Scott voorstellen

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Ingrid van de KoppelIngrid van de Koppel

honden foto van Ingrid van de Koppel

Ik weet niet of ik het in de goede rubriek zet. Ik wil jullie graag aan Scott voorstellen, een Welsh springer spaniel van net 4 jaar oud. Hij is bij ons gekomen 2 maanden na de zeer dramatische dood van Diesel, het verhaal heeft hier ook gestaan https://www.hondenpage.com/hondenforum/115766/mensen-wees-gewaarschuwd!.php Ik hoop dat dit niet weer aanleiding is voor nare reacties, want geloof me; die doen ontzettend pijn. Het is bijna tweeëneenhalf jaar geleden, maar de gevolgen voel ik nog dagelijks. Ik denk dat ik dit ook nooit kwijt raak. Het heeft me wel veel milder gemaakt in mijn oordeel naar anderen; ik heb ervaren dat je zo maar iets heel dramatisch kan overkomen terwijl dat wellicht te voorkomen was geweest als ik anders gehandeld had.
Maar terug naar Scott; een hele lieve hond voor mensen, naar soortgenoten minder. Al anderhalf jaar heeft hij regelmatig vage klachten; allergie, oorontsteking, anaalklieren vol en soms een totaal gebrek aan energie. Via via ben ik bij een veterinair natuurgeneeskundige terecht gekomen die een parasiet, hoogst waarschijnlijk de borrelia (ziekte van Lyme) heeft geconstateerd. Daarvoor krijgt hij nu medicijnen en ik hoop dat hij daarvan opknapt. Omdat hij een gezonde, sterke hond is, heeft het zo lang kunnen duren eer duidelijk werd dat er iets aan de hand is. Maar ook omdat hij sterk is, verwacht ze dat hij er bovenop komt. Als hij weer helemaal beter is, ga ik hard werken aan zijn gedrag naar andere honden, want ik merk helaas dat waar ik eerst behoorlijk vooruitgang heb geboekt, hij terug is gevallen in zijn probleemgedrag. Hij heeft nu een kort lontje naar andere honden. Verder is het een schat en hebben we veel plezier van en met hem.

honden page profiel SiaraSiara

honden foto van Siara

Oh nee...wat erg voor Diesel en voor jullie. Een gewaarschuwd mens is er twee waard. Ik ga nu ook regelmatig eens checken hoe Mochi het doet in de wagen want ook hij zit in een bench waar we niet veel door zien.

Hebben jullie Scott van pup af aan? Erg jammer dat hij zoveel ziekjes is geweest, ik duim dat het zal beteren met de juiste medicatie.

honden page profiel judithjudith

honden foto van judith

Wat moet dat vreselijk voor jullie geweest zijn. Vreselijk voor jullie, maar tegelijkertijd is het iets wat iedereen kan overkomen en wat heeft gezorgt dat veel mensn daar nu beter rekening mee houden!
Ik heb het verhaal toen die tijd op een hondenschool gehoord (op het erkemederstrand). Ben daar wel even stil van geweest, want wat een vreselijk verhaal. Wat naar dat Scott zoveel gezondheidsproblemen heeft :(
Hopelijk gaat dat snel beter!

honden page profiel Dirk en JoppeDirk en Joppe

honden foto van Dirk en Joppe

eerst en vooral veel geluk met Scott!!! En wat het voorval met Diesel betreft, kun je jezelf troosten met het feit dat dit voorval veel baasjes heeft doen nadenken,en er iets uit geleerd hebben. Zo kun je denken dat je verlies niet nodeloos is geweest. Denk alleen nog maar aan de positieve en mooie herinneringen, en koester Scott maar heel goed.

