verbod fokken

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel het Moderatorteamhet Moderatorteamgoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van het Moderatorteam

als er minder/niet gefokt wordt met honden, zal de hoeveelheid asielhonden verminderen, omdat mensen nu voor een asielhond gaan en niet meteen op een fokker stappen.

Geef ook jouw stelling van de dag door !

-- reactie gewijzigd door het moderator team op 05 januari om 09:54 --

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit onderwerp staat op slot, je kunt niet reageren op deze vraag !

honden page profiel RoosjeRoosje 3 doggies

honden foto van Roosje

Oneens. Zo vol zitten de asielen hier niet eens.

honden page profiel PP 3 doggies

Oneens.

Het probleem ligt niet zo zeer bij het overschot honden, maar bij het aanbod asielhonden. De probleemloze leuke hondjes worden namelijk in no time geplaatst. De langzitters zijn honden met gedragsproblematiek, of gezondheidsproblemen. 

Daarbij denk ik dat iemand die op zoek is naar een Markiesje echt geen Stafford uit het asiel gaat halen op 't moment dat ze via een fokker geen Markiesje kunnen krijgen..

honden page profiel teckelventje Lobke Lodewijk en de rest.teckelventje Lobke Lodewijk en de rest. 3 doggies

honden foto van teckelventje Lobke Lodewijk en de rest.

Minder fokken is altijd goed, maar een verbod,zal de asiel dieren niet hebben, dan gaan ze toch eerder naar een br..df....r toe mensen willen bijvoorbeeld een teckel nou dan komt er een teckel weinig mensen zullen dan kiezen voor een asiel hond. Hein


Hebben moet helpen zijn.

honden page profiel Staffie loveStaffie lovebijna goedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Staffie love

oneens ik zal nooit geen asielhond meer halen.
Negatieve ervaring ermee de teckel zou kindvriendelijk zijn maar heeft in 2 dagen 2 man gebeten.
Ik heb hem terug gebracht en heb besloten nooit geen asielhond te nemen.
Dus voor mij alleen nog hondjes van een fokker vandaan.

honden page profiel LexieLexiegoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Lexie

Als mensen niet impulsief een schattig hondje via het internet bestellen en er daarna achterkomen dat een pup veel meer is dan schattig knuffelen (en geen uitknop heeft), dan zouden de asielen minder vol zitten.
Een br''dfokker zal niet vertellen hoeveel werk en verantwoordekijkheid een pup is..

honden page profiel M & GM & G 3 doggies

honden foto van M & G

Oneens. 

Te eerste, als mensen beter zouden nadenken over de aanschaf van een pup, zich inlezen over hoeveel werk er gaat zitten in de opvoeding. En dat een onopgevoede hond geen schattige pup blijft. Dus probleemgedrag gaat vertonen. Zouden er minder in het asiel komen te zitten.

Niet iedereen is geschikt als baasje voor een hond met een verleden.

En als laatste zonder fokkers die verantwoord fokken (voor hobby of professioneel) geen voortzetting van mooie gezonde rassen.

honden page profiel Pooh en TeigetjePooh en Teigetje 3 doggies

honden foto van Pooh en Teigetje

Oneens... Als de br00dfokkers stoppen met fokken, DAN zal het de goede kant op gaan ... En asiels minder vol komen... Sowieso omdat impuls aankopen dan verminderen, denk ik...

Voor zover ik weet zal een GOEDE fokker nl altijd proberen een door hem gefokte hond terug te nemen of te helpen met herplaatsing als mensen een hond niet kunnen houden door omstandigheden....

honden page profiel --

honden foto van -

honden page profiel Kim en CasperKim en Casper 3 doggies

honden foto van Kim en Casper

Verantwoord fokken moet niet gestopt worden. Pretnesten, oepsnesten etc moetn sterk afgeraden worden en broodfok moet stoppen... Gezonde honden in lichaam en geest zal de hondenwereld veel goed doen. Karakters worden stabieler, geen hoge da kosten en geen overschot.
Mensen moeten dan ook beter gaan nadenken voor ze aan een hond beginnen en niet een winkel binnenlopen, verliefd worden en meteen mee kunnen nemen....

honden page profiel Landseer ectLandseer ect 3 doggies

honden foto van Landseer ect

"
als de fokkerij verminderd zullen er minder bewuste puppy`s op de wereld komen...
daardoor zullen mensen naar asiels gaan en ik denk dat daardoor juist de leed minder is...
"

.In een perfecte wereld zal dat zeker op die manier werken.
Net als met alle regeltjes.
"vanaf nu mag er geen alcohol meer worden geschonken onder de ............"
"zullen we met elkaar afspreken om geen hulpverleners meer aan te vallen met Oud en Nieuw".
"we stoppen met de softdrugs, dus doen gewoon alle koffieshops opslot"
In een perfecte wereld zou het zo kunnen werken..
Maarja...

honden page profiel Kim en CasperKim en Casper 3 doggies

honden foto van Kim en Casper

Heel eerlijk ik zal ook niet snel een asielhond adopteren. Ik geef dan liever een financiële bijdrage.... Ik wil aag weten wat ik in huis haal. Qua gezondheid maar ook qua karakter. Wij hebben een kinderwens en ik zal er alles aan doen om een zo sociaal mogelijke hond in huis te halen. En helaas geven ze garantie in t asiel niet... En kun je niet altijd op t asiel terugvallen. En dat kan ik op een goede fokker wel.

