aggressieve honden

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Margje & BikoMargje & Bikobijna goedgekeurde fokker

honden foto van Margje & Biko

" niet eens , was nog niet zo lang geleden op een losloop gebied, was een zeer gevaarlijke witte herder maar het baasje had muilband om gedaan en bleef er constant bij en ik moet zeggen dat ging prima , als je je hond onder controle kan houden ben ik daar niet tegen ... wie zegt dat een van ons honden ne keer niet uithaalt op een losloop gebied  ;-) "


Dat is waar, het is ook een beetje rekening houden met elkaar en niet zo snel boos zijn :-)
Mijn hond kan vrijwel met alles. Sharpei's is een beetje lastig, daar kan hij heel lelijk tegen doen, dus als ik een sharpei zie, lijn ik hem gewoon aan. Ook bij pups overigens, want dat vind meneer opdrijfmateriaal..
Maar iedere hond doet weleens iets onverwachts.. ik heb een reu, daar kunnen mensen zich ook aan ergeren, die lopen met een teefje wat loops moet worden. Ja.. dat ruikt de mijne natuurlijk al voordat ik de hond gezien heb. Vind het teefje niet leuk, vind het baasje niet leuk, ik vind het niet leuk, eigenlijk vind alleen Biko het leuk.. maar het gebeurt weleens. Zo gauw als ik kan lijn ik hem dan aan. En Biko wordt ook weleens 'lastig gevallen' of komt heel vriendelijk aanlopen en wordt weggesnauwd. Of er hangen drie chihuahua's in zijn hals..(echt gebeurt!)..

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit onderwerp staat op slot, je kunt niet reageren op deze vraag !

honden page profiel pamela en Spikeypamela en Spikey

honden foto van pamela en Spikey

Onze Spike is een kruising 'gevaarlijke' honden.
Ik vermijd de losloopgebieden omdat ik niet weet hoe hij kan gaan reageren. Maar dat de baasjes hun honden dan ook maar een aanlijnen waar het moet.

honden page profiel Margje & BikoMargje & Bikobijna goedgekeurde fokker

honden foto van Margje & Biko

" Onze Spike is een kruising 'gevaarlijke' honden.
Ik vermijd de losloopgebieden omdat ik niet weet hoe hij kan gaan reageren. Maar dat de baasjes hun honden dan ook maar een aanlijnen waar het moet. "


Maar je hondje is nog heel jong!
Ik zou hem juist nu regelmatig kennis laten maken met andere honden. Rustige honden, groot en klein. Grotere honden die met hem willen spelen is ook helemaal goed.
Zolang het stabiele honden zijn, laat hem ermee in contact komen. Juist goed socialiseren, extra op honden en katten, konijnen eventueel.
Heel belangrijk!!

honden page profiel pamela en Spikeypamela en Spikey

honden foto van pamela en Spikey

"

Maar je hondje is nog heel jong!
Ik zou hem juist nu regelmatig kennis laten maken met andere honden. Rustige honden, groot en klein. Grotere honden die met hem willen spelen is ook helemaal goed.
Zolang het stabiele honden zijn, laat hem ermee in contact komen. Juist goed socialiseren, extra op honden en katten, konijnen eventueel.
Heel belangrijk!! "


.Ik laat hem ook zeker kennis maken met andere honden hoor , maar niet in het losloop gebied :-)

honden page profiel TZNTZN

Mijn reu kan los met 99% van alle honden en loopt dus in een losloopgebied gewoon lekker los en mag lekker zijn ding doen. Hij zoekt geen ruzie en als er een hond met hem wil spelen gaat dat ook goed. Komt er een 'macho hond' aan dan let ik wel altijd goed op, maar eigenlijk loopt hij altijd gewoon weg (en als hij achtervolgd wordt gromt hij een keer).

MAAR als ik een losloopgebied loop, er komt een aangelijnde hond aan, dan lijn ik Pim ook aan (wifi krijgt gewoon te horen dat ze 'door' moet lopen, dus daar hebben ze ook geen last van), maar stel dat er op dat moment een reu naar Pim toe zou komen (als hij dus aan de lijn zit), dan zou ik zeker een probleem hebben (nou ja, eigenlijk vooral die andere hond...)

Maar zou ik daarvoor niet een losloopgebied mogen komen? Hij vermaakt zich prima en geeft geen problemen tenzij ik sociaal doe en hem aanlijn voor een andere hond en er komt een reu naar hem toe...

honden page profiel MBXMBX

honden foto van MBX

Als iedereen nou is zorgt dat hij/zij zijn of haar loslopende hond onder controle heeft dan moet iemand met een aangelijnde agressieve hond er gewoon door heen kunnen lopen. Beetje rekening houden met je medemens ga je niet dood van.

