Bijten/agressief

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel CheChe

Hallo allemaal,

Sinds mei heb ik een Mechelse Herder pup, hij kwam met 8 weken. Inmiddels is hij al bijna 10 maanden. Er is een probleem. Als hij namelijk iets te eten stieken gepakt heeft van de grond of tafel, dan rent hij naar zijn bench en probeert het daar op te eten. Als iemand het eruit probeert te halen wordt hij ontzettend agressief. Hij heeft mijn vader op deze manier al eens in zijn hand gebeten.
Dit is ook het geval als hij een vleesbot krijgt en iemand iets uit zijn bench wilt halen. Dan wordt hij ook zo agressief. Normaal is hij niet agressief en ik vind dit gedrag maar een beetje vreemd.

Weet iemand waar dit vandaan komt of dit normaal is en of hier iets aan gedaan kan worden?

Alvast bedankt

honden page profiel Lianne, Mara & MaybeLianne, Mara & Maybe

honden foto van Lianne, Mara & Maybe

Dit is gewoon een erge versie van baknijd/voernijd. Hij neemt het mee naar zijn eigen plekje om daar ongestoord te kunnen eten... als iemand daar wel aan komt..haalt hij ter verdediging uit..
Mijn tip is vooral om dit soort situaties te vermijden. Geen hem een bot of iets wat hij wel op mag eten en pak dit niet af. Als het afgepakt moet worden. Lijdt de hond dan af, of roep hem eerst hier, houd hem even bezig door bijv een snoepje te geven of even te spelen en laat iemand anders dan even het bot pakken.

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker

honden foto van Alaska's Finest!

"  ik vind dit gedrag maar een beetje vreemd.
"


Echt waar? Het is anders een volstrekt logische dierlijke reactie: wat lekkers kunnen scoren? Snel mee naar het hol en daar in veiligheid opeten. Komt daar een indringer het hol binnen om de buit af te pakken? Wham!

Wat je eraan kan doen is:
1. Zorgen dat er geen eten ligt dat de hond kan stelen
2. De hond leren eten los te laten. Daarvoor moet ie jullie eerst wel kunnen vertrouwen, want nu pakken jullie het af. Terwijl het zo moet worden dat de hond er zelf voor kiest het los te laten. Dat wil zeggen dat je hem dat eerst moet leren: als ie het ene loslaat, krijgt ie wat anders (ruilen dus). Pas daarna, als het vertrouwen er is, kan je de hond vragen iets los te laten en het weg te nemen.
3. Respecteer zijn ruimte (de bench). Hij ziet dit duidelijk als zijn toevluchtsoord. Dus vraag de hond uit de bench te komen ipv er zelf bij in te kruipen. Maar dit kan pas als hij jullie vertrouwt (dus na stap 2).

honden page profiel Nelis & NoaNelis & Noa

honden foto van Nelis & Noa

Een korte onvolledige tip: Probeer voorlopig te ruilen. Loslaten voor een hondensnoepje die hij de moeite waard vind. Zo is dingen loslaten of afgeven een positief iets. Ook niet boos worden, maar negeren van het gedrag en gewoon ruilen voor iets wat hij mag of heel leuk vind.

honden page profiel Koning Obi Koning Obi

honden foto van Koning Obi

In dit geval  komt er van ruilen geen huilen!

honden page profiel CheChe

Erg bedankt allemaal. Hier kan ik wel mee uit de voeten komen. het stelt mij in ieder geval gerust dat het volkomen normaal is en niet 'raar' is. Dit soort situaties zal ik proberen te vermijden en hem leren om eten los te laten. Hij laat al wel andere dingen los.

Bedankt!

honden page profiel Ton met mijn Mechelaars Lex en Nero  Ton met mijn Mechelaars Lex en Nero

honden foto van Ton met mijn Mechelaars Lex en Nero

Mechelse herders en gedrag, hou er over op. Die beesten blijven uitproberen.
Ik heb er 2 en voor mij de liefste honden van de wereld. Trouw en waakzaam, maar ook altijd uit op "kattekwaad" uithalen. En toch zijn en blijven het mijn schatten......

Overigens, zo heb ik geleerd en ook ondervinden, eten en pijn zijn het enige middel om ze goed te laten luisteren. Om een voorbeeld te geven : Ik laat ze elke dag ruim een half uur los rennen, spelen met frisbees of balletejs enz. Totdat er een vreemde hond in mijn buurt komt, dan gaan ze in aanvalsmodus. En niet zomaar, maar echt vechten. Ze luisteren voor geen meter. TENZIJ, ja tenzij, ze de dogtra trainingsbanden om hebben. Die kennen ze en ze weten als ze niet luisteren, dat ze geschokt worden. Resultaat is dat ik ze met die banden om nooit meer hoeft te schokken, soms even een herinnering op trilstand, maar voor de rest zo gehoorzaam als wat.

honden foto van teckelventje Lobke Lodewijk en de rest.

