Meer hondenlosloopgebieden….?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Jeroen & LolaJeroen & Lola 3 doggies

honden foto van Jeroen & Lola

@ manuela,
snap ik!

maar daarom ga ik er verder niet teveel op in, dan krijgen we een verschuiving van de discussie en gaat het straks weer over sociale en niet sociale honden, of agressie...want blijkt, schijnbaar zit daar vaak een groot struikelblok
en, worden we het nooit eens :-D

honden page profiel Yin, Yang & ikYin, Yang & ik

honden foto van Yin, Yang & ik

" Zolang we het dan ook over de "killers" en zogenaamde "angst"agressieve honden kunnen hebben. Heb even geen humoristische naam... Dat hoor ik ook te vaak, terwijl het , in mijn ogen, niet zo is. "


ik kan je even helemaal niet volgen.....verklaar je nader

honden page profiel -- 3 doggies

honden foto van -

Rhowdy is nou echt een stereotype Prins Hond. ;-)

... Daarom gaat ze ook niet los. O-)
Tenzij in een losloopgebied en de andere hond ook los loopt.

honden page profiel moosmoos 3 doggies

honden foto van moos

"

ik kan je even helemaal niet volgen.....verklaar je nader "


Ik vind de benaming prinsjes en prinsesjes vervelend, vandaar. Ik heb geen last van dat "type" hond. In losloopgebieden heb je ook andere types, die ik noemde, maar waar ik geen andere naam voor kan bedenken. Net o, zo niet vervelender, vind ik dan, in losloopgebieden. Ik vind dat de focus nu erg ligt op de prinsjes en prinsesjes.

honden page profiel HUS Leon Can DoHUS Leon Can Do 3 doggies

honden foto van HUS Leon Can Do

inderdaad is deze discussie al vaker gevoerd laatste tijd.
ik probeer alles te doen wat in mijn macht ligt maar onder appel staan, vind ik lastig te zeggen. geloof niet zo in 100% onder appel staan.
wel vind ik de discussie zo hard soms, ik probeer echt alles er aan te doen maar als ik dan sommige reacties lees denk ik: doe ik het wel goed? doe ik het wel goed genoeg? wat verwachten mensen allemaal wel niet?
en als het bij mij een keer mis gaat ondanks dat ik er alles aan doe zie je mensen ook gauw denken of uitspraken doen in de richting van goh wat aso enz. terwijl je elkaar niet eens kent en het misschien de eerste keer binnen een half jaar is dat zoiets gebeurt (en met misgaan bedoel ik dan dat mijn hond er wel naartoe gaat terwijl ik dat niet wil, niet dat er meteen sprake is van agressie of bijten van één van beide kanten)er wordt zoveel zo snel ingevuld zo van: die heeft haar honden niet onder controle of die doet waar ze zin in heeft, wat aso.. etc
dat bedoel ik met verharding.

honden page profiel Yin, Yang & ikYin, Yang & ik

honden foto van Yin, Yang & ik

Nou ik heb zelf een hond die onder de meeste noemers viel; Ten. En ik heb ook een man die uit onwetendheid een aantal soortgelijke uitspraken deed in het begin. Zou willen dat ik hem toen die tekst voor had kunnen leggen, zeker weten dat hij het dan wel sneller door had.

manlief: Ja hij is vriendelijk en enthousiast
Ten: hieperdepieper linea recta neus in de reet
Ik: Hij is onbeschoft en heeft geen zelfbeheersing

Ik had Ten ook gewoon zijn gang kunnen laten gaan maar sta duidelijk anders in het leven en heb dat niet gedaan. Ik vind niet dat mijn hond moet leren ten koste van anderen, een keus die ik bewust maak.

honden page profiel Yin, Yang & ikYin, Yang & ik

honden foto van Yin, Yang & ik

"

Ik vind de benaming prinsjes en prinsesjes vervelend, vandaar. Ik heb geen last van dat "type" hond. In losloopgebieden heb je ook andere types, die ik noemde, maar waar ik geen andere naam voor kan bedenken. Net o, zo niet vervelender, vind ik dan, in losloopgebieden. Ik vind dat de focus nu erg ligt op de prinsjes en prinsesjes. "


Ja dit stuk gaat om de prinsjes en prinsesjes. Heb je zelf ook een 'Prins'?

