Precies een jaar geleden..

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel PP

25 januari. Precies een jaar geleden had ik een spannende dag die mijn leven zou veranderen! Ik reed die dag, door de sneeuw, met mijn zus en Punk naar 's Gravezande om Cosmic  op te halen! Via de stichting had ik een aantal honden geselecteerd die ik wilde gaan ontmoeten. En Cosmic was mijn eerste keus! Dus daar gingen we. Het was een aantal dagen eerder al verschoven vanwege  het winterse weer. Wat een avontuur, best een eind rijden. En eenmaal aangekomen werden we door Cosmic en haar gastgezin verwelkomt! Het eerste wat me op viel was dat ze zo ontzettend klein is! Cosmic was wat verlegen naar ons, maar enthousiast naar haar gastgezin. Daar hechtte ik waarde aan, want zo zou ze uiteindelijk ook naar mij worden. Cosmic ging diezelfde dag nog mee naar Tilburg.

En toen veranderde mijn leven in een levende hel, haha! Cosmic zou zindelijk zijn, zou los kunnen lopen, zou alleen kunnen blijven, zou katten negeren.. Het niet zindelijk zijn kwam al snel aan het licht. Ze bleef maandenlang binnen plassen. Dierenartsen, ervaringsdeskundigen, gedragstherapeuten, het mocht allemaal niet baten. En op een dag viel ineens het kwartje. Ze heeft sindsdien niet meer binnen geplast. Het loslopen ging de eerste zes maanden super goed! En toen kreeg ze zelfvertrouwen. Ze voelde zich veilig genoeg om alleen op pad te gaan. Dit deed ze regelmatig, maar vaak duurden haar uitstapjes niet lang, op een uitstapje van ruim een uur na, bij Bosch en Duin. Wat zat ik er toen doorheen, na een uur zoeken! 

Het alleen thuis blijven ging redelijk, samen met Punk. Echt vriendinnetjes waren ze niet. Rond augustus begonnen ze elkaar meer op te zoeken, Cosmic kroop steeds vaker bij Punk in de mand en Punk accepteerde dat. Een maand later overleed Punk. Ik ben er stiekem van overtuigd dat Cosmic aangevoeld heeft dat Punk ziek was. Het feit dat zij Punk steunde tijdens haar laatste maand, terwijl ik van niets wist, is voor mij reden genoeg om Cosmic de rest van haar leven te behandelen als een prinses! Ze heeft mijn beste vriendinnetje bijgestaan in de donkerste periode uit haar leven..

Maar toen Punk weg viel, kwam de angst bij Cosmic terug. Punk was onze "roedelleider", de stabiele factor in Cosmic's leven, maar ook in mijn leven. Samen hebben we enorm in de put gezeten. We waren angstig, verdrietig. Cosmic uitte dit door onzekerheid en verlatingsangst. Ik uitte dit door huilen. Langzaam maar zeker begonnen we er weer een beetje bovenop te krabbelen. Begonnen we weer leuke dingen te doen! We groeiden enorm naar elkaar toe.

Ik adopteerde Cosmic met het idee dat ik een makkelijke, probleemloze hond adopteerde. Ik vergeleek haar met Punk. Dit waren twee cruciale fouten die ervoor gezorgd hebben dat ik het eerst half jaar met m'n handen in het haar zat, letterlijk bloed, zweet en tranen, en ik ook regelmatig gedacht heb aan herplaatsing. Ik ben heel erg blij dat ik dat niet gedaan heb. Cesar Milan zei eens; "You don't get the dog you want, you get the dog you need." Ik denk dat dat in dit geval zeker op gaat. Ik heb in een jaar zo ontzettend veel van Cosmic geleerd, ze heeft mijn leven verrijkt, en ik zou echt niet meer zonder haar kunnen of willen. Ondanks dat ze soms toch écht nog een vreselijke druif is..