Ton doe zo,n band bij je zelf om .zal ik zachtjes op het knopje drukken.Dit soort banden mag je hier niet aan bevelen.Hein.

honden page profiel het Moderatorteamhet Moderatorteamgoedgekeurde fokker

honden foto van het Moderatorteam

FYSIEKE CORRECTIES/CORRIGERENDE HULPMIDDELEN en POSITIEVE OPVOEDING EN OMGANG MET DE HOND.

HondenPage hecht belang aan verantwoord en positief opvoeden en begeleiden van honden. Onder positieve opvoeding en omgang met de hond verstaan wij een wijze van opvoeden en omgang waarbij het welzijn, de veiligheid en de integriteit van de hond altijd gewaarborgd is.


LET OP!

Het adviseren, propageren en rechtvaardigen van opvoedtechnieken met als basis dwang, fysieke correcties en/of corrigerende hulpmiddelen of andere (fysiek) provocerende, intimiderende of overheersende handelingen is niet toegestaan op de HondenPage. Behalve dat het stress veroorzaakt bij de hond en beschadigend is voor de vertrouwensrelatie kunnen ze ook een serieus risico vormen voor de veiligheid en gezondheid van mens en dier.

Open vragen en gesprek hierover zijn toegestaan als middel tot informatie en kennis, maar herhaaldelijk adviseren of propageren van technieken en middelen die in strijd zijn met deze visie en beleid kunnen negatief gewaardeerd worden met een rode pijl en bij herhaling kan het moderatorteam een waarschuwing geven en/of een afkoelban.

Topics met als doel discussie over methodes waarin technieken gebruikt worden die niet binnen deze visie van de HondenPage passen gaan we niet op voorhand uit de weg, maar kunnen wel op ieder moment door het Moderatorteam gesloten worden wanneer zij van mening is dat alles gezegd is en/of wanneer de discussie een provocerend of verheerlijkend karakter krijgt of in strijd is met visie en beleid.

Link naar volledige uitleg van visie en beleid >>> http://www.hondenpage.com/faq/regels

honden foto van Inge, baasje van Sasha en Myra <3

" Mechelse herders en gedrag, hou er over op. Die beesten blijven uitproberen.
Ik heb er 2 en voor mij de liefste honden van de wereld. Trouw en waakzaam, maar ook altijd uit op "kattekwaad" uithalen. En toch zijn en blijven het mijn schatten......

Overigens, zo heb ik geleerd en ook ondervinden, eten en pijn zijn het enige middel om ze goed te laten luisteren. Om een voorbeeld te geven : Ik laat ze elke dag ruim een half uur los rennen, spelen met frisbees of balletejs enz. Totdat er een vreemde hond in mijn buurt komt, dan gaan ze in aanvalsmodus. En niet zomaar, maar echt vechten. Ze luisteren voor geen meter. TENZIJ, ja tenzij, ze de dogtra trainingsbanden om hebben. Die kennen ze en ze weten als ze niet luisteren, dat ze geschokt worden. Resultaat is dat ik ze met die banden om nooit meer hoeft te schokken, soms even een herinnering op trilstand, maar voor de rest zo gehoorzaam als wat. "


wat een gezelligheid tijdens de wandlingen met je hond;-)Serieus zo wil je toch niet je hond trainen, yeah hij luisterd, ja duh anders krijgen ze een schok ! Dit is gewoon zielig ze luisteren uit angst en een band opbouwen lukt zo nooit...

honden page profiel Sheltieduo_Sheltieduo_

honden foto van Sheltieduo_

Tom toen je je profiel registreerde had je ingestemd met de regels en dat is NIET fysiek corrigeren

Trouwens bij ons op de agility zijn er veel Mechelaars en herders allemaal positief opgevoed en en die luisteren perfect. Dus ik denk dat er bij jou iets fout gaat. Ligt totaal niet aan jouw honden maar aan het baasje. Ik zou ook goed luisteren als ze mij dwingen met een schokband ... Heeft niets met gehoorzaam te maken maar met angst. Als iemand met een schok ding aan jouw komt staan en zegt ga liggen ik denk dat je heel snel op de grond ligt dan

Verder voor de topic starter : 
Vermeiden dat zo'n situaties gebeuren en ruilen voor iets lekkers ik de plaats. Dus met een koekje aan de slag gaan als je los zegt en hij laat los een koekje. Je hond moet leren dat jouw hand niet eten wegnemen is maar eten bijgeven

honden page profiel ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

honden foto van ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

Toevallig had ik laatst ook zoiets, maar dan een stuk milder (alleen grommen) en in 2,5 jaar tijd voor het eerst.
Ben d'r wel van geschrokken, omdat ik het van haar totáál niet ken.
Ik hou het in ons geval maar op een schrikreactie.

