aggressieve honden

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Floor, Bouncer & TankFloor, Bouncer & Tank

honden foto van Floor, Bouncer & Tank

Mensen moeten dan eerst echt goed naar hun eigen hond kijken en toegeven dat de hond de sociaalste niet is. Ik heb wel eens in een losloopgebied gelopen en daar was een baasje van mening "zolang er geen bloed vloeit is het spelen".

Van mij mogen aggresieve honden best aangelijnd eventueel met muilkorf in een losloopgebied. Maar ik denk dat het ook wel verschilt waar je woont. Ik woon in de stad en daar is elk stukje groen tot losloop gebied gemaakt (zelf een groenstrook van 1,5 meter naast een 2 baansweg). Dus dan zouden die honden alleen korte rondjes door hun eigen wijk kunnen lopen en in de stad kom je daar net zo veel honden tegen.

Ik woon op een plein met in het midden een omhekt losloopveld, bijna iedereen op het plein heeft honden en daar zitten ook een paar minder sociale tussen, die laten of de honden snel uit als er niemand anders op het veld is dat ze ook even kunnen rennen en als je dat ziet wacht je even tot die honden uitgeraasd zijn.

Dus kort samengevat, in de stad mogen zij van mij prima aan de lijn of als er niemand anders is los.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit onderwerp staat op slot, je kunt niet reageren op deze vraag !

honden page profiel S&F.S&F.

honden foto van S&F.

Sja moeilijk, ik vermijd het waar ik kan. Simpelweg omdat ik lui ben en geen zin heb in dat ik net zo lelijk moet gaan reageren als mijn hond.

Helaas (en dat vind ik echt helaas) betekent dat ook dat ik door bijna geen enkel aangelijnd gebied kan. Overal waar mensen denken dat hun hond los kan zijn ze meestal los.

Hier in de buurt heb je bijvoorbeeld een mooi park waarvan er in een deel losgelopen mag worden. In het andere deel moeten ze vast. Het losloop gedeelte vind je mij niet maar het aangelijnde gedeelte zou super zijn voor Faya.

Verder ben ik het er wel mee eens dat als je het toch doet waar het niet mag je inderdaad dikke pech hebt als er wat gebeurt. Dat is het risico.

honden page profiel linnekelinneke

honden foto van linneke

oneens, als ieder zijn verantwoordelijkheid neemt dan kan het wel. zelfs een hond agressieve hond die wel luistert en niet zomaar uitvalt naar andere honden kan met een muilband om gewoon los in een minder druk losloopgebied.
honden met agressie hebben evengoed beweging nodig en genieten van een stukje vrijheid. zolang je hond naar je luistert en je hem tijdig bij je houdt wanneer nodig en de nodige veiligheids maatregelen treft hoeft agressie geen probleem te zijn.

honden page profiel linnekelinneke

honden foto van linneke

" *pakt de popcorn en een frisje  :-D, dit belooft wat *

handig zal het niet zijn, maar van mij mag het, hou dan aub wel de hond bij je :-) "

*steelt wat van je popcorn en neemt er een fantaje bij* :-D

honden page profiel Hannah & Bink† en BeertjeHannah & Bink† en Beertje

honden foto van Hannah & Bink† en Beertje

Ik denk niet dat het heel verstandig is.. De kans dat een loslopende hond naar jouw agressieve hond, die overigens gewoon aan de riem loopt, toe komt, is aanwezig en dat moeten we niet hebben.

honden page profiel Eline, Gruul en ThaliaEline, Gruul en Thalia

honden foto van Eline, Gruul en Thalia

Ik ben het in grote delen met de stelling eens. Als je een niet hond sociale hond hebt dan levert het denk ik meer stress op in een losloopgebied dan dat je er samen met je hond plezier aan kan beleven. Als jij weet dat je hond een ander kan verwonden dan lijkt het me vrij logisch dat die hond aangelijnd blijft op plekken waar veel honden komen, en zeker die loslopen. Conflicten moeten ten alle tijde uit de weg gegaan worden. Een muilkorf om is ook een prima oplossing. Maar de agressieve hond die je bij hebt zal veel spanning hebben omdat er allemaal honden lopen die volgens hem opgeruimd moeten worden maar hij kan er niet bij! De baas loopt gestrest omdat hij goed op moet letten, wat weer doorstraalt naar de hond. Maar ook deze honden hebben het recht om lekker los te kunnen lopen. Ik zou zeggen, neem ze dan idd op minder drukke tijden mee met een muilkorf. Mocht er onverhoopt toch een hond zijn dan kan jou hond iig minder schade toe brengen.

