Chihuahua pup buiten zindelijk maken!

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel SanneSanne

Goedenavond allemaal,
Ik heb een vraag wat betreft mijn 17 weken oude chihuahua/dwergpincher pup. Ik heb haar (Evy) met 7,5 week matjes zindelijk gekregen. Na een weekje ook buiten gaan oefenen. Steeds na het spelen, slapen en eventjes na het eten buiten gezet plasje gingen heel erg goed. Maar het poepen had ze niet door en nog steeds niet. Ze merkte (zo slim dat ze zijn) dat er op haar gelet werd, en ging stiekem poepen steeds in hoekjes, als ik bijvoorbeeld eventjes naar de koelkast loop, of naar het toilet ga. Hoe ze het doet, doet ze het, maar zie dr tot op de dag van vandaag nagenoeg nooit poepen, dus ben altijd te laat om naar buiten te gaan.

Heb geprobeerd tijdstippen van haar ongelukjes" bij te houden, maar ze gaat soms half uurtje na het eten, maar het kan dus ook 3 uur later zijn. Heb haar uiteindelijk paar keer "betrapt"en dr dan snel op matje gezet dat ze het niet meer in huis doet en dit gaat nu goed. Alleen buiten lukt dus gewoon niet! Ik loop 8 tot 10 keer per dag met dr naar buiten en doet ze het vervolgens toch binnen! Heb haar nu toch al een poosje en begint wel een beetje vervelend te worden onderhand! Had nu een methode gelezen, om de zindelijkheid via de bench te trainen. Dus eigenlijk opsluiten zodat je haar goed in de gaten kan houden en veel naar buiten laten en als ze dan wat gedaan hebben even een uurtje weer vrij laten rondlopen. Heb dit twee dagen geprobeerd en ja hoor eerste dag ging ze buiten poepen, ze begon te draaien, en buitengezet. Helaas was dit eenmalig dus gewoon een toevalstreffer. Dag erop weer geprobeerd, toen weer dat ik naar het toilet was op de matje in de bench gepoept en rest van de dag niks meer, ja snachts poept ze soms wel drie keer (op de matje in de bench) Had gelezen dr bench kleiner maken zodat ze geen "matje"meer heeft maar dit is toch ook sneu om ze te dwingen in hun eigen nest hun behoefte te gaan doen. En ze red de nacht ook echt nog niet! Ik weet even niet meer hoe ik dit moet trainen. Ze houd het gewoon op tot ik even wegloop of ga werken o dan de nacht. Plassen doet ze wel buiten, alleen begrijpt ze nog niet dat dit dan binnen niet de bedoeling is. Dus moet er wel altijd meteen bij zijn. Heeft iemand nog een idee? Ja hiermee doorgaan geeft iedereen als advies maar heb haar nu toch al een aantal weken moet nu toch wel gaan komen lijkt mij. Iemand ook dit probleem gehad en kunnen oplossen? Hoor graag of hier iemand ervaring mee heeft? Verder kent ze netjes aan de riem lopen, mand, blijf en zit dus gek is ze zeker niet! Alvast bedankt!

Groetjes Sanne en Evy.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

17 weken, dan weet je ongeveer wel wanneer je pup zijn/haar behoeftes moet doen, en als je dat nog niet met zekerheid weet, na het spelen, eten, slapen, en misschien ook nog even snachts, buiten zetten.

je hebt matjes gebruikt binnen, een pup kent het verschil dan niet tussen binnen en buiten, binnen mag het, of het nou op dat matje moet, of erbuiten, buiten dat matje, dat besef is er niet.

vandaar vanaf nu, ieder uurtje buiten gaan, en de tijden dat je denkt van nu moet tie, buiten zetten, en niet meer binnen laten plassen of poepen, en wees alert, geef je pup niet de kans dat tie ergens anders zomaar kan gaan zitten, blijf alert, en ga eens na wanneer de poep tijden zijn, ben je het mooi voor.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Sanne, hier een grote dikke pup gehad, wel 20 x naar buiten op een dag, :-D een pup is nog helemaal lek, gaat gewoon zitten waar die moet. aan jou om alert te zijn en te begeleiden, rustig aan, heus je pup wordt zinderlijk, maar jij moet geduld hebben en alert, en geen matjes binnen gebruiken , buiten, en buiten maakt het niet uit of het op het weitje is of je tuin.... als het maar buiten is, niet binnen waar jullie leven.