honden page profiel moosmoos 3 doggies

honden foto van moos

"

Ja dit stuk gaat om de prinsjes en prinsesjes. Heb je zelf ook een 'Prins'? "


Niet meer, de vraag was te verwachten ;-)... Ik neem het niet alleen voor mezelf of mijn hond op hoor.... Ik sluit me bij Fiederaantje aan! Ik zou bijna bang worden van sommige uitspraken.... Maar nogmaals, Prinsjes, worden "afgemaakt" hier, daar ben ik het niet mee eens.

honden page profiel Jeroen & LolaJeroen & Lola 3 doggies

honden foto van Jeroen & Lola

ik denk dat niemand verwacht dat altijd alles 100% goed gaat, want dat kan immers niet...

maar dat zou wel het doel van mensen moeten zijn, het in ieder geval proberen en rekening houden. en niet maar laten gaan...dat is een enorm verschil, vaak wordt het niet eens geprobeerd, want; HET IS WEL LOSLOOPGEBIED JA!!!

dat iets een keer iets anders gaat, kan gebeuren...

honden page profiel WendyWendy 3 doggies

honden foto van Wendy

"

Niet meer, de vraag was te verwachten ;-)... Ik neem het niet alleen voor mezelf of mijn hond op hoor.... Ik sluit me bij Fiederaantje aan! Ik zou bijna bang worden van sommige uitspraken.... Maar nogmaals, Prinsjes, worden "afgemaakt" hier, daar ben ik het niet mee eens. "

Terwijl het niet om de honden gaat maar om de eigenaren. En de term prinsjes en prinsesjes is waarschijnlijk doorgetrokken vanuit de onbegrensde kindertjes. 
Het is meer een klacht over de koninkjes en koninginnetjes.

honden page profiel linnekelinneke 3 doggies

honden foto van linneke

eens als het over losloopgebieden gaat maar losloopweides of iets gelijkaardigs vind ik anders. als er 1 onbekende hond alleen op is dan vraag ik het altijd eerst of het gaat maar eens op de weide gaan mijn honden wel de andere honden begroeten en na even te kijken welk vlees zien de kuip hebben gaan ze weer hun eigen gang.

honden page profiel moosmoos 3 doggies

honden foto van moos

"
Terwijl het niet om de honden gaat maar om de eigenaren. En de term prinsjes en prinsesjes is waarschijnlijk doorgetrokken vanuit de onbegrensde kindertjes. 
Het is meer een klacht over de koninkjes en koninginnetjes. "


Dat snap ik. Naast de Rambo'tjes en de "baasjes van; mijn hond heeft instincten, of een angst-neurose", allemaal niet goed...
Maar de meeste baasjes doen hun best lijkt me, laten we daar nu eens vanuit gaan, in plaats van te wijzen.

honden page profiel J&SJ&S 3 doggies

honden foto van J&S

" Tja... kan er niet over mee praten.
Hier in de buurt geen losloopgebieden..
Ik ben helaas zeer illegaal ;-) "


Inderdaad, hier zijn geen voorzieningen op dat gebied. Wij lopen (althans, Sam ;-)) dus ook illegaal los in het bos. Net als tientallen andere honden, wandelaars, fietsers etc. Sam staat niet 100% onder appèl, af en toe gaat er iets 'mis', maar heb nog nooit gedonder gehad met anderen, andersom ga ik me ook niet opwinden wanneer het bij anderen eens mis gaat en de hond eens niet wil luisteren. Hier in het stugge Groningen is het zo gek nog niet. ;-)

honden page profiel judithjudith 3 doggies

honden foto van judith

"

Dat snap ik. Naast de Rambo'tjes en de "baasjes van; mijn hond heeft instincten, of een angst-neurose", allemaal niet goed...
Maar de meeste baasjes doen hun best lijkt me, laten we daar nu eens vanuit gaan, in plaats van te wijzen. "

