Golden retriever puppy: vragen voor ervaringsdeskundigen!

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel ingridingrid

honden foto van ingrid

Hoi!

Wij hebben sinds kort een Golden Retriever puppy: Sammie (een teefje). Ze is nu 12 weken oud, we hebben haar 4 weken.

Ik heb enkel vragen:

1) Deze puppy was de kleinste van het nest (opmerkelijk kleiner dan de andere pups, zeg maar zeker 2 weken kleiner). We hebben hier bewust voor gekozen, het is al een groot ras, we hebben nog kindjes en wilden niet voor de grootste gaan :-) Puppy is al 2x gezien door DA en 2x gezond verklaard. Ook alle spuitjes zijn nu gegeven. Op 9 weken woog ze 5 kg en op 12 weken 7.5 kg. Is dat goed? De DA is van weinig woorden en zegt dus niet zoveel. Ook zijn er tijdens de consultatie altijd nog andere dieren aanwezig én verschillende dierenartsen bezig. Dus er is niet zoveel gelegenheid om rustig te praten vind ik.

Hoeveel gram brokjes geven jullie op 12 weken?

2) Ze heeft vrij weinig ongelukjes: 1 per dag en dan meestal omdat we het zelf te laat doorhebben. Voor de rest letten we op de signalen en gaan we vaak naar buiten. Sinds vandaag is ze al twee keer jankend voor de deur gaan staan. Toen hebben we haar buitengelaten en deed ze meteen pipi! Is dit het begin van zindelijkheid?

3) Is het haalbaar om je hond te verbieden om in de tuin zijn behoefte te doen? Ik ben nogal gesteld op mijn gras én we hebben drie kinderen die in de zomer dagelijks op blote voeten buiten spelen. Er zijn twee opties: a) NOOIT behoefte in de tuin of b) apart stukje tuin afbakenen. Momenteel gaan we ermee buiten (naast het huis, niet in de tuin), doet ze haar behoefte en spelen dan los in de tuin. Soms doet ze dan nog wel een grote boodschap in de tuin. Dan belonen we niet. Wat denken jullie?

4) Borstelen vindt ze niet zo leuk. Wij geven nu constant kleine snoepjes tijdens het borstelen zodat ze afgeleid is. GAat dit nog beter?

5) Bij bijten id voeten of broek, negeren we. Als ze dan weggaat doen we niets meer. Als dat niet werkt, zeggen we "nee", maar toch moet je soms die mond helemaal opendoen om haar te laten lossen. Is dat normaal? Andere tips?

 

Dit waren voorlopig mijn vragen! Zondag mag ik er voor het eerst mee naar de hondenschool. Ik ben benieuwd! Bedankt om dit te lezen! Groetjes Ingrid

honden page profiel -- 3 doggies

honden foto van -

Ten eerste gefeliciteerd met jullie pup! :-)

 

7,5 kilo vind ik wel licht voor een Golden pupje, ik heb geleerd dat ze het aantal weken, ook in kilo's zouden moeten zijn. Maar, je geeft al aan dat ze de kleinste was en dat de DA haar al 2x gezon heeft verklaard. Dus daar zou ik me geen zorgen over maken, ze is ook goed aangekomen in de tussen tijd :-)

 

 

Vrij weinig ongelukjes is alleen maar mooi! :-) Zo dooor blijven gaan zou ik zeggem! :-)

 

Tuin... Tja, Max deed het als pup wel altijd in de tuin, maar rond een maand of 6 wou hij niet meer in de tuin poepen, sindsdien plast hij er alleen maar in... Maar, Max is een extreme qua zindelijkheid ;-) Binnen doet ie niks.... Niet plassen, poepen, en zelfs niet braken... Zelfs als hij aan de spuitpoep zit doet ie het niet binnen of in de tuin.... Max is altijd al zo geweest, als pup maar enkele ongelukjes gehad.

 

Borstelen... Afleiden is een goede methode, maam het borstelen voor je pup leuk... Dus, even borstelen en dan lekker spelen. Weer even borstelen en dan weer lekkee spelen, koekje erin. 

