Vinden jullie dit verantwoord?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Suzan (Gast)

Nee hoor Lineke, echt niet! Dat is niet hoe ik erover denk.

Een hond mag zich wel degelijk verweren, zijn ongenoegens aangeven en een snauw brengt (als het echt een snauw is) geen schade aan. 

De hond is geen pop of speelgoed, dus dergelijke reacties kunnen te verwachten zijn en zijn in mijn ogen geen zonde of motie tot ernstig wantrouwen.

Maar zoals al Pauline al aangaf... het ziekenhuis in gebeten worden... daar gaat de deur voor mij dicht!

honden page profiel PP

" In dit topic is er nog niet naar het ras verwezen dat klopt maar dat wil niet zeggen dat mensen dat niet in hun achterhoofd houden bij het plaatsen van een reactie of bij het vormen van hun mening over dit onderwerp. "


Natuurlijk, maar het is toch ook nogal een verschil of het om een kalf van 70 kilo gaat of om een Chihuahua van 2 kilo? Da's niet om lullig te doen over bepaalde rassen, maar gewoon gezond verstand dat een hond van dat kaliber potentieel gevaarlijker is in combinatie met kinderen..

honden page profiel Sheltieduo_Sheltieduo_ 3 doggies

honden foto van Sheltieduo_

"
In dit topic is er nog niet naar het ras verwezen dat klopt maar dat wil niet zeggen dat mensen dat niet in hun achterhoofd houden bij het plaatsen van een reactie of bij het vormen van hun mening over dit onderwerp. "


Ja als" ik schrijf het ligt niet aan de hond" denk ik eigenlijk in mijn achterhoofd " het is weer dat ras..." nee hoor. Ik vind niet dat je mensen daarvan mag beschuldigen zonder te weten of het waar is ':-)

honden page profiel N & dogs N & dogs 3 doggies

honden foto van N & dogs

"

Ja als" ik schrijf het ligt niet aan de hond" denk ik eigenlijk in mijn achterhoofd " het is weer dat ras..." nee hoor. Ik vind niet dat je mensen daarvan mag beschuldigen zonder te weten of het waar is ':-) "

Ik beschuldig niemand hoor ik denk alleen dat als het een ander ras was geweest er anders was gereageerd, en dat hoeft niet eens een kleine hond te zijn.

honden page profiel PP

Ik zie echt voor me dat de modjes op dit moment hoofdschuddend achter hun PC's zitten. "Pauline did it again, met haar stomme discussies, dat ze gewoon d'r mond houdt of alleen foto-topics aanmaakt!" ;-) O-) (sorry!)

honden page profiel N & dogs N & dogs 3 doggies

honden foto van N & dogs

"

Natuurlijk, maar het is toch ook nogal een verschil of het om een kalf van 70 kilo gaat of om een Chihuahua van 2 kilo? Da's niet om lullig te doen over bepaalde rassen, maar gewoon gezond verstand dat een hond van dat kaliber potentieel gevaarlijker is in combinatie met kinderen.. "

Eens maar er zijn ook zat rassen die evengroot en evenzwaar zijn als de hond in kwestie en toch denk ik dat er dan anders gereageerd zou worden.

honden page profiel Sheltieduo_Sheltieduo_ 3 doggies

honden foto van Sheltieduo_

"
Ik beschuldig niemand hoor ik denk alleen dat als het een ander ras was geweest er anders was gereageerd, en dat hoeft niet eens een kleine hond te zijn. "


Ik vind juist het tegenovergestelde in dit topic.. dat men er te ligt over gaat.. gewoon terug herplaatsen .. niets aan de hand

honden page profiel PP

" Eens maar er zijn ook zat rassen die evengroot en evenzwaar zijn als de hond in kwestie en toch denk ik dat er dan anders gereageerd zou worden. "


Misschien.. Ik weet het niet.. Door mij persoonlijk niet, denk ik.

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca 3 doggies

honden foto van Suzanne en Luca

Ik volg t even niet Pauline, maar ik vind dit wel een goede discussie! Het is niet de eerste keer dat een hond met bijt incident wordt herplaatsten en het blijft moeilijk, waar doe je goed aan in zo een geval!

honden page profiel linnekelinneke 3 doggies

honden foto van linneke

" Ps.. Jammer dat er gelijk weer gesuggereerd wordt dat er gediscrimineerd wordt.. Dat gezeur daarover wordt ik ook wel vrij zat!! "

even ter zijde... Pauline zei wel duidelijk in 1 van haar posts dat het haar ook voor een groot stuk om het ras gaat. 
verder ga ik er niet op in want dat heeft geen zin.