De opmerking: Komt 1 van hun honden bij mij dan is het helaas pindakaas voor hun.
Ik vind dit best een vervelende opmerking. Begrijp ik goed dat jij je honden andere honden dan opzettelijk pijn laat doen? Ik ga ervanuit van niet, dat je dit zegt omdat je weet hoe vervelend het kan zijn met loslopende honden die geen respect voor jou hebben met je moeilijke hond. En dat je dat soms beu bent en dan denkt, jammer dan, had die hond maar niet hier moeten komen. Gewoon even om de frustratie van je af te schrijven.

Sociale honden (zeker als ik kijk naar die van mij) willen heel graag spelen met andere honden. Ik vind dat ze die kans moeten krijgen, als er plekken zijn waar ze samen kunnen spelen moeten die plekken veilig zijn. Het is onzin om overal met elke hond op je tenen te moeten lopen omdat er eentje agressief kan zijn. Nee, het wandelen moet voor jou en je hond een leuke ervaring zijn. Ik ben heel blij met de losloop gebieden en bij ons is het gewoon goed geregeld met baasjes onderling. Baasjes met gemene honden komen op aparte tijdstippen. Kom je elkaar toch tegen word er even geroepen of ze laten de riem zien door hem in de lucht te steken. Dan weet je genoeg en dan lijn je je hond aan. Of zoals al werd gezet, een rood lint om de hond. Briljant idee! Op die manier (mits zoiets landelijk erkend is) weet iedereen gelijk waar hij aan toe is.

Mijn mening in het kort: Ik vind de losloop gebieden vooral voor sociale honden, ik zie het als een speelplek om te socialiseren en te met elkaar te kunnen rennen zoals wij mensen dat niet kunnen.
Honden die agressief zijn mogen net zo goed rennen, maar kies dan een moment uit dat er niemand is. En let op als er iemand aan komt dat je even een seintje geeft. Het lijkt me niet meer dan logisch en ethisch dat je als je een agressieve hond hebt, je daar bewust rekening mee houd voor andere.

honden page profiel BullekeBulleke

honden foto van Bulleke

"

En wat dan als er een loslopende hond komt kijken?
Want daar lopen de honden immers voor in dat gebied..
Dan zijn de rapen gaar..
Dan moet je de agressieve in je nek leggen denk ik..
Ik vermijd het omdat het echt gevaarlijk is..
Er lopen er teveel los die willen spelen.
Want die weten niet beter.
En dan ben je daar verkeerd met een agressieve hond..

En dan de nodige stress voor de agressieve..
Die ziet allerlei "prooien" voorbij gaan en gaat helemaal uit zijn plaat..
Voor hem ook niet leuk en onnodig.. "

Helemaal mee eens. Ik kom ook niet met onze reu in zo'n gebied. Buiten dat hij een gevaar is voor de loslopers, raakt hijzelf compleet gefrustreerd en ik ook. Ik vind het zelf ook niet prettig wandelen om ogen en oren overal tegelijk moeten hebben. Wandelen moet ontspannend zijn, voor zowel de hond als voor mezelf.

honden page profiel APBTAPBT

honden foto van APBT

De mentaliteit dat werkt is dat er eerst iets naars moet gebeuren voordat mensen pas gaan nadenken! Zo werkt het bij de politie en zo ook bij de dierenbescherming bijvoorbeeld. Die instelling schijnt dus blijkbaar te werken, althans wel bij mij hier in de buurt want ze leren er immers heel erg snel door.

Nogmaals, ik ben het eens met de stelling en persoonlijk vermijd ik altijd zulke gebieden. Helaas denken mensen met sociale rassen dat hun honden overal maar mogen loslopen en na jaren maar met anderen rekening te hebben moeten houden ben je het op een gegeven moment ook een keer zat. Ik blijf bij mijn eigen mening en dat is helaas pindakaas.

