Artrose linkerknie

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Amanda & ChewieAmanda & Chewie

honden foto van Amanda & Chewie

Ik heb een 6 jarige Akita-mix van 34 kg en ik heb dinsdag röntgenfoto's laten maken van z'n rug en heupen, omdat hij steeds stijver wordt. Hij is altijd al stijf geweest, maar hij begon steeds meer achter me aan te sjokken. Ook had hij nog maar weinig geduld met andere dieren dus hij had er duidelijk last van.
Ik liep al bij de fysio met hem, maar het deed helaas niet veel.

Uit de foto's blijkt dat hij artrose in z'n linkerknie heeft en ze hebben bloed en gewrichtsvloeistof afgenomen om te kijken of hij geen reuma heeft.Ik krijg hier volgende week de uitslag van.
Hij krijgt nu even tijdelijk Metacam en het lijkt wel te helpen.
Nou hou ik absoluut niet van die chemische rotzooi dus nu vroeg ik me af wat voor alternatieven er zijn op pijnstillers. Glucosamine lijkt me wel wat, maar is er verder nog wat?
Ik heb helaas geen geld voor acupunctuur, want al m'n spaargeld is al naar de foto's gegaan en als WAO-er heb ik t nu eenmaal erg krap. De fysio is trouwens m'n schoonzusje en ik help haar met afvallen en zij mij met m'n hond.

Ik wandel trouwens 's ochtends en 's avonds een rondje van 1 km, om 11 uur 3-4 km en om 4 uur 2 km met hem. Ik heb rugproblemen en ik kan zelf niet meer wandelen.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

is duur maar het is een goed middel tegen arthrose en je doet er lang mee.

Mobility Formula... ik zal het voor je opzoeken, kan je op je gemak even doorlezen wat het doet, het is een natuur produkt wat langdurig gegeven kan worden.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Mobility Formula
Voor opbouw en onderhoud van het bewegingsapparaat. Ter verzorging van gewrichten, spieren, pezen, botten en kraakbeen. Bij artrose, artritis, heup displasie, hernia, OCD, spondylose, botontkalking, stramme stijve gewrichten en andere gewrichtsproblemen.

Super natuurlijk product voor honden, katten, paarden en andere huisdieren.

Dit product is samengesteld uit substanties die speciaal zijn samengevoegd om bindweefsel, gewrichten, kraakbeen, spieren en pezen gezond te houden en te krijgen. Prima geschikt bij dieren met HD, OCD, ED, spondylose, hernia, artrose, artritis, botontkalking, stramme en stijve gewrichten en andere gewrichts- en kraakbeenproblemen.

Ook super inzetbaar voor dieren 'op leeftijd' die wat last van ouderdomsverschijnselen krijgen als bijvoorbeeld strammer bewegen en problemen met opstaan vanuit stilstand. Mobility Formula helpt het bewegingsapparaat in een zo optimaal mogelijke conditie te brengen.

Mobility Formula bevat:

Glucosamine: richt zich op herstel en aanmaak van soepel en veerkrachtig kraakbeen, spieren, banden en pezen.

MSM, het sulfur middel dat pijn vermindert, en tevens ontstekingsremmende eigenschappen heeft. MSM helpt de elasticiteit van de cellen te verhogen en de doorlaatbaarheid van het celmembraan te verbeteren. Hierdoor worden afvalstoffen van cellen beter afgevoerd en voedingsstoffen beter opgenomen waardoor de conditie verbeterd. Bij verstijving van spieren, banden en pezen helpt MSM ze soepeler te laten worden en ook helpt MSM de conditie van kraakbeen en de stootkussentjes tussen gewrichten in betere conditie te brengen.


Yucca, vermindert pijn en heeft ontstekingsremmende eigenschappen. Tevens helpt Yucca het lichaam afvalstoffen te verwijderen zodat deze zich niet vast kunnen gaan zetten in de gewrichten. Dit kan gewrichtsproblemen veroorzaken en/of verergeren.