Cosmic heeft in een jaar enorm veel vriendjes gemaakt, en ik daarmee ook. Scotty, Luan, Juul, Ruby, Hayzel, Jip en James, Boubis, om er maar enkele te noemen, zijn niet meer uit ons leven weg te denken! Ook wil ik een aantal vrienden, maar ook een aantal forumleden die ik niet persoonlijk ken, enorm bedanken voor hun steun en hulp met Cosmic wanneer ik met vragen zat. Vooral Pauline heeft mij er enorm doorheen gesleept!

Cosmic's leeftijd is geschat, maar vandaag vier ik, naast onze "gotcha-day", ook haar verjaardag. Volgens de schattingen wordt ze vandaag drie jaar oud! Een echte grote meid al! Gefeliciteerd, Mik, op naar nog een hele hoop mooie jaren! Love you! 




Punk was overduidelijk Cosmic's beschermengel..


Het eerste contact verliep niet vlekkeloos ;-) Punk en Cosmic waren nieuwsgierig naar elkaar, maar de communicatie verliep niet zo vlot. Punk vond Cosmic maar een raar ren ding, en Cosmic vond Punk wel erg spannend! Dat geblaf ook! ;-)




honden page profiel Melisa & MyloMelisa & Mylo 3 doggies

honden foto van Melisa & Mylo

Wauw ontzettend mooi om dit te lezen. Ik moet eerlijk zeggen dat ik er emotioneel van ben geworden!! En inderdaad ik geloof ook dat je niet de hond krijgt die je wilt, maar die je nodig hebt. Van harte gefeliciteerd met je mooie Cosmic!! Groetjes

honden page profiel Amélie†Amélie† 3 doggies

honden foto van Amélie†

Pfff..Pauline, wat mooi beschreven!
Laten we hopen dat je nog heel lang van Cosmic mag genieten, en vandaag is een dag met een gouden randje die echt gevierd mag worden!
Geniet ervan!! ;-)

honden page profiel Marloes, vrouwtje van Nyx, Skye & AmayaMarloes, vrouwtje van Nyx, Skye & Amaya 3 doggies

honden foto van Marloes, vrouwtje van Nyx, Skye & Amaya

Altijd leuk om dit soort dingen te lezen en al helemaal als ze van jou komen :-)
Ik volg je natuurlijk al een tijdje via facebook en geniet van de avonturen die jij en Cosmic mee maken.

Ik zeg: Op naar nog veel meer jaren vol met de leukste en gekste avonturen!
En wie weet ooit nog een avontuur met mij en Nyx. Ach nee, ik weet het wel zeker ;-) ik ga minimaal één avontuur met jullie delen, één van de jullie vele geweldige avonturen.

honden page profiel Nathalie, Harley & Mr. DeeksNathalie, Harley & Mr. Deeks 3 doggies

honden foto van Nathalie, Harley & Mr. Deeks

Wat heb je dat weer mooi geschreven! En wat ben ik blij voor jullie dat jullie zo'n hecht team geworden zijn. Iets wat je eerder niet voor mogelijk hield!
Super knap ook, dat je juist toen hebt doorgezet!
En natuurlijk; happy gotcha-day en happy birthday voor Mikkie!

honden page profiel Antje en de beestenbende Antje en de beestenbende 3 doggies

honden foto van Antje en de beestenbende

Heel mooi geschreven.
En ik wens jullie nog vele mooie jaren toe.

honden page profiel PP

Thanks allemaal :-) Konden jullie het filmpje ook zien? Of heb ik dat verkeerd gedaan?

honden page profiel NicolineNicoline 3 doggies

honden foto van Nicoline

GEFELICITEERD met deze bijzondere jaardag! ;-)

honden page profiel Ina, Misty en AysaIna, Misty en Aysa 3 doggies

honden foto van Ina, Misty en Aysa

Een hele fijne en gezellige 'gotcha-day' voor jullie saampjes.
Hopelijk mogen jullie nog heel veel jaren samen genieten en leren ;-)


