Slaappatroon pup

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel EdithEdith

honden foto van Edith

Hallo allemaal, ik lees hier altijd met heel veel plezier en heb al heel veel tips gelezen waar ik heel veel aan heb gehad.
Nu was ik benieuwd wanneer jullie pup/hond slaap. Ik bedoel niet een schema of iets dergelijks, maar het is hier zo dat onze pup (friese stabij x engelse springer) van 17 weken elke avond zodra ik de kinderen naar bed breng hij ook naar "bed" gaat en ik hem echt eruit moet slepen om zijn laatste rondje te doen voor de nacht.

Dit vind ik natuurlijk helemaal super, want ik heb mijn dag ook wel gehad dan, maar ik dacht dat honden juist 's avonds best actief waren.

Groetjes Edith

honden page profiel TommieTommie 3 doggies

honden foto van Tommie

Tommie is ongeveer even oud en doet hetzelfde.

Denk dat het komt omdat we kinderen hebben en ze daardoor overdag minder of minder diep slapen. Vaak is in een gezin met kinderen het toch het drukst tussen 4 en 7, dus daar doet de pup aan mee.
Zo slaapt Tommie ook altijd tijdens de middagslaapjes.

Wanneer je alleenstaand bent, dan ben je overdag vaak weg (werk, boodschappen whatever) en slaapt de hond dan. Als jij dan 's avonds thuis bent wil hij natuurlijk wat leuks doen.

honden page profiel EdithEdith

honden foto van Edith

Oh hier had ik nog helemaal niet aan gedacht....tussen 16 en 19 slaapt hij indd amper, dus kan hij de kids soms wel naar bed kijken haha

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

Mijn schotse collie van bijna 1.5 jaar oud, stort 's avonds rond 20.00 in diepe slaap! 
Soms heeft ze na t eten nog geen plas gedaan en dan moet ik haar gewoon naar buiten tillen, staat ze een beetje op haar pootjes te tollen, erg lief! 
We zijn overdag heel actief, maar kan me voorstellen dat als over dag de hond een paar uur alleen is en dat uitrust, hij 's avonds langer actief is.

honden foto van Willemijn _ baasje van Bams ¥ _ en Ozjin.

wat leuk, hahaha, de kids naar bed, en jullie bengel die ook naar bed gaat. :-D
je pup zal het nodig hebben, rust in de ..tent..en dan is je pup moe, en gaat ook lekker onderuit.

en dat je hem moet..slepen..voor zijn laatste plasje is niet zo raar, zorg dat je wat lekkers hebt, zodat tie beloond wordt, hou het voor zijn neus, eerst plassen he. hahaha anders is het op voor die naar buiten gaat. :-D

hier een hond die nimmer geslapen heeft als pup, niet veel slaap nodig had en nog niet, het is heel verschillend wat hond betreft. wel zorgde ik dat het rusten was, dan ging ik zitten en de pup ging slapen, zo kwam ze toch aan haar rust... de ene hond heeft meer slaap nodig dan de ander, net als kinderen. :-D

het is fijn dat je hondje zijn/haar rust neemt, kids naar bed, en dan ook lekker gaat slapen, super hoor . ;-)

honden page profiel EdithEdith

honden foto van Edith

Gelukkig wel herkenbaar dus, ik ben eigenlijk iedere keer "bang" dat hij dan al zoveel geslapen heeft dat hij in de nacht zin krijgt om te spelen haha (dit is dus nooit zo). De eerste paar weken was het ook drama met slapen hier. Hij kon echt zijn rust niet pakken en was behoorlijk overprikkeld. Daar zaten namelijk 2 weken kerstvakantie van de kids in. En nu gaat het super dus.
Ik sleep hem ook niet letterlijk hoor voor het laatste rondje van de dag, maar moet hem inderdaad echt overhalen :-) 
Zijn er hier nog meer hondjes die zolang slapen (dan bedoel ik van ongeveer 19.30 uur tot 8.00 uur de volgende ochtend, met nog een uitlaatrondje om 23.00 uur ongeveer)

honden page profiel EdithEdith

honden foto van Edith

Willemijn, dat lijkt me zwaar vermoeiend met jou hond...af en toe haha. Ik was na de eerste twee weken namelijk bek af haha

honden page profiel M & GM & G

honden foto van M & G

Hier geen kinderen, maar wel een hond die rond 20:30 uur instort. Daarna moet je echt heel goed je best doen om hem nog wakker te krijgen. Wandelen, plassen, naar buiten je kunt van alles roepen maar het enige dat je krijgt is een diepe zucht.. en na heel lang aandringen komt..hij..heeeeel..langzaaammm..van de bank. :-DHet enige waar je hem heel snel mee in beweging krijgt zijn de woorden.. "Gijs ga je in je bench verder slapen?". Halverwege zit hij er al in.. haha.. (hij slaapt dan door tot half 6 in de ochtend.. dan moet manlief eruit. ;-) )

Dus niets om je druk om te maken. ;-)

honden page profiel EdithEdith

honden foto van Edith

haha Martine ik zie het al helemaal voor mij!! Hier draait hij zich ook snel om als hij het idee krijgt dat ik hem misschien wel eens uit zou willen laten.

honden foto van Jessica rakker - luna r.i.p. leika

Hier ook een pup die naar "bed" gaat als de jongste van 4 erin gaat heerlijk die rust dan

honden page profiel nora jazzy en poppynora jazzy en poppy

honden foto van nora jazzy en poppy

hier word ook wat weg gesnurkt.maar jazzy is bijna 5 en poppy 4.
voor het laatste rondje moet ik ze ook vaak roepen.dan word er eerst wat gerekt en gestrekt en gegaapt.en dan met een zucht,van nou vooruit vrouwtje omdat je zo graag naar buiten wil O-)

honden page profiel TheaThea

honden foto van Thea

Ja hier klimmen de takkies als ik om 20.00uur in de relax ga hangen op schoot en vallen direct in een diepe slaap. Om ongev. 22.30uur laat ik ze uit en dat willen ze eigenlijk liever niet maar het is plassen in opdracht hoor, anders maken ze rechtsomkeer.

honden page profiel Hannah + Ginny & WinterHannah + Ginny & Winter

Hier gaat zo rond 9 uur bij mijn 'pup' (goed, 8 maanden is nauwelijks meer een pup O-)) de lamp uit. Ik ben zelf echt een avondmens, ons laatste rondje gebeurt geregeld pas rond 1 uur 's nachts, en dan moet ik hem ook even porren. Vaak is die dan wel gelijk helemaal happy dat we nog even een rondje gaan doen :-DDaarna op bed, en als ik geen colleges heb 's ochtend is Winter mijn wekker; die meld zich standaard zo rond half tien (heerlijk, haha). Als ik wel vroeg de deur uit moet voor college, dan is meneer écht niet te spreken dat ik hem rond 7 uur al wakker por. Dat rondje gaat met flink gemor en getreuzel dan, en vaak stort die bij 'oma' (mijn moeder, de oppas) dan echt neer alsof die weken niet geslapen heeft ;-)

Volgende forumvraag: telgang (heupwiegen)
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^