Borstel niet te vaak, zo stimuleer je de haar uitval.1x per week tijdens de rui is genoeg.. Alleen de broek, staart en achter de oren zijn klitgevoelig, dit wat vaker borstelen.

 

 

Bijten is puppie eigen. Probeer iets aan te bieden waar ze wél in mag bijten. Dus een flostouw, kauwbotje, balletje, knuffeltje what ever... Wanneer ze dit aanneemt en hier mee verder gaatprijs je haar de hemel in... 

 

Succes met jullie puppetje! 

honden page profiel --

honden foto van -

Excuses voor de vele typfouten. Heb dit gepost vanaf mijn telefoon!

honden page profiel Suzanne & SennaSuzanne & Senna

honden foto van Suzanne & Senna

Hoi Ingrid,

Leuk Golden Retriever puppy! Gefeliciteerd!

Ik kan helaas niet op alles antwoorden maar wel een paar dingen. Haha.

1) sommige kleinste van het nest kunnen tot de grootste uitroeien haha. Als je niet zo tevreden bent met je DA, zou ik eens langs een andere gaan :-) waar ze misschien wel meer tijd hebben? Verder geen advies over het gewicht Sorry, nog geen ervaring mee namelijk hihi.

2) weinig ongelukjes is super natuurlijk! Ga zo door. Zeker een goed begin!

3) je kan wat afbakenen, maar denk dat dit ook wel lastig is en je moet kiezen voor wel of niet. Als ke voor niet wilt zou je de pup tuin zindelijk moeten maken door als de pup binnen zindelijk is het zelfde bij de tuin te doen. Ook kan je commando op de behoeftes geven zodat pup alleen nog behoefte doet op commando ( ben hier niet een voorstander van haha maja voor sommige problemen kan het helpen)

4) tijdens borstelen inderdaad wat lekkers geven. Iets super lekkers of afleiden met iets leuks. Of tijdens borstelen een ander even kriebelen op de borst of zijkant.

5) bij bijten afleiden. De nee is goed als ze in je broek hangt maar de nee moet ze wel echt kennen voor je het commando kan toepassen anders werkt het niet. Vraag haar los en geef haar veel afleiding met flow touw of ander bijt dingen. Kauw staven enz. Als ze niet los laat kan je Au roepen. Ook kan je time out geven in de gang. Zeg er verder niks bij zo maakt ze van zelf de klik dat bijten niks leuks opbrengt. Maar het is echt puppy eigen!


Veel plezier met jullie puppy! :-D

honden page profiel ingridingrid

honden foto van ingrid

Hoi!

Bedankt voor de antwoorden. 't Is niet dat ik ontevreden ben van de DA, maar ik durf ook niet te veel vragen stellen. En hij vraagt ook niet: heb je nog vragen? :-D

 

We proberen momenteel om de dag te borstelen, niet écht borstelen, maar laten wennen aan de borstel voornamelijk. Later zullen we 1x per week echt borstelen.

 

Weet iemand waar je kan terugvinden hoeveel een puppy van 7.5 kg op 12 weken moet eten? Ik vind enkel de website van de voeding die wij geven, maar daar staat tss. 50-120g!! En dat kan ik niet geloven! Zo weinig.

 

Groetjes,

Ingrid

 

honden page profiel HollandsMecheltje.HollandsMecheltje. 3 doggies

honden foto van HollandsMecheltje.

1 Ik weet niet of dat gewicht goed is want mijn herder pupje woog met 7 week al meer als 5 kilo

en ik zou gewoon je vragen stellen hoor daar is een DA voor :)

 

2 Ja dat is een begin van de zindelijkheid mijn doet het namelijk ook 

 

3 ik zou de pup pas in de tuin laten als ze alle behoefte buiten heeft gedaan

en anders een stukje afzetten met gas ofzo en haar daar telkens neer zetten

 

4 en ja dat borstelen komt wel goed ik zou het elke dag even een paar minuutjes doen

ze went er vanzelf wel aan :)

 