@het filmpje doet het :-D

honden foto van Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje †

Geleficiteerd!Maak er maar een leuke dag van!;-)
Wat een  geweldig filmpje van die ontmoeting met Punk..ik lag helemaal in een deuk.. gek stelletje portretten.hihi

honden page profiel Ingrid en ThiboIngrid en Thibo 3 doggies

honden foto van Ingrid en Thibo

Prachtig geschreven kreeg wel even krop in de keel bij het lezen.Ik wens jullie een heel fijne dag toe en dat jullie nog jaren van elkaar mogen genieten.

honden page profiel Hanne baasje van  Bonny Hanne baasje van Bonny 3 doggies

honden foto van Hanne baasje van  Bonny

Fijne verjaardag Cosmic !!!;-);-)

honden page profiel PP

Hihi, thanks allemaal! Ben net naar Animal Center geweest (DRUK!) en daar heeft Cosmic twee speeltjes gekregen, en heb ik vast een kussen in de aanbieding gekocht voor Wispa. Daarna zijn we met haar vriendjes, Jip en James, naar de duinen gereden waar ze heerlijk gerend heeft met andere hondjes!

Bij thuiskomst heeft Cosmic even met haar nieuwe speeltjes zitten spelen, en nu ligt ze opgekruld naast me op de bank te pitten. Ik zit ondertussen aan de chocoladebol. Het is immers feest! ;-)

honden foto van Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje †

" Hihi, thanks allemaal! Ben net naar Animal Center geweest (DRUK!) en daar heeft Cosmic twee speeltjes gekregen, en heb ik vast een kussen in de aanbieding gekocht voor Wispa. Daarna zijn we met haar vriendjes, Jip en James, naar de duinen gereden waar ze heerlijk gerend heeft met andere hondjes!

Bij thuiskomst heeft Cosmic even met haar nieuwe speeltjes zitten spelen, en nu ligt ze opgekruld naast me op de bank te pitten. Ik zit ondertussen aan de chocoladebol. Het is immers feest! ;-) "

zo dat klinkt als een productieve ochtend !:-D
..die bol heb je  sowieso wel verdient haha..als is het maar voor het "plas ruimen" maanden lang...ect ect
 klinkt als een super gotcha dag.;-)


(mijn hondjes vlogen op hemelvaart':-) ..ik vier die dag ook)


.

honden page profiel PP

Hihi, nog twee weekjes, dan begint de hele cyclus mogelijk opnieuw.. ;-) 

Ik mis Punk wel erg vandaag. Zit naar filmpjes en zo te kijken van toen Cosmic hier net was. Wat hadden we het toch goed met z'n drietjes :-)

honden page profiel SanneSanne 3 doggies

honden foto van Sanne

Mooi geschreven zeg.
Ik hoop ook voor jullie dat jullie nog vele fijne jaren samen hebben!


Kwam Punk toevallig laatst tegen op mijn werk, daar lag het boekje waar ze in staat. Ook een mooi stukje.

honden page profiel PP

" Mooi geschreven zeg.
Ik hoop ook voor jullie dat jullie nog vele fijne jaren samen hebben!


Kwam Punk toevallig laatst tegen op mijn werk, daar lag het boekje waar ze in staat. Ook een mooi stukje. "


Oh, echt? Wat leuk :-)

honden foto van Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje †

" Hihi, nog twee weekjes, dan begint de hele cyclus mogelijk opnieuw.. ;-) 

Ik mis Punk wel erg vandaag. Zit naar filmpjes en zo te kijken van toen Cosmic hier net was. Wat hadden we het toch goed met z'n drietjes :-) "


.Ja  dat kan ik me voorstellen Pauline..zoveel speciale herinneringen samen.
inderdaad..haha nog 2 weekjes...
en dan moet Cosmic  de kennis van Punk overdragen..
ze zal het wel enigszins in het spaans vertaald hebben denk ik zo... O-)

honden page profiel PP

" .Ja  dat kan ik me voorstellen Pauline..zoveel speciale herinneringen samen.
inderdaad..haha nog 2 weekjes...
en dan moet Cosmic  de kennis van Punk overdragen..
ze zal het wel enigszins in het spaans vertaald hebben denk ik zo... O-) "