Eerste oplossing is inderdaad al zorgen dat er niks meer te stelen valt. En krijgt hij een kluifje, dan lekker (in zijn bench) laten kluiven.
Eventueel ook gaan oefenen met ruilen; een heel, héél lekker snoepje ruilen voor een kluif.

Wat betreft de tip van Ton: goed idee om dat te adviseren, hang d'r een halsband om waardoor de hond een optater krijgt als jij op een knopje drukt en al je problemen wat betreft grommen, bijten en weet ik veel worden opgelost...
Fijn dat het voor jou 'werkt', maar de manier waaróp het werkt vind ik niet echt een manier om dat maar als dé oplossing te adviseren.

honden page profiel B met D&A†B met D&A†

honden foto van B met D&A†

" Ze luisteren voor geen meter. TENZIJ, ja tenzij, ze de dogtra trainingsbanden om hebben. Die kennen ze en ze weten als ze niet luisteren, dat ze geschokt worden. Resultaat is dat ik ze met die banden om nooit meer hoeft te schokken, soms even een herinnering op trilstand, maar voor de rest zo gehoorzaam als wat. "


Dat is geen oplossing van het probleem.
Je hebt nog steeds de oorzaak niet aangepakt.

Zelf al eens zo'n band om gehad?
Enig idee hoe pijnlijk dat is?
Waarom zou je willen dat je een hond naar je luistert uit angst dat hij pijn krijgt?

Je hebt dus duidelijk geen goede band met je honden want ze luisteren alleen maar omdat ze anders pijnlijk gestraft worden.

Er zit een heel groot verschil tussen het luisteren omdat ze respect voor je hebben of het luisteren omdat ze anders pijnlijk gestraft worden.

Misschien moet je je eens gaan inlezen over positieve opvoeding en hondengedrag dan word je misschien een hoop duidelijk.

honden page profiel Landseer ectLandseer ect

honden foto van Landseer ect

"  Ze luisteren voor geen meter. TENZIJ, ja tenzij, ze de dogtra trainingsbanden om hebben. Die kennen ze en ze weten als ze niet luisteren, dat ze geschokt worden. "

Ooohhh...
Bedoelen ze dat met de tekst.: "Zorg voor een goede band voor ..euhm ..met.... je hond." ??
Wij gaan hier op het forum over het algemeen voor de band zonder batterijtjes.
.

honden foto van Ton met mijn Mechelaars Lex en Nero

Ik reageer hier op met het gevaar dat het item wordt gesloten of ik word geband. 
Mechelse herders zijn hele lieve honden maar gefokt met een bepaalt doel, zoals overigens de meeste rashonden. 1 van de eigenschappen van mechelse herders is de enorme waakzaamheid en trouw aan het baasje. Van andere eigenschappen wordt door veel orderhandhavers over de hele wereld (politie, defensie) gebruik gemaakt in die zin dat Mechelse herders veel gebruikt worden voor opsporing en , laten we maar zeggen, defensieve taken. 
De Mechelaar (maar ook andere herders) zijn bij uitstek werkhonden. Dat betekent dat ze ook veel beweging nodig hebben. Ik laat de honden minimaal 2 keer per dag een half uur uit, waarbij ze minimaal een kwartier rennen (spelen met frisbee, balletje, apporteren etc.), daarnaast lopen ze veel buiten in mijn grote achtertuin en spelen ook samen daar. Dat alles zie ik als een must. Net zoals ik het als een must zie mijn beesten elke dag vers vlees te geven (vers van de slager of diepvries). 
Ik hou dus heel veel rekening met de aard van mijn honden en heb mijn levenspatroon daar geheel op aangepast. Ben ik door omstandigheden een lange dag weg, gaan ze naar een dierenpension waar ze vrij kunnen rondlopen in hun eigen ren. De gezondheid en het welzijn van mijn honden staan ALTIJD op de eerste plaats.
Het aanvallen van andere honden indien deze bij mij in de buurt komen is een gedrag dat niet getolereerd wordt, niet door mij, maar zeker ook niet door de omgeving. Maar helaas door de aard van het beestje is dit bijna niet af te leren. Dat zeggen de door mij geconsulteerde gedragsdeskundigen. Diezelfde gedragsdeskundigen zeggen ook dat dit in de toekomst nog veel problemen kan geven en dat ik wellicht zou moeten overwegen de beesten te castreren of zelfs in te laten slapen (een "vriendelijker woord" voor afmaken). Die komt er bij mij niet meer in....
Hoewel ik begrijp dat het de meeste leden hier op het forum het gebruik van een schokband tegenstaat, hoop ik ook op enig begrip van jullie kant. Ik promoot het gebruik echt niet, en denk echt wel 3 keer na voor ik het toepas, maar op dit moment is dit het beste voor mijn honden en hun omgeving. Totdat er een gedragsdeskundige komt die hun wel van dit gedrag kan afhelpen. En daar ben ik mee bezig, heb reeds kontakt gehad met Petra van Wijngaarden (www.vreemdehonden.nl) en zij denkt te kunnen helpen. Overigens, als mijn honden de schokband om hebben, hebben zij, zelfs zonder dat die dingen aanstaan, een beter gedrag en luisteren ze enorm goed. Ik heb de schokbanden nu 4 jaar en in de laatste 3 jaar NIET hoeven te gebruiken op de schokstand. 
Ik hoop dat jullie een beetje begrip kunnen opbrengen voor mijn beweegredenen.

