Er doorheen...

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel AureliaAurelia

honden foto van Aurelia

 
Als ik Bo een kong geef voordat ik wegga, richt hij zich eerst daar op....dan zit hij niet in de bench, want dan raakt hij de kong niet eens aan. Maar als de kong leeg is, dan begint hij te piepen en te huilen/blaffen.
 

Dit klinkt toch meer als een soort claimgedrag dan echt angst, anders vond hij die kong echt niet belangrijk...

honden page profiel Inge, baasje van Bo & JessyInge, baasje van Bo & Jessy

honden foto van Inge, baasje van Bo & Jessy

Ja inderdaad...Maar als hij in de bench zou zitten met het deurtje dicht, dan raakt hij de kong niet aan...dat zit hij echt met zn gezicht tegen de tralies aan te piepen...dus dan is het wel angst, lijkt mij!

 

honden page profiel Kimeta Kimeta

honden foto van Kimeta

"
" Nu ook zo....ik stuur hem richting Bench met een botje, zodat ik even in huis kan rommelen....het botje raakt hij niet aan, zit op het randje van zn bench mij in de gaten te houden. "
Inge & Bo

 
Omdat ik nu aan al even aan tafel zit, is hij rustig gaan liggen...maar zodra ik beweeg of opsta, veert hij ook op, om te kijken wat ik doe "

Wat ik al eerder aangaf, wellicht is bachbloesem een hulpmiddel om je hond beter de goede kant in te begeleiden? Er zijn meerdere honden die daar enorm van opknappen. 

honden page profiel AureliaAurelia

honden foto van Aurelia

" Ja inderdaad...Maar als hij in de bench zou zitten met het deurtje dicht, dan raakt hij de kong niet aan...dat zit hij echt met zn gezicht tegen de tralies aan te piepen...dus dan is het wel angst, lijkt mij!
  "

Kan zijn hoor, onze hond heeft ook een hekel aan de bench. Ze gaat er nog net in om een snoepje te pakken, verder niet. Maar omdat ze niet sloopt of onrustig rondloopt hebben wij de bench dus uiteindelijk weggedaan. Verschilt echt per hond, de hond van mijn ouders sliep juist altijd heerlijk in zijn benchholletje.

honden page profiel SiaraSiara

honden foto van Siara

" Ja inderdaad...Maar als hij in de bench zou zitten met het deurtje dicht, dan raakt hij de kong niet aan...dat zit hij echt met zn gezicht tegen de tralies aan te piepen...dus dan is het wel angst, lijkt mij!
  "


Nou, volgens mij piept hij dan omdat hij weet dat het deurtje dan weer open zal gaan ;) bij onze pup was er eerst gepiep en als hij doorhad dat dat niet werkte dan begon ie de bench af te breken tot hij zichzelf moe had gemaakt en ging slapen. En nu doet ie het prima aangezien hij heeft geleerd dat ie er pas weer uitmag als hij helemaal rustig is. Hij gaat er met plezier lekker in dutten nu.

honden page profiel Inge, baasje van Bo & JessyInge, baasje van Bo & Jessy

honden foto van Inge, baasje van Bo & Jessy

"
" " Nu ook zo....ik stuur hem richting Bench met een botje, zodat ik even in huis kan rommelen....het botje raakt hij niet aan, zit op het randje van zn bench mij in de gaten te houden. " Inge & Bo   Omdat ik nu aan al even aan tafel zit, is hij rustig gaan liggen...maar zodra ik beweeg of opsta, veert hij ook op, om te kijken wat ik doe "
Inge & Bo

Wat ik al eerder aangaf, wellicht is bachbloesem een hulpmiddel om je hond beter de goede kant in te begeleiden? Er zijn meerdere honden die daar enorm van opknappen.  "

 

 

wat is dat? een soort kalmerend middel?

honden page profiel Kimeta Kimeta

honden foto van Kimeta

" zoiets?
 
http://www.medpets.nl/bach+bloesem+remedies/#product-description
 
http://www.bachbloesemadvies.be/bachbloesems-bij-dieren/bachbloesems-honden.htm?gclid=CIGg1t3ay7wCFc_MtAodNWAAugDeze vind ik nog best prijzig...
 
  "

 

Neen joh, zo duur is dat allemaal niet..

