Castratie

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel AnneliesAnnelies

honden foto van Annelies

Hej hoi,

Onze Heidewachtel Lana is schijnzwanger geweest. De dierenarts heeft ons aangeraden om haar te laten castreren. Daarom de volgende vragen:
- Hoe was de gewichtsevolutie?
- Gedragen ze zich anders?
- Hebben ze last van na de operatie? 
- ...


Drankje!

honden foto van Marloes, vrouwtje van Nyx, Skye & Amaya

Geen idee wat je met gewichtsevolutie bedoeld, maar hun stofwisseling wordt wel trager, waardoor ze sneller aankomen. Dit kun je voorkomen om na de castratie direct een beetje minder te voeren en haar gewicht goed in de gaten te houden en daar op in te spelen.

Het gedrag (en de vacht) kan veranderen, maar dit hoeft niet. Dit is per hond verschillend.

Als het goed is krijgt Lana na de operatie pijnstillers en antibiotica mee voor 5 a 7 dagen. Ze kan iets merken (haar buik is open geweest en er zitten natuurlijk hechtingen), maar over het algemeen merken ze er niets of weinig van. Ze meesten teven (in tegenstelling tot reuen) laten de wond ook gewoon met rust.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

antwoord op al je drie vragen..... :-D

ze krijgen wat meer buikvet, als je dat bemerkt, zal je op het eten moeten gaan letten. hormonen zorgen voor deze storing die er dan niet meer zijn. wanneer je wat extra gaat wandelen, lekker in flinke pas en er twee extra doet dan wat je nu doet, zal het aankomen beperkt blijven.


anders gedragen ? als je hond gesetteld is volwassen zal er niet veel veranderen, te jong zou dat zeker kunnen, hormonen zorgen voor een geestelijke balans en skelet.

hebben ze er last van ? niet echt, binnen een paar dagen zijn ze weer de oude.

honden page profiel Jessica & bulletje GwenJessica & bulletje Gwen

honden foto van Jessica & bulletje Gwen

Mijn ervaring is heel positief : geen gewichtstoename dus ook geen speciale voeding nodig, haar gedrag is niet veranderd, haar vacht ook niet.
Ze heeft zo goed als geen last gehad van de operatie en is heel snel hersteld. Het enige is dat het verband na een paar dagen niet vanzelf uitging en haar huid begon geirriteerd te worden. De dierenarts kreeg hem met hulp van de assistent en een speciale spray uiteindelijk wel af, maar dat heeft haar veel pijn gedaan en sindsdien is ze bang voor de dierenarts, dat vind ik erg jammer !
Maar voor de rest, allemaal positief ;-)

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

even offtopic, heb je je hond aan het plafond geplakt ? :-D

hij staat op zijn kop. :-D

honden page profiel Danielle, Kim en ElvisDanielle, Kim en Elvis

honden foto van Danielle, Kim en Elvis

Ook mijn ervaring is positief zowel bij een reu als teef. Geen verandering behalve dat de reu nu gewoon rustig blijft als er een teef in de buurt loops is. Je hoort vaak dat honden er sloom van worden nou daar is hier niks van te merken. Ook de vacht is het zelfde gebleven. Beide hebben ze weinig last gehad van de operatie. Ik was blij toen de hechtingen er weer uit mochten en ze weer hun gewone ding mochten doen.

honden page profiel SuzanneSuzanne

honden foto van Suzanne

Ik las vandaag dat castratie bij teven het oestrogeen (vrouwen hormoon) weg neemt, waardoor het testosteron (mannon hormoon) meer invloed heeft. Als jij een wat pittige teef hebt, kan dit er voor zorgen dat ze nog feller wordt. 

Vaak komen teven veel makkelijker aan in gewicht na de ingreep (reuen trouwens ook) en je hebt kans dat de vacht veranderd van structuur.

Volgende forumvraag: honden spullen zelf maken
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^