Daar ben ik ook bang voor. Ik zat van de week al te fantaseren wat Cosmic Wispa allemaal zou vertellen.. In mijn hoofd klonk het ongeveer zo;

Hallo Wispa, welkom in ons huis! Ik ben Cosmic en ik deel graag alles met je, maar niet mijn eten! Dat daar is Pauline. Zij is ons vrouwtje. Ze is best oké, wordt bijna nooit boos, maar is soms wel heel gestresst en daar word ik óók zenuwachtig van. Ik ben blij dat jij er nu bij bent, kunnen we samen rustig blijven. Pauline gaat heel af en toe boodschappen doen. Dan is ze een kwartier weg. Het helpt om heel hard te roepen, dan komt ze vanzelf terug! Ook gaan we iedere dag naar het bos. Jij zal in het begin wel niet los mogen, maar wanneer je dat wel mag, kunnen we lekker samen op pad. Pauline is altijd blij als je terug komt, ook wanneer het een uur duurt, zelfs dan krijg je snoepjes. Dus dat kunnen we gerust samen doen. Pauline is er gevoelig voor wanneer je "zielig" bent. Dus als je je zin niet krijgt doe je gewoon alsof je je niet zo lekker voelt. Beetje rillen, piepen, zielig kijken. Werkt altijd! Je krijgt dan meestal iets lekkers omdat ze wil testen of je echt ziek bent. Als je honger hebt moet je op de drempel bij de keuken gaan zitten en een keer piepen. Meestal reageert ze daar op, maar soms is ze te afgeleid voor haar laptop. Dan kun je beter even naar haar toe lopen, voor haar gaan zitten, een keer piepen, en terug naar de keuken rennen als ze opstaat. We delen het volledige huis met Pauline. In de keuken bewaard ze de snoepjes, en ook staat daar de prullenbak. Soms gooit ze waardevolle dingen weg en het is belangrijk dat we dit minstens één keer per dag even controleren, voor de zekerheid. Help jezelf ook gerust aan snoepjes, daar staan ze voor. De banken worden gedeeld. Er zijn er twee. Op beide liggen kussentjes en zachte dekens. Deze mag je niet stuk maken. Wel mag je ten alle tijden gaan liggen waar je wil. De huiskamer ligt vol speeltjes. Deze zijn van mij maar jij mag er ook mee spelen als je wil. Alleen je moet niet mijn roze flamingo stuk maken. De kamer met het bed is waar we slapen. Eigenlijk is het Pauline's bed, zegt ze, maar honden zijn er welkom. Pauline is heerlijk warm 's nachts, en het is het fijnste om helemaal tegen haar aan te kruipen totdat zij op het randje van het bed ligt. Ze vindt het dan zielig om me te verplaatsen dus dan heb ik heerlijk veel ruimte. Belangrijk is wel dat je op let dat ze nog wel recht ligt, anders staat ze op met een zere nek of zo, en dan kan ze niet zo ver wandelen. Over het wandelen gesproken, aan de flexi mag je trekken. Ik weet niet of jij ook een flexi krijgt, maar de regel is dat tuig + flexi betekend dat je je zin mag doen, en halsband + riem betekend dat je netjes mee moet lopen. Hier valt nog best wat in te sjoemelen hoor, dus maak je niet druk. Hiernaast zit een park waar, in het begin, een eekhoorn woont. Hij zit er altijd! Als we samenwerken kunnen we Pauline misschien mee de bosjes in sleuren, dan krijg ik hem eindelijk eens te pakken! Zelfs wanneer hij er niet zit moet je op dit stuk regelmatig even de bosjes in springen. Voor het geval hij er toch zit. Last but not least, Pauline is bang voor grote honden. Ze wordt dan erg afwachtend. Vooral grote honden die ons lomp benaderen. Je kunt twee dingen doen. Hierin meegaan, en achter haar gaan zitten, of dapper op de grote hond aflopen. Ik vind dat soms zelf ook een beetje spannend, maar samen met jou durf ik dat wel aan, denk ik. Als je het idee hebt dat je te weinig eten gekregen hebt, kun je ook nog gratis dingen meepikken van straat. Er liggen hier de heerlijkste dingen, zomaar in de bosjes! Je moet wel snel eten, want anders pakt Pauline het af. Ze ruilt het dan wel tegen een snoepje, maar die is lang niet zo lekker als wat er op straat ligt. Mocht je heel nodig plassen, dan heeft Pauline graag dat je dat buiten doet. Echter heeft ze binnen vloerbedekking. Heerlijk warm en het absorbeert je plasje direct! Het is echt een aanrader, want ook hier wordt Pauline niet boos om, ze negeert het compleet! Als je het dan óók af en toe nog buiten doet, krijg je daar ook nog snoepjes voor! Succes gegarandeerd, dus!