Vitamine C, bevordert de aanmaak van collageen en verhoogt het immuunsysteem.

Mineralen, belangrijk voor een goede en sterke botstructuur.

Wei, zorgt voor een goede opname door de darmen van bovengenoemde stoffen waardoor ze optimaal hun werk in het lichaam kunnen doen.

SUPER PRODUCT BIJ GEWRICHTSPROBLEMEN!

Ook preventief te geven bij jongere dieren om kraakbeenproblemen en groeipijn te voorkomen. In het bijzonder voor de grotere rassen als Labradors en Golden Retrievers die erom bekend staan erg gevoelig te zijn voor gewrichtsproblemen.

Goed te gebruiken in combinatie met Hip Dysplasia druppeltjes (ideaal bij heup dysplasie), Back Pain & Spasm (bij hernia en spondylose) of Flexy Drops om extra hulp te bieden de smering tussen de kop -kom gewrichten soepeler te maken.

Inhoud 8oz (227gram) poeder.


De ‘Dierendokter’
Natuurlijke holistische behandelwijzen


Supplementen: Mobility Formula
Super bij gewrichtsklachten!









honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

je wandelt ongeveer 7 kilometer per dag, top.

misschien kan je een wandeling verplaatsen naar zwemmen, geen pootjebaden maar echt zwemmen, een drijf plankje het water in en zwemmen.

dat zou een vervanging kunnen zijn van een wandeling, zwemmen wordt onbelast beleeft. toch bewegen maar geen al te grote belasting van gewrichten.

fysio van je schoonzusje, super. maar er is niet veel wat je schoonzusje kan doen, de mobility forumula is een heel goed middel. zou het proberen waard zijn.

bestel je het op internet, een dag en de volgende dag heb je het binnen, het resultaat is binnen een week, een natuurlijk middel wat ook voor pijnstilling zorgt en echt het kan langdurig gebruikt worden zonder schade.

honden page profiel Amanda & ChewieAmanda & Chewie

honden foto van Amanda & Chewie

Bedankt voor de tips. ;-)
30 euro per maand is momenteel niet te doen. Volgens mij verkopen ze wel vaak een combinatie van glucosamine en msm dus ik ga dat maar eerst een maandje uitproberen.

Hij houd helaas totaal niet van zwemmen, zelfs niet als ik met hem het water in ga of wat lekkers in het water gooi. We lopen bijna dagelijks langs een hondenstrandje en hij gaat nooit verder dan zijn borstkas.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

dat is niet per maand, je kan er wat langer mee doen hoor, een thee lepel over het voer.

misschien inderdaad eens kijken bij het kruidvat, voor clucosamine... misschien heeft je hond er ook baat bij, inderdaad goedkoper.

jammer . dat je hond niet zwemt. kan je wel een zwembad aanraden, maar dat is erg kostbaar, jammer.

honden page profiel Amanda & ChewieAmanda & Chewie

honden foto van Amanda & Chewie

Ik las net ergens anders dat die van de Hema goed aanslaan en die is nog geen 12 euro voor 120 tabletten. Voor mensen is het 2 tabletten per dag dus voor hem zou 1 genoeg zijn. Voor die prijs kan ik het in ieder geval uitproberen.
Als het niks is, ga ik gewoon verder kijken.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

je hebt gelijk, geef dan de dosering voor een kind.

honden page profiel Amanda & ChewieAmanda & Chewie

honden foto van Amanda & Chewie

Hij heeft helaas toch reuma :'( en hij blijft de komende 2 maanden nog op de Metacam. In augustus krijgt hij weer zijn inentingen en dan kijken we hoe het gaat.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

zijn inentingen, Amanda je hond is zes jaar oud ? denk dan even over na of je wel ent nog.

je hond heeft reuma, er zijn ook natuurlijke pijnstiller, die kan je voor je hond kopen , en ik wil niet zeggen dat je dan de entingen uitspaar, maar kijk eens naar of je de entingen nu kan overslaan, zal je even wat sturen hier dat kan je op je gemak dan doorlezen wat enten betreft.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .


http://huisjebiobeestje.nl/page/vaccineren-ja-of-niet



Vaccinatie honden Ja of Nee?