 

Hier kan jij een remedie kiezen welke bij jouw hondje past. Bach bloesem kan zowel voor de mens als voor dieren gebruikt worden. Daar moet je ff doorheen lezen.. hahahaha.. zie link

 

http://www.praktijkhethaagje.nl/kies_je_remedie.html

 

Kost 12 euro 50 en je kan maximaal 5 bach bloesems kiezen om zo samen een samengesteld flesje te kiezen. En 2 euro 50 verzendkosten, wanneer je maar een flesje besteld. Bij meerdere flesjes, betaal je geen verzendkosten meer. 

 

Mocht je hulp nodig hebben, kan ik je daarbij helpen.

 

 

honden page profiel SiaraSiara

honden foto van Siara

Bach-bloesemtherapie is een soort therapie met geuren die om eerlijk te zijn berust op het zelfgenezende vermogen van mensen door hun vertrouwen in de heilzame werking van de bloesems. Dus om het kort uit te drukken, lekkere geurtjes die eventueel je humeur verbeteren omdat je het graag ruikt en waardoor je een soort placebo-effect krijgt waarbij je jezelf beter voelt. Bij honden wordt dit blijkbaar ook toegepast dus baasjes die denken dat hun hond door een bepaalde geur rustiger wordt passen vaak deze therapie toe.

 

Persoonlijk hou ik wel van die kwakzalversmiddeltjes die berusten op het placebo-effect dus als je het eens wil proberen kan het zeker geen kwaad maar er is helemaal geen garantie op verbetering. Het is natuurlijk wel stukken beter dan echte medicatie. Om eerlijk te zijn denk ik dat deze situatie enkel zal verbeteren door training en niet door geurtjes maar dat is mijn eigen persoonlijke mening.

honden page profiel Kimeta Kimeta

honden foto van Kimeta

" Bach-bloesemtherapie is een soort therapie met geuren die om eerlijk te zijn berust op het zelfgenezende vermogen van mensen door hun vertrouwen in de heilzame werking van de bloesems. Dus om het kort uit te drukken, lekkere geurtjes die eventueel je humeur verbeteren omdat je het graag ruikt en waardoor je een soort placebo-effect krijgt waarbij je jezelf beter voelt. Bij honden wordt dit blijkbaar ook toegepast dus baasjes die denken dat hun hond door een bepaalde geur rustiger wordt passen vaak deze therapie toe.
 
Persoonlijk hou ik wel van die kwakzalversmiddeltjes die berusten op het placebo-effect dus als je het eens wil proberen kan het zeker geen kwaad maar er is helemaal geen garantie op verbetering. Het is natuurlijk wel stukken beter dan echte medicatie. Om eerlijk te zijn denk ik dat deze situatie enkel zal verbeteren door training en niet door geurtjes maar dat is mijn eigen persoonlijke mening. "

 

Klopt, dit kan je inzetten als ondersteuning! Daarnaast zal je ook moeten trainen. Maar het absoluut niet door middel van geurtjes etc.

honden page profiel SiaraSiara

honden foto van Siara

"
" Bach-bloesemtherapie is een soort therapie met geuren die om eerlijk te zijn berust op het zelfgenezende vermogen van mensen door hun vertrouwen in de heilzame werking van de bloesems. Dus om het kort uit te drukken, lekkere geurtjes die eventueel je humeur verbeteren omdat je het graag ruikt en waardoor je een soort placebo-effect krijgt waarbij je jezelf beter voelt. Bij honden wordt dit blijkbaar ook toegepast dus baasjes die denken dat hun hond door een bepaalde geur rustiger wordt passen vaak deze therapie toe.   Persoonlijk hou ik wel van die kwakzalversmiddeltjes die berusten op het placebo-effect dus als je het eens wil proberen kan het zeker geen kwaad maar er is helemaal geen garantie op verbetering. Het is natuurlijk wel stukken beter dan echte medicatie. Om eerlijk te zijn denk ik dat deze situatie enkel zal verbeteren door training en niet door geurtjes maar dat is mijn eigen persoonlijke mening. "
Sandy

 
Klopt, dit kan je inzetten als ondersteuning! Daarnaast zal je ook moeten trainen. Maar het absoluut niet door middel van geurtjes etc. "


Inderdaad prima als ondersteuning zoals Kim zegt :)

 

Je hebt trouwens gelijk met die geurtjes, Kim. De meeste mensen nemen dit in als ik me niet vergis? Ik ken zelf een persoon die bach-bloesemstincturen gebruikt zoals die geurolie-dingetjes en de oplossingen laat verdampen in de ruimtes voor de geur, daarom dat ik er even naast zat, haha~

honden page profiel Kimeta Kimeta

honden foto van Kimeta

Ik ken alleen maar bachbloesemremedies, die erg goed kunnen helpen, je moet alleen wel de juiste zien te vinden, die voor jou hond van toepassing zijn. En niet te veel willen uiteraard, max 5 kiezen in een flesje.