Maar het zijn juist de baasjes die zeggen: ach.. het is een losloopgebied, moet je hier maar niet lopen als je geen hond op je af wil hebben.. die dus duidelijk niet hun best doen.
En dat zijn ook diegene waar ik me aan stoor.. Hoevaak heb ik wel niet een vreselijk vieze hond op me afgestormt gekregen.. Het vieze vind ik dan nog niet eens zo erg, maar het kan echt pijn doen als ze bovenop je rug springen met die grote poten..
Nu ben ik honden gewend, en ook al zou mijn hond hier niet de kans voor krijgen (of misschien 1x en daarna nooit meer).. als die baasjes dan maar hun best proberen te doen dan kan ik er nog wel mee leven.. maar als ze dan nog niet eens de moeite doen om hun hond te roepen en als ik vraag of ze hun hond bij zich willen houden en ik enkel een antwoord krijg: tja.. het is losloopgebied..
dan kan ik me maar heel moeilijk inhouden.
.

honden page profiel moosmoos 3 doggies

honden foto van moos

"

Inderdaad, hier zijn geen voorzieningen op dat gebied. Wij lopen (althans, Sam  ;-)) dus ook illegaal los in het bos. Net als tientallen andere honden, wandelaars, fietsers etc. Sam staat niet 100% onder appèl, af en toe gaat er iets 'mis', maar heb nog nooit gedonder gehad met anderen, andersom ga ik me ook niet opwinden wanneer het bij anderen eens mis gaat en de hond eens niet wil luisteren. Hier in het stugge Groningen is het zo gek nog niet.  ;-) "

Beter, nu weet ik weer. waarom ik Groningen mis ;-)
.

honden page profiel BullekeBulleke 3 doggies

honden foto van Bulleke

Ik zit ook niet te wachten op meer losloopgebieden, laten ze maar is wat meer mooie aanlijngebieden creëren.
In eerdere discussies over loslopen heb ik al te kennen gegeven dat ik met mijn hond-agressieve reu niet in losloopgebieden kom. Dat risico kan en wil ik niet nemen. Daarentegen met mijn teefje ontwijk ik tegenwoordig ook al meer de losloopplaatsen, niet dat zij agressief is, alles behalve zelfs, het is een dodo die alles toelaat en pikt. Maar heb nu al meerdere malen meegemaakt, dat dankzij een stelletje ongeleide projectielen, zonder pardon al "spelend"boven op mijn teef duiken. En dan zijn we weer met haar spondylose-rug terug bij af. Zit ze weer volop aan de medicatie met dank aan de mensen die maar vinden dat hun honden alles kunnen maken, want het is een losloopgebied O-) Dus nee hoor, laat meer losloopgebieden maar zitten.

honden page profiel WendyWendy 3 doggies

honden foto van Wendy

" Maar de meeste baasjes doen hun best lijkt me, laten we daar nu eens vanuit gaan, in plaats van te wijzen. "


Ik kom vrijwel dagelijks mensen tegen die het tegendeel bewijzen. En dan doe ik moeite om op hele rustige plekken te gaan lopen.

honden page profiel moosmoos 3 doggies

honden foto van moos

Dat is dan het verschil, ik kom zelden vervelende honden/ baasjes tegen. Heb je een hond-agressieve hond, dat is je keuze, die zul je 100% (zo mogelijk) onder appel moeten hebben. Ik snap dat dat voor andere baasjes ietsje minder belangrijk is.... Natuurlijk moet je met elkaar rekening houden! 

Waarom ik graag meer losloopplaatsen wil? Hier in een omtrek van 20 km, zijn er maar 4 (oa stukjes van een bos, de rest is aanlijngbied, dus ruimte te over). Tegenover zeer veel meer aanlijngebieden. En, in de losloopgebieden zie ik, daarom liever geen agressieve honden. Verantwoorde baasjes houden die zowiezo aangelijnd, waarom dan niet in een aanlijngebied?

honden page profiel Yin, Yang & ikYin, Yang & ik

honden foto van Yin, Yang & ik

"

Niet meer, de vraag was te verwachten ;-)... Ik neem het niet alleen voor mezelf of mijn hond op hoor.... Ik sluit me bij Fiederaantje aan! Ik zou bijna bang worden van sommige uitspraken.... Maar nogmaals, Prinsjes, worden "afgemaakt" hier, daar ben ik het niet mee eens. "


Ik ook zoals ik al eerder schreef maar ik heb juist helemaal niet het gevoel om het voor mijn 'prins' hond en mezelf op te nemen. Op nemen tegen wat?.....de waarheid (van uit MIJN oogpunt).