5 ik zou de pup wat geven waar ze wel op mag bijten 

doe ik ook want wil het bijten niet afleren omdat ik later een sport met haar ga doen

 

en ohja hoeveel eten ze krijgt weet ik niet ik voer op het oog ik geef haar 2 x per dag soms 3 x 

je ziet het wel aan je pup of ze er goed uitziet en of ze genoeg krijgt

 

en natuurlijk 

heel veel plezier met je pup de tijd gaat snel voorbij haha

honden page profiel Baasje van 2 verwende damesBaasje van 2 verwende dames 3 doggies

honden foto van Baasje van 2 verwende dames

Gefeliciteerd met jullie pup!

fijn dat de zinderlijkheidtraining zo goed gaat. Persoonlijk zou ik er voorkiezen om de hond niets in tuin te laten doen. Hier hebben ze ook wel eens de plantjes water gegeven, maar ik zie het als de tuin behoort tot het huis dus plasjes en hoopjes gebeurt buiten. Mijn honden kunnen op commando hun behoeften doen. Niet dat ze dat nu altijd moeten maar ik vind het erg handig, bijvoorbeeld voordat we de stad in lopen nog even te zeggen "plasje doen" en dat er dan 2 honden in spagaat vallen. Ook worden er hier eerst plasjes en hoopjes gedaan voordat we verder lopen het losloopgebied in.

Het gewicht klinkt aan de lage kant, maar hoe ziet ze eruit? Kun je de ribben voelen of zie je ze ook? Voelen is goed. Tot een half jaar is het een kilo per week, en daarna een kilo met maand (zo uit mijn hoofd). Maar dit zegt niet alles. Mijn teef is vanaf pup af aan ook altijd 1/3 lichter geweest dan haar broertje. Ik heb het even voor je nagekeken, met 8/9 weken woog Nina 4,25kg, met 11/12 weken 7,5kg en met een jaar 21,5kg (labrador teefje). En ze is zeker niet te licht, krijg juist vaak complimenten over haar bouw. Ter vergelijking de labrador pup (teef) van mijn moeder weegt nu met 12weken 11kg en met 8 weken 7kg.

De hoeveelheid brokjes is afhankelijk van het merk. Eerlijk gezegd weet niet meer hoeveel ik voerde.

Het aanwennen om te borstelen doe ik altijd wanneer de hond al wat suf is en een beetje doezelt. Beetje aaien met de borstel is dan vaak al genoeg. Je kunt ook proberen met een hand een kluifje vast te houden en met de andere hand te borstelen.

De hond verkent de wereld met z'n bek, dus niet zo gek dat zij er alles in steekt. Biedt de hond een alternatief aan wanneer je iets uit haar bekt haalt (ruilen). Kent je hond de commando "nee"? De gemakkelijkste manier om dit aan te leren is. Een brokje in de hand en deze met open hand aanbieden, wanneer de pup erop af duikt een vuist maken en nee zeggen. Dit zul je een paar keer moeten herhalen maar je zult merken dat de pup na een paar keer blijft zitten en dan geef je het brokje van je open hand. 

 

honden page profiel ingridingrid

honden foto van ingrid

Op deze foto is ze 10 weken. Ik zie de ribben niet, maar ik voel ze wel. (overal lees je toch dat dat de bedoeling is) Het is gewoon een vrij klein hondje en ik vind het goed zo. Ik ben niet ZO ongerust, maar ja, 7,5kg t.o.v. 12 kg vind ik wel een groot verschil. Anderzijds is 2.5 kg op 3 weken bijgekomen wel OK.

Ik ga zeker de tuin niet meer laten gebruiken als toilet :-D Bedankt voor de raad daarin!

honden page profiel Nelis & NoaNelis & Noa 3 doggies

honden foto van Nelis & Noa

Mijn reactie zonder andere reacties te lezen:

Hee wat leuk! Hier ook kleinste teefje van het nest en Golden. Super dat ze nu al aangeeft naar buiten te moeten!