honden page profiel Sheltieduo_Sheltieduo_

honden foto van Sheltieduo_

Aard van het beestje.. Sorry maar ik ken tig tal Mechelaars die met Positieve opvoeding niet agressief zijn naar andere honden. Maar die mensen zijn ook echt bezig met de hond en die doen er sport mee. 
Het feit dat je je schokband al 3! Jaar hebt moet toch voor jou een teken zijn dat het juist NiET werkt

honden page profiel RoosjeRoosje

honden foto van Roosje

Zowiezo is de bench/mand zijn veilige plek. Daar blijft iedereen dus ten ALLE tijden uit!

En iets afpakken? Waarom niet ruilen voor iets dat nog veeel lekkerder is?

Is jullie gezin erg rumoerig? Hoe oud zijn de kinderen in het gezin? Mechelaars zijn enorm gevoelig voor de energie in hun omgeving. Is de omgevingsenergie druk? Dan is de mechelaar ook druk en zal deze in de meest ongunstige situatie volledig door kunnen draaien. Dit is waar ik het in een gezin met kinderen vaak verkeerd heb zien gaan en dit is dan ook gelijk de rede waarom ik bij elk gezin met kinderen een mechelaar af zal raden. Het is niet goed voor het gezin en niet voor de hond zelf.

honden page profiel Pauline - Kiara, Hayzel, Finn, Yara & LunaPauline - Kiara, Hayzel, Finn, Yara & Luna

honden foto van Pauline - Kiara, Hayzel, Finn, Yara & Luna

"
. Overigens, als mijn honden de schokband om hebben, hebben zij, zelfs zonder dat die dingen aanstaan, een beter gedrag en luisteren ze enorm goed. Ik heb de schokbanden nu 4 jaar en in de laatste 3 jaar NIET hoeven te gebruiken op de schokstand. 
Ik hoop dat jullie een beetje begrip kunnen opbrengen voor mijn beweegredenen. "


Ik luister ook beter als iemand met een taser achter me aanloopt, maar waarschijnlijk komt dat onze onderlinge band niet ten goede.

honden foto van Ton met mijn Mechelaars Lex en Nero

" Aard van het beestje.. Sorry maar ik ken tig tal Mechelaars die met Positieve opvoeding niet agressief zijn naar andere honden. Maar die mensen zijn ook echt bezig met de hond en die doen er sport mee. 
Het feit dat je je schokband al 3! Jaar hebt moet toch voor jou een teken zijn dat het juist NiET werkt "


Even ter verduidelijking : ze zijn niet agressief naar andere honden toe tenzij die hond dicht bij mij in de buurt komt. Zelfs het blaffen van andere hondjes uit de buurt (aan de lijn maar altijd blaffen zodra die mijn honden zien) doet ze niks. Ze blaffen of grommen zelfs niet eens terug. Ik kan gewoon door een winkelstraat lopen met de honden (zonder schokbanden) en er komt hun een keffer tegemoet, zo doen niks. Wel waakzaam, maar helemaal niets agressiefs.

honden foto van Ton met mijn Mechelaars Lex en Nero

" Zowiezo is de bench/mand zijn veilige plek. Daar blijft iedereen dus ten ALLE tijden uit!

En iets afpakken? Waarom niet ruilen voor iets dat nog veeel lekkerder is?

