Blaffen

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel SojaSoja

Onze hond blaft eigenlijk vooral als hij in de gang of buiten iets hoort dat hem niet aanstaat. De buurvrouw moet nog maar heen en weer lopen op hakken en daar gaat hij weer. Het is dus waarschijnlijk deels omdat hij angstig is en ook vooral om ons te waarschuwen. Ik begrijp heel goed dat dat een positieve en natuurlijke reactie van hem is en hebben er ook moeite mee om hem te moeten straffen. Het is namelijk zo dat wij uit ons vorig appartement zijn uitgezet omwille van 'geluidsoverlast' door de hond. Door dat hij telkens blaft als er iemand in de gemeenschappelijke gang liep, de trap op liep, op de deur klopte of als de bel ging. Nu wonen wij in een ander appartement maar zijn dus enorm bezorgd dat we hier hetzelfde zullen meemaken en ook zouden moeten vertrekken als de andere huurder in het gebouw zal gaan klagen bij de huisbaas. Wat zouden we best kunnen doen?

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

oefenen, met het stil zijn, zoals als de hond blaft, het commando stil te geven, zie je dat dat gebeurt, al is het maar even, dan belonen, niet met voer, met een aai knuffel, de angst is er omdat tie wat hoort schrijf je, dan juist belonen als tie stil is, met een knuffel schouderklop.

radio aan zetten als tie alleen is, overleg met je buren, dat je er aan werkt, en dat je het heel vervelend vind dat je hond blaft, maar dat je oefent.

maak zelf eens geluiden, en als je hond daardoor blaft, kan je ingrijpen door je vinger op je mond te houden en het commando, stil...... of je hond plat, stil. oefenen en nog eens oefenen.

komt het door angst ? de geluiden die veroorzaakt worden door lopen of voorbijgaan, dat gaan vertrouwde geluiden worden, blijf er bij als tie blaft zodat je kan corrigeren.

honden page profiel Lianne, Mara & MaybeLianne, Mara & Maybe

honden foto van Lianne, Mara & Maybe

Ik zou hem afleiden als hij blaft of momenten dat hij zou gaan blaffen.
Maar dit lijkt me een hele goede voor een gedragstherapeut..als het zo erg is dat je uit jw appartement gezet wordt zou ik er echt iemand bij halen die ervoor gestudeerd heeft, zij/hij kan jullie helpen.

Volgende forumvraag: Alleen slapen
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^