Hd, standaard norocarp geven?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel RoosjeRoosje 3 doggies

honden foto van Roosje

"
Als het dragende botten van een koe zijn, dan zijn ze wel te hard en kunnen ze zelfs bij een BARF gevoerde hond serieuze problemen geven.. Daarnaast zit je ook met tandslijtage.   In de eerder genoemde lijst zie je ook alleen borstbeen staan en dat is meer kraakbeen als iets anders. Toch behoort het in de laatste groep, dus echt voor de ver gevorderde BARF honden.   Daaronder vind je deze info: Niet geschikt: dragende delen van grazers (schaap, geit, koe, paard, etc), dus poten, schenkel, knie. Uitzondering zijn dieren jonger dan drie maanden, zoals zuiglam, die kunnen in z'n geheel gegeten worden. botten van volwassen grazers Kale vleesbotten zonder extra spiervlees - risico op te harde ontlasting of verstopping http://www.voerwijzer.com/vleesbottenlijst-hond "
Roosje

 
Oeps,
 
het gaat ze meer om het spul wat er aan zit, het is niet zo dat ze het bot helemaal op eten, 
maar ik dacht eigenlijk dat dat alleen zo was als het gekookt was, (zoals bijv. een mergpijp)  "


Nee, mergpijpjes zijn ook te hard ;)

 

Het zachte weefsel (vet en pezen) is geen probleem, maar het bot zelf wel.

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _ Bams ¥ . 3 doggies

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

"
" Laura, kijk eens bij Primaire gelatinaat, kan langdurig gegeven worden, natuurlijk en zonder bijwerkingen. "
willemijn, baasje van bamse .

 
Dank je wel Willemijn, 
kan ik dit dan als extra bij die glucosamine, chondroitine en vis olie geven? 
of moet ik dan alleen die Primaire gelatinaat geven? -is het ook ''pijn stillend''? 
 
  "

alleen primaire Gelatinaat geven, en ja het is ook pijnstillend, lees het maar eens aandachtig door, dierenarts in Steenwijk, en hij is orthopeed,  geeft het aan honden met ed hd arthrose enz. en vele honden hebben er al na een paar weken baat bij.

is het zo dat je het gaat geven, shoppen, er is een groot prijsverschil, wel de gelatinaat voor honden geven, niet voor het paard. het is een andere samenstelling.

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Dobry

Dorby: Dankje ik zal het nog even na lezen!! :)

 

succespercentage is wel hoog ja, maar je zult maar net zien dat ze bij die overige 5% hoort, 

't is al het kneusje van het nest, -om het zo even grof te zeggen-, dus dat zal me niks verbazen, 

maar het klinkt wel heel interessant, 

 

 

een telefoontje naar die arts om te vragen of het iets voor jullie is kost niet veel, nee heb je ja kun je krijgen. Het is dus geen gewone acupunctuur he. Het is maar eenmalig. En uiteindelijk vallen de kosten als je op de lange duur rekent dus heel erg mee.

honden page profiel gerda goudvisgerda goudvis


alleen primaire Gelatinaat geven, en ja het is ook pijnstillend, lees het maar eens aandachtig door, dierenarts in Steenwijk, en hij is orthopeed,  geeft het aan honden met ed hd arthrose enz. en vele honden hebben er al na een paar weken baat bij.
is het zo dat je het gaat geven, shoppen, er is een groot prijsverschil, wel de gelatinaat voor honden geven, niet voor het paard. het is een andere samenstelling. "

 

ah dat zou wel super zijn, 

ik zal het eens goed doorlezen, ja het is best prijzig maar als het doet wat er gezegd word, dan hoef ik al geen glucosamine enzo te geven, 

(nog wel vis/kril olie?) 

 

Dankje, 

 

 

Dorby: 

ja dat ben ik met je eens! 

ik zal morgen eens bellen, (was ik eigenlijk al een beetje van plan) 

honden page profiel Billie BBillie B 3 doggies

honden foto van Billie B

Misschien zeg ik nu iets raars, maar ik las dat je weinig met haar doet vanwege pijn. Daar maak je het toch erger mee? Want HD = de heup die niet goed in de kom zit. Daarom is het belangrijk om bij deze aandoening juist goede bespiering te kweken, sterke spieren duwen/houden de heup in de kom. Met HD is het wel belangrijk GECONTROLEERDE BEWEGINGEN te maken om spieren op te bouwen. Dus: goede lijnwandelingen, rechte stukken fietsen (in draf) en inderdaad: veel zwemmen! Ze heeft nu blijkbaar zoveel last, probeer dan de start van haar training zo comfortabel mogelijk te maken: probeer acupunctuur, pas je voeding aan zodat je hond de beste bouwstoffen binnenkrijgt, vraag eventueel de DA om zo'n steroïde spuit (of zoiets) en zorg ervoor dat je hond haar spieren op gaat bouwen (door haar dus gecontroleerde bewegingen te laten maken). Dat zou ik eerder doen voordat de keuze gemaakt wordt om medicijnen te geven ;-).

 

Let er wel op dat je dit goed opbouwt. Als je elke dag weinig doet, en je laat haar ineens een lange wandeling maken, waarbij ze ook met andere honden speelt: ja dat geeft veel pijn en is ook nogal een flinke klap in een keer. Als die bespiering sterk en goed is, zal een keertje spelen ook niet zoveel pijn gaan geven. 

 

Zelf flyball ik. Er zijn best wel wat honden aanwezig in deze sport, met HD en artrose die jarenlang op wedstrijdniveau blijven lopen en absoluut geen klachten hebben. Worden ze vervolgens uit de sport gehaald en valt daarmee hun uitmuntende bespiering weg: blijken ze "ineens" ontzettend veel pijn te hebben. Daarom is mijn belangrijkste advies, ga met haar aan de slag :-)! 

honden page profiel gerda goudvisgerda goudvis

honden page profiel Billie BBillie B 3 doggies

honden foto van Billie B

Lauraa, mijn advies komt voort uit een van jouw eerdere reacties, waarin je aangaf dat je naar jouw idee niet veel loopt met haar, en als je dat wel deed, ze veel meer pijn leek te hebben. Vanuit daar gaf ik je advies om juist wel meer te gaan doen. Maar zoals je het nu aangeeft zou ik juist weer zeggen dat de bespiering goed moet zijn. Dan lijkt het me inderdaad beter verder te gaan kijken. 

pagina 2 van 2 12
Volgende forumvraag: Artrose linkerknie
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^