Op stap met Cosmic!

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel PP

Twijfel, want dit topic heeft absoluut geen toevoegende waarde, maar ik vond het vandaag zo gezellig dat ik het toch even deel ;-)

Mijn zus heeft sinds kort een nieuwe baan in Eindhoven (we wonen in Tilburg). Ze slaapt dan bij haar vriend. Normaal zag ik haar nagenoeg dagelijks, en nu dus ineens veel minder. Dus vandaag hadden we afgesproken om gezellig wat samen te doen. Maar.. Cosmic kan niet alleen blijven, dus moesten we iets zoeken waar Cosmic mee naar toe ging..

We hebben hier in Tilburg een Albert Heijn XL waar een winkelcentrum aan vast zit. Een lunchroom, een Etos, een C&A, een Blokker, etc. Eerst hebben we lekker met z'n drietjes geluncht, was echt een héél erg lekker broodje. Cosmic heeft naast mijn stoel gezeten, op mijn jas. Ze was echt onwijs braaf, heeft gewoon netjes zitten wachten en alles zitten observeren.



Daarna zijn we naar C&A gegaan, waar ik geslaagd ben voor een goedkope spijkerbroek en een joggingbroek. Cosmic gaat dan mee het pashokje in terwijl ik aan het passen ben, maar iedere keer dat ze m'n zus hoort piept ze onder het gordijntje door, haha.



We werden overspoeld met complimentjes. "Wat een mooie hond, wordt ze nog groter?", "Wat een prachtige ogen!", "Wat is ze lekker rustig!". Tja, ik moet zeggen dat Cosmic ook wel errug braaf was vandaag!

Daarna moesten we nog even naar de Albert Heijn, maar daar mag Cosmic niet in. Dus heb ik haar in de auto gezet met iets te kluiven. Toen we terug kwamen bij de auto lag Mik heerlijk op d'r botje te knabbelen, helemaal relaxt.

Mensen hebben nooit iets over Punk gezegd, dat ze mooi of leuk was. Sterker nog, de meeste voorbijgangers waren bang van haar. Ergens kwetst me dat, want Punk was stiekem nóg geweldiger dan Cosmic. Zo zie je maar hoeveel mensen afgaan op 't uiterlijk. Maar de aandacht die Cosmic krijgt is wel heel erg leuk, de positieve reacties, en stiekem groei ik dan een beetje, als mensen haar zo mooi en braaf vinden. Ik voel me dan een erg trots baasje!

Nemen jullie je hond(en) ook wel eens mee als je zulke dingen gaat doen? :-)

honden page profiel Anny en LanceAnny en Lance 3 doggies

honden foto van Anny en Lance

Twijfel, want dit topic heeft absoluut geen toevoegende waarde, maar ik vond het vandaag zo gezellig dat ik het toch even deel 


Wist altijd al dat je humor had......en goed geheugen .':-) Én inspiratie......

honden page profiel RoosjeRoosje 3 doggies

honden foto van Roosje

Wat leuk! Nee, neem haar niet mee omdat ik altijd alleen shop en haar niet buiten de winkels wil vast knopen. Ik nam haar wel altijd mee in mijn avond dienst van de thuiszorg. Dan bleef ze in de auto en ging ik even iemand naar bed helpen of eten geven. Drib vond dat altijd erg leuk.

Als het door gaat, zal Drib met mijn toekomstige baan altijd mee gaan op de werkvloer.

honden page profiel RoosjeRoosje 3 doggies

honden foto van Roosje

Overigens gingen mijn honden vaak mee uit eten. Dribbel mocht laatst een heel luxe restaurant in.

honden page profiel Lianne, Mara & MaybeLianne, Mara & Maybe 3 doggies

honden foto van Lianne, Mara & Maybe

Wat gezellig :-D als Mara mee mag.. gaat ze vaak mee :-)
Naar de mac.. markt.. als er ergens een braderie is ofzo.. dagtripjes.. ach, dat houd het ook een beetje leuk :-D
Bovendien geniet Mara altijd zo van de aandacht die ze krijgtO-)
En als ze dan even NIET mee naar binnen mag (in dit geval om de border van mijn achterburen op te halen om te gaan wandelen), dan is ze het daar natuurlijk niet mee eens.. kan ze dat Heeeuuull goed duidelijk maken..

honden page profiel Tamara - Abby, Anna & JamieTamara - Abby, Anna & Jamiegoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Tamara - Abby, Anna & Jamie

Klinkt super! Cosmic is ook geweldig, besef dat nou eens haha ;-)

Ik neem Odi nooit mee naar zulke dingen, simpelweg omdat hij de winkels niet in mag en waarschijnlijk toch alles veel te eng zal vinden..