Al zou ik zelf niet snel de gok wagen omdat ik gewoon rustig (voor zover dat mogelijk is) wil wandelen.
Helaas zie ik nog te veel honden loslopen waar het niet mag dus rustig wandelen is al een hele uitdaging.

honden page profiel Alexandra & MikeyAlexandra & Mikey

honden foto van Alexandra & Mikey

@ Anoniem

Een hond moet leren zich netjes te gedragen. En leren doen ze door ervaringen.

Ikzelf heb een jonge hond. Ze is nu net 2 en pas de afgelopen maanden begint ze echt wat meer volwassen te worden. En nog komt ze soms niet gelijk als ik roep, maar doet ze als echt pubertje eerst even of ze me niet hoort.
Moet ik haar dan maar pas loslaten als ze 3 a 4 jaar oud is?

Ze loopt vanaf 9 weken los. Juist in de losloop gebieden zodat ze veilig (van verkeer) en met sociale honden (de meeste gelukkig!) zich goed kan ontwikkelen.

Ik ben daarbij altijd alert, oplettend en zo verantwoordelijk mogelijk.
Het is een enkele keer voorgekomen dat ze te onstuimig op een andere hond afrende en hiervoor lelijk 'gestraft' wordt met een minder leuke reactie van die hond. Daar leert ze van, maar het nadeel is dat ze angstig/onzeker reageert op gelijke honden. (lees: borstelen, soms blaffen) - wat bij sommige honden ook weer mindere reacties uitlokt.

Ook zijn er gelukkig heel veel (meer) honden die haar het goede voorbeeld geven, haar drukke gedrag negeren en rustig blijven. Hier leert ze nog veel meer van! Zeker nu ze ouder wordt ben ik zo blij dat ze niet snel van zich af reageert met een drukke jongere hond, maar gewoon begint te snuffelen alsof ze geen aandacht heeft. Ze komt nu ook netjes naast lopen als ik dat vraag waardoor we rustig doorlopen en deze andere hond ook weer verder gaat. (Dit heb ik haar OOK moeten leren en dat gaat ook niet vanaf 1 dag ineens goed..)

En met niet onder controle bedoel ik dat de meeste honden los niet pal naast hun baasje lopen. Ze zijn immers 'los'. Ze mogen even lekker hun pootjes strekken, snuffelen en onderzoeken en gewoon lekker genieten. Zelfs een hond die perfect luistert kan gewoon even een kijkje gaan nemen bij een andere hond die toevallig aankomt. Ik vind ook dat dat moet kunnen, want juist (goede) ontmoetingen met andere honden draagt bij aan sociaal gedrag.   

Ik voel mezelf zeker geen god met mijn loslopende hond, maar ik zoek juist die plekken op om mijn hond sociaal te maken en haar te leren hoe om te gaan met verschillende honden/mensen en situaties. Daarbij is het trainen op hierkomen, naast lopen, zitten bij kinderen die passeren of een hardloper net zo belangrijk en juist de losloopgebieden geven de kans dit op een juiste manier goed aan te leren.

Dus als ik een agressieve hond (aan de lijn) tegen kom vind ik dat jammer. Daar leert mijn hond helemaal niets van en ben ik dus 'verplicht' mijn hond aan te lijnen omdat ik niet 1000 % zeker ben dat ze er niet naar toe gaat? Terwijl het ons vrije uurtje is, lekker samen buiten waar ik ook bijna 20 min. met de auto voor reis..

honden page profiel Sheltieduo_Sheltieduo_

honden foto van Sheltieduo_

Dat is een lastige maar als je hond echt hondagressief is .. ja dan lijkt het mij verstandiger om met je hond niet in een losloop gebied te lopen. Iedereen moet verantwoordelijkheid nemen voor zijn hond.. als ik een aangelijnde hond zie lijn ik max ook even aan maar de situatie kan zich wel eens voordoen dat een niet aangelijnde hond per ongeluk naar een aangelijnde hond gaat. Je hond loopt een beetje voorop en voor je het weet staat er een andere hond voor je hond zijn neus... als dat dan een agressieve hond is ...
opzich heb ik totaal niets tegen aangelijnde honden in een losloop gebied maar het lijkt mij verstandiger om niet met een hondagressieve hond daar te lopen.

honden page profiel Chleo & BrascoChleo & Brasco

honden foto van Chleo & Brasco

Alexandra,

Ik zeg niet dat je hond niet mag leren.