honden foto van Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje †

"

Daar ben ik ook bang voor. Ik zat van de week al te fantaseren wat Cosmic Wispa allemaal zou vertellen.. In mijn hoofd klonk het ongeveer zo;

Hallo Wispa, welkom in ons huis! Ik ben Cosmic en ik deel graag alles met je, maar niet mijn eten! Dat daar is Pauline. Zij is ons vrouwtje. Ze is best oké, wordt bijna nooit boos, maar is soms wel heel gestresst en daar word ik óók zenuwachtig van. Ik ben blij dat jij er nu bij bent, kunnen we samen rustig blijven. Pauline gaat heel af en toe boodschappen doen. Dan is ze een kwartier weg. Het helpt om heel hard te roepen, dan komt ze vanzelf terug! Ook gaan we iedere dag naar het bos. Jij zal in het begin wel niet los mogen, maar wanneer je dat wel mag, kunnen we lekker samen op pad. Pauline is altijd blij als je terug komt, ook wanneer het een uur duurt, zelfs dan krijg je snoepjes. Dus dat kunnen we gerust samen doen. Pauline is er gevoelig voor wanneer je "zielig" bent. Dus als je je zin niet krijgt doe je gewoon alsof je je niet zo lekker voelt. Beetje rillen, piepen, zielig kijken. Werkt altijd! Je krijgt dan meestal iets lekkers omdat ze wil testen of je echt ziek bent. Als je honger hebt moet je op de drempel bij de keuken gaan zitten en een keer piepen. Meestal reageert ze daar op, maar soms is ze te afgeleid voor haar laptop. Dan kun je beter even naar haar toe lopen, voor haar gaan zitten, een keer piepen, en terug naar de keuken rennen als ze opstaat. We delen het volledige huis met Pauline. In de keuken bewaard ze de snoepjes, en ook staat daar de prullenbak. Soms gooit ze waardevolle dingen weg en het is belangrijk dat we dit minstens één keer per dag even controleren, voor de zekerheid. Help jezelf ook gerust aan snoepjes, daar staan ze voor. De banken worden gedeeld. Er zijn er twee. Op beide liggen kussentjes en zachte dekens. Deze mag je niet stuk maken. Wel mag je ten alle tijden gaan liggen waar je wil. De huiskamer ligt vol speeltjes. Deze zijn van mij maar jij mag er ook mee spelen als je wil. Alleen je moet niet mijn roze flamingo stuk maken. De kamer met het bed is waar we slapen. Eigenlijk is het Pauline's bed, zegt ze, maar honden zijn er welkom. Pauline is heerlijk warm 's nachts, en het is het fijnste om helemaal tegen haar aan te kruipen totdat zij op het randje van het bed ligt. Ze vindt het dan zielig om me te verplaatsen dus dan heb ik heerlijk veel ruimte. Belangrijk is wel dat je op let dat ze nog wel recht ligt, anders staat ze op met een zere nek of zo, en dan kan ze niet zo ver wandelen. Over het wandelen gesproken, aan de flexi mag je trekken. Ik weet niet of jij ook een flexi krijgt, maar de regel is dat tuig + flexi betekend dat je je zin mag doen, en halsband + riem betekend dat je netjes mee moet lopen. Hier valt nog best wat in te sjoemelen hoor, dus maak je niet druk. Hiernaast zit een park waar, in het begin, een eekhoorn woont. Hij zit er altijd! Als we samenwerken kunnen we Pauline misschien mee de bosjes in sleuren, dan krijg ik hem eindelijk eens te pakken! Zelfs wanneer hij er niet zit moet je op dit stuk regelmatig even de bosjes in springen. Voor het geval hij er toch zit. Last but not least, Pauline is bang voor grote honden. Ze wordt dan erg afwachtend. Vooral grote honden die ons lomp benaderen. Je kunt twee dingen doen. Hierin meegaan, en achter haar gaan zitten, of dapper op de grote hond aflopen. Ik vind dat soms zelf ook een beetje spannend, maar samen met jou durf ik dat wel aan, denk ik. "