Is jullie gezin erg rumoerig? Hoe oud zijn de kinderen in het gezin? Mechelaars zijn enorm gevoelig voor de energie in hun omgeving. Is de omgevingsenergie druk? Dan is de mechelaar ook druk en zal deze in de meest ongunstige situatie volledig door kunnen draaien. Dit is waar ik het in een gezin met kinderen vaak verkeerd heb zien gaan en dit is dan ook gelijk de rede waarom ik bij elk gezin met kinderen een mechelaar af zal raden. Het is niet goed voor het gezin en niet voor de hond zelf. "


Volledig mee eens. Daar moet je altijd voor oppassen. Maar dat geldt niet alleen voor Mechelaars, heb zelfs gehoord van Retrievers die doordraaien omdat kinderen het als speelgoed beschouwen. 
.

honden page profiel RoosjeRoosje

honden foto van Roosje

" Ik reageer hier op met het gevaar dat het item wordt gesloten of ik word geband. 
Mechelse herders zijn hele lieve honden maar gefokt met een bepaalt doel, zoals overigens de meeste rashonden. 1 van de eigenschappen van mechelse herders is de enorme waakzaamheid en trouw aan het baasje. Van andere eigenschappen wordt door veel orderhandhavers over de hele wereld (politie, defensie) gebruik gemaakt in die zin dat Mechelse herders veel gebruikt worden voor opsporing en , laten we maar zeggen, defensieve taken. 
De Mechelaar (maar ook andere herders) zijn bij uitstek werkhonden. Dat betekent dat ze ook veel beweging nodig hebben. Ik laat de honden minimaal 2 keer per dag een half uur uit, waarbij ze minimaal een kwartier rennen (spelen met frisbee, balletje, apporteren etc.), daarnaast lopen ze veel buiten in mijn grote achtertuin en spelen ook samen daar. Dat alles zie ik als een must. Net zoals ik het als een must zie mijn beesten elke dag vers vlees te geven (vers van de slager of diepvries). 
Ik hou dus heel veel rekening met de aard van mijn honden en heb mijn levenspatroon daar geheel op aangepast. Ben ik door omstandigheden een lange dag weg, gaan ze naar een dierenpension waar ze vrij kunnen rondlopen in hun eigen ren. De gezondheid en het welzijn van mijn honden staan ALTIJD op de eerste plaats.
Het aanvallen van andere honden indien deze bij mij in de buurt komen is een gedrag dat niet getolereerd wordt, niet door mij, maar zeker ook niet door de omgeving. Maar helaas door de aard van het beestje is dit bijna niet af te leren. Dat zeggen de door mij geconsulteerde gedragsdeskundigen. Diezelfde gedragsdeskundigen zeggen ook dat dit in de toekomst nog veel problemen kan geven en dat ik wellicht zou moeten overwegen de beesten te castreren of zelfs in te laten slapen (een "vriendelijker woord" voor afmaken). Die komt er bij mij niet meer in....
Hoewel ik begrijp dat het de meeste leden hier op het forum het gebruik van een schokband tegenstaat, hoop ik ook op enig begrip van jullie kant. Ik promoot het gebruik echt niet, en denk echt wel 3 keer na voor ik het toepas, maar op dit moment is dit het beste voor mijn honden en hun omgeving. Totdat er een gedragsdeskundige komt die hun wel van dit gedrag kan afhelpen. En daar ben ik mee bezig, heb reeds kontakt gehad met Petra van Wijngaarden (www.vreemdehonden.nl) en zij denkt te kunnen helpen. Overigens, als mijn honden de schokband om hebben, hebben zij, zelfs zonder dat die dingen aanstaan, een beter gedrag en luisteren ze enorm goed. Ik heb de schokbanden nu 4 jaar en in de laatste 3 jaar NIET hoeven te gebruiken op de schokstand. 
Ik hoop dat jullie een beetje begrip kunnen opbrengen voor mijn beweegredenen. "


Ik heb een kruising Duitse-Mechelse herder gehad. Hij kwam met 7 jaar zeer verwaarloost bij mij en was agressief naar elke hond. Of hij ook echt tot bijten zou gaan weet ik niet, want zo ver heb ik het nooit laten komen.
Binnen 1 jaar had ik het er volledig (!) uit. Ik had er een hele leuke hond aan. Vorig jaar mei is hij helaas op 13 jarige leeftijd overleden. Op zijn laatste (opleving) goede dag werd hij aangevallen door een hond. Ik riep hem en direct kwam hij naar mij toe. Hij heeft niet eens terug aangevallen!!