Onze buurman heeft laatst ook een pup in huis genomen.
Loopt altijd los mee, maar zien ze ons net ff te laat doordat wij nog net om de hoek lopen en hun hondje is los, dan wachten wij gewoon even dat baas mogelijkheid heeft hond te roepen en naar de hond toe te lopen.
Wij gaan dan als een hond niet luistert voor die van ons staan en afschermen.
Kan natuurlijk net zo goed, bij wijze van, mijn buurman eens ff flink te huid vol schreeuwen hoe hij het in zijn hoofd haalt zijn hond los te laten in aanlijn gebied, maar goed. In ons dorp zijn we erg tolerant met elkaar wat betreft de honden en loslopers en aangelijnde honden. (ja, ik woon 300 meter van einde dorpsbord, dus na 300 meter loop ik echt meteen technisch losloopgebied in. Dan maar niet meer wandelen met mijn hond?)

Maar het feit dat als je geen sociale hond hebt je maar onderhand een verbod moet krijgen om niet in die gebieden te komen vind ik ook ver gezocht.
Zou dus inhouden, wat hierboven al eens is gezegt: mogen ze alleen nog maar in hun eigen tuin wandelen of rondje om de woning, want overal gooit men zijn honden maar los.

We wensen geen intolerantie van onze honden, maar och hee, wij mensen zijn nog veel minder tolerant voor elkaar.

honden page profiel Landseer ectLandseer ect

honden foto van Landseer ect

Euhm...
Dat houdt dus in dat je je vriendelijke ongeleide projectiel in een losloopgebied gewoon naar alles en iedereen mag laten scheuren.?
Moeilijk, moeilijk al dat verbodsbordengedoe....
Je hebt je hond gewoon altijd onder controle te houden....klaar.

Dus een losloopgebied betekend voor mij dat je een perfect luisterende , loslopende hond hebt.
Of, of dat je sterk genoeg bent om dan die "gevaarlijke' aangelijnde hond onder controlle te houden.
Of we moeten het losloopgebied gaan veranderen in een : gebied waar alles mag en kan.

Onze asielzoekrt zal soms niet te aardig zijn voor honden die naar hem toe komen.
Simpele regel dat ik hem op dat moment makkelijk de baas moet kunnen zijn.
Mijn vrouw zal dus nooit zo'n gebied in kunnen met hem...want die heeft daar de kracht niet voor.

honden page profiel Spreken is zilver Zwijgen is Goud.Spreken is zilver Zwijgen is Goud.

honden foto van Spreken is zilver Zwijgen is Goud.

" Als iedereen nou is zorgt dat hij/zij zijn of haar loslopende hond onder controle heeft dan moet iemand met een aangelijnde agressieve hond er gewoon door heen kunnen lopen. Beetje rekening houden met je medemens ga je niet dood van.

Al zou ik zelf niet snel de gok wagen omdat ik gewoon rustig (voor zover dat mogelijk is) wil wandelen.
Helaas zie ik nog te veel honden loslopen waar het niet mag dus rustig wandelen is al een hele uitdaging. "


Vooral dat laatste vind ik een punt. In aanlijn gebied horen de honden gewoon aangelijnd en ik vind het asociaal wanneer baasjes daar lak aan hebben. Net als dat het hier in de omgeving vol ligt met hondenpoep terwijl hier een opruim plicht is. Als je het zelf netjes opruimt en steeds in de kak van andere honden staat omdat anderen te beroerd zijn zich aan de regels te houden maar wel perse een hond willen hebben. Die regels zijn er niet voor niets. En als mensen zich daaraan houden scheelt dat al een hele hoop. Ook hier in de wijk zie ik geregeld honden los lopen... ik vind dat verre van netjes.

honden page profiel Tamara Tamara

honden foto van Tamara

dat is het juist veel ligt aan de baasjes ;-)
niet persé aan de hond

honden page profiel Sheltieduo_Sheltieduo_

honden foto van Sheltieduo_

" Als iedereen nou is zorgt dat hij/zij zijn of haar loslopende hond onder controle heeft dan moet iemand met een aangelijnde agressieve hond er gewoon door heen kunnen lopen. Beetje rekening houden met je medemens ga je niet dood van.