honden page profiel Marjo en KibaMarjo en Kiba

honden foto van Marjo en Kiba

Hmm ik vraag me dan af wat jullie hier van vinden. Kiba heeft angst agressie en valt aan de lijn sneller uit. Los op het strand of in de duinen gebeurt het een enkele keer dat hij een opstootje heeft en is het tot nu toe alleen nog maar een hoop kabaal geweest zonder echt te bijten. Echter als het mij niet lukt kiba bij me te houden of met een vlinke afstand van de andere andere hond te lopen en er komt daardoor contact gebeurt het vaker dat ie snuffeld en vervolgens door loopt en heel soms speeld. In het bos idem. Als kiba al los loopt doe ik altijd mijn best om ervoor te zorgen dat het goed gaat. De afgelopen 3 maanden is het nog maar 1 keer voorgekomen dat ie "ruzie" had met een andere hond en dit kwam doordat de andere hond tijdens het spelen onder stroom gezet werd omdatie niet kwam en daardoor ineens heel raar deed.
Doordat hij dus angstagressie heeft en aan de lijn sneller uitvalt uit los zou hij dus als agressief bestempeld kunnen worden. Mag hij dan alsnog niet in het losloop gebied los van jullie?

honden page profiel Alexandra & MikeyAlexandra & Mikey

honden foto van Alexandra & Mikey

" Hmm ik vraag me dan af wat jullie hier van vinden. Kiba heeft angst agressie en valt aan de lijn sneller uit. Los op het strand of in de duinen gebeurt het een enkele keer dat hij een opstootje heeft en is het tot nu toe alleen nog maar een hoop kabaal geweest zonder echt te bijten. Echter als het mij niet lukt kiba bij me te houden of met een vlinke afstand van de andere andere hond te lopen en er komt daardoor contact gebeurt het vaker dat ie snuffeld en vervolgens door loopt en heel soms speeld. In het bos idem. Als kiba al los loopt doe ik altijd mijn best om ervoor te zorgen dat het goed gaat. De afgelopen 3 maanden is het nog maar 1 keer voorgekomen dat ie "ruzie" had met een andere hond en dit kwam doordat de andere hond tijdens het spelen onder stroom gezet werd omdatie niet kwam en daardoor ineens heel raar deed.
Doordat hij dus angstagressie heeft en aan de lijn sneller uitvalt uit los zou hij dus als agressief bestempeld kunnen worden. Mag hij dan alsnog niet in het losloop gebied los van jullie? "


.Eigenlijk geef je zelf het antwoord al: Los is hij niet hond-agressief. Dus ik zie dan ook geen reden waarom hij niet in een losloop gebied mag lopen. :-)

honden page profiel LexieLexiegoedgekeurde fokker

honden foto van Lexie

Eigenlijk gaat het om respect voor elkaar en rekening houden met elkaar. 
Ik vind dat er geen ja, of nee antwoord is. Hier in de Loonse duinen heb je 40km2 natuur waarvan 2 kleine stukjes losloopgebied zijn. Dan denk ik, ga met je niet sociale hond lekker naar die andere 30km2. (Al zijn het in het weekend maar al te vaak asociale mensen die met hun doordeweeks niet uitgelaten hond nogal eens de boel verpesten, waarna hun hond een paar rotschoppen krijgt).

Loop ik op het pad hier langs de weilanden, dan is het een ander verhaal, dan kun je elkaar niet ontlopen. Als ik een aangelijnde hond zie, lijn ik die van mij aan en andersom. Alleen zo jammer dat mensen met kleine, brutale keffertjes daar vaak anders over denken..

honden page profiel Marjo en KibaMarjo en Kiba

honden foto van Marjo en Kiba

"

.Eigenlijk geef je zelf het antwoord al: Los is hij niet hond-agressief. Dus ik zie dan ook geen reden waarom hij niet in een losloop gebied mag lopen. :-) "


Nee ook los vertoond ie nog hond agressie maar minder vaak en minder heftig. Het komt bijna niet meer voor maar de kans is er altijd zeg maar.

honden page profiel Spreken is zilver Zwijgen is Goud.Spreken is zilver Zwijgen is Goud.

honden foto van Spreken is zilver Zwijgen is Goud.

Ik vind wel dat een agressieve hond zowel los als aangelijnd beter niet in losloop gebieden kan.
Argumenten daarvoor zijn al door anderen benoemd.

