sbt en andere honden..

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel het Moderatorteamhet Moderatorteamgoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van het Moderatorteam

" Dit topic ben ik begonnen om antwoord te krijgen op de vraag of en hoe het wel verantwoord is om een sbt te laten spelen met een selectief groepje andere honden.
Heb gekozen voor dit forum omdat de sfeer positief leek.
Ben Gijs wezen uitlaten, doordat het ging regenen en die stoere staff daar de schurft aan heeft, redelijk snel weer teru Maarliefst 43 nieuwe reacties! Waarvan als ik het goed lees geen 1 on topic.. Misschien handig om deze discussie te stoppen? Het wordt er niet duidelijker op voor mensen die dit ooit nog eens willen lezen omdat ze met dezelfde vraag zitten. "

Gezien TS zelf verzoekt on-topic te blijven, maar hier blijkbaar geen gehoor aan gegeven wordt, vragen wij nogmaals on-topic te blijven.
Wie liever discussieert over andere zaken, staat het vrij een eigen topic te starten of met elkaar in PB te gaan.
Hartelijk dank.

honden page profiel MikeMike 3 doggies

honden foto van Mike

waarom word de topic niet gesloten? het gaat de laatste 4 paginas al niet meer over TS haar vraag.

Ik kan ook off topic gaan reageren maar dat is niet de insteek van deze topic, dus hou op met off topic te reageren.

honden page profiel Jeroen & LolaJeroen & Lola

honden foto van Jeroen & Lola

Sorry, dat off topic lokte ik ook een beetje uit, maar draagt volgens mij toch echt bij hier

Thnxs voor aanvulling Sammy ;-)

ik hou mn mond nu O-)

honden page profiel MiruskeMiruskebijna goedgekeurde fokker 3 doggies

Ik heb niet alles gelezen want poeh wat een boel reacties! 

Stafford is in mij ogen een ras waarbij je bij aanschaf niet ervan uit kan gaan da ze overal en met elke hond of groep honden los kunnen! Kan je hondje dan nooit los naar mijn mening? Dat antwoord is afhankelijk van de hond en zijn band met jou! 

Ik heb mijn staff als eerste geleerd om te negeren! Om mij belangrijker te vinden dan welke andere hond ook! Ze moet gewoon bij mij blijven. Daarnaast moest ik zeker zijn van het feit dat ze niet doorgaat in een aanvaring. Je hebt staffs die waarvhuwen als je daar heel erg allert op bent kun je dus heel goed inschatten wanneer het tijd is een ontmoeting af te breken of niet plaats te laten vinden. 
Met bijna alle honden is mijn hond heel sociaal! Ik maak altijd kennis met beide honden los met een hek ertussen ( uitlaatveld) en ik laat haar niet los in een groep. Of tenminste ze mag gewoon niet naar een groep toe!jij kent je hond...... Geen angst dat versterkt vervelende situaties alleen maar!!!

honden page profiel M & GM & G

honden foto van M & G

@ miruske,

Bedankt voor je antwoord! Maar hoe heb je het negeren aangepakt? En kan ik dat Gijs (16 maanden) nog aanleren? Ben met deze vraag een nieuw topic gestart. ;-) (hoe leer ik mijn Stafford negeren)

Bijv in het bos is hij los zover dat hij honden op afstand negeert. Hij blijft bij ons. Als er een hond ons tegemoed komt lijnen we hem aan.
Maar aan de lijn is het een ander verhaal. Hij moet en zal snuffelen aan de andere hond. Hij gaat trekken, loop ik door gaat hij liggen en moet ik hem mee sleuren. Dit was al zo vanaf pup. Hij denkt dan ook niet, ach ik loop maar mee. Nee hij schoffelt het hele bos, de berm of waar je bent. Pas als de andere hond niet meer binnen bereik is komt hij in beweging. Als ik blijf stil staan, en voor hem ga staan, gaat hij zitten om op het moment dat de hond er is toch nog een poging te wagen en springt dan op. Arm weer een cm langer..

honden page profiel linnekelinneke 3 doggies

honden foto van linneke

en als je weg draait?

honden page profiel M & GM & G

honden foto van M & G

" en als je weg draait? "


De ander kant op loopt bedoel je?
Als ik een hond tegemoet loop dan gaat hij trekken. Soms zelfs ploeggen. (beetje hupsend voor poten en dan achterpoten, alsof hij een autoband mee trekt) als de hond op zeg maar 4 meter afstand is. Binnen de zeg 2 meter gaat hij in de ankers. Is de hond verder weg is er geen "probleem" maar kijkt hij wel af en toe welke kant die hond op gaat.