Sanne, ook snachts eruit, als je pupje snachts poept, is het nodig. dus snachts er ook uit.

honden page profiel SanneSanne

Dus je zegt eigenlijk gewoon matjes weg? Ik ben ook niet zo een fan achteraf van matjes systeem! Iets aanleren blijkt hierin ook makkelijker te zijn, dan weer afleren!

honden page profiel SanneSanne

En misschien stomme vraag, maar balkon ook een optie? Ik woon in een bovenwoning dus duurt som seven voor ik beneden ben! of is dit dan ook niet meer af te leren en stap ik in een volgend probleem?

honden page profiel Marijke en DolfjeMarijke en Dolfje

honden foto van Marijke en Dolfje

Ik kreeg mijn chihuahua pup met een 3 maanden oud en hij was binnen zindelijk op de krant. Nou het heeft lang geduurd voor hij zijn behoefte buiten deed. Ik ging met hem wandelen en dan kwamen we thuis en rende hij naar de krant om daar te plassen of poepen. Ook zag ik bij hem geen tekenen dat hij moest. Ik kreeg toen van iemand de raad om op een stil en saai plekje met hem te gaan wandelen, want hij was ook erg afgeleid op straat door alles. En natuurlijk binnen de krant weghalen, zodat hij daar niet meer op kon. Ik ging heel vaak met hem naar buiten en ja hoor ineens had hij het door en ik maar belonen haha. Maar om het kort te houden ik raad ook echt iedereen af om een pupje krantzindelijk te maken, het was erg lastig om dat af te leren.

Anoniem (Gast)

even zijn poepje buiten neerleggen
zodat de geur daar is

honden page profiel SanneSanne

Heb toen geprobeerd dr matje weg te halen, denk misschien gaat ze piepen, maar ze ging gewoon zitten op de plek waar het matje lag :-( er is alleen 1 probleem heb woongrind binnen dus alles trekt direct de vloer in. En zie dus ook niet als er geen matje ligt of ze een ongelukje gehad heeft! Is wel alweer eventjes terug dat ik het geprobeerd heb dus wel het proberen weer waard. En hoe doe je dan dan als je weg bent? Als ik werk ben ik wel 3 a 4 uurtjes van huis. Dan doe ik haar normaal in de bench die is dan helft kussen en helft matje. Als ik matje weghaal en kussen neerleg erbij zal ik haar dan niet in dr eigen nest leren plassen? Want denk ik als ik het kaal laat dat ze gewoon daar gaat zitten. Weet ik eigenlijk wel zeker!

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

Ben het eens met Willemijn, matjes weg. Ik zou ook een sopje door je huis halen, schijnt dat biotex urine en ontlastig geur weg neemt. Het is voor je pup handiger dat er binnen helemaal geen plas en poep geurtjes zijn. Zij ruiken beter dan wij, dus als jij het niet ruikt kan je hondje het nog wel ruiken. Blijf opschrijven hoe laat ze moet en probeer op de zelfde tijden te voeren. Hopelijk komt er zo regelmaat in wanneer ze poept.
s'nachts er uit, helaas. Mijn hond sliep als pup in een doos naast mijn bed en als ze wakker werd, even het balkon op (we hebben geluk dat we een balkon hebben) behoefte doen en naar bed.
Als ze s'nachts binnen poept is het voor haar moeilijker te begrijpen dat het overdag wel buiten moet. 
Het kwartje van je pup is gewoon nog niet gevallen en ophouden lukt ook nog niet. Probeer deze tips, steek en nu veel tijd in, des te sneller zal ze het gaan snappen. Oh en belonen als ze het buiten doet!