Wel vind ik het belangrijk dat er een oplossing wordt gezocht om te kunnen zorgen dat die agressieve hond dan toch ook zijn beweging kwijt kan, want daar heeft ie wel recht op.

honden page profiel Alexandra & MikeyAlexandra & Mikey

honden foto van Alexandra & Mikey

" Nogmaals, ik ben het eens met de stelling en persoonlijk vermijd ik altijd zulke gebieden. Helaas denken mensen met sociale rassen dat hun honden overal maar mogen loslopen en na jaren maar met anderen rekening te hebben moeten houden ben je het op een gegeven moment ook een keer zat. Ik blijf bij mijn eigen mening en dat is helaas pindakaas. "


.Op een plek waar honden niet los mogen ben ik het deels met je eens. Ik vind het zelf ook vervelend als ik met Mikey aangelijnd loop en er dendert weer eens wat op ons af. (niet omdat ze agressief is, maar het maakt haar hyper en ik heb de eerste 200 meter een 30kg hyper-de piep-hond aan de lijn die mijn arm 2cm verlengt ;-) )

In een LOSloopgebied kun je gewoon verwachten dat losse honden een kijkje komen nemen. En de ene hond zal heel goed de hondentaal beheersen en afstand bewaren, terwijl de andere hond volledig zal meegaan in het agressieve gedrag omdat deze (nog) geen beheersing heeft. 

Maar toch, een andere HOND kan er niets aan doen dat zijn baasje blijkbaar geen verantwoording heeft en als deze hond bijvoorbeeld nog jong en onervaren is vind ik dat jij als wel verantwoordelijke baas niet moet denken 'helaas pindakaas'. Hiermee help je je eigen hond niet, de andere hond zeker niet en wie worden er dan gestraft?

honden page profiel Jacqueline, Jackie en JoyJacqueline, Jackie en Joy

honden foto van Jacqueline, Jackie en Joy

Eens...

Agressieve hond lekker aan de lijn laten en wegblijven uit een losloop gebied (moet die optie er wel zijn uiteraard en hier in Almere is er meer aanlijn gebied dan losloop)

De agressieve hond kan zich ook uitleven op een afgesloten terrein waar hij niks kwaad kan.

Nu hoor ik hier soms mensen waarbij het losloop gebied giga groot is en er amper aanlijn plicht is sjah dan wordt het een ander verhaal uiteraard dan moet de eigenaar met de agressieve hond wel door het losloop gebied.

honden page profiel RoosjeRoosje

honden foto van Roosje

"

Nee ook los vertoond ie nog hond agressie maar minder vaak en minder heftig. Het komt bijna niet meer voor maar de kans is er altijd zeg maar. "


Is het niet meer onbegrepen herder gedrag wat Kiba laat zien? Ik heb hem zelf meerdere malen gezien natuurlijk en ook samen met Dribbel, maar ik vond hem alleen maar herder gedrag tonen.. Dribbel mocht zelfs de baas over hem spelen door hem te leren hoe hij exact zoals Rex moest spelen in onze achtertuin ;-)

honden page profiel Margje & BikoMargje & Bikobijna goedgekeurde fokker

honden foto van Margje & Biko

Eens én oneens :-)

Eens als mensen gewoon gaan lopen met hun 'agressieve' hond en hem maar laten waaien aan een lange lijn of de hond valt aan een normale lijn constant uit. Het is niet leuk voor de andere honden, het is niet eens leuk voor de hond die uitgelaten wordt. De hele tijd het gevoel hebben dat je jezelf moet verdedigen en uitvallen, daar kan een hond niet gelukkig van worden.
Bovendien, als ik me ergens aan erger, is het wel dat ik speciaal elke dag in de auto stap zodat mijn hond lekker kan rennen en vliegen en snuffelen en dat ik hem dan iedere tien meter aan moet lijnen.. ja het is heel sociaal en ik doe het ook, maar ik vind het ook heel erg vervelend. Daarom kom ik op zondag zelden in het losloopgebied, dan is het 'ergergebied' geworden.

Oneens, omdat er ook honden zijn die zo nu en dan eens uitvallen, maar niet de hele wandeling op zoek zijn naar een slachtoffer. Lijn die aan, oefen met een muilkorf en laat hem zo lekker uit. Die hond heeft net zoveel recht om lekker even te snuffelen en te rennen, maar, het moet veilig zijn voor mensen en andere dieren. En dan heb je mensen die heel erg hard oefenen met hun hond. Dat zie je al in de verte, nou dan werk ik ook graag even mee.