honden page profiel Ingrid van de KoppelIngrid van de Koppel

honden foto van Ingrid van de Koppel

Dank jullie wel voor de lieve woorden.
We hebben Scott niet van pups af aan. Na de dood van Diesel wilde ik absoluut geen hond meer, vond mezelf geen hond waard. Maar dat gevoel heeft niet lang geduurd. We beseften ons dat een hond gewoon bij ons hoort. Ik heb me, toen ik weer vooruit kon en wilde kijken, ingeschreven op diverse herplaatsingslijsten. Na lang aarzelen toch een mailtje gestuurd naar de herplaatsing van de Welsh club en vrijwel direct kreeg ik een telefoontje dat er voor Scott een goed huis werd gezocht. Zijn baas was zeer allergisch en dat begon pas toen Scott zijn volwassen vacht kreeg. Ze hebben het nog een jaar lang geprobeerd, maar ondanks zware medicijnen bleef hij heel benauwd en wisten ze dat het niet houdbaar was. Ik ging kijken en viel als een blok voor hem. Hij was bijna 2 jaar toen hij bij ons kwam.
Met zijn gezondheid komt het goed, dat geloof ik zeker.

honden page profiel SiaraSiara

honden foto van Siara

Wat fijn dat je nu een herplaatser een nieuwe kans gegeven hebt. Dat is erg lief van je. Onzin dat je geen hond zou waard zijn! Wat er met Diesel gebeurt is had ieder van ons overkomen, wij nemen nu eenmaal niet warmte waar zoals een hond dat doet.

Ik ben erg blij dat Scott nu een deel van jullie familie is geworden. We duimen hier voor zijn gezondheid dus houd ons zeker op de hoogte. Heb je misschien nog wat leuke foto's van Scott?

honden page profiel Ingrid van de KoppelIngrid van de Koppel

honden foto van Ingrid van de Koppel

We zijn ook reuze blij met Scott. Ik wil graag foto's plaatsen, maar weet niet hoe het moet. Kan iemand dat uitleggen?

honden page profiel Kat&CoKat&Co

honden foto van Kat&Co

Ingrid, heel veel plezier met Scott. Goed dat je een herplaatsen hebt genomen! 
Gecondoleerd met Diesel. Ik wil je wel bedanken voor het delen van die vreselijke ervaring; ik wist niet dat oververhitting tijdens rijden ook kon gebeuren dus zal in de warme tijd extra alert zijn. 
Ik hoop dat je het ooit, snel, een plaatsje kan geven en in liefde terug kan denken aan Diesel.

honden page profiel Kat&CoKat&Co

honden foto van Kat&Co

herplaatsen=herplaatser

honden page profiel Anny en LanceAnny en Lance

honden foto van Anny en Lance

Hai Ingrid ik stuur je hierover , fotos plaatsen , even een pb. ':-)

honden page profiel Ingrid van de KoppelIngrid van de Koppel

honden foto van Ingrid van de Koppel

Hieronder wat foto's van Scott:

 

 

 

honden page profiel Jada!!Jada!!

honden foto van Jada!!

Heel veel succes en ik hoop dat Scott er snel weer bovenop is..

Neem daarna ook rustig de tijd voor hem..geduld is echt een kernwoord.

Maar dat zal je ongetwijfeld wel weten echt heel veel succes en voor Scott Beterschap!!!!

honden page profiel SiaraSiara

honden foto van Siara

Wat een lieverd hoor :) geniet maar lekker. Zo te zien doen jullie erg leuke dingen samen.

honden page profiel jantienjantien

honden foto van jantien

Hallo Ingrid,   van harte welkom (terug) op de HP.

 

Wij 'kennen'  elkaar nog van de CP.

Mijn lieve cavalier  FRISO     is ondertussen opgevolgd door     PEPIJN.

Wederom een herplaatser. Ik kan weer met volle teugen genieten van deze hond.

 

 

Scott is een mooie hond zeg. Ik hoop van harte dat je z'n kwalen onder controle krijgt, dan zal zijn gedrag misschien ook verbeteren.

Dus, van harte beterschap.

 

Hartelijke groet,   Jantien

honden page profiel Ingrid van de KoppelIngrid van de Koppel

honden foto van Ingrid van de Koppel

Bedankt allemaal voor de lieve woorden. Jazeker herinner ik me jou nog, Jantien, en je Friso. Wat een leuk hondje is Pepijn! Heerlijk dat jij ook weer zo van een herplaatser kan genieten.

Volgende forumvraag: Lekker zonnetje!
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^