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca 3 doggies

honden foto van Suzanne en Luca

"

Misschien.. Ik weet het niet.. Door mij persoonlijk niet, denk ik. "


.fijt is, dat met een bijt incident van een pitbull er veel vaker aangifte wordt gedaan dan een bijt incident met een chi. 
Ras en type hond, maakt helaas wel uit. Dit is ook type vechthond, de boerboel heeft in een aantal landen een importverbod, mag  er niet in!

Suzan. (Gast)

Ha,ha,ha, ik zie nu juist een Pauline voor me die zelf al haarplukkend achter haar pc roept ''waarom kom ik hier weer mee??!!!''

Ik vind het echter een zinvolle discussie hoor! en je hoeft jezelf niet als een aanstichter te zien! 

Ik vind het juist lovenswaardig dat iedereen over dit soort casussen nadenkt en daar een mening over uit.

honden page profiel PP

" even ter zijde... Pauline zei wel duidelijk in 1 van haar posts dat het haar ook voor een groot stuk om het ras gaat. 
verder ga ik er niet op in want dat heeft geen zin. "


Het gaat mij om de grootte en het gewicht van de hond, en daarmee de mogelijkheid tot fysieke schade. Niet om het ras an sich. Ik heb slechts één Boerboel in het echt meegemaakt en dat was een schat van een beest. Ik ken het ras niet goed genoeg om op deze manier over dit ras te oordelen.

honden page profiel moosmoos 3 doggies

honden foto van moos

"
Eens maar er zijn ook zat rassen die evengroot en evenzwaar zijn als de hond in kwestie en toch denk ik dat er dan anders gereageerd zou worden. "


Als Bamse erop ging zitten ;-), zou het waarschijnlijk anders zijn. De boerboel, daar moest ik even op googelen....

honden page profiel PP

" .fijt is, dat met een bijt incident van een pitbull er veel vaker aangifte wordt gedaan dan een bijt incident met een chi. 
Ras en type hond, maakt helaas wel uit. Dit is ook type vechthond, de boerboel heeft in een aantal landen een importverbod, mag  er niet in! "


Natuurlijk, omdat er dan ook meer schade is. Als iemand mij aanrijdt met een fiets en ik heb een blauwe plek, ja nou ja, kan gebeuren, vervelend. Als iemand mij omver rijdt met een vrachtwagen en voor dood laat liggen, dan ga ik toch even bij de politie langs.. Dat is niet omdat ik vrachtwagens niet leuk vind, dat is gewoon omdat ze meer pijn doen.

honden page profiel PP

" Als Bamse erop ging zitten ;-), zou het waarschijnlijk anders zijn. De boerboel, daar moest ik even op googelen.... "


Nee, dat denk ik niet. Ik denk dat een Newfoundlander met deze historie/gedragsproblematiek minstens zo gevaarlijk zou zijn.

honden page profiel esther esther 3 doggies

honden foto van esther

" Ik zie echt voor me dat de modjes op dit moment hoofdschuddend achter hun PC's zitten. "Pauline did it again, met haar stomme discussies, dat ze gewoon d'r mond houdt of alleen foto-topics aanmaakt!" ;-) O-) (sorry!) "


.nope.....ik vind het wel een hele interressante discussie pauline.....':-)

en we zijn allemaal verschillend.. dat mag ook....;-)

ik heb al aangegeven dat ik vind dat de hond nog een kans verdiend, omdat hij in mijn ogen nog geen eerlijke heeft gehad...maar snap ook heel goed dat er mensen zijn die daar niet aan willen....':-)
ik heb in het verleden ook 'lastige' herplaatsers gehad....,  het maakte me blij dat ik ze toch nog een fijn leven heb kunnen geven ipv een spuit....
nu heb ik de mogelijkheid even niet, maar hoop dat er toch iemand rond loopt die het beest nog een kans wil geven....':-)

honden page profiel linnekelinneke 3 doggies

honden foto van linneke

Suzan, kan even goed zijn dat het wel een gewone snauw was die verkeerd is aangekomen. een hals is heel gevoelig en ook makkelijk dusdanig beschadigd dat ook met een gewone snauw dat kind naar het ziekenhuis moet. 
een hond denkt niet lang na voor hij snauwt en natuurlijk blijft dat kind niet gewoon stil zitten... dus per ongeluk de adamsappel mee en dan is het al gebeurd.