.Ik ben bang dat het iets in die trant word :-D...geniet  nog maar even van je rust Pauline 
Hier en daar meditatie oefeningen over dat alles relatief is ect doen ook wonderen ;-)

honden page profiel -- 3 doggies

honden foto van -

"

Daar ben ik ook bang voor. Ik zat van de week al te fantaseren wat Cosmic Wispa allemaal zou vertellen.. In mijn hoofd klonk het ongeveer zo;

Hallo Wispa, welkom in ons huis! Ik ben Cosmic en ik deel graag alles met je, maar niet mijn eten! Dat daar is Pauline. Zij is ons vrouwtje. Ze is best oké, wordt bijna nooit boos, maar is soms wel heel gestresst en daar word ik óók zenuwachtig van. Ik ben blij dat jij er nu bij bent, kunnen we samen rustig blijven. Pauline gaat heel af en toe boodschappen doen. Dan is ze een kwartier weg. Het helpt om heel hard te roepen, dan komt ze vanzelf terug! Ook gaan we iedere dag naar het bos. Jij zal in het begin wel niet los mogen, maar wanneer je dat wel mag, kunnen we lekker samen op pad. Pauline is altijd blij als je terug komt, ook wanneer het een uur duurt, zelfs dan krijg je snoepjes. Dus dat kunnen we gerust samen doen. Pauline is er gevoelig voor wanneer je "zielig" bent. Dus als je je zin niet krijgt doe je gewoon alsof je je niet zo lekker voelt. Beetje rillen, piepen, zielig kijken. Werkt altijd! Je krijgt dan meestal iets lekkers omdat ze wil testen of je echt ziek bent. Als je honger hebt moet je op de drempel bij de keuken gaan zitten en een keer piepen. Meestal reageert ze daar op, maar soms is ze te afgeleid voor haar laptop. Dan kun je beter even naar haar toe lopen, voor haar gaan zitten, een keer piepen, en terug naar de keuken rennen als ze opstaat. We delen het volledige huis met Pauline. In de keuken bewaard ze de snoepjes, en ook staat daar de prullenbak. Soms gooit ze waardevolle dingen weg en het is belangrijk dat we dit minstens één keer per dag even controleren, voor de zekerheid. Help jezelf ook gerust aan snoepjes, daar staan ze voor. De banken worden gedeeld. Er zijn er twee. Op beide liggen kussentjes en zachte dekens. Deze mag je niet stuk maken. Wel mag je ten alle tijden gaan liggen waar je wil. De huiskamer ligt vol speeltjes. Deze zijn van mij maar jij mag er ook mee spelen als je wil. Alleen je moet niet mijn roze flamingo stuk maken. De kamer met het bed is waar we slapen. Eigenlijk is het Pauline's bed, zegt ze, maar honden zijn er welkom. Pauline is heerlijk warm 's nachts, en het is het fijnste om helemaal tegen haar aan te kruipen totdat zij op het randje van het bed ligt. Ze vindt het dan zielig om me te verplaatsen dus dan heb ik heerlijk veel ruimte. Belangrijk is wel dat je op let dat ze nog wel recht ligt, anders staat ze op met een zere nek of zo, en dan kan ze niet zo ver wandelen. Over het wandelen gesproken, aan de flexi mag je trekken. Ik weet niet of jij ook een flexi krijgt, maar de regel is dat tuig + flexi betekend dat je je zin mag doen, en halsband + riem betekend dat je netjes mee moet lopen. Hier valt nog best wat in te sjoemelen hoor, dus maak je niet druk. Hiernaast zit een park waar, in het begin, een eekhoorn woont. Hij zit er altijd! Als we samenwerken kunnen we Pauline misschien mee de bosjes in sleuren, dan krijg ik hem eindelijk eens te pakken! Zelfs wanneer hij er niet zit moet je op dit stuk regelmatig even de bosjes in springen. Voor het geval hij er toch zit. Last but not least, Pauline is bang voor grote honden. Ze wordt dan erg afwachtend. Vooral grote honden die ons lomp benaderen. Je kunt twee dingen doen. Hierin meegaan, en achter haar gaan zitten, of dapper op de grote hond aflopen. Ik vind dat soms zelf ook een beetje spannend, maar samen met jou durf ik dat wel aan, denk ik. Als je het idee hebt dat je te weinig eten gekregen hebt, kun je ook nog gratis dingen meepikken van straat. Er liggen hier de heerlijkste dingen, zomaar in de bosjes! Je moet wel snel eten, want anders pakt Pauline het af. Ze ruilt het dan wel tegen een snoepje, maar die is lang niet zo lekker als wat er op straat ligt. Mocht je heel nodig plassen, dan heeft Pauline graag dat je dat buiten doet. Echter heeft ze binnen vloerbedekking. Heerlijk warm en het absorbeert je plasje direct! Het is echt een aanrader, want ook hier wordt Pauline niet boos om, ze negeert het compleet! Als je het dan óók af en toe nog buiten doet, krijg je daar ook nog snoepjes voor! Succes gegarandeerd, dus! "