Al zou ik zelf niet snel de gok wagen omdat ik gewoon rustig (voor zover dat mogelijk is) wil wandelen.
Helaas zie ik nog te veel honden loslopen waar het niet mag dus rustig wandelen is al een hele uitdaging. "

Mijn hond luisterd 99% van de keren maar zoals ik aangeef soms staat er plots een hond voor je neus (achter een bocht of dergelijke) wat doe je dan met je hond? Een ongeluk is snel gebeurt en theoretisch gezien zou het kunnen zoals jij het beschrijft maar ondanks dat honden onder appel staan kan dat voorkomen dat twee honden oog in oog staan met elkaar.Of je moet je hond aan je voet laten lopen maar dan verdwijnt het nut van loslopen.
.

honden page profiel EasyEasy

honden foto van Easy

Ik vind dit een lastige om te beantwoorden, maar zal mijn best doen om me goed te verwoorden. 

Een losloop gebied is voor alle honden agressief of niet. In een losloop gebied gelden regels als hond dient te alle tijden onder appel te staan en daarmee een niet of slecht luisterende hond hoort niet los te lopen. Een hond die schade kan toebrengen aan een derde hoort in een losloop gebied aan de lijn uitgelaten te worden, om 100% zeker te zijn dat schade daadwerkelijk voorkomen kan worden met muilkorf (schept voor mede mens ook meer duidelijkheid over de toestand van de agressieve/aangelijnde hond). Als iedereen zich aan deze regels zou houden, dan zou het losloop gebied voor iedereen toegankelijk moeten kunnen zijn. 

In de praktijk werkt het heel anders. De meeste honden die loslopen in een losloop gebied luisteren niet of heel slecht, er word geen rekening gehouden met de medemens, veel honden in een los loop gebied vertonen onstabiel gedrag (in de vorm van angst, angstagressie, enorm druk, weinig respect voor persoonlijke ruimte enz). Het word dus voor een eigenaar met een agressieve hond erg moeilijk gemaakt om net als elk ander zich te begeven in een losloop gebied. 

Ik ben van mening dat het voor iedereen toegankelijk zou moeten kunnen zijn indien de eigenaar van agressieve hond alle voorzorgen in acht heeft genomen. Maar door de praktijk word het eigenlijk bijna onmogelijk om uit te voeren.

honden page profiel Margje & BikoMargje & Bikobijna goedgekeurde fokker

honden foto van Margje & Biko

"

.Ik laat hem ook zeker kennis maken met andere honden hoor , maar niet in het losloop gebied :-) "


Phew :-D

honden page profiel Sheltieduo_Sheltieduo_

honden foto van Sheltieduo_

" Ik vind dit een lastige om te beantwoorden, maar zal mijn best doen om me goed te verwoorden. 

Een losloop gebied is voor alle honden agressief of niet. In een losloop gebied gelden regels als hond dient te alle tijden onder appel te staan en daarmee een niet of slecht luisterende hond hoort niet los te lopen. Een hond die schade kan toebrengen aan een derde hoort in een losloop gebied aan de lijn uitgelaten te worden, om 100% zeker te zijn dat schade daadwerkelijk voorkomen kan worden met muilkorf (schept voor mede mens ook meer duidelijkheid over de toestand van de agressieve/aangelijnde hond). Als iedereen zich aan deze regels zou houden, dan zou het losloop gebied voor iedereen toegankelijk moeten kunnen zijn. 

In de praktijk werkt het heel anders. De meeste honden die loslopen in een losloop gebied luisteren niet of heel slecht, er word geen rekening gehouden met de medemens, veel honden in een los loop gebied vertonen onstabiel gedrag (in de vorm van angst, angstagressie, enorm druk, weinig respect voor persoonlijke ruimte enz). Het word dus voor een eigenaar met een agressieve hond erg moeilijk gemaakt om net als elk ander zich te begeven in een losloop gebied. 

Ik ben van mening dat het voor iedereen toegankelijk zou moeten kunnen zijn indien de eigenaar van agressieve hond alle voorzorgen in acht heeft genomen. Maar door de praktijk word het eigenlijk bijna onmogelijk om uit te voeren. "

Gedurfde uitspraak en een beetje veralgemeend vind ik. Heb nog nooit last gehad van honden in een losloop gebied dus ik neem aan dat dit persoonlijke ervaringen zijn?
.

honden page profiel Margje & BikoMargje & Bikobijna goedgekeurde fokker

honden foto van Margje & Biko

" Euhm...
Dat houdt dus in dat je je vriendelijke ongeleide projectiel in een losloopgebied gewoon naar alles en iedereen mag laten scheuren.?
Moeilijk, moeilijk al dat verbodsbordengedoe....
Je hebt je hond gewoon altijd onder controle te houden....klaar.