Suzan. (Gast)

Ik gun ook geen enkele hond een spuit. 

Echter gun ik ook geen kind een ritsje hechtingen in de arme of erger.. dat risico wil ik graag nihil houden.
Zal dat risico ooit nihil worden bij deze hond??

Daar ligt de afweging en dat is moeilijk en zal per persoon verschillen in zwaarte!

Het is te hopen dat er met wijsheid, vaardigheid en realiteitsbesef met deze hond wordt omgegaan alvorens hij nog een kans krijgt... of juist niet. 

En nu ga ik me opmaken om naar mijn werk te gaan. Hopelijk ben ik hier de volgende keer 'niet meer' als gast.

honden page profiel <3 Ayla&Jara <3 <3 Ayla&Jara <3 3 doggies

honden foto van <3 Ayla&Jara <3

Ik vind dat deze hond bij een juiste aanmelding van het juiste baasje gewoon nog een kans kan krijgen!

- Over het aanvallen van die hond die keer dat hij ontsnapt was ga ik niet in, want ik heb daar totaal geen info over, kan ik dus ook niets over zeggen. Maar dit vind ik sowieso geen reden om de hond een spuitje te geven.
- Een baby!!!! bij een herplaatser met een gebruiksaanwijzing en verleden, zo zonder toezicht zetten dat de hond kan grommen, vind ik not done... Dus ook dit is voor mij geen reden om de hond te laten inslapen..
- Het 11 jarige meisje wat een kus geeft als de hond aan het eten is..
Ik vind dit ten eerste geen reden om de hond in te slapen en zal mij nu nader verklaren..
A. Als baasje ben je heel heel heel dom bezig.
B. Als ouders van het 11 jarige meisje nog veeeeel dommer.. Een kind bij een hond laten die eet is al debiel, dat je dit nooit verteld hebt is debiel en da tje haar niet tegenhoudt is ook debiel..

Al met al de hond verdiend gewoon een GOEDE kans!

Ook eve ingaan op Pauline met het zinnetje, niet de gehele zin, maar om hier op in te gaan: "dusdanig buiten proportie corrigeren dat een kind in het ziekenhuis beland"

Als een 11 jarig meisje bij bijwijze van spreken bij een chihuahua/jack russel een kus had gegeven en ze was gebeten was de verwonding kleiner, mee eens.
Maar dat stelt niet meteen dat de correctie die de hond uitvoert met een mindere agressie was uitgevoert.
Een boerboel is gewoon een groot en fysiek sterk ras, en als die al een redelijke correctie uitvoert op een plek die bij de mens heel erg zwak is (de nek) is een verwonding al snel groot en kritiek.

De schuld ligt helaas, weer bij de mens...
En als deze hond gewoon een goede baas krijgt, die ervaring heeft met dit soort honden zou hij gewoon goed terecht kunnen komen..

Ook kan ik dit argument dan meteen van de tafel vegen ;-): " Daarbij zit de wereld vol met honden die een mandje zoeken. Oudjes die aan het eind van hun leven gedumpt worden, honden met medische problemen, zoals Winnie met haar suikerziekte. Zwerfhonden die nog nooit een aai gekregen hebben. Honden die stomweg over het hoofd gezien worden."

Want als jij een bepaalde ervaring hebt met bepaalde rassen, en jij hebt een mandje vrij.
Ga je denk ik, eerder voor dat ras dat jij wilt helpen met de agressie (Waarmee die persoon ervaring heeft) dan voor een oudje of hond met een ziekte van een ras waar je niets mee hebt.
Net als jij, denk ik wil je geen woorden in de mond leggen, eerder voor een podenco oudje gaat dan een oude boerboel.