Om te zien hoeveel brokjes ze nodig heeft moet je de portie telkens wegen/afmeten en haar lichaam goed in de gaten houden. Minimaal laagje vet op de ribben (met de vlakke hand moet je deze makkelijk kunnen voelen) en kuiltje vlak voor de heupen moet zichtbaar zijn. Verder mooi oplopende lijn van onder bij de voorpoten naar achter hoog bij der buikje.

Het ras is erg gevoelig voor HD en mijn vroegere mening "liever te dik dan te dun" heb ik dus al lange tijd bijgesteld. Ribben moet je gewoon niet kunnen niet, maar wel voelen. Als je merkt dat ze dikker wordt: portie kleiner maken. Als je ribben bijna gaat zien: portie groter maken. vanaf boven moet ze een mooi zandloper figuur hebben.

Nou het borstelen deden we hier in het begin ook met koekje om de pak m beet 15 seconden. Week later was het om de 30 seconden. Nog een week later om de minuut en inmiddels krijgt ze een lekkere snack na het borstelen wat ze maar al te goed weet. Borstelen is super leuk op die manier.

Ik zou je aanraden om ook het afdrogen met een handdoek op deze manier te oefenen en eventueel fohnen. wel in hele kleine stapjes en nooit teveel prikkels achter elkaar. Beste is om overprikkeling voor te zijn en zelf altijd te doen alsof het de normaalste zaak van de wereld is.

Als je nog tegen andere problemen aanloopt dan lezen wij dat hier op het forum graag en delen wij onze ervaringen.

houdt er wel rekening mee dat het een golden is en dus heel erg veel heeft aan een super positieve opvoeding. Slimme beestjes en ze zijn graag nat! vandaar de handdoek tip. Ook zoals je waarschijnlijk al weet veel kauwmateriaal in huis halen voor als ze zichzelf moet vermaken of om even het bijten te "redirecten". Veel plezier en nogmaals. Hoor graag van je!

honden page profiel Baasje van 2 verwende damesBaasje van 2 verwende dames 3 doggies

honden foto van Baasje van 2 verwende dames

Achhhhh wat een schattig hondje.

 

ik heb even gekeken ik weet niet welk merk voer je geeft. Ik voerde tast of the wild en dat was op deze leeftijd zo'n 275 gram per dag. Maar dit is erg merk afhankelijk. Ik zou uitkijken naar een merk met veel vlees en weinig granen (neem maar eens een kijkje op voerwijzer.com).

honden page profiel stephaniestephanie 3 doggies

honden foto van stephanie

op de foto ziet ze er toch wel gezond uit

maar de grote nu zegt echt nix over hoe groot ie later word onze reu was ook de kleinste van de nest (heb oud duits herders) en die heeft zijn broers en zussen nu ruimschoots ingehaald

 

honden page profiel Nelis & NoaNelis & Noa 3 doggies

honden foto van Nelis & Noa

Nota bene: Onze teef is met 9 maanden 25kg. Broertje en zusje die we wekelijks zien zijn relatief 35 en 33kg.. verschil kan gewoon groot zijn :-) Mijn ervaring is dat de groeicurve van 1 nest wel redelijk gelijk is.

honden page profiel W&WW&W

honden foto van W&W

" Mijn reactie zonder andere reacties te lezen:

Hee wat leuk! Hier ook kleinste teefje van het nest en Golden. Super dat ze nu al aangeeft naar buiten te moeten!

Om te zien hoeveel brokjes ze nodig heeft moet je de portie telkens wegen/afmeten en haar lichaam goed in de gaten houden. Minimaal laagje vet op de ribben (met de vlakke hand moet je deze makkelijk kunnen voelen) en kuiltje vlak voor de heupen moet zichtbaar zijn. Verder mooi oplopende lijn van onder bij de voorpoten naar achter hoog bij der buikje.

Het ras is erg gevoelig voor HD en mijn vroegere mening "liever te dik dan te dun" heb ik dus al lange tijd bijgesteld. Ribben moet je gewoon niet kunnen niet, maar wel voelen. Als je merkt dat ze dikker wordt: portie kleiner maken. Als je ribben bijna gaat zien: portie groter maken. vanaf boven moet ze een mooi zandloper figuur hebben.

