crematie

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel LilyLily

Hoi,
heb me nog maar net aangemeld, maar zit met een prangende vraag.....
Ik laat al mijn diertjes cremeren en ze gaan samen in 1 urne.... bedoeling is dat er later plek genoeg nog is voor mij :-)
Nu mijn vraag: Als je een hondje laat cremeren met titanium boutjes in zijn lichaampje, is het normaal dat je er in de asse niks van terugvind??  Het gaat over een klein hondje (chihuahua) met boutje in de knie en 2 in de heupen.
Was van het gedacht dat titanium niet smelt.  Een vriendin van me had ook haar hond laten cremeren en zij had wel de bout teruggevonden....
Moet één dezer ook een poes laten inslapen, en pfff weet niet meer wat ik kan vertrouwen :-s Ben niet te benauwd om te betalen voor de crematie, maar wil wel zeker zijn dat ik mijn eigen diertjes terugkrijg... en heb er nog 9 te gaan....
Ben even het noorden kwijt !

honden page profiel Iris, Lynn & Sam   Iris, Lynn & Sam goedgekeurde fokker

honden foto van Iris, Lynn & Sam

Ik heb laatst met godsdienst op school een documentaire gezien over crematie (bij mensen, dat wel). Daar vonden ze soms in de as ook bijvoorbeeld een kunstheup en gespen of iets dergelijks terug. Bij mensen worden deze niet-smeltende stukken uit het as gehaald voordat het as in een urn wordt gedaan. Misschien is dit bij dieren net zo?



honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

vraag het bij een crematorium, helemaal niet raar dat je dat vraagt.

ik kan me voorstellen dat je het benauwd, maar de kans is groot dat ze het eruit halen. maar vraag het.

je kan ook een crematorium bellen en die vraag stellen.

honden page profiel PP

Wat ik tijdens Punk's crematie heb geleerd, is dat een hond niet als as uit de oven komt. Het skelet blijft min of meer in tact, alleen de vacht/vlees verbrand natuurlijk. Het bot/as wordt daarna vermalen in een (erg luidruchtige) maal-machine. Dat gaat in de urn en neem je mee naar huis als "as". Het klinkt nogal plastisch, sorry daarvoor, maar.. zo gaat het dus.

Ik vermoed dus dat ze de bout eruit gehaald zullen hebben, omdat ze dat niet kunnen vermalen, mogelijk zou het de machine zelfs beschadigen. Maar ik zou er zeker even achteraan bellen, al is het maar voor je eigen gevoel.

Heel veel sterkte met het verlies van je hondje.

honden page profiel bibiane bibiane

honden foto van bibiane

ik vermoed ook zoals Pauline zegt dat ze het er hebben uitgehaald
de botjes worden inderdaad vermalen en dat zal de reden zijn
even bellen om je gerust te stellen
sterkte

honden page profiel LilyLily

bedankt voor jullie antwoorden..
feit is... het hondje dat ik laten cremeren heb is al enkele jaartjes terug.  Toen ik de asse kreeg vroeg ik naar de boutjes,  en ze hoorden het letterlijk in Keulen donderen! Was toen ook te verdrietig om er verder op in te gaan.
Ik blijf me de vraag stellen of ze echt je hondje apart cremeren. Je hebt er toch het raden naar....

De eerste crematie van één van mijn hondjes, was ergens de kanten van Luik, (weet het niet exact meer, maar ze cremeerden er ook paarden) daar mocht ik erbij zijn.  Een vriendin is toen met mij daar naartoe gereden, en ik mocht/kon deftig afscheid nemen. Ik zag mijn hondje de oven ingaan..... en toen wist ik het zeker . 
Mijn volgend hondje heb ik zelf weggebracht naar een crematorium, maar ik mocht enkel afscheid nemen in een kil kamertje... kreeg 2 u nadien de asse mee (die met de boutjes) Het derde hondje is via de DA naar het crematorium gegaan..... Kreeg na betaling de asse toegestuurd.