Sascha is als pup wel mee de winkels in geweest, ze mocht dan in de winkelwagen zitten. Vond ze geweldig, al die aandacht!!
Ze was ook zo snoezig ;-)
Nu gaat ze eigenlijk niet meer mee naar zulke dingen, ze vindt het thuis veel fijner dan al die tijd bij ons en/of in de auto..

honden page profiel PP

Hahaha, geweldige foto, Lianne! :-D

Punk ging ook altijd mee naar mijn werk, naar het asiel, naar het pension, naar de uitlaatservice.. Super fijn! :-)

honden page profiel PP

" Cosmic is ook geweldig, besef dat nou eens haha ;-) "


Het is een proces.. Ik begin het steeds meer te zien.. ;-)

honden foto van ***Fientje***Wienske†*** en Djangie†***

Wat goed dat Cosmic zich zo netjes gedragen heeft, daar mag je terecht trots op zijn! Zo te lezen dus een leuke dag voor jullie ;-)

honden page profiel Angelique; Bruno, Charlie & Fenna  Angelique; Bruno, Charlie & Fenna 3 doggies

honden foto van Angelique; Bruno, Charlie & Fenna

Leuke foto's! Ziet eruit als een heerlijke middag :-)
Maar nee, ik neem Bruun nooit mee winkellen. Simpelweg omdat hij dan toch alleen maar loopt te blaffen en er geen geduld voor heeft. Allemaal veel te spannend ook ;-)

honden page profiel Anny en LanceAnny en Lance 3 doggies

honden foto van Anny en Lance

Lance gaat practisch overal mee. Naar de. Delhaize, naar SH center, naar de BIB, zelfs naar de tandarts laatst........overal veel toegevoegde waarde dus. ':-)

honden foto van Maylo, Fudge en Ziko † en baasje Laura

Cosmic is ook een mooie dame om te zien ;-)

Maylo gaat praktisch overal mee naar toe. Trein, bus of auto, hij vind alles prima. Hij kan vreemde mensen ook heel indringend aan kijken, waardoor ze automatisch stil blijven staan bij ons om hem aandacht te geven.

We horen regelmatig dan ook van 'Ach kijk hem daar nou! Het is net Bobbie van Kuifje!!!' of ze vragen aan ons als wij ook in een volkswagen rijden hahahaha.

Wij zijn net zelf terug van het dorp, we hebben geluncht en de nodige dingetjes gehaald. Maylo was lekker rustig en braaf.




honden page profiel ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~ 3 doggies

honden foto van ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

Klinkt als een fijne dag :-)

Mellow gaat nooit mee, veel te druk, herrie, lawaai, geluid, veel mensen. Raakt ze alleen maar door van slag.
Hooguit eens naar Intratuin, maar daar vindt ze het zelfs té spannend. Alleen de grote korf met oren en runderkophuid vindt ze leuk ;-)

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _ Bams ¥ . 3 doggies

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Toegevoegde waarde ? dat hoef toch ook niet, het heet niet voor niets, gezellige leuke verhalen over je hond, nu dit is er een.



;-)

honden page profiel petra en jackpetra en jack 3 doggies

honden foto van petra en jack

Jack gaat mee naar de markt.....en naar de dierenwinkel 
dan staat hij het liefst voor de hondensnoepjes, en botten te snuiven.
Meestal krijgt hij iets lekkers van de eigenaar....(er staat een bakje met hondenkoekjes op de toonbank)...en dat weet meneertje precies.

honden page profiel KathKath 3 doggies

honden foto van Kath

Cosmic IS ook heel mooi hoor! ':-)
Leuk zo'n fijne dag ;-)
Ze wordt nog een echt voorbeeldhondje dat ga je zien. Ze is ook nog jong hè. 
En ze zal wel wat opgestoken hebben van haar maatje Punk/leermeester.
En ja zo zijn mensen, ze gaan inderdaad af op het uiterlijk. Ach ja, geniet maar van de complimentjes ;-)
En dat ze er zo stralend uit ziet, daar zit je zeker zelf ook voor iets tussen. Het straalt over hè hihi.