 

En dan maar druppelen elke dag in de bek of over het eten. Je zal zien dat je hond daarop gaat reageren en dan samen met gerichte begeleiding kom je er wel. 

honden page profiel Inge, baasje van Bo & JessyInge, baasje van Bo & Jessy

honden foto van Inge, baasje van Bo & Jessy

Ik hoop het maar....heb de afgelopen 6 maanden van alles geprobeerd, met amper resultaat...Ik raak een beetje door de mogelijkheden heen :)

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

laatst heb ik via dit https://www.hondenpage.com/hondenforum/141477/honden-documentaires.php topic de documentaire  Dogs their secret lifes bekeken. Daar worden ook een paar goede tips gegeven zoals bijv. de gewoontes omgooien en weer opnieuw beginnen. 

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

http://uitgelatenhond.nl/alleen-thuis-blijven-verlatingsangst-bij-honden

 

Hier ook nog wat tips, o.a. wat Dobry zegt, patroon doorbreken. Misschien de bench op een andere plek.

 

http://www.medpets.nl/adaptil+feromonen/

Dit is een verdamper, adaptil, die geeft de geur van de moeder af. Voor bvb pup die aan zijn nieuwe huis moet wennen, of voor angstige honden enzo. Schijnt goed te werken om je hond meer op zn gemak te laten voelen

honden page profiel hondhond

honden foto van hond

Ik weet het klinkt onwaarschijnlijke en zweverig maaar........ het werkt echt zowel voor mens als voor dier. Het kost je niks het is op youtube te vinden je moet alleen even zoeken.

 

Calming music for dogs

 

Je draait het als je thuis bent af voor zo'n 4 uur aan een gesloten. Daarna kun je het afspelen wanneer nodig en als dit in het begin de hele dag is dan is dat maar zo. Je zet de muziek zacht omdat honden nu eenmaal beter horen als mensen.

 

Wat is het precies.

 

Het is klasieke muziek die rustgevend werkt. Het word steeds vaker gebruikt ook om kinderen, met een stoornis, rustig te krijgen. Je zult merken dat het ook affect heeft op jezelf.

 

suc6

 

honden page profiel AmandaAmanda

Geen idee of iemand het al heeft gezegd, want er zijn zoveel reacties..

 

Maar een kennis van mij had voor haar ook ALTIJD blaffende hondje een soort doek om de bench heen, zo word het helemaal donker in de bench en dan was die van haar wel stil.

 

Verder kan je misschien een grotere kong of een bot kopen zodat hij afgeleid is??

 

Radio of televisie aanlaten schijnt soms ook te helpen, en een gedragen kledingstuk in de bench..

 

Succes!!!

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

Wat je ook kan proberen. Weggaan en weer thuis momen, weggaan en weer thuis komen en zo 100 x herhalen. Weggaan, naar je voordeur, niet naar binnen en weer weggaan. En zo dit de hele dag oefenen. 

Net zo lang, totdat ze denkt: jaaa nou weet ik het wel! 

Iets heel anders dit, maar het zou kunnen. Moet je wel dagen lang hier energie in steken en eindeloos herhalen. Is heel vermoeiend, maar het kan werken! 

honden page profiel Melisa & MyloMelisa & Mylo

honden foto van Melisa & Mylo

Hoi Inge,

 