Is het vaccineren van onze hond belangrijk? Recent onderzoek toont aan dat het inentingsbeleid van de laatste jaren achterhaald is. Wij mensen laten ons ook niet elk jaar tegen polio en tetanus inenten. Omdat vaccinaties zéér belastend zijn voor uw hond, zouden we tegenwoordig uit moeten gaan van de gedachte; ”Zoveel als nodig, maar zeker zo weinig mogelijk, aangepast aan het individuele risico dat een hond zou kunnen lopen. Onderschat de bijwerkingen van vaccinaties niet. Behalve de inentingsstof zitten in de prik namelijk chemische stoffen zoals Thiomersal bestaat voor 50% uit kwik, kankerverwekkende formaldehyde, paraffine, aluminium enz. die het immuunsysteem en de hersenen van het dier ernstig aan kunnen aantasten. Men weet tegenwoordig dat tussen een heel aantal aandoeningen bijvoorbeeld allergiën, epileptie, auto-immuunziektes en vaccinaties een oorzakelijk verband bestaat. Vooral de cocktail entingen zijn zeer belastend voor de hond


aangezien je hond toch reuma heeft en op een leeftijd is gekomen dat je hond genoeg antistoffen bij zich heeft zou je dan nog wel je hond laten enten ? lees eens in wat overenten veroorzaakt, de link staat hierboven aan het berichtje.



honden page profiel Amanda & ChewieAmanda & Chewie

honden foto van Amanda & Chewie

Ik heb er wel vaker wat iets over gelezen, maar hij komt met zoveel honden in aanraking dat ik nooit een jaar durfde over te slaan.
Ik zal het er in augustus eens met de dierenarts over hebben. M'n kat is een binnenkat en die wilde ik dit jaar sowieso alleen even voor controle meenemen. Ze krijgen hun inentingen tegelijkertijd dus dat is makkelijk.

Ik heb gisteren al zitten googlen en wilgenbast lijkt me wel iets. Weet jij daar toevallig wat over?
Ik ben vorige week al begonnen met deze http://www.hema.nl/winkel/dames-en-heren/verzorging/voedingssupplementen/glucosamine-chondroitine-msm-tabletten-120-stuks-(11430107)#product-tab-content omdat ik er veel goede verhalen over las. Helaas duurt t weken voordat t echt gaat werken en tegen die tijd is zijn 2 maandse kuur van Metacam wel voorbij. ik wil ook zo snel mogelijk van die troep af, maar voor nu is het goed.

honden page profiel FrankFrank

honden foto van Frank

Er zijn heel veel middelen op de markt die claimen te helpen bij artrose. Glucosamine (in allerlei verschijningen) is een van de meest voorkomende middelen. Onderzoeken naar de werking zijn niet eenduidig en de resultaten zijn zeker niet overdonderend. Glucosamine lijkt voornamelijk in pijnstilling een licht tot matig effect te hebben. Omega 3 vetzuren lijken een vergelijkbaar effect te hebben.

Ik heb een Amerikaanse Stafford met artrose het kniegewricht linksachter. Ik ben bewust ander voer gaan geven, voer op visbasis met een relatief hoog percentage aan Omega 3 vetzuren (ook wel eens visolie of zalmolie genoemd hoewel dat eigenlijk niet hetzelfde is). Ik vond wel een lichte verbetering merkbaar, alsof Misia iets makkelijk liep of in ieder geval minder last had van de artrose.