Charles gaat wel overal mee als we op uitstap zijn of op vakantie. Op restaurant, in een winkel, ...ja dat gebeurt wel.

honden page profiel Noëlla en ~Ioki~Noëlla en ~Ioki~ 3 doggies

honden foto van Noëlla en ~Ioki~

Hier mogen ze nergens bijna binnen, met hier bedoel ik Frankrijk he hihi.
Onze Ioki gaat mee naar de markt en als ik naar het ziekenhuis moet gaat hij met manlief wandelen in de stad tot wanneer ik weer buiten kom, dat is zowat alles maar.....
alle dagen gaan we wandelen in de bossen waar hij vrij kan rondcrossen en alle heerlijke geuren van het bos en hun bewoners op te snuiven ;-)Ik denk niet dat hij gelukkiger kan zijn dan in het bos he hihi.
Hij mag wel mee op restaurant bij een vriend van ons, gelukkig !!:-D

honden page profiel Sheltieduo_Sheltieduo_ 3 doggies

honden foto van Sheltieduo_

Max gaat ook wel eens mee shoppen :-D krijgen we altijd complimentjes oo die is dat blijkbaar gewend en oo wat is ie braaf. Tot je een reactie krijgt oo kijk die lijkt op een pomsky bweik hahah

honden page profiel Joyce&ChicaJoyce&Chica 3 doggies

honden foto van Joyce&Chica

Super leuk en ja ben maar terecht heeeeel trots op die mooie Cosmic :-)
Het ligt er een beetje aan maar 9 van de 10 keer gaat chica mee. Bv met winkelen en dan gewoon waar ik zeker weet dat ze bij het meerendeel vd winkels naar binnen mag :-)
Of idd ook als ik wel eens met een vriendin ga lunchen gaat ze mee. Ze moet dan wel even haar draai vinden maar is vaak heel braaf :-)

Geniet er maar van Pauline :-)

honden page profiel VavereVavere 3 doggies

honden foto van Vavere

Ik neem de hond nooit mee naar winkels. Ze word er erg onrustig van. Dan ligt ze thuis lekker te kluiven op een bot. En vind het sowieso overbodig om haar overal mee naar toe te nemen. Heb ook me eigen leven, het blijft een hond. Dan maar een uurtje alleen zijn hoor

honden page profiel PP

" Ik neem de hond nooit mee naar winkels. Ze word er erg onrustig van. Dan ligt ze thuis lekker te kluiven op een bot. En vind het sowieso overbodig om haar overal mee naar toe te nemen. Heb ook me eigen leven, het blijft een hond. Dan maar een uurtje alleen zijn hoor "


Cosmic doet een luchtalarm na zodra ik weg ga, en dat stopt pas wanneer ik weer terug ben. Aangezien ik in een flatje woon zijn mijn buren daar niet zo van gecharmeerd. 

Daarbij heb ik mijn eigen leven niet. Wij hebben ons leven. Samen. Het komt zelden voor dat ik iets zonder haar onderneem. En dat ervaar ik als zeer prettig :-) Ik heb geen hond voor "erbij", als levend meubilair (ik zeg overigens niet dat dit bij jou thuis het geval is), ik heb een hond als maatje, om mijn leven mee te delen.

honden page profiel HondenbaasjeHondenbaasje 3 doggies

honden foto van Hondenbaasje

" Ik heb geen hond voor "erbij", als levend meubilair (ik zeg overigens niet dat dit bij jou thuis het geval is), ik heb een hond als maatje, om mijn leven mee te delen. "

 Dit vind ik heel mooi gezegd en ben ik het helemaal mee eens, Pauline!

honden page profiel W&WW&W 3 doggies

honden foto van W&W

"

Cosmic doet een luchtalarm na zodra ik weg ga, en dat stopt pas wanneer ik weer terug ben. Aangezien ik in een flatje woon zijn mijn buren daar niet zo van gecharmeerd. 

Daarbij heb ik mijn eigen leven niet. Wij hebben ons leven. Samen. Het komt zelden voor dat ik iets zonder haar onderneem. En dat ervaar ik als zeer prettig :-) Ik heb geen hond voor "erbij", als levend meubilair (ik zeg overigens niet dat dit bij jou thuis het geval is), ik heb een hond als maatje, om mijn leven mee te delen. "


.Misschien lukt het wel dat zodra Wispa er is dat Cosmic dan misschien alleen kan blijven zonder het luchtalarm na te doen?! Ik begrijp dat je haar dan veel meeneemt want het is niet prettig voor je buren maar ook niet voor Cosmic zelf. Sowieso heb ik een zwak voor die Cosmic van je....hihi 

Ik neem Willem wel mee als ik bij iemand een bakkie ga doen ofzo, maar niet tijdens het winkelen. Honden mogen bijna nergens naar binnen en vastbinden voor een winkel?? Geen denken aan!! Er worden te vaak honden gestolen op deze manier. Daarbij doe ik mezelf en hem denk ik ook geen plezier wanneer ik hem voor ieder winkel moet vastbinden.

honden page profiel W&WW&W 3 doggies

honden foto van W&W

"

Cosmic doet een luchtalarm na zodra ik weg ga, en dat stopt pas wanneer ik weer terug ben. Aangezien ik in een flatje woon zijn mijn buren daar niet zo van gecharmeerd. 