Wij hebben hier hetzelfde probleem.  Mylo is nu een jaar en hij kan niet langer dan een half uur alleen blijven. Wij hebben ook echt van alles geprobeerd, echt alles. Maar nee Mylo kan het niet. Dat volgen in huis is nu minder. Hij wil ook heel graag bij me zijn. En toen mylo een pup was zat ik er ook helemaal doorheen.  Ik wist echt niet meer wat ik moest. Dat geblaf en gepiep maakte mij helemaal gek. We kregen zelfs problemen met de buren,  terwijl we met hem aan het oefenen waren. Buren klaagden over zijn geblaf. We hadden van alles geprobeerd.  Ook heel veel geld uitgegeven aan gedragstherapeut etc. Maar nee.. Mylo gaat nu 2 dagen in de week naar een oppas. Ik heb me erbij neergelegd dat Mylo nooit alleen zal kunnen blijven. Dat half uur gaat al zo moeilijk. Want op een gegeven moment begint hij als de gek te blaffen en te krijsen. Na een jaar van alles geoefend en geprobeerd te hebben weet ik gewoon dat het niet anders kan. En ik houd zo ontzettend veel van hem dat ik hem nooit weg zou kunnen doen. Hoe lastig hij het ook voor ons maakt. Want tsja zelfs even boodschappen doen gaat moeilijk. Ik kan je echt heel goed begrijpen Inge. Ik hoop dat het jullie gaat lukken.. Maar bij ons is het helaas niet gelukt en enige optie is oppas. Hoe duur dit ook is =(

 

Ik wens jullie heel veel sterkte.

honden page profiel Landseer ectLandseer ect

honden foto van Landseer ect

"
" Nu ook zo....ik stuur hem richting Bench met een botje, zodat ik even in huis kan rommelen....het botje raakt hij niet aan, zit op het randje van zn bench mij in de gaten te houden. "
Inge & Bo

 
Omdat ik nu aan al even aan tafel zit, is hij rustig gaan liggen...maar zodra ik beweeg of opsta, veert hij ook op, om te kijken wat ik doe "

 

Zoals er al wordt geschreven...bijna claimgedrag..

Ik bedoel, je hebt gezonde intresse van de hond voor zijn baasje, en ....ja, dit gedrag wat jou hond laat zien.

Even een hele andere invalshoek..(om maar even een beetje mee te denken. )

 

Is het een idee om de hond wat zekerder te maken over zich zelf.

Blijkbaar draait nu alles om jou, jij bent het punt waar alles om draait heb ik het idee.

En al hang je de huiskamer vol met slingers, zet je de mooiste muziek op.?.Jij gaat weg, dus paniek/onrust/onzekerheid.

Heeft de gedragsdeskundige al eens de invalshoek gehad dat jij veel te belangrijk bent geworden.?

Is het een idee om de hond eens door andere mensen uit te laten.

Dat je met je hond samen ergens op visitie gaat, en dat jij bv gewoon blijft zitten, en dat andere mensen met je hondje spelen, uitlaten.

Als alles al om jou draait, is het natuurlijk niet verstandig om dan ook gelijk uit het gezichtsveld te verdwijnen.

Je hondje vind het blijkbaar nu al eng als je weg gaat.

Dus niet je honden gelijk in het diepe gooien, en hem voor een middag bij vrienden neerzetten.

Misschien dat het gedrag dan nog wel veel erger gaat worden.

 

Maar kan het zo zijn , dat je hond gaat leren dat jij geen heilige bent , dat er genoeg andere situatie's zijn waarin jij niet aanwezig bent, maar dat hij het toch naar z'n zin heeft..

 

Ja, misschien een belachelijk idee.. (je geeft tenslotte al het voorbeeld van de auto en de supermarkt, en dat het dan wel goedgaat)

Maar het is maar een voorbeeldje wat ik al eens heb meegemaakt met een hond die veel te veel afhankelijk was geworden van het baasje.

Een band met je hond is goed,Maar ......kan een band te hecht worden.??

(Da's even de insteek)

 

 

honden page profiel MarijkeMarijke

" Bach-bloesemtherapie is een soort therapie met geuren die om eerlijk te zijn berust op het zelfgenezende vermogen van mensen door hun vertrouwen in de heilzame werking van de bloesems. Dus om het kort uit te drukken, lekkere geurtjes die eventueel je humeur verbeteren omdat je het graag ruikt en waardoor je een soort placebo-effect krijgt waarbij je jezelf beter voelt. Bij honden wordt dit blijkbaar ook toegepast dus baasjes die denken dat hun hond door een bepaalde geur rustiger wordt passen vaak deze therapie toe.
 
Persoonlijk hou ik wel van die kwakzalversmiddeltjes die berusten op het placebo-effect dus als je het eens wil proberen kan het zeker geen kwaad maar er is helemaal geen garantie op verbetering. Het is natuurlijk wel stukken beter dan echte medicatie. Om eerlijk te zijn denk ik dat deze situatie enkel zal verbeteren door training en niet door geurtjes maar dat is mijn eigen persoonlijke mening. "

Bach Bloesem is geen therapie met geuren. Ik denk dat er verwarring is met etherische olie. Die werken wel via geur.