Hield en hou niks minder van mijn 'Prins'. Wetende dat ik een 'Prins' had kon ik er ook mee aan het werk en als dat tijdelijk beperkte vrijheid inhoudt, dan ga ik daarvoor. Ja je zult een stuk harder moeten werken als je er niet voor kiest om hem het maar allemaal zelf uit te laten zoeken, hopend op een uiteindelijk positieve uitkomst zonder negatieve gevolgen voor hem zelf en anderen......maar dat is mijn 'Prins' dubbel en dwars en waard!!!!

honden page profiel Yin, Yang & ikYin, Yang & ik

honden foto van Yin, Yang & ik

"
Terwijl het niet om de honden gaat maar om de eigenaren. En de term prinsjes en prinsesjes is waarschijnlijk doorgetrokken vanuit de onbegrensde kindertjes. 
Het is meer een klacht over de koninkjes en koninginnetjes. "


hahahha ja Wendy jij slaat de spijker op zijn kop!!!!;-)

honden page profiel moosmoos 3 doggies

honden foto van moos

"

Ik ook zoals ik al eerder schreef maar ik heb juist helemaal niet het gevoel om het voor mijn 'prins' hond en mezelf op te nemen. Op nemen tegen wat?.....de waarheid (van uit MIJN oogpunt).

Hield en hou niks minder van mijn 'Prins'. Wetende dat ik een 'Prins' had kon ik er ook mee aan het werk en als dat tijdelijk beperkte vrijheid inhoudt, dan ga ik daarvoor. Ja je zult een stuk harder moeten werken als je er niet voor kiest om hem het maar allemaal zelf uit te laten zoeken, hopend op een uiteindelijk positieve uitkomst zonder negatieve gevolgen voor hem zelf en anderen......maar dat is mijn 'Prins' dubbel en dwars en waard!!!! "

Dat ontken ik ook niet, mijn hond was een Prins, en is het heel soms nog (ik werk er aan), ik geef geen garanties. Maar weet weet dat hij geen schade aan andere baasjes of honden brengt. Hij is zelfs als enige het speelmaatje van een getraumatiseerde doberman. En nee, dat is niet mijn verdienste, dat is zijn aard. 

Dat anderzijds mijn hond geen schade aangebracht wordt in een losloopgebied, vind ik iets wat ik mag verwachten.

Net als ik verwacht in een kinderspeelparadijs, dat daar geen agressieve kinderen rondlopen. Ik vind niet dat ik mijn kind daar drie meter binnen bereik moet hebben, om escalaties te voorkomen. En dan kan het best eens voorkomen, dat een kind per ongeluk mijn kind omver loopt...

honden page profiel Petra,  *Lily Jane*   & JipPetra, *Lily Jane* & Jipgoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Petra,  *Lily Jane*   & Jip

Het is jammer dat de discussie nu gaat om 'type' honden, terwijl de discussie volgens mij gaat om verantwoording nemen of niet. Of je nu een 'prinsje' hebt, een (on)zelfzekere vechtjas, een kneusje, niet gesocialiseerde angsthaas, over gesocialiseerde terrorist of gewoon een blije gup :-)

Ik als hondenbaasje vind dat het mijn verantwoording is om mijn hond niet in situaties te brengen die ik niet verantwoord acht of die een negatieve ervaring kunnen veroorzaken (voor zowel mijn hond als de andere) en ik vind het mijn verantwoording dat ik met mijn hond niet tot last ben in de breedste zin van het woord.

De enige manier om dit te bereiken is te zorgen dat je hond niet de gelegenheid krijgt om maar te freewheelen zoals het hem uitkomt. Dat betekent dus onder appel zetten of de hond vast (-klikken op het moment dat er een andere hond mens nadert en je weet dat de kans aanwezig is dat je hond er op af gaat) tot je de situatie voldoende hebt beoordeeld als verantwoord en dit ook kortgesloten hebt met de andere partij. Dit betekent ook dat je je eigen hond echt moet leren kennen en ook echt inzicht moet hebben in z'n gedrag, interactie met andere honden en een stukje inzicht in gedrag en emoties bij honden.

Het voorbeeld hierboven van Manuela over een andere hond meteen in z'n r**t duiken lijkt misschien een gewone begroeting door velen, maar als je goed observeert zul je met name aan de reactie van de andere hond en de interactie tussen beiden zien dat veel honden het helemaal niet zo'n gewone begroeting vinden en dat het spanning op kan leveren. Dat is nu precies de verantwoording die je als baasje hebt te nemen, je hond en de andere partij niet in zo'n situatie brengen waar ze er wat mee moeten en waarbij er ook risico is op een negatieve ervaring.