Zo mijn mening ook gegeven ;-)

honden page profiel moosmoos 3 doggies

honden foto van moos

"

.nope.....ik vind het wel een hele interressante discussie pauline.....':-)

en we zijn allemaal verschillend.. dat mag ook....;-)

ik heb al aangegeven dat ik vind dat de hond nog een kans verdiend, omdat hij in mijn ogen nog geen eerlijke heeft gehad...maar snap ook heel goed dat er mensen zijn die daar niet aan willen....':-)
ik heb in het verleden ook 'lastige' herplaatsers gehad....,  het maakte me blij dat ik ze toch nog een fijn leven heb kunnen geven ipv een spuit....
nu heb ik de mogelijkheid even niet, maar hoop dat er toch iemand rond loopt die het beest nog een kans wil geven....':-) "


;-) Natuurlijk als het even kan...

honden page profiel PP

" Suzan, kan even goed zijn dat het wel een gewone snauw was die verkeerd is aangekomen. een hals is heel gevoelig en ook makkelijk dusdanig beschadigd dat ook met een gewone snauw dat kind naar het ziekenhuis moet. 
een hond denkt niet lang na voor hij snauwt en natuurlijk blijft dat kind niet gewoon stil zitten... dus per ongeluk de adamsappel mee en dan is het al gebeurd. "


Ik vind het eerlijk gezegd een beetje schokkend dat je hier zo makkelijk over praat.. "Gewoon een snauw" en "Per ongeluk de adamsappel mee en het is gebeurd". Het gaat hier wel om een kind van 11, die de rest van haar leven een litteken heeft en waarschijnlijk ook een flinke angst naar honden, dit is naar mijn mening echt een traumatische ervaring. En dan is het nog van geluk spreken dat er geen luchtpijp bij zat? Gewoon "pech" als het dusdanig hard aangekomen was dat het kind overleden was? Moet ze maar niet aan z'n eten komen, eigen schuld, dikke bult? Ik vind dat een beetje te kort door de bocht.. De hondenliefde zit hier op het forum uiteraard diep, maar ik vind dat je met zulke dingen wel realistisch moet blijven..

honden page profiel moosmoos 3 doggies

honden foto van moos

" Suzan, kan even goed zijn dat het wel een gewone snauw was die verkeerd is aangekomen. een hals is heel gevoelig en ook makkelijk dusdanig beschadigd dat ook met een gewone snauw dat kind naar het ziekenhuis moet. 
een hond denkt niet lang na voor hij snauwt en natuurlijk blijft dat kind niet gewoon stil zitten... dus per ongeluk de adamsappel mee en dan is het al gebeurd. "


Een snauw en bijten, anders lijkt me schade onmogelijk, lijkt me toch een groot verschil...

honden page profiel PP

" Ook kan ik dit argument dan meteen van de tafel vegen ;-): " Daarbij zit de wereld vol met honden die een mandje zoeken. Oudjes die aan het eind van hun leven gedumpt worden, honden met medische problemen, zoals Winnie met haar suikerziekte. Zwerfhonden die nog nooit een aai gekregen hebben. Honden die stomweg over het hoofd gezien worden."

Want als jij een bepaalde ervaring hebt met bepaalde rassen, en jij hebt een mandje vrij.
Ga je denk ik, eerder voor dat ras dat jij wilt helpen met de agressie (Waarmee die persoon ervaring heeft) dan voor een oudje of hond met een ziekte van een ras waar je niets mee hebt.
Net als jij, denk ik wil je geen woorden in de mond leggen, eerder voor een podenco oudje gaat dan een oude boerboel. "


Absoluut waar, en dit heb ik inderdaad over het hoofd gezien. Maar een Podenco die andere honden aanvalt en kinderen het ziekenhuis in bijt? Nee, die zou hier ook niet binnen komen, dan liever een bejaarde Boerboel met een sociaal en fijn karakter ;-)

Suzan. (Gast)

Precies, de bedoelingen van de hond worden alsmaar in kaart gebracht... wat koopt een slachtoffer daarvoor??

Is het dan niet belangrijk dat de kans op herhaling zo goed als uitgesloten wordt??

En wie gaat zich daar voor opofferen?

Kom ik weer uit bij ''de kans van slagen'' en het zeer beperkte aantal gewillige en kundige adoptanten. 

... en nu ben ik echt weg...