Daarbij heb ik mijn eigen leven niet. Wij hebben ons leven. Samen. Het komt zelden voor dat ik iets zonder haar onderneem. En dat ervaar ik als zeer prettig :-) Ik heb geen hond voor "erbij", als levend meubilair (ik zeg overigens niet dat dit bij jou thuis het geval is), ik heb een hond als maatje, om mijn leven mee te delen. "

 
Ik begrijp dit laatste stukje van je! Jij bent alleen met Cosmic. Ik ben met mijn man en we hebben samen een hond. Dan heb je nog de mensen die een partner hebben en kinderen en daarnaast een hond. 

Dat maakt het verschil!! Mijn hond is als een kind voor mij en ik doe ook altijd veel met ze. Mijn leven draait dus heus ook om mijn hond(en). Maar ik heb een partner die ook leuke dingen met hem doet en ook met hem gaat wandelen. Overigens is mijn hond nooit mijn kind!! Het is geen vervanging voor de kinderen die we niet hebben, want heb mijn levenlang al honden. Ik ben niet zijn mama en mijn man is niet zijn papa. Het is en blijft onze hond. Toch denk ik wel dat wij anders met onze hond kunnen zijn dan mensen die kinderen hebben en daarnaast een hond.

Dus ja, ik begrijp heel goed dat jij zegt dat jij een hond hebt om je leven mee te delen. Dat je zegt dat ze je maatje is...... Dat heb ik ook wel hoor.
Misschien heel persoonlijk maar merk jij aan jezelf dat wanneer je wel een partner had naast een hond het toch anders was als nu?? (nee, niet dat je hond dan ineens ergens helemaal achteraan komt hoor....die zal altijd een gedeelde eerste plaats hebben met je partner denk ik....;-) )
.

honden page profiel PP

Ik hoop inderdaad dat het alleen thuisblijven samen met Wispa straks makkelijker is :-) Toch blijf ik ook nog wel alleen oefenen, omdat Wispa natuurlijk ook nog veel moet leren. Dus Cosmic mag nog geregeld een kwartiertje alleen blijven terwijl ik met Wispa buiten oefen met het aan de riem open e.d.

En dat heb je goed gezien, Angélique ;-) Cosmic is, domweg gezegd, "all I have", en daarom vult ze een erg belangrijk onderdeel in mijn leven. Met partner was dat inderdaad anders. Cosmic was er toen nog niet, maar Punk wel. Eén van mijn exen woonde op een uur afstand en had twee katten, én had een hekel aan Punk. Dus bleef Punk thuis bij mijn moeder. Mijn laatste ex wilde niet dat Punk op de slaapkamer (in een mand naast het bed) sliep omdat hij niet kon slapen door haar ademhaling, en Punk mocht van hem ook niet op de bank en niet blaffen. Hij noemde haar een "onopgevoed mormel". 

Achteraf gezien van de zotte. Ik heb ook gezworen dat ik nooit meer in zoiets mee zal gaan. Mijn huis, mijn honden, mijn regels. Maar goed, als je verliefd bent doe je gekke dingen.. :-) Nee, wij houden er nu gewoon een fijn meidenhuishouden op na.. ;-)

honden page profiel W&WW&W 3 doggies

honden foto van W&W

" Ik hoop inderdaad dat het alleen thuisblijven samen met Wispa straks makkelijker is :-) Toch blijf ik ook nog wel alleen oefenen, omdat Wispa natuurlijk ook nog veel moet leren. Dus Cosmic mag nog geregeld een kwartiertje alleen blijven terwijl ik met Wispa buiten oefen met het aan de riem open e.d.

En dat heb je goed gezien, Angélique ;-) Cosmic is, domweg gezegd, "all I have", en daarom vult ze een erg belangrijk onderdeel in mijn leven. Met partner was dat inderdaad anders. Cosmic was er toen nog niet, maar Punk wel. Eén van mijn exen woonde op een uur afstand en had twee katten, én had een hekel aan Punk. Dus bleef Punk thuis bij mijn moeder. Mijn laatste ex wilde niet dat Punk op de slaapkamer (in een mand naast het bed) sliep omdat hij niet kon slapen door haar ademhaling, en Punk mocht van hem ook niet op de bank en niet blaffen. Hij noemde haar een "onopgevoed mormel". 