Bach Bloesem is een ondersteuning i.c.m. gedragstherapie. Nooit zomaar een standaard remedie kopen: het kan zijn dat je hond eerst een voorbereidende therapie nodig heeft en daarna pas een "alleen blijf" combinatie kan verdragen. Ook moet dit afgebouwd worden.

Persoonlijk vind ik de bloesem therapie in NL wat kort door de bocht. In Engeland werkt men ook met symptoom bestrijding voor lichamelijke kwalen.

Bij Bach bloesem therapie is wetenschappelijk bewezen dat het werkt. Een placebo effect is bij dieren niet bekend. Een dier kan niet simuleren en is ook niet goedgelovig zoals mensen. Maar er zijn altijd individuen waar het geen grip op heeft. Net als aspirine: dat werkt ook niet altijd voor iedereen. Ik vind het wel het proberen waard.

 

 

honden page profiel MarijkeMarijke

Ik heb hier thuis een bandopname gemaakt met vermaningen: "nee",  "foei," e.d. Dat werkte voor mijn hond prima! Maar misschien kun je beter eerst beginnen met de vriendelijke kreten. Het ligt aan de hond.

Ook ben ik 2 x naar binnen gerent, heb de hond met brommerige boze stem berispt en ben weer weggegaan. Dit is wel een vrij bruuske aanpak. Voor mijn hond heeft het gewerkt. Misschien kun je dit nog eens overleggen met de GT? Het mag natuurlijk niet erger worden en het fijnst is het als het voor de hond (maar ook voor de mensen) een vriendlijke aanpak is.

 

De stress herken ik: ik heb jaren een herder gehad die alles bij elkaar blafte, jankte en sloopte. Het werd wel beter door de jaren heen. Hij heeft 2 jaar in de garage gezeten als we weg waren. Uiteindelijk werd ons huis aangepast (garage werd bedrijfsruimte) en hebben we alle deuren maar open gezet. De hond maakte de deuren immers toch wel open en zo gingen ze niet nog meer kapot. Het wonder vond plaats: meneer wilde alleen maar, stiekem, op de bank liggen! Hij haalde de sierkussens eraf, en lag pontificaal, languit, te snurken als we thuiskwamen.

 

Gek idee, maar is er iemand in de buurt die voor minder op de hond wil passen? Een andere hondenbezitter die veel thuis is? Gooi het eens in de groep van mensen die je regelmatig tegen komt.

Heel veel sterkte!

honden page profiel MarijkeMarijke

Ik heb het een van mijn honden (die van de bandopname en het ineens naar binnen rennen en op hem mopperen) verder op deze manier geleerd:

 

https://www.youtube.com/watch?v=DMbNKNzzP54

 

Ik hoop echt dat de gouden tip tussen een van de reacties staat. Het is heel naar als je hond dit niet goed kan. Het geeft veel stress en verdriet. Heel veel succes!

 

 

honden page profiel RVSRVS

honden foto van RVS

"
" " Nu ook zo....ik stuur hem richting Bench met een botje, zodat ik even in huis kan rommelen....het botje raakt hij niet aan, zit op het randje van zn bench mij in de gaten te houden. " Inge & Bo   Omdat ik nu aan al even aan tafel zit, is hij rustig gaan liggen...maar zodra ik beweeg of opsta, veert hij ook op, om te kijken wat ik doe "
Inge & Bo

Wat ik al eerder aangaf, wellicht is bachbloesem een hulpmiddel om je hond beter de goede kant in te begeleiden? Er zijn meerdere honden die daar enorm van opknappen.  "

Er is een speciaal hoekje voor deze zaken. Als mensen behoefte er aan hebben kunnen ze daar terecht maar laat de andere hier  groepen schoon van. Het is gewoon niet zo netjes om mensen die met de handen in het haar zitten op deze wijze trachten binnen te halen.

honden page profiel Anny en LanceAnny en Lance

honden foto van Anny en Lance

@Amanda: meen je dat nou , een hond IN de bench , en dan nog helemaal in t donker zetten ? In de daguren ? 

Die oneens was ik dus. Een dekentje erover s avonds , een lekker holletje, daar kan ik nog inkomen. 

