer ect

Sorry als je de vraag al hebt beantwoord..

 

Maar hebben de buren al geklaagt, of in iedergeval iets gemeld dat je hondje veel lawaai maakt.?

En, als je via skype aan het kijken bent, zit jij buiten op het bankje.?, of ook op andere plekken..

honden page profiel Suzanne & SennaSuzanne & Senna

honden foto van Suzanne & Senna

"

De bench is opzich geen probleem....hij zit er dagelijks in...met eten, als ik aan het stofzuigen ben ( anders gaat ie de stofzuiger uitdagen :P ) met slapen etc....


Maar als we weggaan, laten we de deur open...als we dan het deurtje dicht zouden doen, is er dikke paniek....dan raakt hij zijn snackje niet eens aan.


ik heb een zwart plaid over de bench hangen, zodat het een holletje wordt...mn shirt ligt er ook in..


 


hij vind de bench ook wel fijn...als ik visite heb, kruipt ier er wel eens in, nadat ie iedereen hallo heeft gezegd...hij weet dat zijn plekkie is, dat hij daar met rust wordt gelaten.


 


het is voornamenlijk aangeleerd gedrag ( volgens onze GT ) dat we hem net hadden werkte ik nog wel, vriendlief en ik hadden onze diensten op elkaar afgestemd, zodat hij niet te veel alleen zou zijn.


Het alleen zijn hadden we niet echt opgebouwd ( stom, ik weet het ) en in het begin ging het ook super. Later begon hij pas te blaffen, toen zijn we het anders aan gaan pakken.


 


Ik laat Bowie soms in de auto, als ik even boodschappen moet doen. Dat gaat prima, dan zit hij gewoon op mijn stoel naar buiten naar de mensen te kijken. Het is echt het alleen thuis blijven.


 


Als ik Bo een kong geef voordat ik wegga, richt hij zich eerst daar op....dan zit hij niet in de bench, want dan raakt hij de kong niet eens aan. Maar als de kong leeg is, dan begint hij te piepen en te huilen/blaffen.


 


 


Het nadeel is, we wonen in een flat...ik moet eerst beneden de centrale deur door, 3 trappen op en dan ben ik bij mijn voordeur zeg maar. het is best gehorig, dus die centrale deur hoor je.


Als we oefenen, zit ik buiten op een bankje even een sigaretje te roken, terwijl ik via skype hem in de gaten hou. Hij ligt in zn bench ( deurtje open ) en zit zachtjes te piepen...dit gaat over in blaffen en huilen.


Op het moment dat ik door de centrale deur ga, stopt hij...hij hoort mij dan al.


Dat maakt het zo lastig.


 


 


het grappige is...Als ik een hondje van een vriendinnetje leen, kan ik makkelijk een uurtje weg. hij heeft mijn vertrek niet eens door, is lekker aan het stoeien met zn buddy.


Vriend en ik hebben het gehad over een hond erbij, maar daar hebben we allebei ( nu ) niet zo veel zin in....zo groot wonen we niet, fiancieel kost het meer en een oppas vinden als je een keer dag bent wordt dan ook lastiger.


En straks neemt de 2e hond het blaffen over? Heb ik een dubbel probleem.


 


Naar de oppas gaan vind hij niet erg....Als ik voor dat huis parkeer geef ik hem het "vrij "teken, hij scheurt de auto uit en sjeest naar dat huis, waar hij happy voor de deur staat te stuiteren....die oppas vangt meerdere honden op, soms 7 op een dag...hij is dan door het dolle en aan het spelen met iedereen...erg aandoenlijk..


 


Bo kan mij volgen door het hele huis, indien nodig...soms hobbelt hij mee, soms blijft hij lekker liggen....het is echt een probleem als ik de deur uit ga.


Op een dag zal hij toch echt moeten leren om alleen te zijn, zeker als ik al mijn werkzaamheden op ga pakken. Veel is het niet wat hij alleen moet kunnen zijn, maximaal 4 uur. Maar dit roep ik al 6 maanden, ik zie het nog niet gebeuren. En het breekt ons beide op.


 


Ik hoop dat ik zo alle opmerkingen en vragen een beetje beantwoordt heb :-)


 

"


Ik zou dan toch opnieuw beginnen helemaal vanaf het begin van alleen te blijven. Desnoods begin je met een minuut, om het blaffen voor te zijn aangezien Bo je dus al hoort bij de centrale deur. Je kan ook wachten op je gallerij ofso? Mocht hij toch gaan blaffen, je kan wachten zodat hij je niet hoort ;-)

Je geeft al aan het alleen blijven niet goed hebben aangeleerd, ik denk dat daar het probleem zit en dus dat opnieuw moet aanleren en de andere oefeningen even moet laten varen. 1 oefening is genoeg voor Bo denk ik.

honden page profiel Inge, baasje van Bo & JessyInge, baasje van Bo & Jessy

honden foto van Inge, baasje van Bo & Jessy

we kwamen erachter dat hij aan het blaffen was, door de buren. Toen zijn we het gaan opnemen en zagen we hoe hij tekeer ging.

 

 

Ik zit voornamenlijk op het bankje...het is een keer voorgekomen dat ik 20 minuutjes weg was, ivm boodschappen. Camera aan en kong gegeven....de eerste 10 minuten zie ik hem achter de kong aan hobbelen, dan is deze leeg ( of hij krijgt het er niet meer uit ) dan kijkt hij naar de deur en gaat piepen, dat gaat over in blafjes en op een gegeven moment worden dat wolvenhuilen en blaffen.

honden page profiel judithjudith

honden foto van judith

Is het misschien een idee om eens een geluidsbestand op te nemen waarin jij rustig praat? Dat je dat op kan zetten als je weg gaat? Wie weet helpt het.

honden page profiel Inge, baasje van Bo & JessyInge, baasje van Bo & Jessy

honden foto van Inge, baasje van Bo & Jessy

Nu ook zo....ik stuur hem richting Bench met een botje, zodat ik even in huis kan rommelen....het botje raakt hij niet aan, zit op het randje van zn bench mij in de gaten te houden.

honden page profiel Inge, baasje van Bo & JessyInge, baasje van Bo & Jessy

honden foto van Inge, baasje van Bo & Jessy

" Is het misschien een idee om eens een geluidsbestand op te nemen waarin jij rustig praat? Dat je dat op kan zetten als je weg gaat? Wie weet helpt het. "

 

 

Dat kan ik nog wel eens proberen....ik heb vanmiddag een belafspraak staan met de GT, eens overleggen wat de mogelijkheden nog zijn.

Ik laat wel de tv voor hem aan, met een (rustig ) praatprogramma..

honden page profiel Inge, baasje van Bo & JessyInge, baasje van Bo & Jessy

honden foto van Inge, baasje van Bo & Jessy

" Nu ook zo....ik stuur hem richting Bench met een botje, zodat ik even in huis kan rommelen....het botje raakt hij niet aan, zit op het randje van zn bench mij in de gaten te houden. "

 

Omdat ik nu aan al even aan tafel zit, is hij rustig gaan liggen...maar zodra ik beweeg of opsta, veert hij ook op, om te kijken wat ik doe

honden page profiel AureliaAurelia

honden foto van Aurelia

Herkenning, stuur je ff een pb.

pagina 1 van 3 12 3
Volgende forumvraag: Trekken aan de lijn
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^