Dus een losloopgebied betekend voor mij dat je een perfect luisterende , loslopende hond hebt.
Of, of dat je sterk genoeg bent om dan die "gevaarlijke' aangelijnde hond onder controlle te houden.
Of we moeten het losloopgebied gaan veranderen in een : gebied waar alles mag en kan.

Onze asielzoekrt zal soms niet te aardig zijn voor honden die naar hem toe komen.
Simpele regel dat ik hem op dat moment makkelijk de baas moet kunnen zijn.
Mijn vrouw zal dus nooit zo'n gebied in kunnen met hem...want die heeft daar de kracht niet voor. "


Er loopt hier in het losloopgebied een dol dwaze labrador reu van 8 maanden.. Totaal niet onder controle. Baasje vind dat ze recht heeft om daar te lopen, heeft ze ook. Maar dan boos worden als Biko van zich af bijt. En ik ook, want de hond heeft me al 1 keer in de schenen gelopen en springt zo dat ik daar blauwe plekken van krijg. En dan vind ze Biko dus niet sociaal.. ze heeft een kennel met labradors, dus soms zijn het er 8. Niet allemaal zo erg als die reu gelukkig. En met opdringerige teefjes heeft Biko gek genoeg dan weer geen moeite :-)
Wel een beetje jammer als je dan later andere hoort zeggen 'goh die van jou is eigenlijk best sociaal.. terwijl hij niet met een labrador kan!'
grrr

honden page profiel Margje & BikoMargje & Bikobijna goedgekeurde fokker

honden foto van Margje & Biko

"
Gedurfde uitspraak en een beetje veralgemeend vind ik. Heb nog nooit last gehad van honden in een losloop gebied dus ik neem aan dat dit persoonlijke ervaringen zijn?
. "


Ook ik heb zelden last van andere honden in het losloopgebied.
Natuurlijk valt er weleens wat voor, maar stukken minder dan in een middagje speeltuin met kinderen hoor :-D

honden page profiel EasyEasy

honden foto van Easy

Max

Het heeft ook zeker te maken met persoonlijk ervaringen, het komt er in deze ook op neer wat iemand acceptabel gedrag vind en welke verwachtingen je het van de mede mens. 

Voor mij is het grootste probleem in deze: Ik als stafford eigenaar doe in alle mogelijk situatie mijn best om me verantwoordelijk te gedragen met zijn honden, zorg dat anderen geen last onder vinden van mijn honden en verwacht van mensen met andere rassen dat hun honden minimaal onder appel staan. Dit gebeurt echter niet, soms frustrerend. Tot hoever moet je je aanpassen.

honden page profiel  Kiki met Harley D. & Pampus Kiki met Harley D. & Pampus

honden foto van  Kiki met Harley D. & Pampus

als de baasjes wat regels in acht nemen zoals bijvoorbeeld:
muilkorf om, hond aan de lijn en het risico nemen dat er dus inderdaad honden zijn die even komen kijken.
dan zie ik verder geen echt probleem.

lijkt me alleen voor het baasje zelf niet relaxt lopen, ik zelf zou er dan ook niet meteen voor kiezen....

honden page profiel Sheltieduo_Sheltieduo_

honden foto van Sheltieduo_

" Max

Het heeft ook zeker te maken met persoonlijk ervaringen, het komt er in deze ook op neer wat iemand acceptabel gedrag vind en welke verwachtingen je het van de mede mens. 

Voor mij is het grootste probleem in deze: Ik als stafford eigenaar doe in alle mogelijk situatie mijn best om me verantwoordelijk te gedragen met zijn honden, zorg dat anderen geen last onder vinden van mijn honden en verwacht van mensen met andere rassen dat hun honden minimaal onder appel staan. Dit gebeurt echter niet, soms frustrerend. Tot hoever moet je je aanpassen. "

Aanpassing moet van beiden kanten komen inderdaad.
Bij ons in de buurt houdt iedereen rekening met elkaar. Passeren we elkaar hond even bij ons roepen.