En wat ik me eigenlijk als eerste afvroeg, wat is agressief?
Er zijn wel uitingen van agressie die ik geheel vind toegestaan, grommen als een hond het zat is bijvoorbeeld.

honden page profiel Spreken is zilver Zwijgen is Goud.Spreken is zilver Zwijgen is Goud.

honden foto van Spreken is zilver Zwijgen is Goud.

Je hebt inderdaad een punt dat er verschillende vormen van agressie zijn.
Grommen als waarschuwing vind ik niet tot agressie behoren overigens das alleen een grens aan geven en als de hond zelf niet luistert is het aan beide baasjes op dat moment de verantwoordelijkheid ruimte voor hun eigen hond te creëren en ze uit elkaars buurt te halen.

Maar je hebt honden die gewoon zeer agressief zijn , maar ook angst agressie hoe leer je zo'n hond dat het oké is en niet bang hoeft te zijn als je alle contact met andere honden gaat vermijd. Dagelijks zou te veel stress zijn maar je moet toch met zo'n dier aan verbetering kunnen werken juist als zichtbaar is dat er nog aan te werken is.

honden page profiel KathKath

honden foto van Kath

enkel openingspost gelezen
Ik zou al heeeeel blij zijn als mensen die een agressieve hond hebben die aan de lijn hebben (en liefst één die niet overschiet bij de minste uitval!), in en buiten een losloopgebied. Ik hou mijn hond vast uit schrik voor agressieve loslopers, gekker moet het toch niet worden vind ik. Van een omgekeerde wereld gesproken. En in een losloopgebied komen nee danku vriendelijk.

honden page profiel Alexandra & MikeyAlexandra & Mikey

honden foto van Alexandra & Mikey

"

Nee ook los vertoond ie nog hond agressie maar minder vaak en minder heftig. Het komt bijna niet meer voor maar de kans is er altijd zeg maar. "


.
.Maar die kans is er volgens mij altijd.
Ik versta onder hond-agressief echt de honden die vrijwel zonder uitzondering met geen enkele hond overweg kunnen. Deze honden lopen vaak ook op andere honden af om vervolgens in conflict te raken en hierbij wordt er dan ook tot bloedens toe gebeten.
Honden die heel af en toe een akkefietje hebben, of honden die alleen een opstootje kunnen hebben omdat ze van zich afbijten, vind ik niet per definitie hond-agressief. Vaak is dit ook meer kabaal dan dat er daadwerkelijk gebeten wordt. (De hond wil immers alleen maar de ander op afstand hebben en is niet uit op een gevecht)

Ik denk dat je als baas dan zelf goed moet inschatten of je hond echt een 'ruziezoeker/vechter' is, of in gewoon sommige gevallen van zich afbijt. En in het eerste geval vind ik dat zulke honden niet thuis horen in een losloopgebied.

Anoniem (Gast)

" Eens,

Juist omdat er veel mensen zijn die hun loslopende hond niet onder controle hebben, zou de baas van een agressieve hond echt zijn verantwoording moeten nemen om ongelukken te voorkomen.

Vaak zijn aangelijnde honden nog feller omdat ze door de lijn worden beperkt in hun communicatie en ik vind het ook bijna pesten om met een hond aan de lijn tussen allemaal losse honden te lopen. Dat vergt een enorme hoeveelheid zelfbeheersing van zo'n hond en ik heb dan zoiets van, waarom je hond zo tot het uiterste drijven?

Natuurlijk kan er altijd iets gebeuren en zelfs 2 losse hond-sociale honden kunnen 'ruzie' krijgen, maar als je je eigen hond kent en echt zeker weet dat deze niet-hond-sociaal is dan vind ik dat je daar verantwoordelijk mee om moet gaan en de ruimte op moet zoeken. Niet alleen voor de veiligheid van anderen, maar ook vooral om deze hond een fijne tippel te geven, zonder stress,  spanning en onaangename situaties. "


Dus omdat iemand met zijn hond los wilt lopen in het bos, die niet onder appèl staat en dus ook niet echt verantwoord omgaat, moeten de anderen maar enkel verantwoordelijk zijn.

In een losloop gebied geldt wel de regel dat je hond er los mag lopen als deze goed onder appèl staat, niet als het een niet luisterend ongeleid projectiel is wat op alles afschiet zonder te luisteren.

Maar, ik heb er geen last van. Hier is het bos oefenterrein voor leger, dus de aanlijn plicht geldt.
Tot zover 2 mensen met loslopers gezien en 1 gehoord, eerste liep zo dromerig rond dat ik zelf rechtsomkeer had gemaakt voordat de hond ons zag, andere baas lijnde zijn hond direct aan.