Alleen als ieder eigen verantwoording neemt kunnen we er samen voor zorgen dat losloopgebieden ook weer leuke gebieden worden.

Veel mensen met een hond met bekend agressie probleem mijden zelf al losloopgebieden evenals een andere grote groep die niet zit te wachten op vervelende incidenten of ervaringen. Ik kom zelf ook niet in losloopgebieden. Ik doe er mijn hond en mijzelf beslist geen pleziertje mee. Helaas lopen hier honden ook bij bosjes los waar dat niet wenselijk is en dit zijn ook veelal honden die nog niet helemaal snappen hoe je rustig en kalm elkaar begroet. Ik kan me helemaal vinden in de reactie van Wendy ;

Ik kom vrijwel dagelijks mensen tegen die het tegendeel bewijzen. En dan doe ik moeite om op hele rustige plekken te gaan lopen.


Dus als we allemaal echt ons best doen wordt het nog wel eens wat in dit overbevolkte hondenland en krijgen we er nog veel mooie losloopgebieden bij.

;-) :-)

honden page profiel Yin, Yang & ikYin, Yang & ik

honden foto van Yin, Yang & ik

"
Dat ontken ik ook niet, mijn hond was een Prins, en is het heel soms nog (ik werk er aan), ik geef geen garanties. Maar weet weet dat hij geen schade aan andere baasjes of honden brengt. Hij is zelfs als enige het speelmaatje van een getraumatiseerde doberman. En nee, dat is niet mijn verdienste, dat is zijn aard. 

Dat anderzijds mijn hond geen schade aangebracht wordt in een losloopgebied, vind ik iets wat ik mag verwachten.

Net als ik verwacht in een kinderspeelparadijs, dat daar geen agressieve kinderen rondlopen. Ik vind niet dat ik mijn kind daar drie meter binnen bereik moet hebben, om escalaties te voorkomen. En dan kan het best eens voorkomen, dat een kind per ongeluk mijn kind omver loopt... "



Ik geef ook geen garanties en verwacht ze ook niet maar ik verwacht wel inzet van de mede hondeneigenaars om verantwoording over hun hond(en) te dragen in de brede zin vh woord. En als dat er is zullen er ook weinig irritaties zijn en meer begrip voor mislukte pogingen om je hond onder controle te houden. Je hebt tenslotte die poging gedaan. Blijkt dat je pogingen weinig kans van slagen hebben dan vind ik dat je de rest niet constant met je mislukte pogingen moet blijven lastig vallen want dat wordt het in mijn ogen dan. 

Als ik Ten destijds zijn gang had laten gaan dan was er geheid eens schade aangericht, zowel door hem mentaal (en dat is ook schade!) als door een ander aan hem lichamelijk. En dat lichamelijke had dan helemaal niet van een agressieve hond hoeven komen, het had net zo goed de sociale buurthond kunnen zijn die hardere correcties geeft. 

Maar zo denk ik er dus over.......'Je' is in deze algemeen bedoeld voor de duidelijkheid.

honden page profiel moosmoos 3 doggies

honden foto van moos

"


Ik geef ook geen garanties en verwacht ze ook niet maar ik verwacht wel inzet van de mede hondeneigenaars om verantwoording over hun hond(en) te dragen in de brede zin vh woord. En als dat er is zullen er ook weinig irritaties zijn en meer begrip voor mislukte pogingen om je hond onder controle te houden. Je hebt tenslotte die poging gedaan. Blijkt dat je pogingen weinig kans van slagen hebben dan vind ik dat je de rest niet constant met je mislukte pogingen moet blijven lastig vallen want dat wordt het in mijn ogen dan. 

Als ik Ten destijds zijn gang had laten gaan dan was er geheid eens schade aangericht, zowel door hem mentaal (en dat is ook schade!) als door een ander aan hem lichamelijk. En dat lichamelijke had dan helemaal niet van een agressieve hond hoeven komen, het had net zo goed de sociale buurthond kunnen zijn die hardere correcties geeft. 