Hoe ik dit voor elkaar kreeg? Trainen, trainen, trainen. Ik heb NOOIT een schokband gebruikt en zie hierin inderdaad ook geen meerwaarde. Ik heb het gelukkig nog nooit mee gemaakt, maar ik heb meerdere ervarings verhalen gelezen waarbij de hond juist extra door het lint ging. Dat is een situatie die je juist niet moet willen hebben.

Als je meer wilt weten, stuur dan maar een pb.

honden foto van Liza, (Chiva) Lexi & Elza

"  Overigens, als mijn honden de schokband om hebben, hebben zij, zelfs zonder dat die dingen aanstaan, een beter gedrag en luisteren ze enorm goed.
  "

Nauurlijk luisteren jou honden ook goed als die schrokband niet aan staat,, Die honden weten toch niet dat dat ding uit staat.

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

" Ik reageer hier op met het gevaar dat het item wordt gesloten of ik word geband. 
Mechelse herders zijn hele lieve honden maar gefokt met een bepaalt doel, zoals overigens de meeste rashonden. 1 van de eigenschappen van mechelse herders is de enorme waakzaamheid en trouw aan het baasje. Van andere eigenschappen wordt door veel orderhandhavers over de hele wereld (politie, defensie) gebruik gemaakt in die zin dat Mechelse herders veel gebruikt worden voor opsporing en , laten we maar zeggen, defensieve taken. 
De Mechelaar (maar ook andere herders) zijn bij uitstek werkhonden. Dat betekent dat ze ook veel beweging nodig hebben. Ik laat de honden minimaal 2 keer per dag een half uur uit, waarbij ze minimaal een kwartier rennen (spelen met frisbee, balletje, apporteren etc.), daarnaast lopen ze veel buiten in mijn grote achtertuin en spelen ook samen daar. Dat alles zie ik als een must. Net zoals ik het als een must zie mijn beesten elke dag vers vlees te geven (vers van de slager of diepvries). 
Ik hou dus heel veel rekening met de aard van mijn honden en heb mijn levenspatroon daar geheel op aangepast. Ben ik door omstandigheden een lange dag weg, gaan ze naar een dierenpension waar ze vrij kunnen rondlopen in hun eigen ren. De gezondheid en het welzijn van mijn honden staan ALTIJD op de eerste plaats.
Het aanvallen van andere honden indien deze bij mij in de buurt komen is een gedrag dat niet getolereerd wordt, niet door mij, maar zeker ook niet door de omgeving. Maar helaas door de aard van het beestje is dit bijna niet af te leren. Dat zeggen de door mij geconsulteerde gedragsdeskundigen. Diezelfde gedragsdeskundigen zeggen ook dat dit in de toekomst nog veel problemen kan geven en dat ik wellicht zou moeten overwegen de beesten te castreren of zelfs in te laten slapen (een "vriendelijker woord" voor afmaken). Die komt er bij mij niet meer in....
Hoewel ik begrijp dat het de meeste leden hier op het forum het gebruik van een schokband tegenstaat, hoop ik ook op enig begrip van jullie kant. Ik promoot het gebruik echt niet, en denk echt wel 3 keer na voor ik het toepas, maar op dit moment is dit het beste voor mijn honden en hun omgeving. Totdat er een gedragsdeskundige komt die hun wel van dit gedrag kan afhelpen. En daar ben ik mee bezig, heb reeds kontakt gehad met Petra van Wijngaarden (www.vreemdehonden.nl) en zij denkt te kunnen helpen. Overigens, als mijn honden de schokband om hebben, hebben zij, zelfs zonder dat die dingen aanstaan, een beter gedrag en luisteren ze enorm goed. Ik heb de schokbanden nu 4 jaar en in de laatste 3 jaar NIET hoeven te gebruiken op de schokstand. 
Ik hoop dat jullie een beetje begrip kunnen opbrengen voor mijn beweegredenen. "


.geen een hond, welk ras dan ook, wordt agressief geboren! 
Uit divers onderzoek, oa met politie honden is naar voren gekomen dat ALLE honden door het gebruik van de stroomband angstig worden, soms niet direct merkbaar voor de eigenaar, (oortjes of staart iets lager) zelfs op momenten dat de band niet meer gedragen werd! 
Zie hondenwijzer.com bij stroombanden

honden page profiel Floor, Bouncer & TankFloor, Bouncer & Tank

honden foto van Floor, Bouncer & Tank

Hoi,

Als jij zit te eten en de hond bietst/probeert jou eten te pikken, hoe reageer jij dan?

Want ik ken een paar honden die gecorrigeert werden bij het bietsen/eten pikken en die denken dus dat eten verdedigd moet worden.