Nou het borstelen deden we hier in het begin ook met koekje om de pak m beet 15 seconden. Week later was het om de 30 seconden. Nog een week later om de minuut en inmiddels krijgt ze een lekkere snack na het borstelen wat ze maar al te goed weet. Borstelen is super leuk op die manier.

Ik zou je aanraden om ook het afdrogen met een handdoek op deze manier te oefenen en eventueel fohnen. wel in hele kleine stapjes en nooit teveel prikkels achter elkaar. Beste is om overprikkeling voor te zijn en zelf altijd te doen alsof het de normaalste zaak van de wereld is.

Als je nog tegen andere problemen aanloopt dan lezen wij dat hier op het forum graag en delen wij onze ervaringen.

houdt er wel rekening mee dat het een golden is en dus heel erg veel heeft aan een super positieve opvoeding. Slimme beestjes en ze zijn graag nat! vandaar de handdoek tip. Ook zoals je waarschijnlijk al weet veel kauwmateriaal in huis halen voor als ze zichzelf moet vermaken of om even het bijten te "redirecten". Veel plezier en nogmaals. Hoor graag van je!

"

 

@Nelis, ik heb van fokkers begrepen dat de golden juist niet heel gevoelig is voor HD maar meer voor ED.

De goldens waarvan bekend is dat ze ingeslapen moesten worden vanwege ernstige HD waren allen afkomstig uit broodf en dus ouders die niet getest zijn.

 

Ikzelf pas altijd wel op dat ze inderdaad niet te zwaar worden, maar zeer zeker ook geen traplopen de eerste twee jaar. Liever helemaal niet, na twee jaar heel af en toe.

honden page profiel Nelis & NoaNelis & Noa

honden foto van Nelis & Noa

"

" Mijn reactie zonder andere reacties te lezen:

Hee wat leuk! Hier ook kleinste teefje van het nest en Golden. Super dat ze nu al aangeeft naar buiten te moeten!

Om te zien hoeveel brokjes ze nodig heeft moet je de portie telkens wegen/afmeten en haar lichaam goed in de gaten houden. Minimaal laagje vet op de ribben (met de vlakke hand moet je deze makkelijk kunnen voelen) en kuiltje vlak voor de heupen moet zichtbaar zijn. Verder mooi oplopende lijn van onder bij de voorpoten naar achter hoog bij der buikje.

Het ras is erg gevoelig voor HD en mijn vroegere mening "liever te dik dan te dun" heb ik dus al lange tijd bijgesteld. Ribben moet je gewoon niet kunnen niet, maar wel voelen. Als je merkt dat ze dikker wordt: portie kleiner maken. Als je ribben bijna gaat zien: portie groter maken. vanaf boven moet ze een mooi zandloper figuur hebben.

Nou het borstelen deden we hier in het begin ook met koekje om de pak m beet 15 seconden. Week later was het om de 30 seconden. Nog een week later om de minuut en inmiddels krijgt ze een lekkere snack na het borstelen wat ze maar al te goed weet. Borstelen is super leuk op die manier.

Ik zou je aanraden om ook het afdrogen met een handdoek op deze manier te oefenen en eventueel fohnen. wel in hele kleine stapjes en nooit teveel prikkels achter elkaar. Beste is om overprikkeling voor te zijn en zelf altijd te doen alsof het de normaalste zaak van de wereld is.

Als je nog tegen andere problemen aanloopt dan lezen wij dat hier op het forum graag en delen wij onze ervaringen.

houdt er wel rekening mee dat het een golden is en dus heel erg veel heeft aan een super positieve opvoeding. Slimme beestjes en ze zijn graag nat! vandaar de handdoek tip. Ook zoals je waarschijnlijk al weet veel kauwmateriaal in huis halen voor als ze zichzelf moet vermaken of om even het bijten te "redirecten". Veel plezier en nogmaals. Hoor graag van je!

"



 


@Nelis, ik heb van fokkers begrepen dat de golden juist niet heel gevoelig is voor HD maar meer voor ED.