Maar... goede discussie dit. Emoties erbij is helemaal niet verkeerd.

honden page profiel <3 Ayla&Jara <3 <3 Ayla&Jara <3 3 doggies

honden foto van <3 Ayla&Jara <3

"

Absoluut waar, en dit heb ik inderdaad over het hoofd gezien. Maar een Podenco die andere honden aanvalt en kinderen het ziekenhuis in bijt? Nee, die zou hier ook niet binnen komen, dan liever een bejaarde Boerboel met een sociaal en fijn karakter ;-) "


Tuurlijk, en daarom zeg ik ook dat je een bepaald mandje vrij hebt.
En mensen met een heleboel ervaring met hondsagressieve honden nemen eerder zo'n hond op dan die hele lieve sociale podenco ;-)

En meteen met de keel, tuurlijk is het vreselijk dat dat kind gebeten is!
Had niet moeten gebeuren, en al was de schade een heel klein krasje op de arm geweest is het hetzelfde verhaal..
Maar een ongeluk zit in een klein hoekje, en als je het verleden weet van deze hond is het gewoon een domme opeenstapeling van domme fouten van eigenaren/ouders.

honden page profiel linnekelinneke 3 doggies

honden foto van linneke

Suzan, er zitten hier op hp evengoed honden met baknijd die net zo goed in een gelijkaardige situatie een kind gelijkaardig zouden kunnen verwonden maar dat zal niet gebeuren omdat die hp-baasjes verantwoord met hond en kind omgaan en geen kinderen bij hun honden laten tijdens het eten, dat kan bij deze hond net zo goed.

honden page profiel PP

" Suzan, er zitten hier op hp evengoed honden met baknijd die net zo goed in een gelijkaardige situatie een kind gelijkaardig zouden kunnen verwonden maar dat zal niet gebeuren omdat die hp-baasjes verantwoord met hond en kind omgaan en geen kinderen bij hun honden laten tijdens het eten, dat kan bij deze hond net zo goed. "


Helemaal mee eens! :-) Echter.. Is het nu al gebeurd en heeft het grote schade toegebracht (evenals andere incidenten) en is de kwestie of je een hond dán nog wil gaan herplaatsen, weer een nieuwe situatie, zijn deze mensen wél verantwoord? Kun je het uitsluiten dat er ooit een deur open blijft staan waardoor het toch weer mis gaat? Kinderen en etende honden zijn natuurlijk nooit een goede combinatie en dat moet ten alle tijden voorkomen worden.

Suzan. (Gast)

" Suzan, er zitten hier op hp evengoed honden met baknijd die net zo goed in een gelijkaardige situatie een kind gelijkaardig zouden kunnen verwonden maar dat zal niet gebeuren omdat die hp-baasjes verantwoord met hond en kind omgaan en geen kinderen bij hun honden laten tijdens het eten, dat kan bij deze hond net zo goed. "


De meeste hondenbaasjes zijn Prutsers Lineke!

Dat zul je met me eens zijn!

Worden veel honden en daarmee ook 'mensen' slachtoffer? Ja!

Kom ik weer uit bij ''kans van slagen'' 

Het merendeel hier op HP zou deze hond w.s aankunnen en binnen enkele weken kroelend ermee op de bank liggen, dat geloof ik.

Maar HP is niet hoe het er in de werkelijkheid aan toe gaat... en weer,(het wordt haast irritant) kom ik uit bij de 'kans van slagen.'

Dit onderwerp blijft mijn aandacht maar vasthouden (en ik ga te laat komen)

honden page profiel PP

" Tuurlijk, en daarom zeg ik ook dat je een bepaald mandje vrij hebt.
En mensen met een heleboel ervaring met hondsagressieve honden nemen eerder zo'n hond op dan die hele lieve sociale podenco ;-)

En meteen met de keel, tuurlijk is het vreselijk dat dat kind gebeten is!
Had niet moeten gebeuren, en al was de schade een heel klein krasje op de arm geweest is het hetzelfde verhaal..
Maar een ongeluk zit in een klein hoekje, en als je het verleden weet van deze hond is het gewoon een domme opeenstapeling van domme fouten van eigenaren/ouders. "


Dat snap ik dan weer niet, ik denk niet dat ik ooit voor een agressieve hond, ongeacht het ras, zou kiezen. Zoveel voor mijn eigen veiligheid, maar ook zeker die van mijn omgeving. Maar misschien is dat wel mijn "tunnelvisie" (kortzichtigheid?). Ik kan me niet indenken dat (wáárom?) iemand een agressieve hond zou WILLEN adopteren. Net zo goed als dat sommige mensen het zich misschien niet in kunnen denken dat ik een lelijke, eigenwijze Podenco met een enorm jachtinstinct WIL adopteren..? O-)

pagina 4 van 9 12 3 45 6 7 8 9
Volgende forumvraag: Labrador gezocht
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^