Maar toch blijf ik het te risicovol vinden om met een hond agressieve hond in een losloop gebied te lopen. Jou hond kan schade aanbrengen bij derde. Er is gewoon een kleine procent kans dat een agressieve hond een andere hond tegenkomt ondanks dat iedereen rekening houdt met elkaar en zeker in een bos.
.

honden page profiel  Kiki met Harley D. & Pampus Kiki met Harley D. & Pampus

honden foto van  Kiki met Harley D. & Pampus

ik zou het wel heel erg waarderen dat als er dus zo'n hond loopt de baasjes de hond ook echt vast hebben, loopt hier zo'n exemplaar rond die maar een kick hoeft te geven en die vrouw laat de riem vallen.
kijk daar kan ik nou pissig om worden!

honden page profiel MBXMBX

honden foto van MBX

"
Mijn hond luisterd 99% van de keren maar zoals ik aangeef soms staat er plots een hond voor je neus (achter een bocht of dergelijke) wat doe je dan met je hond? Een ongeluk is snel gebeurt en theoretisch gezien zou het kunnen zoals jij het beschrijft maar ondanks dat honden onder appel staan kan dat voorkomen dat twee honden oog in oog staan met elkaar.Of je moet je hond aan je voet laten lopen maar dan verdwijnt het nut van loslopen.
. "

Een hond de hele tijd aan de voet laten lopen hoeft van mij ook niet maar een hond verder dan een meter of 3 uit je buurt vind ik persoonlijk niet nodig tenzij hij of zij op een omheimd afgesloten veld in zijn eentje loopt.
Als er bij mij plots een hond voor mn neus staat (wat me de laatste tijd weer dagelijks gebeurt) dan pak ik beide honden aan de halsband vast. Dan roep ik de eigenaar of hij/zij snel zijn hond wil komen halen of roepen. Meestal ontmoet ik nou net de mensen die er makkelijk over denken en dan jaag ik de hond zelf weg.

Laatste tijd loop ik daarom ook maar met 1 hond tegelijk per keer. Niet omdat 2 honden me te sterk zijn maar meer omdat andere mensen hun hond niet bij zich houden waardoor ik keer op keer moet ingrijpen en dat gaat net ff wat makkelijker met 1 hond bij je.

honden page profiel Alexandra & MikeyAlexandra & Mikey

honden foto van Alexandra & Mikey

Toch vind ik een jong wat ongeleid projectiel, of een eigenwijs / nieuwsgierig / speels hondje dat niet terugkomt als de baas roept niet te vergelijken met een hond die agressie vertoond en bijt/vecht.
Asociaal gedrag is weliswaar vervelend, maar er raakt niemand door verwond. Het is zijn leermomenten voor hond en baas aan gewerkt moet worden. Ik zeg niet dat ik het accepteer. Ik accepteer alleen dat het kan gebeuren. (ik ga even uit van 'de verantwoordelijke baasjes' die dan ook verantwoordelijk reageren en ervan leren)
De schade die een agressieve (zeker een grotere) hond kan aanrichten vind ik veel erger. Zal ook vast een leerpunt zijn, maar toch vind ik het onacceptabel als er een hond gewoond raakt, getraumatiseerd of erger omdat een baas met zijn agressieve hond door een LOSloop veld wandelt en zijn hond niet onder controle heeft..

Ik denk namelijk dat niemand zijn hond altijd en overal 100% onder controle heeft- zeker niet los. Er kan altijd iets gebeuren en zelfs de perfecte hond kan een keer anders reageren dan anders; daar zijn het dieren voor.
Het verschil is alleen dat een hond-agressieve hond zoveel leed kan veroorzaken dat ik dit ten aller tijden zou proberen te voorkomen. Dus waarom dan in een losloop gebied lopen?

En dat ze dan alleen in de tuin mogen is onzin. Want er zijn zoveel meer aanlijnplekken dan losloop plekken. En op DIE plekken vind ik het dan ook onacceptabel dat mensen hun hond loslaten. Dit is ook vaak verboden, maar ook al is het niet letterlijk verboden, ik vind dat honden alleen los mogen in de daarvoor aangewezen gebieden. Voor iedereen duidelijk.

Helaas houden veel mensen zich ook niet aan de verboden dat honden niet los mogen..

honden page profiel Sheltieduo_Sheltieduo_

honden foto van Sheltieduo_

"
Een hond de hele tijd aan de voet laten lopen hoeft van mij ook niet maar een hond verder dan een meter of 3 uit je buurt vind ik persoonlijk niet nodig tenzij hij of zij op een omheimd afgesloten veld in zijn eentje loopt.
Als er bij mij plots een hond voor mn neus staat (wat me de laatste tijd weer dagelijks gebeurt) dan pak ik beide honden aan de halsband vast. Dan roep ik de eigenaar of hij/zij snel zijn hond wil komen halen of roepen. Meestal ontmoet ik nou net de mensen die er makkelijk over denken en dan jaag ik de hond zelf weg.