Maar goed, het stukje respect voor elkaar om bij wijze van is er duidelijk voor weinigen bij met hun loslopers, gezien zij god zijn daar met hun honden die zo niet onder appèl staan.
.

honden page profiel EstherEsther

honden foto van Esther

Kijk, zo kan ik mij vreselijk irriteren als ik in een aanlijngebied loop met mijn agressieve reu en er dan een loslopende hond aan komt vliegen (dus in een wijk waar alles aangelijnd moet lopen en ik dat speciaal opzoek vanwege mijn reu).
Ik moet mij in alle bochten wringen om bijtincidenten te voorkomen omdat het baasje er een meter of 150 achteraan komt sjokken.
En dan ook nog eens geen haast hebben terwijl hun hond bijna opgegeten dreigt te worden.
Ik sta daar wel met 75 kilo boze hond.. ;-)

En dit is dan de andere kant.
Ik neem mijn verantwoording en andere totaal niet...

honden page profiel KathKath

honden foto van Kath

"  eerste liep zo dromerig rond dat ik zelf rechtsomkeer had gemaakt voordat de hond ons zag
----------------------------------------------------------------------------------------------------
Inderdaad dat is hier ook dagelijkse kost.
"Wie waar welke hond? Ben ik met de hond aan 't wandelen? och was ik helemaal vergeten, ben ondertussen namelijk aan 't bellen/twitteren enzoverder. Had ik helemaal niet gedacht dat er nog mensen op de wereld zijn met een hond aangelijnd en de mijne los waar het niet mag, moet ik toch helemaal niet opletten ofzo?;-) "

honden page profiel Tamara Tamara

honden foto van Tamara

niet eens , was nog niet zo lang geleden op een losloop gebied, was een zeer gevaarlijke witte herder maar het baasje had muilband om gedaan en bleef er constant bij en ik moet zeggen dat ging prima , als je je hond onder controle kan houden ben ik daar niet tegen ... wie zegt dat een van ons honden ne keer niet uithaalt op een losloop gebied ;-)

honden page profiel Chleo & BrascoChleo & Brasco

honden foto van Chleo & Brasco

@ Kath & Charlie.

Ja zo lijkt het soms wel.

Het gebied in Budel is gelukkig erg groot.
Wij kiezen dan ook al bewust dat als we meer dan 2 auto's geparkeerd zien om naar het volgende stuk te rijden, totdat we een plek hebben waar nog geen auto's staan of hoogstens 1.

Pfoe... Ben ik toch stiekem wel netjes.. Die van mij zal niet eens direct grauwen en bijten naar een hond, maar pas me zelfs aan voor die nonchalante mensen op de verplicht aanlijn gebieden.

En afgesloten losloop velden hebben we hier niet eens. Eerste veld waar ik mijn hond eens kan laten uitrazen is op een open stuk op het bedrijventerrein in Weert.

Ik rijd dus gewoon standaard 40 km iedere keer om bewust naar een aangelijnd gebied te gaan en het stuk waar mijn hond wel even los kan omdat het daar verlaten is, vooral in de weekenden.

honden page profiel Margje & BikoMargje & Bikobijna goedgekeurde fokker

honden foto van Margje & Biko

" Kijk, zo kan ik mij vreselijk irriteren als ik in een aanlijngebied loop met mijn agressieve reu en er dan een loslopende hond aan komt vliegen (dus in een wijk waar alles aangelijnd moet lopen en ik dat speciaal opzoek vanwege mijn reu).
Ik moet mij in alle bochten wringen om bijtincidenten te voorkomen omdat het baasje er een meter of 150 achteraan komt sjokken.
En dan ook nog eens geen haast hebben terwijl hun hond bijna opgegeten dreigt te worden.
Ik sta daar wel met 75 kilo boze hond.. ;-)

En dit is dan de andere kant.
Ik neem mijn verantwoording en andere totaal niet... "


Daar zou ik ook kwaad van worden..