Waarom kan het in het ene crematorium wel en het andere niet om erbij te zijn? Doet me toch vragen stellen en twijfelen over de eerlijkheid... of overdrijf ik??? :-s

honden page profiel PP

Hier is erbij blijven een optie. Je kunt het via de dierenarts regelen, je kunt de hond zelf gaan brengen, je kunt de hond op laten halen. Maar je kunt ook extra betalen voor een "directe" crematie. Voor die laatste optie heb ik gekozen toen Punk overleed. Dit betekende dat ik Punk zelf bracht. Daar aangekomen werd ze opgebaard en mochten we nog even afscheid nemen. We hebben haar toen samen naar de oven gereden, er werden verder toen geen dieren gecremeerd, de oven stond niet eens aan toen we daar aan kwamen. Punk zelf in de oven legde wilde ik niet, omdat vanwege haar formaat de oven voorverwarmd moest worden, en Punk dus meteen zou beginnen te branden, roken en ruiken als ze in de oven gleed. Ik heb dus voor het laatst afscheid genomen bij de oven.

Ik heb dit bewust gedaan omdat ik overal bij wilde zijn. Ik wilde Punk niet uit het oog verliezen. Niemand mocht zonder mijn aanwezigheid aan haar komen. Bovendien vond ik het wel prettig als we het crematorium "voor onszelf" hadden. Het is toch allemaal heel erg emotioneel, ik zou het niet prettig vinden als daar nog een hoop vreemden rondliepen. Het was heel relaxt, we wachtten in een kamertje met rustgevende muziek, een kopje thee, we hebben een rondje gelopen over de begraafplaats. En toen hebben we Punk weer mee naar huis genomen..

honden page profiel Nikki & JetNikki & Jet

honden foto van Nikki & Jet

Ik ben een keer 'achter de schermen' in een dierencrematorium geweest. Een crematie was net klaar en het as werd uit de oven gehaald. Boutjes en plaatjes e.d. verbranden niet en worden uit de as gehaald als het uit de oven komt. Evenals onderdelen van knuffels/speeltjes die mee gaan met het dier. 

Grotere delen van het skelet (ruggenwervels e.d.) blijven nog deels intact. Daarom gaat alles nog door een machine om het echt tot as te malen. 

Je kan, voor je eigen geruststelling, eens rondbellen naar verschillende dierencrematoriums. Gewoon vragen of je erbij mag blijven totdat je huisdier daadwerkelijk in de oven wordt gelegd.

honden page profiel WendyWendy

honden foto van Wendy

Ik zou het bij betreffende crematorium vragen. Zij zijn degene die het moeten weten.

honden page profiel bibiane bibiane

honden foto van bibiane

volgens dat ik lees,denk ik dat jij in belgie woont?een heel goed crematorium is er in oudenburg,daar worden ze individueel als je dit wil gecremeerden mag je zo lang je wil afscheid nemen en als je het echt wil mag je erbij zijn als hij in de oven moet
de beentjes worden inderdaad in een maal machine heel fijn gemalen
voor mijn eerste hondje,kon ik daar nog niet terrecht,ik was dan in boom ,maar als ik eerlijk mag zijn,is het niet te vergelijken,in oudenburg ,krijg je vooral veel steun en begrip
ik weet niet of ik de naam mag noemen vandaar dat ik enkel zeg waar je het kan vinden ,maar als je een googeld en dieren,crematorium oudenburg in tikt vind je het wel

honden page profiel Amelie & Joeki †Amelie & Joeki †

honden foto van Amelie & Joeki †

Ik heb mijn hondje in oktober laten cremeren bij Somnia.
Misschien kunnen ze daar een antwoord geven.

www.somnia.be

Amelie

honden page profiel Angela KastelijnAngela Kastelijn

Ik heb je een pb-tje gestuurdt.

Maar inderdaad bel de diercrematorium zij weten of ze het automatisch meegeven of niet.

Wij wel. Maar wel apart ivm uitstrooien.

Volgende forumvraag: Mijn maatje Max, ik mis je.
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^