Als ik van de hond af loop en er komt een hond achter ons aan gaat hij liggen. En gebeurd wat ik hierboven beschreef.

Als ik kan afslaan dan doe ik dat. Hij blijft dan nog even gefocust op de hond, loopt achterstevoren mee. Daarna is hij vaak zo erg dat hij met de meest schattige blik met een kwispelende staart netjes naast me gaat lopen. Kijk vrouw ik kan het heel goed! Ben ik niet TE leuk?!

Maar sta ik te kletsen met een hondenbaasje. (en een bekende hond die elkaar niet zo liggen, gijs is te druk, andere hond sjacherijnig) Dan kijken ze elkaar niet eens aan. Gijs zit naast mij, die hond snuffelt wat naast zijn baas. (oké de lijnen zijn sowieso zo kort dat ze niet naar elkaar kunnen, maar het word ook niet geprobeerd. Hij kan het dus wel. Maar alleen bij honden die hij kent, en waarmee hij geen contact meer wil.

honden page profiel M & GM & G

honden foto van M & G

Ik kopieer deze even naar andere topic. ;-)

honden page profiel Jeroen & LolaJeroen & Lola 3 doggies

honden foto van Jeroen & Lola

och dat ploegen ja :-)
dat gebeurt hier met het ff snel plassen voor het eten, dan wordt ik nar huis gesluerd, geploegd :-D
MOET ETEN MOET ETEN MOET ETEN

ehm ja, sorry, off topic O-)

maar, je zegt onderaan, als je staat t epraten en de honden liggen elkaar minder, zit ie netjes. kun je dat niet belonen, en een commando aankoppelen?
dat kan je dan in de andere situatie misschien ook gebruiken? dat ie snapt dat je dan hetzelfde vanhem wilt zien, rustig zitten

als lola hier een andere hond te interessant vind ga ik ook nog wel eens rennen, dan wil ze vaak wel mee
:-)

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

" @ miruske,

Bedankt voor je antwoord! Maar hoe heb je het negeren aangepakt? En kan ik dat Gijs (16 maanden) nog aanleren? Ben met deze vraag een nieuw topic gestart. ;-) (hoe leer ik mijn Stafford negeren)

Bijv in het bos is hij los zover dat hij honden op afstand negeert. Hij blijft bij ons. Als er een hond ons tegemoed komt lijnen we hem aan.
Maar aan de lijn is het een ander verhaal. Hij moet en zal snuffelen aan de andere hond. Hij gaat trekken, loop ik door gaat hij liggen en moet ik hem mee sleuren. Dit was al zo vanaf pup. Hij denkt dan ook niet, ach ik loop maar mee. Nee hij schoffelt het hele bos, de berm of waar je bent. Pas als de andere hond niet meer binnen bereik is komt hij in beweging. Als ik blijf stil staan, en voor hem ga staan, gaat hij zitten om op het moment dat de hond er is toch nog een poging te wagen en springt dan op. Arm weer een cm langer.. "


.mijn schotse collie ging achter een dolle stier achter fietsers en joggers aan, aan de lijn trekken en blaffen. Nu negeert ze ze. Hoe: tip van mijn trainer. Als ze een jogger of fietser zag, voertjes geven tot deze voor bij zijn. Ik leerde haar het woordje „kijk"  en als ze naar me kijkt, snoepje. Dus bij elke fietser/jogger zei ik: kijk en voertjes geven. Ik het begin was ik kilo's voertjes kwijt, je moet voeren tot ze voor bij zijn. Langzaam begreep Luca dat een jogger of fietser betekend naar de baas kijken en nu 1 of zelfs geen voertje. Het heeft veel tijd nodig om gedrag om te buigen, zo als ik dit noem en je zult moeten blijven herhalen, maar het werkt wel! Ipv met fietsers, kan je dit dus ook met honden doen, of als ze iets engs vinden waar je langs moet. Er is ook een goed boek, waar in o.a. Dit beschreven staat, probleem gedrag bij honden, oa over trekken aan de lijn, uitvallen naar honden of mensen en ze leert stap voor stap iets aan te pakken. Zal nog wel ff de schrijvster opzoeken, boek ligt boven en ik ben ff lui!