Daarnaast als ik net mijn favoriete eten heb gehaald en iemand anders probeert het af te pakken vind ik dat ook niet leuk, dat geld dus ook voor de hond.

Zoals de mensen hier boven zeggen kan ruilen misschien een uitkomst bieden of oefenen met loslaten.


Heeft hij dit alleen met eten of ook met speeltjes? Anders zou ik een keer gewoon 10 kleine kluifjes door huis verspreiden en kijken hoe dat gaat. Ik heb altijd standaard 2 grote "kluiven" liggen. De een is een hoorn van een koeachtige geloof ik en nog zoiets, die gaan makkelijk een 2 weken mee, geef hem zo'n kluif die moet hij op een gegeven moment achter laten in de bench, voor een wandeling voor het eten en als die dan terug komt ligt zijn kluif er nog, dat is goed voor het vertrouwen.

Ik hoop dat je hier iets mee kan,

Groetjes

honden page profiel s@nt@s@nt@

honden foto van s@nt@

Afgezien van hoe je het oplost als hi iets te pakken heeft....
Gelegenheid maakt de dief, en in zijn geval is elk succes er een.
Oftewel, zelf belonend gedrag.
Zelf ervoor zorgen dat het niet kan gebeuren helpt al iets.

Verder heb ik geen ervaring met dit gedrag dus geen tips.

honden page profiel maxlisamaxlisa

honden foto van maxlisa

" Ik reageer hier op met het gevaar dat het item wordt gesloten of ik word geband. 
Mechelse herders zijn hele lieve honden maar gefokt met een bepaalt doel, zoals overigens de meeste rashonden. 1 van de eigenschappen van mechelse herders is de enorme waakzaamheid en trouw aan het baasje. Van andere eigenschappen wordt door veel orderhandhavers over de hele wereld (politie, defensie) gebruik gemaakt in die zin dat Mechelse herders veel gebruikt worden voor opsporing en , laten we maar zeggen, defensieve taken. 
De Mechelaar (maar ook andere herders) zijn bij uitstek werkhonden. Dat betekent dat ze ook veel beweging nodig hebben. Ik laat de honden minimaal 2 keer per dag een half uur uit, waarbij ze minimaal een kwartier rennen (spelen met frisbee, balletje, apporteren etc.), daarnaast lopen ze veel buiten in mijn grote achtertuin en spelen ook samen daar. Dat alles zie ik als een must. Net zoals ik het als een must zie mijn beesten elke dag vers vlees te geven (vers van de slager of diepvries). 
Ik hou dus heel veel rekening met de aard van mijn honden en heb mijn levenspatroon daar geheel op aangepast. Ben ik door omstandigheden een lange dag weg, gaan ze naar een dierenpension waar ze vrij kunnen rondlopen in hun eigen ren. De gezondheid en het welzijn van mijn honden staan ALTIJD op de eerste plaats.
Het aanvallen van andere honden indien deze bij mij in de buurt komen is een gedrag dat niet getolereerd wordt, niet door mij, maar zeker ook niet door de omgeving. Maar helaas door de aard van het beestje is dit bijna niet af te leren. Dat zeggen de door mij geconsulteerde gedragsdeskundigen. Diezelfde gedragsdeskundigen zeggen ook dat dit in de toekomst nog veel problemen kan geven en dat ik wellicht zou moeten overwegen de beesten te castreren of zelfs in te laten slapen (een "vriendelijker woord" voor afmaken). Die komt er bij mij niet meer in....
Hoewel ik begrijp dat het de meeste leden hier op het forum het gebruik van een schokband tegenstaat, hoop ik ook op enig begrip van jullie kant. Ik promoot het gebruik echt niet, en denk echt wel 3 keer na voor ik het toepas, maar op dit moment is dit het beste voor mijn honden en hun omgeving. Totdat er een gedragsdeskundige komt die hun wel van dit gedrag kan afhelpen. En daar ben ik mee bezig, heb reeds kontakt gehad met Petra van Wijngaarden (www.vreemdehonden.nl) en zij denkt te kunnen helpen. Overigens, als mijn honden de schokband om hebben, hebben zij, zelfs zonder dat die dingen aanstaan, een beter gedrag en luisteren ze enorm goed. Ik heb de schokbanden nu 4 jaar en in de laatste 3 jaar NIET hoeven te gebruiken op de schokstand. 
Ik hoop dat jullie een beetje begrip kunnen opbrengen voor mijn beweegredenen. "



beetje tegenstrijdig he? dat ze veel moeten bewegen en maar 2x een half uur uitgaan. misschien kan je meer en / of langer lopen. misschien zou een sport zoals behendigheid, speuren of IPO jullie 'probleem' kunnen verminderen.

