Aanstellerige hond

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel lucialucia

De laatste tijd wandel ik bijna altijd in het losloopgebied, maar mijn hond Lizzy loopt niet altijd los. Elke keer als we een hond tegen komen gaat ze elke hond uitdagen tot spelen. De meeste honden komen dan naar haar toe maar zodra een grote hond naar haar toe komt begint ze altijd hard te janken of gillen, en als Ze dan ook nog losloopt rent ze hard weg met haar staart tussen de poten. De andere baasjes moeten vaak wel lachen of ze schrikken. Ik vind het nogal vervelend gedrag van Lizzy. Weten jullie hoe ik het beste hiermee om kan gaan?

honden page profiel Suzanne & SennaSuzanne & Senna

honden foto van Suzanne & Senna

Hoe oud is Lizzy? weetje of er iets gebeurd is verder met grotere honden ofso?

 

Ze is blijkbaar wat angstig voor grotere honden.

Zorg bij grote honden dat ze vast is aan een wat langere lijn. Kan ze wel aangeven tot hoever ze wil gaan, maar niet ver van je weg rennen. En bouw het rustig op. Begin bij kleine hondjes, ga ik de buurt daarvan spelen. En ga steeds dichterbij. Beloon haar met wat lekkers als ze zich niet angstig gedraagd. Als dit goed gaat ga je naar de wat grotere. Speel lekker met haar in de buurt van wat grotere honden. Zorg dat ze wat leuks doet in de buurt van grotere honden en ga steeds dichterbij. Als het teveel is ga je een stapje terug. Ga ook eens langs bij een hondenschool en ga een basis cursus doen met wat verschillende honden (vraag er dan naar leg je situatie uit) cursus is meestal leuk en zo doet ze iets leuks met andere honden.

 

Wordt er verder niet boos om dat ze bang is. Doe zelf zoals je normaal zou doen toen ze niet bang was.

 

honden page profiel Paul Bo en Pip!!!!Paul Bo en Pip!!!!

honden foto van Paul Bo en Pip!!!!

Wat ik doe als Bo bang is van een hond, dan ga ik naar de hond toe en laat de hond mijn hand ruiken zodat Bo ziet dat er niks gebeurd! Het helpt niet altijd natuurlijk maar je kan het proberen! 

honden page profiel Tamara - Abby, Anna & JamieTamara - Abby, Anna & Jamiegoedgekeurde fokker

honden foto van Tamara - Abby, Anna & Jamie

Maak er zelf geen big deal van. Maak contact met de andere hond.
Reageer zelfverzekerd in het contact, zodat Lizzy niet aan je twijfelt.


Daarna gewoon doorlopen. Als jij laat zien dat er niets is om bang voor te zijn, dan gelooft ze jou meteen!

 

Vooral niet boos of gefrustreerd raken.

honden page profiel Tamara - Abby, Anna & JamieTamara - Abby, Anna & Jamiegoedgekeurde fokker

honden foto van Tamara - Abby, Anna & Jamie

Dubbelpost.

honden page profiel gerda goudvisgerda goudvis

Vind het niet echt aanstellen, 

er kan iets gebeurd zijn wat voor je hondje heel erg eng geweest zou kunnen zijn. 

vervelend gedrag? zeker niet, vervelend is het wel, 

 

is er ooit iets gebeurd dat ze ineens angstig is voor andere honden? 

 

reageer zelfverzekerd naar een andere ''vreemde'' hond toe, ga bijv. op je hurken zitten, laat ze aan je hand ruiken, aai ze als ze dat willen, gooi desnoods n stokje of balletje , laat je hondje maar zien dat die hond niet ''eng'' is, 

heeft je hond toevallig een hondenmaatje? 

een stabiele hond? die niet bang is voor andere honden? misschien zou je eens samen met die hond en het baasje kunnen wandelen op plekken waar ook andere honden komen, 

 

hier een hondje(12kg) die als pup zijnde een aantal keer flink is aangevallen door vreemde loslopende hond(en), 

onze bo beschermde hem wel altijd, maar jack heeft nu wel een angst voor vreemde honden ontwikkelt, (met name mechel/hollandse herders) 

als bo de andere honden ''goedkeurt'' (wat ze eigenlijk bij iedere hond doet die lief is) is de angst bij jack nog aanwezig, maar wel een stuk minder. en soms ga ik wel eens met een vriendin wandelen, die heeft ook 2 grote honden, dan voelt hij zich nóg zekerder bij hun, en durft hij ook meer met de andere honden te spelen. heeft even geduurd, en met een beetje pech zal je hondje altijd angstig blijven naar andere honden, maar het belangrijkste is dat alle ervaringen met andere honden positief moeten aflopen, 

 

ik denk dat je sowieso als je hond bang is op dat moment niet weg moet gaan, (dan kan de angst nog groter worden)  

probeer er voor te zorgen dat het sowieso een positieve indruk heeft, 

al negeren de honden jouw hondje, 

 

succes

honden page profiel ..

honden foto van .

" Wat ik doe als Bo bang is van een hond, dan ga ik naar de hond toe en laat de hond mijn hand ruiken zodat Bo ziet dat er niks gebeurd! Het helpt niet altijd natuurlijk maar je kan het proberen!  "

 

dat doe ik hier inderdaad ook, Zeg als ik zie dat ze een hond spannend vinden, of zelfs een groep ... "kom gaan we het samen doen" 

Dan lopen ze achter me aan en begroet ik de honden eerst. Vaak is het dan ook goed, want als ik het durf durven de honden het vaak ook wel  is het dan nog te eng wandelen we gewoon door en heb ik er toch voor gezorgd dat ze er "veilig" langs op kunnen zonder dat er contact hoeft te zijn. 

Volgende forumvraag: Vandaag nieuwe forumeditor
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^