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

"
Maar sta ik te kletsen met een hondenbaasje. (en een bekende hond die elkaar niet zo liggen, gijs is te druk, andere hond sjacherijnig) Dan kijken ze elkaar niet eens aan. Gijs zit naast mij, die hond snuffelt wat naast zijn baas. (oké de lijnen zijn sowieso zo kort dat ze niet naar elkaar kunnen, maar het word ook niet geprobeerd. Hij kan het dus wel. Maar alleen bij honden die hij kent, en waarmee hij geen contact meer wil. "


.dit is heel al heel knap vind ik! Dit zal ook met vertrouwen te maken hebben, denk ik?? Hij weet dat jij alles onder controle heb.

honden page profiel MBXMBX 3 doggies

honden foto van MBX

"

.mijn schotse collie ging achter een dolle stier achter fietsers en joggers aan, aan de lijn trekken en blaffen. Nu negeert ze ze. Hoe: tip van mijn trainer. Als ze een jogger of fietser zag, voertjes geven tot deze voor bij zijn. Ik leerde haar het woordje „kijk"  en als ze naar me kijkt, snoepje. Dus bij elke fietser/jogger zei ik: kijk en voertjes geven. Ik het begin was ik kilo's voertjes kwijt, je moet voeren tot ze voor bij zijn. Langzaam begreep Luca dat een jogger of fietser betekend naar de baas kijken en nu 1 of zelfs geen voertje. Het heeft veel tijd nodig om gedrag om te buigen, zo als ik dit noem en je zult moeten blijven herhalen, maar het werkt wel! Ipv met fietsers, kan je dit dus ook met honden doen, of als ze iets engs vinden waar je langs moet. Er is ook een goed boek, waar in o.a. Dit beschreven staat, probleem gedrag bij honden, oa over trekken aan de lijn, uitvallen naar honden of mensen en ze leert stap voor stap iets aan te pakken. Zal nog wel ff de schrijvster opzoeken, boek ligt boven en ik ben ff lui! "

Zo pak ik het inderdaad ook aan. Nu hoef ik soms alleen maar met het zakje te ritselen en alle aandacht is voor mij haha
.

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

"
Zo pak ik het inderdaad ook aan. Nu hoef ik soms alleen maar met het zakje te ritselen en alle aandacht is voor mij haha
. "


.werkt toch super zo, of een fijne manier!

honden page profiel MBXMBX

honden foto van MBX

"

.werkt toch super zo, of een fijne manier! "

Bij mn reu vind ik het echt ideaal! Het werkt alleen niet bij mn teef ;-)Die is niet om te krijgen voor voertjes. Ik ga met haar beginnen met een bijtrol meenemen met wandelen want daar heeft ze wel interesse voor. enige nadeel is dat ik dan de hele tijd een springende puppy naast me heb lopeb dus weet niet of ik dat zon goed idee vind...
.

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

"
Bij mn reu vind ik het echt ideaal! Het werkt alleen niet bij mn teef ;-)Die is niet om te krijgen voor voertjes. Ik ga met haar beginnen met een bijtrol meenemen met wandelen want daar heeft ze wel interesse voor. enige nadeel is dat ik dan de hele tijd een springende puppy naast me heb lopeb dus weet niet of ik dat zon goed idee vind...
. "


.mijn trainer zegt altijd dat je een manier moet vinden wat jou hond motiveert. Bij de meeste werken snoepjes, bij anderen een aai, of een braaf of een trekspelletje. Misschien kan je de bijtrol verstoppen bij je en pakken als je het nodig hebt. Wie weet werkt een piep beestje??

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Alaska's Finest!

" mijn trainer zegt altijd dat je een manier moet vinden wat jou hond motiveert.  "


Ja, maar dan heb je wel pech als de grootste motivatie van je hond... die andere hond is, haha! Daar heb ik nog geen oplossing voor gevonden.

honden page profiel Jeroen & LolaJeroen & Lola

honden foto van Jeroen & Lola

"
Bij mn reu vind ik het echt ideaal! Het werkt alleen niet bij mn teef ;-)Die is niet om te krijgen voor voertjes. Ik ga met haar beginnen met een bijtrol meenemen met wandelen want daar heeft ze wel interesse voor. enige nadeel is dat ik dan de hele tijd een springende puppy naast me heb lopeb dus weet niet of ik dat zon goed idee vind...
. "


daar had ik dus ook altijd last van als de bijtrol meeging..
wel vrij vlot afgeleerd, commando laag, en dan even geven.
en zo nog een paar keer..dan bleef ze in ieder geval op de grond. wel gaat ze dan nog altijd een beetje in sportmodus, ook niet ideaal, maar ze blijft op de grond :-)