Maar zo denk ik er dus over.......'Je' is in deze algemeen bedoeld voor de duidelijkheid. "

Ik geloof niet dat ik wat anders zeg, dus dan zijn we het eens ;-).
.

honden page profiel delubodelubo 3 doggies

honden foto van delubo

Tuurlijk zijn mijn honden onder apel. Maar ze zijn ook goed in hondentaal. Ik ga er vanuit dat de honden die loslopen sociaal zijn. Dus ja mogen ze van mij naar andere honden gaan. Communiceren met de andere honden. Als de andere hond hondentaal kent is het zo bepaald of het spelen wordt of ze elkaar voorbij lopen. Mijn honden denderen er ook niet op af. Ze benaderen heel rustig. Misschien was dat niet helemaal goed overgekomen in mijn eerste berIcht;-)

honden page profiel Liza, (Chiva) Lexi & Elza Liza, (Chiva) Lexi & Elza 3 doggies

honden foto van Liza, (Chiva) Lexi & Elza

Ik woon in een gebied waar bijna alles losloopgebied is dus voor mij hoeven er niet perse meer bij. maar deze losloop plekken zitten bijna allemaal  2 meter van wegen af dus wat doet iedereen die houdt als nog de hond aan de lijn, wat mij dus veel beter lijkt is om er een hek omheen te zetten zodat de honden er wel lekker los kunnen lopen en met elkaar kunnen spelen als eigenaren dat willen en anders kan je met je aangelijnde hond erom heen lopen.

honden page profiel Nelis & NoaNelis & Noa 3 doggies

honden foto van Nelis & Noa

"

Ben benieuwd naar je toelichting ;-). "


Ten eerste zijn losloopgebieden wat mij betreft hoofdzakelijk om je hond los te laten lopen. Er zijn meeeeer dan genoeg alternatieven waar dit niet mag, in ieder geval in mijn omgeving. In deze gebieden kunnen honden heel goed van elkaar leren, sociaal gedrag vertonen (of niet) en dit op een "hondse" manier corrigeren.
Als honden vanaf een jonge leeftijd lekker veel verschillende honden tegen komen dan leren ze bijna vanzelf de regels onderling en heb je hier als baas inderdaad weinig werk aan. Natuurlijk zijn er onder mensen ook bepaalde gedragscodes en probeert iedereen in een ideale situatie zijn hond zijn eigen waarden bij te brengen.

Zomaar je hond laten afstormen op een andere hond die misschien angstig is voor grote honden is een zeer onwenselijk scenario. Zelf kom ik dit heel weinig tegen, maar het kan natuurlijk gebeuren. De baas van de angstige hond weet dat dit kan gebeuren in een losloop gebied (er lopen immers allerlei honden los) en neemt daarmee het risico dat ze "begroet" worden door een jonge ongemanierde hond. Het enige wat de baas van de jonge hond kan doen is zijn hond snel weghalen en oefenen op het rustig begroeten, niet los laten lopen is wat mij betreft geen optie aangezien dit totaal overtrokken zou zijn en het de hond zou beperken in zijn leerproces.

Het valt me op dat de meeste mensen die dit soort kolder (in mijn ogen) uitslaan, dan heb ik het over het prikkelende: "A.u.b. geen losloopgebieden meer", zelf niet genoeg aan socialisatie hebben gedaan en daarom een angstige hond hebben of een herplaatser in huis hebben genomen die ook geen goede socialisatie heeft genoten etc. etc.

Laten we nou lekker losloopgebieden als gebieden zien waar alle soorten hond van jongs af aan lekker met elkaar kunnen communiceren zonder veel tussenkomen van de bazen. Iedereen is echt wel met zijn hond bezig en oefent regelmatig het terugroepen van de hond. Dit gaat nou eenmaal nooit perfect bij elke hond.

Mijn ervaringen met dit soort gebieden zijn louter positief, leer er dagelijks en bouw er zelfs hele leuke sociale contacten op.