Laatste tijd loop ik daarom ook maar met 1 hond tegelijk per keer. Niet omdat 2 honden me te sterk zijn maar meer omdat andere mensen hun hond niet bij zich houden waardoor ik keer op keer moet ingrijpen en dat gaat net ff wat makkelijker met 1 hond bij je. "


Niet langer dan 1 a 3 meter... de lengte van een lijn dus .. sorry maar ik vind dat je dat niet moet verwachten. Het is niet omdat men met een hond agressieve hond in een losloop gebied wil lopen dat ik mijn hond niet een paar meter van mij mag hebben. Dus dat vind ik evengoed rekening houden met elkaar en dat is mij en mijn het gunnen die ie toch minstens 5 meter van mij mag lopen. Mijn lijn is 2 meter dus dan ken ik evengoed aan de lijn met hem wandelen

honden page profiel ..

honden foto van .

Ik denk dat het er een beetje vanaf hangt hoe de eigenaar van de agressieve hond met de hond om gaat. 
Mocht diegene er flink mee bezig zijn (dan zou je toch honden op moeten zoeken) of hem een muilkorf om hebben, vind ik het weer iets anders. 

Hier in het losloopgebied loopt ook regelmatig iemand met een zeer agressieve hond. Ze doen er niks mee, weten ook niks van hondengedrag af. Zodra het mis gaat, proberen ze hem nog tegen te houden door op hem te gaan hangen (hij is zeer sterk! stafford), maar meer ook niet.

Mijn honden weten dat ze er omheen moet lopen en gaan weer verder met hun eigen ding. Finch zit in de puberteit, maar gelukkig negeert hij hem steeds. Totdat ik laatst ook zijn zus mee had. De agressieve hond zag Lola al van ver, Lola reageerde direct heel onderdanig, maar de agressieve hond wou haar gewoon afmaken. En dit ging Finch dus te ver; hij ging tussen hen in staan en liet heel duidelijk merken dat hij hier niet van gediend was. Hij deed dit in eerste instantie met z'n lichaamshouding, later begon hij erbij te blaffen. Maar het jammere vind ik dan dat de andere eigenaar zijn hond niet kan houden en deze dus alleen maar kwader wordt. Dus wat zegt dat baasje: "Haal die hond weg, want als hij gaat blaffen wordt die van mij gek en bijt hij hem dood". En dat is dus al eerder voorgekomen.. het is ook pure agressieve dat deze hond heeft, wat hij ziet moet dood. En hij gaat door tot hij z'n zin heeft.. helaas zijn er dus al honden gebeten/geopereerd/overleden. 

Aan de ene kant snap ik dat mensen verwachten dat een loslopende hond onder appel moet staan, maar ze moeten ook niet vergeten dat een agressieve hond andere honden ook triggert. Andere honden komen op een gegeven moment voor hun eigen roedel op als niemand (de eigenaar van het beest) ingrijpt. 
Mijn honden vertrouwen er altijd op dat ik de boel regel, maar ik ga écht niet voor dat beest staan. Dan ben je gewoon een lichaamsdeel kwijt ;-)

honden page profiel judithjudith

honden foto van judith

nou.. Ik kom zelf liever een aggresieve hond aan de lijn tegen, dan zo'n ongeleid projectiel die los loopt en maar alles mag maken van de baas.

Bij die eerste neemt de eigenaar in ieder geval verantwoordelijkheid.
Hoe vaak ik wel niet dit soort zinnen hoor:
Ach.. het is een losloopgebied
ach... als je niet tegen honden kunt, moet je hier maar niet gaan lopen.

alsof het losloopgebied een plek is enkel voor honden waar je als baas niet hoeft op te letten en je overal vrijgesproken voor wordt.

Een losloopgebied is een natuurgebied waar honden OOK los mogen.
Tuurlijk kan je hond een keer niet luisteren, maar als je je hond niet bij je kan houden als er een hond aan de lijn aan komt dan hoort je hond naar mijn idee niet los.

honden page profiel MBXMBX

honden foto van MBX

" Niet langer dan 1 a 3 meter... de lengte van een lijn dus .. sorry maar ik vind dat je dat niet moet verwachten. Het is niet omdat men met een hond agressieve hond in een losloop gebied wil lopen dat ik mijn hond niet een paar meter van mij mag hebben. Dus dat vind ik evengoed rekening houden met elkaar en dat is mij en mijn het gunnen die ie toch minstens 5 meter van mij mag lopen. Mijn lijn is 2 meter dus dan ken ik evengoed aan de lijn met hem wandelen "

Eerlijk gezegd verwacht ik niks meer van andere honden eigenaren (mede omdat ik al te vaak discussies heb moeten voeren en tussen honden heb moeten springen). Je ziet gewoon vaak dat mensen niet goed nadenken bij de eventuele gevolgen die er kunnen zijn. Een ander voorbeeldje, bij mij in de wijk is er een losloop veld die grenst aan een ontzettend drukke weg. Heel veel mensen laten daar hun hond loslopen. Ik snap dat echt totaal niet dat je die risico's wilt opzoeken.