Je moet maar de hond zijn die daar bij jouw vriendin woont.....ik vind dit echt zielig....dan vraag ik nog niet hoeveel uren hij daar zo zit. Waarom dan een hond hebben ?  

honden page profiel AureliaAurelia

honden foto van Aurelia

" @Amanda: meen je dat nou , een hond IN de bench , en dan nog helemaal in t donker zetten ? In de daguren ? 
Die oneens was ik dus. Een dekentje erover s avonds , een lekker holletje, daar kan ik nog inkomen. 
Je moet maar de hond zijn die daar bij jouw vriendin woont.....ik vind dit echt zielig....dan vraag ik nog niet hoeveel uren hij daar zo zit. Waarom dan een hond hebben ?   "

 

Als hij het overdag als een lekker holletje ervaart is dat toch ook niet erg? De hond van mijn ouders had ook altijd een een deken over Zn bench, bench wel open. Lag hij graag overdag hoor.

honden page profiel TommieTommie

honden foto van Tommie

Misschien eens proberen met babyfoon met terugplaatsen functie? Je gaat de deur uit en in overleg met GT zeg je iets corrigerende óf geruststellende. Je bent weg en toch ben je er.

honden page profiel TommieTommie

honden foto van Tommie

Terugplaatsen = terug Praat 

honden page profiel stephaniestephanie

honden foto van stephanie

ik heb niet alle reacties gelezen dus ik weet niet of het al gezegd  is of dat je het al hebt geprobeerd van hem overdag niet in de bench te steken?

 probeer eens van hem in een kamer te laten bv de living of de keuken zet de radio of de tv aan en zorg idd zoals al is gezegd is voor een kong met snoepjes en wat speeltjes zodat ze iets heeft om zig mee bezig te houden

honden page profiel SiaraSiara

honden foto van Siara

"
" Bach-bloesemtherapie is een soort therapie met geuren die om eerlijk te zijn berust op het zelfgenezende vermogen van mensen door hun vertrouwen in de heilzame werking van de bloesems. Dus om het kort uit te drukken, lekkere geurtjes die eventueel je humeur verbeteren omdat je het graag ruikt en waardoor je een soort placebo-effect krijgt waarbij je jezelf beter voelt. Bij honden wordt dit blijkbaar ook toegepast dus baasjes die denken dat hun hond door een bepaalde geur rustiger wordt passen vaak deze therapie toe.   Persoonlijk hou ik wel van die kwakzalversmiddeltjes die berusten op het placebo-effect dus als je het eens wil proberen kan het zeker geen kwaad maar er is helemaal geen garantie op verbetering. Het is natuurlijk wel stukken beter dan echte medicatie. Om eerlijk te zijn denk ik dat deze situatie enkel zal verbeteren door training en niet door geurtjes maar dat is mijn eigen persoonlijke mening. "
Sandy

Bach Bloesem is geen therapie met geuren. Ik denk dat er verwarring is met etherische olie. Die werken wel via geur.
Bach Bloesem is een ondersteuning i.c.m. gedragstherapie. Nooit zomaar een standaard remedie kopen: het kan zijn dat je hond eerst een voorbereidende therapie nodig heeft en daarna pas een "alleen blijf" combinatie kan verdragen. Ook moet dit afgebouwd worden.
Persoonlijk vind ik de bloesem therapie in NL wat kort door de bocht. In Engeland werkt men ook met symptoom bestrijding voor lichamelijke kwalen.
Bij Bach bloesem therapie is wetenschappelijk bewezen dat het werkt. Een placebo effect is bij dieren niet bekend. Een dier kan niet simuleren en is ook niet goedgelovig zoals mensen. Maar er zijn altijd individuen waar het geen grip op heeft. Net als aspirine: dat werkt ook niet altijd voor iedereen. Ik vind het wel het proberen waard.
 
  "

 

Het klopt dat Bach-Bloesemtherapie niet met 'geuren' werkt maar ik ken iemand die het net als etherische olieën nuttigt door het te laten verdampen (wat dus foutief is...). Een placebo-effect bij dieren is al langer bekend, denk maar aan Pavlov.

 

@Inge: Zijn er al vorderingen trouwens? Ben erg benieuwd of kleine Bo het al iets beter doet.

pagina 2 van 3 123
Volgende forumvraag: Trekken aan de lijn
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^