Wil graag een stamboom voor boomers

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel MaartjeMaartje

honden foto van Maartje

Ik geloof dat ik 't niet helemaal snap...

Beide ouderhonden hebben geen stamboom?
maar je wil voor de pups wel perse een stamboom?
en je wil dat ze 'n erkend ras gaan worden?

maar bedoel je dan alleen erkend voor de kruising die jij nu hebt?
of voor alle boomertjes?

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit onderwerp staat op slot, je kunt niet reageren op deze vraag !

honden page profiel WendyWendy

honden foto van Wendy

Er zjn regels waar je aan moet voldoen om een nieuw gecreëerd ras als rashond te laten erkennen. Bv de eurasier en de kromfohrlander zijn uit het kruisen van twee verschillende rassen ontstaan. 

 Vrijwel iedereen die stamboom zegt bedoelt een fci erkende stamboom. In principe is een stamboom slechts een stuk papier waar de afstamming op staat. Dus kan iedereen die de ouders van een hond weet er een stamboom bij schrijven. En dat werd vroeger ook wel gedaan.

honden page profiel stephaniestephanie

honden foto van stephanie

engelien heeft haar profiel verwijderd van HP dus ze leest dit niet meer (denk ik)

honden page profiel SuzanneSuzanne

honden foto van Suzanne

" Daar gaat het niet om.

De vader is een Havenezer en moeder is een Shih Tzu dus ras zuiver alleen hebben de ouders geen stamboom papier dat is wel jammer en omdat vader is geholpen en vader een hele byzondere kleur heeft wilde ik iets speciaals doen voor de kids en nee ik promoot ze nu niet is ook niet de bedoeling maar ze krijgen nu een officieel stamboom papier alleen de kids niet de ouders zolang alles maar bekend is van de ouders kan het dus wel.

Maar ik hou ermee op jullie zien het anders blijkbaar. En ja Stephanie dat is ook zo maar ja dat heb je met alle rassen hoor ook de grote die zijn ook gekruist en jullie zeggen van niet maar toch is het zo. "


Van een hond zonder stamboom kun je nooit zeggen dat hij raszuiver is ;-) Ik heb 3 drie border collies, 1 zonder stamboom, daar zou een ander ras in kunnen zitten want ik heb geen stamboom om zijn voorouders na te kunnen trekken. Wat leuk dat de vader zo'n bijzondere kleur heeft… Dat is echt de slechtste reden om een hond te gebruiken als dekreu, oh de kleur is zo mooi! Hoe zit het met gezondheid, en karakter. Je hoort je honden te laten testen voor je ze gebruikt om te fokken, en dan niet een klein bezoekje aan de DA maar echt diepgaand onderzoek. "Iets speciaals doen voor de kids" Je neemt toch zeker geen pups omdat je kinderen dat zo leuk vinden! Ik vind het al erg als mensen voor hun kind een hond nemen, maar een heel nest!! 

Ze krijgen geen officieel stamboom papier. Dat papiertje wat jij straks hebt is geen stamboom!!!! Alleen de raad van beheer geeft officiële stambomen. *zucht* jij hebt je echt geen seconde verdiept voor je je nest ter wereld hebt gezet. Alles bekend van de ouders? Je ouders hebben geen stamboom er is geen fluit bekend.

Echt hoor jij hebt weinig kaas gegeten van het fokken en het papierwerk dat daar bij hoort

honden page profiel het Moderatorteamhet Moderatorteamgoedgekeurde fokker

honden foto van het Moderatorteam

De TS starter heeft ruim voldoende goede informatie gekregen en desondanks of daardoor besloten haar profiel te verwijderen. Hiermee gaat daarom dit topic op slot.

honden page profiel SuzanneSuzanne

honden foto van Suzanne

" engelien heeft haar profiel verwijderd van HP dus ze leest dit niet meer (denk ik) "


Jammer, die pups zullen wel naar impulsieve mensen gaan die denken een stamboom te krijgen bij hun boomer.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit onderwerp staat op slot, je kunt niet reageren op deze vraag !

pagina 2 van 2 12
Volgende forumvraag: punten etc
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^