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

" En misschien stomme vraag, maar balkon ook een optie? Ik woon in een bovenwoning dus duurt som seven voor ik beneden ben! of is dit dan ook niet meer af te leren en stap ik in een volgend probleem? "


.geen probleem! En vragen zijn nooit stom hoor! ':-)

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

" Heb toen geprobeerd dr matje weg te halen, denk misschien gaat ze piepen, maar ze ging gewoon zitten op de plek waar het matje lag :-( er is alleen 1 probleem heb woongrind binnen dus alles trekt direct de vloer in. En zie dus ook niet als er geen matje ligt of ze een ongelukje gehad heeft! Is wel alweer eventjes terug dat ik het geprobeerd heb dus wel het proberen weer waard. En hoe doe je dan dan als je weg bent? Als ik werk ben ik wel 3 a 4 uurtjes van huis. Dan doe ik haar normaal in de bench die is dan helft kussen en helft matje. Als ik matje weghaal en kussen neerleg erbij zal ik haar dan niet in dr eigen nest leren plassen? Want denk ik als ik het kaal laat dat ze gewoon daar gaat zitten. Weet ik eigenlijk wel zeker! "


.in de bench wel een matje. Ze kan het nog niet lang ophouden.

honden page profiel SanneSanne

Ja belonen doen we uitbundig hahah volgens mij denkt de buurt onderhand dat ik gek ben ;-).. En balkon is dus ook een optie? Zal dat in haar ogen ook "buiten" zijn? Tot welke leeftijd kunnen ze het nog niet houden snachts ongeveer?

honden page profiel WendyWendy

honden foto van Wendy

Verschilt per hond.

honden page profiel SanneSanne

Had er nu ook even in de bench gedaan omdat ik me zoontje even moest douchen, loop 30 seconden weg om zijn handdoek aan te geven en heeft ze weer in dr bench gepoept... Echt om gek van te worden na al die weken...

honden foto van Paula, Noa*, Desi* ,Nola en Bobbi

De matjes zijn erg handig voor in het begin, als ze echt nog heel klein zijn en nog geen regelmaat hebben met plassen O-), maar je moet de matjes dan wel verplaatsen richting de voordeur, en dan uiteindelijk buiten leggen, zodat je ze weg kunt halen.
Hoe ik dat weet? Omdat ik dat al 25 jaar lang met al mijn pups heb gedaan O-)

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

" Had er nu ook even in de bench gedaan omdat ik me zoontje even moest douchen, loop 30 seconden weg om zijn handdoek aan te geven en heeft ze weer in dr bench gepoept... Echt om gek van te worden na al die weken... "


.adem in, adem uit, het komt echt wel goed':-)

honden page profiel delubodelubo

honden foto van delubo

Naar buiten gaan, en net zo lang wachten tot ze iets doet. Kan ff duren maar al ga je 2 uur buiten staan vanzelf gaan ze poepen. En dan 1 grooooot feest!! En niet opgeven.

honden page profiel WendyWendy

honden foto van Wendy

Free downloads IanDunbar before/after you het your puppy met heel hoofdstuk over zindelijkheid.

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

" Free downloads IanDunbar before/after you het your puppy met heel hoofdstuk over zindelijkheid. "


Wendy, ik vind hem zo goed!