Hahahaha geweldige afleiding van huiswerk dit, had m'n lachmomentje weer even nodig vandaag. :-D :-D 
Wat ontzettend leuk geschreven! Jammer dat ik 'm niet naar m'n vriend door kan sturen. Eeh naja kan wel, maar hij zal er weinig van begrijpen. O-)

Ohja, en natuurlijk: van harte gefeliciteeerd!!! :-D:-D:-D

honden page profiel PP

" Hahahaha geweldige afleiding van huiswerk dit, had m'n lachmomentje weer even nodig vandaag. :-D :-D 
Wat ontzettend leuk geschreven! Jammer dat ik 'm niet naar m'n vriend door kan sturen. Eeh naja kan wel, maar hij zal er weinig van begrijpen. O-)

Ohja, en natuurlijk: van harte gefeliciteeerd!!! :-D:-D:-D "


Hihi, ik ben blij dat Mik niet kan praten, want zoiets zou het worden.. ;-) Ik kan het wel voor hem in het Engels vertalen? Schrijven is leuk, maar vertalen is nog veel leuker! O-)

honden page profiel -- 3 doggies

honden foto van -

"

Hihi, ik ben blij dat Mik niet kan praten, want zoiets zou het worden.. ;-) Ik kan het wel voor hem in het Engels vertalen? Schrijven is leuk, maar vertalen is nog veel leuker! O-) "


Jaaaa? Als je het leuk vindt om te doen, graag :-D
Als het veel moeite is, dan eh, die tijd besteden aan met Mik spelen. O-)

Gek genoeg geloof ik dat ze in d'r hondentaal die kern van je verhaal nog best goed kan overbrengen op Wispa... Brace yourself. O-)

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^