De goldens waarvan bekend is dat ze ingeslapen moesten worden vanwege ernstige HD waren allen afkomstig uit broodf en dus ouders die niet getest zijn.


 


Ikzelf pas altijd wel op dat ze inderdaad niet te zwaar worden, maar zeer zeker ook geen traplopen de eerste twee jaar. Liever helemaal niet, na twee jaar heel af en toe.

"


In mijn nest (2x A heupen) hebben 2 van de 9pups al HD, vooral dankzij omgevingfactoren oftewel een acuut trauma, maar wel iets om op te letten dus ;-) ED inderdaad ook gevoelig.

Hier beet onze pup ook regelmatig overal (las dat je daar toch iets over vroeg). Wat mij beteeft is het beste om een hoge "auw" te slaken, gevolgd door negeren of een bijtspeeltje/kauwspul aan te bieden. Nu, 7 maanden later bijt ze absoluut niet meer naar ons en maakt ze heel soms nog aanstalte om onze handen te pakken als we haar uitdagen om te spelen. Dit lossen we op door haar een speeltje aan te rijken.

honden page profiel --

honden foto van -

Max was trouwens ook de kleinste uit het nest! 

Nog steeds. Max weegt 28,4 kilo en zijn broertjes rond de 31 - 35 kilo! 

honden page profiel --

honden foto van -

Max was trouwens ook de kleinste uit het nest! 

Nog steeds. Max weegt 28,4 kilo en zijn broertjes rond de 31 - 35 kilo! 

honden page profiel W&WW&W

honden foto van W&W

"

In mijn nest (2x A heupen) hebben 2 van de 9pups al HD, vooral dankzij omgevingfactoren oftewel een acuut trauma, maar wel iets om op te letten dus ;-) ED inderdaad ook gevoelig.

Hier beet onze pup ook regelmatig overal (las dat je daar toch iets over vroeg). Wat mij beteeft is het beste om een hoge "auw" te slaken, gevolgd door negeren of een bijtspeeltje/kauwspul aan te bieden. Nu, 7 maanden later bijt ze absoluut niet meer naar ons en maakt ze heel soms nog aanstalte om onze handen te pakken als we haar uitdagen om te spelen. Dit lossen we op door haar een speeltje aan te rijken. "

 

Dat meen je!! Wat erg zeg. Zeker als de ouders beide A getest zijn. 

Ik ga vrijdag onze nieuwe vriend ophalen. Wordt Willem grote broer ;-)

Het nest waar de onze uitkomt zijn beide ouders ook A getest.

Meer kun je gewoon niet doen als koper........ Wanneer honden getest zijn en goede uitslagen hebben bedoel ik.

Voorkomen kun je natuurlijk helemaal niks. Maar ik denk dat het wel de kans op slechte honden (afwijkingen) kleiner maakt. Willem is geopereerd toen hij 1,5 was, hij had een gezwel met onrustige cellen. Ook dat zijn dingen waar je niks aan kunt doen. Vette pech heet dat!! 

 

Hoop dat er bij de twee die pups die al HD hebben iets aan te doen is. Operatie oid.....

honden page profiel W&WW&W

honden foto van W&W

"

Max was trouwens ook de kleinste uit het nest! 


Nog steeds. Max weegt 28,4 kilo en zijn broertjes rond de 31 - 35 kilo! 

"

 

Nest waar Willem uitkomt zijn ze allemaal 35 kilo en zwaarder. Ook de teefjes.

Heel grappig is dat er een klein teefje tussen zat en deze is nog steeds heel klein vergeleken met de rest van de honden. Rond de 27 kilo. Willem zit net onder de 40 en een broer zit op 42,5. 

 

Hier in de wijk loopt een golden van 60 kilo. Nee, niet te dik!! Echt raszuivere golden. 

Persoonlijk vind ik zo'n grote erg gaaf! Ik dacht eerst dat hij een kruising was met een Pyrenees, maar is dus echt een golden. Zijn vader schijnt ook zo groot te zijn. Haha

honden page profiel W&WW&W

honden foto van W&W

"

Max was trouwens ook de kleinste uit het nest! 