Maar zou je geen muilkorf overwegen?
Je kunt het heel goed aanwennen op een positieve manier. En dan voel jij je misschien wel een stuk fijner op straat.
Als ik met een agressieve hond loop, dan zorg ik altijd voor een muilkorf. En loop ik op eigen terrein voor training, dan gebruik ik een dubbele lijn (1tje aan een heupgordel) om ongelukken echt altijd te voorkomen. Eigenlijk zodra de hond goed is gewend aan de muilkorf gaat die buiten gewoon altijd om.
Eigenlijk vooral voor de hond zelf, want er schiet ook weleens zo'n klein hondje los.. (ik had het laatst met een teckel die ontsnapt was en echt meteen recht op mij en een cane corso die niet met kleine honden kan, afkwam en opsprong) komt op de jouwe af en weet je wie het dan uiteindelijk gedaan heeft?

honden foto van Marloes, vrouwtje van Nyx, Skye & Amaya

Aangelijnd moet kunnen, mits je voorzorgsmaatregelen neemt en andere mensen en honden, aangelijnde honden met rust laat -> er is namelijk een reden voor en die ken je niet! (niet dat de meeste daar wat van aantrekken.
Aangelijnd met veel loslopende honden is natuurlijk vragen om problemen, maar als je de rustige stukken in het bos opzoekt, waar er weinig lopen, vind ik dat het moet kunnen. Desnoods roep je even dat je hond niet gediend is van andere honden (wil niet zeggen dat iedereen daar een boodschap aan heeft).
Het probleem vind ik dan ook meer liggen bij de baasjes die honden die loslopen en op andere honden af rennen. Als mens zou ik vind ik het ook niet leuk. Hoe zouden jullie het vinden als in een keer een man op je af rent voor je neus stopt, snel je hand schud en druk springend vraagt of je wil spelen. Sorry hoor, maar daar krijg ik ook agressieve neigingen van en ik ben echt niet agressief.
Als er een hond los loopt en Nyx is aangelijnd en de andere hond loopt met een boogje om Nyx heen, is er helemaal niets aan de hand. Echter als die hond recht op hem af loopt en Nyx zijn signalen negeert, dan heb je de poppen aan het dansen. Heb ik dan nu een agressieve hond, omdat hij dit gedrag niet tolereert? Volgens heel veel hondenbezitters zal dat antwoord helaas ''ja'' zijn. Mijn hond is geen allemansvriend wat betreft honden, zal ie ook nooit zijn, moeten we daar nu voor boeten? Omdat sommige honden bezitters hun honden niet opvoeden, ze zomaar los laten en verwachten dat alle hondjes vrienden willen zijn?

Als er een bos in de buurt is met aanlijnplicht, is het natuurlijk wel vele malen verstandiger om daar te gaan lopen. Maar in ontzettend veel bossen mogen honden los, ik ken er zo geen waar een aanlijnplicht is.
Een agressieve hond mag van mij zeker niet los, maar aangelijnd met de juiste voorzorgsmaatregelen moet kunnen. Dat beestje mag toch ook genieten?

honden page profiel Margje & BikoMargje & Bikobijna goedgekeurde fokker

honden foto van Margje & Biko

Die dromerige persoon.. dat zou ik geweest kunnen zijn.. sorry!
Ja.. als ik lekker met Biko buiten loop, zonnetje erbij.. lekker de pas erin, dan droom ik weleens weg..

honden page profiel Spreken is zilver Zwijgen is Goud.Spreken is zilver Zwijgen is Goud.

honden foto van Spreken is zilver Zwijgen is Goud.

Als we Sadi op wechelerveld los hebben en er komt iemand met de hond aangelijnd het terrein op  lijnen we Sadi ook eerst aan. Eerst aftasten waarom die hond is aangelijnd, gaat die hond daarna los en geeft de eigenaar aan dat het geen probleem is gaat Sadi ook weer los. Ben daar wel erg alert op je zit er niet op te wachten dat je eigen hond of de hond van de ander een rot ervaring op doet toch?

honden page profiel Louis v/d BroekeLouis v/d Broeke

honden foto van Louis v/d Broeke

Ik kom vaker agressieve mensen tegen dan agressieve honden ;-)

Ik vindt dat als je je hond niet op een normale manier in contact kan laten komen met andere honden je ook niet de plaatsen zoals uitlaatgebieden moet opzoeken met je hond! Eerst aan je eigen en de hond werken en dan als beiden er klaar voor zijn die gebieden opzoeken.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit onderwerp staat op slot, je kunt niet reageren op deze vraag !

pagina 2 van 6 123 4 5 6
Volgende forumvraag: Foto`s plaatsen
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^