Conclusie van mijn kant: Hoe meer losloopgebieden, hoe meer sociale honden! ;-)

honden page profiel linnekelinneke 3 doggies

honden foto van linneke

" Maar de meeste baasjes doen hun best lijkt me, laten we daar nu eens vanuit gaan, in plaats van te wijzen. "

ik zie hier toch wel heel wat anders en hier is niet eens een losloopgebied! hier heb je vooral 'vaste' loslopers waar de baasjes amper naar omkijken... 
-een vrouw met JR's waarvan 1 niet zo volgzaam is en een behoorlijk jachtinstinct heeft. als Jefke niet volgt gaat ze gewoon door met de andere en komt ze hem later wel halen.
-een man die in de schorre werkt met 2 JR's die denkt dat het gebied zijn achtertuin is. hondjes volgen wel maar komen wel je honden opjutten.
- een man met een dobberman die voor geen meter luistert maar gewoon alles mag want hij doet toch niks behalve dan rondjes rond je lopen en je honden langs achteren benaderen. die hond steekt zelfs zomaar de straat over en heeft al een keer iemand gebeten.
- een vrouw met een stuk of 5 chi's die me telkens complimenten geeft omdat ik mijn honden zo mooi onder controle heb terwijl de helft van haar chi's voor hun neus staan te grommen en blaffen. laatst zij ze zelfs dat ik mijn honden moest belonen terwijl 2 van haar hondjes rits weg waren achter een konijn.
- een man met een kruising die hij pas bij hem roept als de hond stil staat met tanden bloot en haren omhoog. intussen weet ik dan dat ik nog een paar minuten moet wachten want die hond komt dus niet als de baas roept.

buiten deze honden kom ik amper loslopers tegen maar ik kom toch zeker een paar keer per week 1 van bovenstaande tegen.

honden page profiel moosmoos 3 doggies

honden foto van moos

"
ik zie hier toch wel heel wat anders en hier is niet eens een losloopgebied! hier heb je vooral 'vaste' loslopers waar de baasjes amper naar omkijken... 
-een vrouw met JR's waarvan 1 niet zo volgzaam is en een behoorlijk jachtinstinct heeft. als Jefke niet volgt gaat ze gewoon door met de andere en komt ze hem later wel halen.
-een man die in de schorre werkt met 2 JR's die denkt dat het gebied zijn achtertuin is. hondjes volgen wel maar komen wel je honden opjutten.
- een man met een dobberman die voor geen meter luistert maar gewoon alles mag want hij doet toch niks behalve dan rondjes rond je lopen en je honden langs achteren benaderen. die hond steekt zelfs zomaar de straat over en heeft al een keer iemand gebeten.
- een vrouw met een stuk of 5 chi's die me telkens complimenten geeft omdat ik mijn honden zo mooi onder controle heb terwijl de helft van haar chi's voor hun neus staan te grommen en blaffen. laatst zij ze zelfs dat ik mijn honden moest belonen terwijl 2 van haar hondjes rits weg waren achter een konijn.
- een man met een kruising die hij pas bij hem roept als de hond stil staat met tanden bloot en haren omhoog. intussen weet ik dan dat ik nog een paar minuten moet wachten want die hond komt dus niet als de baas roept.

buiten deze honden kom ik amper loslopers tegen maar ik kom toch zeker een paar keer per week 1 van ubovenstaande tegen. "


Linneke, nee dat is niet fijn,  snap je frustratie!

honden page profiel Jeroen & LolaJeroen & Lola 3 doggies

honden foto van Jeroen & Lola

"


Het valt me op dat de meeste mensen die dit soort kolder (in mijn ogen) uitslaan, dan heb ik het over het prikkelende: "A.u.b. geen losloopgebieden meer", zelf niet genoeg aan socialisatie hebben gedaan en daarom een angstige hond hebben of een herplaatser in huis hebben genomen die ook geen goede socialisatie heeft genoten etc. etc.

Conclusie van mijn kant: Hoe meer losloopgebieden, hoe meer sociale honden! ;-) "


even een stukje gequote,
maar dit vind ik een beetje vreemde aanname, ik denk niet dat je dat af moet schuiven op gebrek aan opvoeding, moeite of socialisatie..

en waarom meer losloopgebieden meer sociale honden zouden moeten brengen is me ook een raadsel eigenlijk..

maargoed, ik begrijp ook, we praten hier allemaal uitgaand van wat we dagelijks meemaken, en dat is bij ieder verschillend. ook hebben we natuurlijk allemaal andere honden, en misschien een ander uitgangspunt/visie daardoor.

pagina 2 van 4 123 4
Volgende forumvraag: Wat een thuiskomst.
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^