als jij zo n goede band met jouw honden hebt, dan zou jij ze toch duidelijk moeten kunnen maken dat het oke is dat een andere hond bij jouw in de buurt komt? mijn honden vinden het ook zeker niet leuk wanneer ik bezig ben met een andere hond, maar het is mijn lijf en mijn ruimte dat weten ze, zonder geweld aangeleerd, maar ze hebben respect daarvoor omdat ze ook respect krijgen.

nee ik vind jouw verklaringen om de schokband te krijgen wel heel erg de makkelijkste uitweg. triest hoor dat het zo volgens jou moet, het kan heel anders. ontspannen.

honden page profiel s@nt@s@nt@

honden foto van s@nt@

Off topic, @ Ton
ik vind 2 x per dag een half uur uitlaten voor een Mechelaar erg weinig.

Daar zou ik met mijn Golden niet voldoende aan hebben.
Ter vergelijking:
Hier wordt 3 uur per dag naar buiten gegaan, gespeurd, spelen, rennen en rustig wandelen zit daarin.

honden page profiel Landseer ectLandseer ect

honden foto van Landseer ect

" I Ik heb de schokbanden nu 4 jaar en in de laatste 3 jaar NIET hoeven te gebruiken op de schokstand. 
Ik hoop dat jullie een beetje begrip kunnen opbrengen voor mijn beweegredenen. "



Het spijt me , maar nee....
Ik kan er geen begrip voor opbrengen..
Maar , buiten dat.
We willen hier op het forum gewoon geen  "mooie" verhalen over gedrag wat is veranderd door die ondingen.
Nee, dat is geen kop in het zand.
Maar enkel al de ellende die sommige honden moeten ondergaan omdat een baasje iets heeft gelezen op een forum en nu naar de dierenwinkel rent..
Dan zal automatisch het commentaar komen.:''  ja, nee, iedereen snapt natuurlijk dat je eerst de gebruiksaanwijzing moet lezen, en dat je moet uitkijken.., en enkel in uiterste noodzaak"
En zoals altijd ........hoeveel mensen doen dat, wat is uiterste noodzaak?
"ja maar dat is dan toch niet mijn verantwoording dat mensen die dingen fout gebruiken"
Iemand schrijft hier dat zijn mega, mega probleem (anders gebruik je dingen niet) is opgelost door zo'n ding.
Je hoeft het niet te schrijven, is niet verplicht.....maar blijkbaar moet het geschreven worden om duidelijk te maken dat zo'n ding echt heel goed werkt.(in de ogen van het baasje)

Wat zeg je dan tegen de volgende HPer die niet wil dat z'n labrador opspringt, en zo'n band bij z'n hond omdoet..??
Of een baasje die niet wil dat z'n hond  met z'n neus tegen het parkietenkooitje staat omdat het parkietje anders bang wordt.??
"ja daar is hij natuurlijk niet voor, hij is voor echte gevaarlijke problemen"' !.
En wat is een gevaarlijk probleem in de ogen van elk ander baasje..
Moeten we weer gaan discuseieren met welk specifieke problemen zo'n ding mag wo.....
Nee, gewoon never nooit...klaar, einde discussie.


.

honden page profiel CheChe

Bedankt voor al jullie reacties, maar ik had al voldoende tips!:-)

Het gebruik van een schokband keur ik niet af, het is persoonlijk. Mensen moeten zelf weten of ze het willen gebruiken of niet en daar heb ik verder niks mee te maken. In het begin was ik er fel op tegen, maar nu ik een eigen Mechelse Herder heb kan ik me meer verplaatsen in de gedachtegang van personen die een schokband aanschaffen. Dit ding wordt vooral gebruikt in de training tot politiehond, dit was ook één van de redenen waarom ik hem niet meer wilde op laten leiden tot een politiehond (en hij zou natuurlijk wel altijd bij mij blijven).
Ik snap trouwens ook helemaal niet wat voor een debiele regeling het is dat als iemand hierover praat op het forum direct geband wordt, dat is nog onbegrijpelijker dan het gebruik van een schokband.

honden page profiel Landseer ectLandseer ect

honden foto van Landseer ect

Nou was ik in voorgaande berichten toch niet echt persoonlijk geworden over de geestelijke gesteldheid van u als persoon..
Maar goed, blijkbaar mag u wel beweren dat diegene die die regels probeert na te leven, te controleren..geestelijk tegen het debiele aan zit..
Dank,dank.

pagina 1 van 2 12
Volgende forumvraag: tuigje
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^