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

"

Ja, maar dan heb je wel pech als de grootste motivatie van je hond... die andere hond is, haha! Daar heb ik nog geen oplossing voor gevonden. "

Oeps, dat is lastig ja!

honden page profiel MiruskeMiruskebijna goedgekeurde fokker 3 doggies

Sorry heel laat antwoord door mijn nestje heb ik het soms ff druk!

Heel goed dat afleiden met voertjes ed. Ik denk dat je een hond van elke leeftijd nog iets af of aan kan leren maar ik had altijd een blikje met steentjes of knikkers dat hard rammelde ( klikker?) als mijn hond intresse had voor iets dan liep ik ineens heel hard bij haar vandaan terwijl ik hard rammelde met het blikje (goed te oefenen met honden die ze kent of waarvan je weet dat het goed gaat) ze raakte daar zo van in de war dat ze uit haar concentratie schoot en mij achterna kwam. Nu hoef ik enkel mijn pas wat te versnellen en dan loopt ze keurig mee!

Goeie vraag van jou trouwens

honden page profiel M & GM & G

honden foto van M & G

" Sorry heel laat antwoord door mijn nestje heb ik het soms ff druk!

Heel goed dat afleiden met voertjes ed. Ik denk dat je een hond van elke leeftijd nog iets af of aan kan leren maar ik had altijd een blikje met steentjes of knikkers dat hard rammelde ( klikker?) als mijn hond intresse had voor iets dan liep ik ineens heel hard bij haar vandaan terwijl ik hard rammelde met het blikje (goed te oefenen met honden die ze kent of waarvan je weet dat het goed gaat) ze raakte daar zo van in de war dat ze uit haar concentratie schoot en mij achterna kwam. Nu hoef ik enkel mijn pas wat te versnellen en dan loopt ze keurig mee!

Goeie vraag van jou trouwens "


Bedankt voor je antwoord. En druk met de puppy's?! Lijkt me logisch. :-D

Voertjes zijn bij Gijs niet interessant genoeg op dat moment. Hij kijkt 1x je zie hem bijna denken.. "eten? Mot ik nie..mens stoor me niet, ik wil die andere hond!".
Maar dat rammeltje/piepje dat ga ik (weer) proberen!

honden page profiel Sheltieduo_Sheltieduo_

honden foto van Sheltieduo_

"

Bedankt voor je antwoord. En druk met de puppy's?! Lijkt me logisch. :-D

Voertjes zijn bij Gijs niet interessant genoeg op dat moment. Hij kijkt 1x je zie hem bijna denken.. "eten? Mot ik nie..mens stoor me niet, ik wil die andere hond!".
Maar dat rammeltje/piepje dat ga ik (weer) proberen! "


.max is verzot op balletje met een piepertje en daar kan ik hem het beste mee afleiden

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

"

Bedankt voor je antwoord. En druk met de puppy's?! Lijkt me logisch. :-D

Voertjes zijn bij Gijs niet interessant genoeg op dat moment. Hij kijkt 1x je zie hem bijna denken.. "eten? Mot ik nie..mens stoor me niet, ik wil die andere hond!".
Maar dat rammeltje/piepje dat ga ik (weer) proberen! "

Lastig is dat iets zoeken wat hij veeeeeel interessanter vind dan een hond. Weg rennen is ook wel een slimme denk ik. Het gaat je echt lukken!

honden page profiel AmstaffAmstaff 3 doggies

honden foto van Amstaff

Op zulke momenten werkt wat lekkers idd niet. Hier ook niet, zelfs niet met een stukje biefstuk...:-) wat wel hier werkt is dat ik eerst met hem een stukje fysiek aan de slag ga, zonder andere honden in de buurt. Dit ong 15 min. Hij vertoont na zo'n inspanning een stuk minder interesse in andere honden. Sowieso bij trekken naar andere honden, ga ik de andere kant op. Je mag niet toegeven hieraan..

gr.

honden page profiel MBXMBX

honden foto van MBX

"

daar had ik dus ook altijd last van als de bijtrol meeging..
wel vrij vlot afgeleerd, commando laag, en dan even geven.
en zo nog een paar keer..dan bleef ze in ieder geval op de grond. wel gaat ze dan nog altijd een beetje in sportmodus, ook niet ideaal, maar ze blijft op de grond  :-) "

Probleem van Xena is dat zodra die sportstand erop staat die er niet meer afgaat tot ze een half uur tot uur in de bench gezeten heeft haha. Die hond is zo fanatiek met d'r 6 maand. Maar ik kan wek een klein speeltje meenemen en die in m'n jaszak doen en hopen dat ze zo dom is dat ze vergeet dat die in m'n jas zak zit haha.