Ik zou nooit aanraden om hoge bedragen uit te gaven aan glucosamine. Daarvoor is de werking gewoon te beperkt. Bovendien zit er geen enkel verschil in glucosamine voor honden of voor mensen. Een huismerk glucosamine is ook prima voor een hond in een kleinere dosering.

Veder succes, ben benieuwd of jij een verschil gaat merken.

honden page profiel NicolineNicoline

honden foto van Nicoline

Hier hebben wij Sam, hij had ernstige groeipijnen. De Metacam werkte niet optimaal en omdat wij dachten dat hij deze heel lang zou moeten gebruiken hebben wij ook gezocht naar alternatieven. Hij krijgt nu ter ondersteuning Sasha's Blend, maar tegen de pijn gaven we hem Yucca Intensive, dat verlichtte hem meer als de Metacam. Verder kwam ik destijds uit op Duivelsklauw, dat heb ik nooit geprobeerd  (het ging toen al weer wat beter) maar dat zou het volgende op mijn lijstje zijn als pijnstiller.. 
Sterkte met hem! Hoop dat je zijn pijn kan verlichten! ;-)

honden page profiel Amanda & ChewieAmanda & Chewie

honden foto van Amanda & Chewie

Dat het niet veel uitmaakt qua glucosamine ben ik inderdaad al meer tegengekomen en via via ben ik bij die van de Hema aangekomen. 4 euro per maand is goed te doen en ik hoop dat het wat voor hem doet.

Hij krijgt iedere week al half blikje sardienes of andere vette vis en ik denk dat ik hier gewoon een heel blikje van ga maken. Uit voedsel is altijd beter dan uit pillen en hij is er toch gek op. ;-)

Duivelsklauw kan slecht voor de maag zijn en wilgenbast ook als ik dat zo lees.
Gember schijnt ook te kunnen helpen, maar die mag niet in combinatie met de Metacam dus daar ga ik na zijn kuur maar aan beginnen.

Bedankt iedereen!

honden foto van Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje †

goede glucosamine en goede omega 3 ..dat geeft beste resultaat
De kwaliteit maakt wel degelijk uit...vraag dat maar aan mijn collega met zijn 2 versleten knieen.
Jeff was binnen een paar weken van zijn pijn klachten af.

Ik heb 4/5 maanden met een pot poeder glucosamine van phytonics gedaan..maar mijn hond weegt 10 kg
Ik betaalde bij da 35 euro voor een pot maar heb die online nu ook wel voor 25 euro gezien
daarnaast iets van zalmolie

honden page profiel Amanda & ChewieAmanda & Chewie

honden foto van Amanda & Chewie

Bijna 25 euro per maand is helaas te duur. M'n huur is al met 18 euro omhoog gegaan en ik hou maandelijks al heel weinig over.
Hij krijgt al wekelijks vis dus dat zou genoeg moeten zijn. Voor z'n vacht krijgt hij iedere ochtend ook wat olijfolie door z'n voer.

honden foto van Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje †

Wekelijks vis is super goed.maar volgens mij is het beter om ook elke dag een beetje visolie binnen te krijgen omdat het de glucosamine aanvult.
Misschien kan je wat extra zalmafval krijgen van de markt of visboer ...met een beetje mazzel is dat gratis.kan je elke dag  een beetje bijgeven
Olijf olie is prima maar  plantaardige olie helpt niet  echt voor de artrose.(de hond kan het moeilijker verwerken)

monique (Gast)

Hallo
ik heb een beagle van 9 jaar met atrose en hij kon niet veel meer tot ik musel in pulse van bloem ben gaan gebruiken
als je dit google krijg je 3 soorten zo eel voor paarden duiven maar ook voor honden

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

dank je wel Monique, je hebt het topic omhoog gehaald, altijd welkom als er weer eens iets is waar je hond baat bij heeft.

Bloem is dat het merk ? Musel in pulse ?

kijk ook eens bij GElatinaat, ook prima voor arthrose.

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^