honden page profiel SanneSanne

Dat zolang gaan wandelen tot ze moet heb ik ook geprobeerd... Zelf bos in! Meegenomen restaurantje in uren van huis geweest... en 3 keer raden niks gedaan... Ga ook weleens met haar naar het strand en daar lunchen (is ook nog een 45 min rijden van huis af) maar ze is heeeeelll goed in ophouden! Wel gek dat ze dan plassen wel de link legt... Had hiervoor een kruising bordeauxdog/labrador (ja heeeellll anders!!) maar die had het met een aantal dagen goed door, alleen de rest was minder. En zij is juist vrij slim als je dr commando's zegmaar leert heeft ze het super snel door! Misschien is het daarom extra frustrerend dat dit nog niet lukt! We houden de moed erin! Weet alleen wel dat ik de matjes methode bij een volgende pup schrap! Ze was al matjes zindelijk dat ik haar kreeg en vond het toen wel makkelijk, maar buiten lijkt nu stuk lastiger te gaan!

honden page profiel WendyWendy

honden foto van Wendy

Heb je al eens een matje mee naar buiten genomen? Als ze dan wel plast kan je je matje steeds kleiner maken. Ook de lucht van (eigen) urine noodt tot plassen.

honden page profiel SanneSanne

Plassen doet ze wel buiten hoor! Alleen als ze moet dan moet ze en als ik haar dan niet meteen buiten zet doet ze het op het matje! Gaat meer om het poepen buiten! Ga dr matje maar verplaatsen vanaf vandaag naar het balkon, dan ben ik er toch iets sneller bij! Hoop alleen niet dat ik dan van de zomer een poepende en plassende hond op mijn balkon heb! Het is gewoon vervelend dat ze het steeds doet als ik weg ben! Maar moet toch echt naar me werk, maar ook in huis dingen doen waardoor ik niet elke seconde haar in het vizier kan houden!

honden page profiel WendyWendy

honden foto van Wendy

Onzindelijkheid bij het alleenzijn is een heel ander probleem. Dat is hoogstwaarschijnlijk wegens verlatingsangst.

honden page profiel SanneSanne

@ wendy: ik denk zelf niet dat ze verlatingsangst heeft. Ze houd het gewoon nog niet zolang.. Het is meer dat ze de link tussen buiten en poepen niet legt... Ze plast namelijk wel buiten dat begrijpt ze wel! Ze vind haar bench ook totaal niet erg.. Heb haar vanaf begin af aan laten wennen aan haar bench en dus een eigen plekje dat het geen straf is als ze erin moet... Ze jankt ook niet als ik wegga ze gaat gewoon rustig slapen en zo tref ik haar ook weer aan als ik terug kom..

honden page profiel WendyWendy

honden foto van Wendy

Dan is ze te lang alleen.

Sanne (Gast)

Nou dat is ze dus niet! 2 keer per week 3uurtjes bij werk dat ze niet mee kan en soms als ik boodschappen een uurtje, en verder is ze altijd mee! overigens was dat ook niet mijn vraag.... maar bedankt in elk geval! andere suggesties wat betreft mijn vraag is welkom!

honden page profiel Jacqueline, Jackie en JoyJacqueline, Jackie en Joy

honden foto van Jacqueline, Jackie en Joy

Sanne compleet normaal gedrag.

Ook ik dacht dat die matjes cq kattenbak wel erg handig zou zijn maar wat kom je daar op terug he.
Aan de geur van je huis ligt het niet kan ik je verzekeren.
Mijn chi heeft heel lang op matjes geplast en gepoept om gek van te worden en in elk huis waar ze maar was.
Naar buiten gaan en wachten had totaal geen zin pas als ze echt moest deed ze wat buiten en anders hield ze het op voor binnen.

Dat is ook de reden waarom ik ook zo tegen matjes en kattenbakken voor honden ben aangezien ik uit ervaring weet dat het gewoon veel dubbel werk is om het weer af te leren.

Ik kan je alleen zeggen volhouden.
Goed in de gaten blijven houden en ga het eens opschrijven.
De meeste honden plassen en poepen op dezelfde tijden (ongeveer). Als je deze weet kan je er rekening mee houden.

Maar wees gerust indien jij consequent blijft komt het goed.
Die van mij doet nooit meer wat in huis of bij een ander.

Volgende forumvraag: puppy cursus
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^