Achteraf gezien van de zotte. Ik heb ook gezworen dat ik nooit meer in zoiets mee zal gaan. Mijn huis, mijn honden, mijn regels. Maar goed, als je verliefd bent doe je gekke dingen.. :-) Nee, wij houden er nu gewoon een fijn meidenhuishouden op na.. ;-) "


.Nou, dat zou ik dus echt niet pikken! Iemand die mijn hond een onopgevoed mormel noemt en een hekel aan mijn hond heeft. Mijn man is niet opgegroeid met een hond. Wij zijn al vrij snel gaan samenwonen, inmiddels 24 jaar alweer. Maar heb hem vanaf het begin gezegd dat hij met mij altijd een hond erbij zal hebben. Accepteer je dat niet, dan is het over........ Cru hè? Hihi

honden page profiel witsewitse 3 doggies

honden foto van witse

"
 Dit vind ik heel mooi gezegd en ben ik het helemaal mee eens, Pauline! "


.die profiel foto van je doet me steeds weer glimlachen.

honden page profiel PP

" .Nou, dat zou ik dus echt niet pikken! Iemand die mijn hond een onopgevoed mormel noemt en een hekel aan mijn hond heeft. Mijn man is niet opgegroeid met een hond. Wij zijn al vrij snel gaan samenwonen, inmiddels 24 jaar alweer. Maar heb hem vanaf het begin gezegd dat hij met mij altijd een hond erbij zal hebben. Accepteer je dat niet, dan is het over........ Cru hè? Hihi "


Dat zei mijn ex over zijn katten ;-) Ik ben als de dood voor katten. Ik had er eerlijk waar nachtmerries van, dat beest sprong vaak midden in de nacht van de vensterbank ineens bovenop me.. ;-) Als ik dan wakker schrok, schrok hij natuurlijk ook wakker, en kreeg ik de schuld en loog ik dat zijn kat dat deed, want dat deed ze nooit.

Ik was (of ben) destijds niet zo sterk. Ik was super verbaasd dat iemand überhaupt mijn vriendje wilde zijn en accepteerde dus alles, uit angst om hem weer kwijt te raken, want hij kon mijn natuurlijk zo inruilen voor een slankere, niet-autistische vriendin. De periode dat ik vriendjes heb gehad waren enorm stressvol, mijn leven bestond vooral uit angst, onzekerheid, jaloezie, paniek. Ik heb eens bijgehouden in een agenda hoe vaak ik een paniek- of woedeaanval had tijdens de relaties. Gemiddeld zo'n 3 tot 4 keer per week. Nu al een heel jaar niet meer, met uitzonderlijk van toen Punk overleed. Ik was ook echt uitgeput, ik sliep van tien tot tien en dan vaak overdag nog een uur of twee. 

Nee. Lekker alleen met m'n Poddy.. Veel fijner! :-)

honden page profiel W&WW&W 3 doggies

honden foto van W&W

"

Dat zei mijn ex over zijn katten ;-) Ik ben als de dood voor katten. Ik had er eerlijk waar nachtmerries van, dat beest sprong vaak midden in de nacht van de vensterbank ineens bovenop me.. ;-) Als ik dan wakker schrok, schrok hij natuurlijk ook wakker, en kreeg ik de schuld en loog ik dat zijn kat dat deed, want dat deed ze nooit.

Ik was (of ben) destijds niet zo sterk. Ik was super verbaasd dat iemand überhaupt mijn vriendje wilde zijn en accepteerde dus alles, uit angst om hem weer kwijt te raken, want hij kon mijn natuurlijk zo inruilen voor een slankere, niet-autistische vriendin. De periode dat ik vriendjes heb gehad waren enorm stressvol, mijn leven bestond vooral uit angst, onzekerheid, jaloezie, paniek. Ik heb eens bijgehouden in een agenda hoe vaak ik een paniek- of woedeaanval had tijdens de relaties. Gemiddeld zo'n 3 tot 4 keer per week. Nu al een heel jaar niet meer, met uitzonderlijk van toen Punk overleed. Ik was ook echt uitgeput, ik sliep van tien tot tien en dan vaak overdag nog een uur of twee. 

Nee. Lekker alleen met m'n Poddy.. Veel fijner! :-) "


.Ik begrijp je volkomen!! Lekker met je poddy en zometeen nog een poddy erbij......ik duim voor je

honden page profiel HondenbaasjeHondenbaasje 3 doggies

honden foto van Hondenbaasje

" .die profiel foto van je doet me steeds weer glimlachen. "


Haha, dankjewel ;-)

pagina 1 van 2 12
Volgende forumvraag: Dierenarts in beeld (video)
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^