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

" Op zulke momenten werkt wat lekkers idd niet. Hier ook niet, zelfs niet met een stukje biefstuk...:-) wat wel hier werkt is dat ik eerst met hem een stukje fysiek aan de slag ga, zonder andere honden in de buurt.  Dit ong 15 min. Hij vertoont na zo'n inspanning een stuk minder interesse in andere honden. Sowieso bij trekken naar andere honden, ga ik de andere kant op. Je mag niet toegeven hieraan..

gr. "


.ik heb geen staf, maar als ik buiten aan de riem wandel, ben ik ook altijd bezig met mijn hond en laat haar van alles doen, zodat we samen actief bezig zijn. Vb laten zitten, wachten, door mn poortje, om een vuilnisbak heen, op een bankje springen, er onder door even achter uit lopen enzo. Ook als ze in t bos los is doe ik dit regelmatig, zodat ze zich ook met mij bezig houd. Ze is een schotse collie en voor haar zijn andere honden geen probleem, als ze een hond ziet in t bos, mag ze er ook heen. Maar om van uit huis te zorgen dat de hond alle aandacht bij jou heeft, is wel een goede denk ik. Alleen nog iets verzinnen dat ze geen interesse hebben in andere honden, eerder zelf omdraaien wat jij doet is ook wel super.

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

"
Probleem van Xena is dat zodra die sportstand erop staat die er niet meer afgaat tot ze een half uur tot uur in de bench gezeten heeft haha. Die hond is zo fanatiek met d'r 6 maand. Maar ik kan wek een klein speeltje meenemen en die in m'n jaszak doen en hopen dat ze zo dom is dat ze vergeet dat die in m'n jas zak zit haha. "


.volgens mij is dat ook wel staffie pup eigen, gewoon gaaaaaan! Ze zijn leuk!

honden page profiel Spreken is zilver Zwijgen is Goud.Spreken is zilver Zwijgen is Goud. 2 doggies

honden foto van Spreken is zilver Zwijgen is Goud.

"
Bij mn reu vind ik het echt ideaal! Het werkt alleen niet bij mn teef ;-)Die is niet om te krijgen voor voertjes. Ik ga met haar beginnen met een bijtrol meenemen met wandelen want daar heeft ze wel interesse voor. enige nadeel is dat ik dan de hele tijd een springende puppy naast me heb lopeb dus weet niet of ik dat zon goed idee vind...
. "

Tip: Je hebt meerdere jassen met een speciale zak over de breedte op de rug genoeg ruimte voor een bijtrol dummie of lange lijn, dan hoef je er niet mee in je hand te lopen wanneer je m niet nodig hebt. (wijzelf hebben jassen van Owney die hebben ook zo'n zak op de rug maar er zijn wel meer jassen die dat hebben)
.

honden page profiel MBXMBX 3 doggies

honden foto van MBX

"

.volgens mij is dat ook wel staffie pup eigen, gewoon gaaaaaan! Ze zijn leuk! "

Ik zal eerlijk zeggen, ik ben soms blij als ze slaapt haha. Die kleine stuitert de hele dag door en haalt allemaal streken uit. Ze heeft ontdekt dat wasgoed jatten leuk is ;-)

honden page profiel MBXMBX

honden foto van MBX

"
Tip: Je hebt meerdere jassen met een speciale zak over de breedte op de rug genoeg ruimte voor een bijtrol dummie of lange lijn, dan hoef je er niet mee in je hand te lopen wanneer je m niet nodig hebt. (wijzelf hebben jassen van Owney die hebben ook zo'n zak op de rust maar er zijn wel meer jassen die dat hebben)
. "

Oke thanx voor de tip!
.

pagina 9 van 9 12 3 4 5 6 7 8 9
Volgende forumvraag: Blaffen
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^