Nogmaals, ik ontwijk losloopgebieden zoveel mogelijk omdat ik in alle rust wil kunnen wandelen met mijn honden en omdat ik het een ander ook niet aan wil doen dat ik weer tegen ze moet schreeuwen hou je hond bij je. Maar mijn punt is gewoon, de meeste eigenaren van tegenwoordig denken alleen maar aan ikke ikke ikke en de eigenaren met de minder sociale rassen moeten zich altijd maar aanpassen aan iedereen en dat vind ik gewoon jammer.

honden page profiel Petra,  *Lily Jane*   & JipPetra, *Lily Jane* & Jipgoedgekeurde fokker

honden foto van Petra,  *Lily Jane*   & Jip

" Toch vind ik een jong wat ongeleid projectiel, of een eigenwijs / nieuwsgierig / speels hondje dat niet terugkomt als de baas roept niet te vergelijken met een hond die agressie vertoond en bijt/vecht.
Asociaal gedrag is weliswaar vervelend, maar er raakt niemand door verwond. "


Ik ben dat niet helemaal met je eens. Eens dat een hond die schade toebrengt forse gevolgen met zich mee kan brengen. Zwaar verwond, dood...

Maar.. een ongeleid projectiel met asociaal gedrag kan wel degelijk mentale 'schade' veroorzaken bv bij een onzekere hond, waar die hond een leven lang last van kan blijven houden met alle gevolgen van dien. Of wat te denken van een 'oude sukkelaar' die in z'n flank gesprongen wordt door zo'n ongeleid projectiel? (al dan niet met fysieke schade). Of honden waarbij het verschil in grote onbedoelde fysieke en mentaleschade kan veroorzaken? Het is nogal wat als een lompe nog niet opgevoede labrador bovenop een chihuahua stuitert en soms is dan de ellende ook niet te overzien. Moeten we dan honden vanaf een jaar of 10, of ziek, zwak, misselijk ook maar gaan weren uit een losloop gebied? Speciale losloopgebieden inrichten naar grote van het ras? Ik ga mee met met de visie dat een ieder gewoon verantwoording dient te nemen over eigen hond en dat een niet-agressieve hond niet perse een hond is die daarom wel los kan lopen. Mits opgevoed en stuurbaar, ja. Ongeleid projectiel en/of nog niet opgevoed of stuurbaar, nee.

Ik ben van mening dat ieder baasje eigen verantwoording dient te nemen voor eigen hond en er voor zorgt dat zijn/haar hond geen last of hinder veroorzaakt bij andere gebruikers van openbaar gebied rekening houdend met elk denkbaar risico. Zowel in losloopgebieden als in niet losloop gebieden. Als een baasje van hond met agressieve neigingen al dan niet noodzakelijk een losloopgebied doorkruist hoeft dat dan niet eens een probleem te zijn...toch?

honden page profiel Alexandra & MikeyAlexandra & Mikey

honden foto van Alexandra & Mikey

In de praktijk werkt het heel anders. De meeste honden die loslopen in een losloop gebied luisteren niet of heel slecht, er word geen rekening gehouden met de medemens, veel honden in een los loop gebied vertonen onstabiel gedrag (in de vorm van angst, angstagressie, enorm druk, weinig respect voor persoonlijke ruimte enz).

Dit ligt echt aan waar je naar toe gaat. Hier in het bos waar ik graag kom zijn er zelden problemen met honden. De meeste zijn juist er sociaal en de mensen heel vriendelijk, verantwoordelijk en het is er gewoon heel prettig. Een uitzondering kom je overal wel tegen, maar over het algemeen is het prima.

Het word dus voor een eigenaar met een agressieve hond erg moeilijk gemaakt om net als elk ander zich te begeven in een losloop gebied.

Maar waarom zou je met je agressieve hond 'net als elk ander' willen zijn? Zo'n hond is niet net als elk ander, maar heeft juist een eigen omgang nodig. Ik denk ook niet dat je zo'n hond een plezier doet tussen loslopende honden en is dat niet je uiteindelijke bedoeling? Een fijne ontspannen wandeling voor hond en baas?

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit onderwerp staat op slot, je kunt niet reageren op deze vraag !

pagina 3 van 6 12 34 5 6
Volgende forumvraag: Foto`s plaatsen
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^