Nog steeds. Max weegt 28,4 kilo en zijn broertjes rond de 31 - 35 kilo! 

"

 

Nest waar Willem uitkomt zijn ze allemaal 35 kilo en zwaarder. Ook de teefjes.

Heel grappig is dat er een klein teefje tussen zat en deze is nog steeds heel klein vergeleken met de rest van de honden. Rond de 27 kilo. Willem zit net onder de 40 en een broer zit op 42,5. 

 

Hier in de wijk loopt een golden van 60 kilo. Nee, niet te dik!! Echt raszuivere golden. 

Persoonlijk vind ik zo'n grote erg gaaf! Ik dacht eerst dat hij een kruising was met een Pyrenees, maar is dus echt een golden. Zijn vader schijnt ook zo groot te zijn. Haha

honden page profiel ingridingrid

honden foto van ingrid

Hey,

 

Gisteren was ik heel euforisch, want het ging toch zo goed. :-) Maar vandaag is er iets nieuws... Sammie springt in de zetel, dat deed ze ervoor ook wel, maar toen konden we haar er gewoon uit nemen zonder probleem. Maar nu... ze springt erin en we kunnen haar er niet meer uitkrijgen: grommen, blaffen en wild happen als we haar eruit willen halen!! Griezelig. Uit de zetel lokken met koekje lukt zelfs niet! Afleiden met speeltje al helemaal niet (geen interesse op dat moment). Is dit nog spelen? Het speels happen in de broekspijpen en trui of schoenen is helemaal anders, daar merk je dat ze je geen pijn wil doen. Dit gedrag vind ik eng... 

Ik heb haar elke keer (na enkele mislukte pogingen) "gevangen" en in aparte plaats gezet (washok). Na tien minuten er terug uithalen, dan is ze rustig. Maar een paar uur later doet ze het weer en beginnen we opnieuw.

 

Nog wel een positieve noot: vandaag "los" gaan wandelen. Ze bleef superflink bij ons. Als we een tiental meter ver waren, direct omkijken en terug bij ons komen. Heel alert en helemaal niet te wild of wegloopgevaar. Dat was wel leuk.

Groetjes en bedankt voor de tips!

Ingrid

 

 

honden page profiel Baasje van 2 verwende damesBaasje van 2 verwende dames 3 doggies

honden foto van Baasje van 2 verwende dames

Ik zou de hond niet "vangen", ik heb het niet gezien maar kan het zijn dat de pup het happen, blaffen en grommen als uitdagen/spel ziet? Kun je het zo regelen dat je kan voorkomen dat de hond in de zetel kan springen? Ze is nog zo jong en gezien ED/HD.

 

Een pup 10 minuten in het washok/gang of dergelijk vind ook veel te lang. 2 of 3 minuten is lang genoeg. Dan zijn ze alweer rustig. 

 

Wat at is het ritme van je hond? M.a.w. hoelang is ze wakker en hoe lang slaapt ze dan? Wanneer een pup niet genoeg rust worden ze ook happerig.

 

leuk dat ze los zo goed luistert!

honden page profiel ingridingrid

honden foto van ingrid

Hey Bedankt voor je reactie.

Sammie heeft wel voldoende rust. Als ze een tijdje buiten gespeeld heeft of wandeling gedaan, merken we ook dat ze 'losgeslagen' is, dus dan krijgt ze verplichte rust in de bench en ze slaapt dan een paar uur.

 

Het "boos" happen doet ze enkel als ze op de zetel is, eens op de grond is haar gedrag weer ok. Vroeger kon ze er niet op, dus was er geen probleem. Nu zit ze erop en is dan zo "blij" met haar overwinning dat ze hapt als we haar eraf willen halen. (ook denkt ze dat er iets tussen de zetel zit, ze wil dat eruit vissen, zo in de plooi...)  Het is al wel beter dan een paar dagen terug (het agressief reageren mindert), we lokken haar eraf met koekjes of speeltjes en belonen dan uitbunding. Het is alleen moeilijk een keuze te maken in de benadering: "nee" zeggen? eraf lokken en dan belonen? Of gewoon eraf halen ?? ("vangen" ;-) Soms lukt het haar eraf te krijgen door aan de halsband vast te nemen, soms lukt het lokken. "Nee" zeggen snapt ze wel, je ziet ze dan echt zo kijken van: "zou ik het doen?" en toch springt ze erop. Ook gebeurt het dikwijls dat als ze eraf is, dat ze er dan weer meteen op springt en dan begint het opnieuw.

 

We willen echt dat de zetel "ons terrein" blijft, dus blijven het verbieden. De volhouder wint zeker?!

Groetjes,

Ingrid

honden page profiel De DamesDe Dames

honden foto van De Dames

Wat is haar dagritme, wat doen jullie met haar? Hoeveel interactie is er met jullie kwa spelen en trainen?

Zou het een schreeuw om aandacht kunnen zijn? Of juist een vol glas?

 

Wat je kan doen is de lijn aan de halsband vast laten en wanner ze erop wil gaan zeg je rustig "nee", gaat ze niet, even kort en vrolijk "goedzo", knuffel en klaar.

Gaat ze wel loopt je rustig ernaartoe, pak de lijn en neem haar mee eraf, klaar. Zo blijven herhalen tot het kwartje valt en de "nee" genoeg is.

Het kan heel goed dat ze het blijft doen als jullie niet thuis zijn. Dat is ook moeilijk aan te leren, beter voorkomen, wij leggen een stoel op de bank .

honden page profiel --

honden foto van -

" Hey Bedankt voor je reactie.
Sammie heeft wel voldoende rust. Als ze een tijdje buiten gespeeld heeft of wandeling gedaan, merken we ook dat ze 'losgeslagen' is, dus dan krijgt ze verplichte rust in de bench en ze slaapt dan een paar uur.
 
Het "boos" happen doet ze enkel als ze op de zetel is, eens op de grond is haar gedrag weer ok. Vroeger kon ze er niet op, dus was er geen probleem. Nu zit ze erop en is dan zo "blij" met haar overwinning dat ze hapt als we haar eraf willen halen. (ook denkt ze dat er iets tussen de zetel zit, ze wil dat eruit vissen, zo in de plooi...)  Het is al wel beter dan een paar dagen terug (het agressief reageren mindert), we lokken haar eraf met koekjes of speeltjes en belonen dan uitbunding. Het is alleen moeilijk een keuze te maken in de benadering: "nee" zeggen? eraf lokken en dan belonen? Of gewoon eraf halen ?? ("vangen" ;-) Soms lukt het haar eraf te krijgen door aan de halsband vast te nemen, soms lukt het lokken. "Nee" zeggen snapt ze wel, je ziet ze dan echt zo kijken van: "zou ik het doen?" en toch springt ze erop. Ook gebeurt het dikwijls dat als ze eraf is, dat ze er dan weer meteen op springt en dan begint het opnieuw.
 
We willen echt dat de zetel "ons terrein" blijft, dus blijven het verbieden. De volhouder wint zeker?!
Groetjes,
Ingrid "

Op zich herken ik dat hap gedrag wel... Alleen, dan niet bij de stoel maar vooral wanneer hij iets niet mocht.....

 

Wat bij ons echt heel goed geholpen heeft is hem met iets heeeeeeeel lekkers weg lokken.... Stukje banaan o.i.d. elke keer als hij met vier pootjes van de plek af was werd hij de hemel in geprezen en kreeg hij ook nog eens een heeeeerlijk stukkie banaan! Dus, dit moest hij vaker proberen natuurlijk en werd het voor hem alleen maar leuker om ergens vanaf te gaan :-)

honden page profiel PipaPipa

honden foto van Pipa

Ik zou voor de makkelijke weg gaan; zorgen dat ze er niet op kan, dus iets erop leggen (doos of iets), zeker vanwege ED/HD. Als ze ouder is begrijpt ze alles beter, en als ze het dan niet (meer) gewend is, zal ze het ook niet meer doen. 

Volgende forumvraag: Bang voor ruitewisser.
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^