Ik heb dan respect voor mensen die wel andermans afdankertjes in huis nemen! ;-)

Mijn konijnen nu komen ook van een erkende fokker. Die zou ik een volgende keer wel uit t asiel halen.

honden page profiel EllenLEllenL 3 doggies

honden foto van EllenL

Ik ben ook niet voor het stoppen van verantwoord fokken.
Als je ziet bij hoeveel goede fokkers of sommige rassen hoe lang de wachttijd soms is, dan denk ik niet dat je iets oplost doordat zij nog minder mogen fokken.
Het gaat om de mensen bewust te maken van broodfok en deze te laten stoppen.
Verder denk ik dat het onmogelijk is om de asiels 'leeg' te maken, als ze van belgie of nederland bijna niets meer zou zijn (wat ook niet kan volgens mij) komen ze wel van het buitenland. (hiermee wil ik niets slecht zeggen hierover! maar denk dat het zo zou zijn)

honden page profiel moniquemonique 3 doggies

honden foto van monique

het stoppen met fokken levert denk ik geen bijdrage aan hondenvermindering in de asiels.
wat wel een vermindering kan geven is acuut stoppen met zielige hondjes uit het buitenland halen.
maar dat is de mens weer, die zien een zielige foto van een hondje uit het buitenland en gaan overstag.
waar van mij wel accuut meegestopt mag worden is met het fokken van misvormde hondjes zoals de king charles, en dergelijke, dat zijn pas wreedheden die een hond aangedaan worden en zo zijn er nog wel een aantal waar ik mee te doen heb.

honden page profiel MarijkeMarijke 3 doggies

Ai. Ik heb 1x een asielhond gehad die daar niet eens thuishoorde. Het was nl. een afgekeurde politiehond. Dus lang niet voor iedereen geschikt. Toch kreeg ik hem mee. Vervolgens liep ik tegen veel gedragsproblemen aan en was het een hele klus om de hond te kunnen hersocialiseren en hertrainen. Ik heb hem ruim 12 jaar gehad. Het was een fijne hond, maar met een hele lijst aan gebruiksaanwijzingen. Het heeft ervoor gezorgd dat ik nooit meer een asielhond wil.
Dat wil niet zeggen dat ik geen zwak heb voor honden die herplaatst zijn al of niet via een asiel. Het zou best kunnen dat, wanneer ik weer eens mee ga om te helpen kiezen, toch door de knieën ga voor een hond die echt een huis verdiend...
Ik ben zeker voor verantwoord fokken. Ook als het kruisingen zijn waar niet direkt een rasvereniging voor is. Ik vind ook dat je als fokker verplicht kunt worden wat dna tests te doen en bijv. rontgenfoto's moet kunnen overleggen om te zien of er hd/ed in het spel is. En dat je een duidelijk beeld hebt over het socialiseren van de pups.
Waar ik wel voor pleit: laagdrempelige hondencursussen! Ook voor mensen die niet direkt aan behendigheid of hogere gehoorzaamheid willen doen. Het verbaast mij nog steeds dat mensen een hond nemen en vervolgens echt niet snappen hoe ze ermee om moeten gaan. Vaak denken ze ook dat je alleen met een hond naar een school kunt wanneer je een rashond hebt of een hond hebt die al veel kan.
Mijn hondenschooltje heeft daar op in gespeeld: cursus gehoorzame huishond. Gewoon voor eigenaren die niets over honden weten. Niet alleen de basisgehoorzaamheid wordt geoefend, maar ook de hond aan borstelen leren wennen of op tafel zetten voor bij de dierenarts, of hoe je met je hond moet wandelen aan de lijn en hoe je je hond in de auto moet laten wennen. 
Wat ik ook weleens mis: algemene omgangsvormen voor mensen en honden. Daar ontbreekt het nogal eens aan.
Niet alle asielhonden zijn probleemhonden, gelukkig, maar pups blijven ook niet altijd schattig. Het blijven bewerkelijke individuen die echt je hobby moeten zijn. Een hond is niet zomaar "voor de gezelligheid of voor erbij".
Zouden er gemeentes zijn die pleiten voor een soort "rijbewijs" voor het houden van een hond? Ik zou dat geen gek idee vinden. Dat zou al die asieldieren ook ten goede kunnen komen. Ze krijgen dan immers een eigenaar die er echt voor gaat!

honden page profiel WendyWendy 3 doggies

honden foto van Wendy

Niet eens. Ik draag niet bij aan het asielprobleem door goed voorbereid een goed gesocialiseerde rashond te kopen.

honden page profiel liesbeth en de bende .. liesbeth en de bende .. 3 doggies

honden foto van liesbeth en de bende ..

eens, als er inderdaad minder honden gekocht worden en gewoon helemaal niet meer van broodfokkers da worden er meer honden uit het asiel gehaald..

dat stamboomhonden niet in het asiel belanden omdat eigenaar meer ccenten heeft uitgegeven en doordachter te werk gaan, is ook uit de lcuht gegrepen.. ik heb al vrij veel honden met stamboom in het asiel gezien, wegens geen tijd meer.. en ook jonge honden van nog geen jaar..

Van onze honden komt er geen enkele van een fokker, en zal er ook nooit een van een fokker komen .. Die bij een fokker hebben namelijk al een warme mand, die in het asiel niet..

Meeste die er blijven zitten zijn rassen die negatief in het nieuws komen (denk bvb aan een stafford) zieke honden of oude honden .. Die verdienen net zo goed een thuis..

honden page profiel Nadine Nadine goedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Nadine

Als de broodfokers stoppen oké
Rashonden komen niet in het assiel terecht, die worden via de rasvereniging en fokker herplaatst...

Dus wel stoppen de broodfokkers en fokboerderijen ! En straathondjes

honden page profiel --

honden foto van -

"
Rashonden komen niet in het assiel terecht "


dit vat ik niet helemaal... als je bijv. kijkt op ikzoekbaas.nl zie ik toch heel wat rashonden tussenzitten
of hebben die geen stamboom?

honden page profiel Kim en CasperKim en Casper 3 doggies

honden foto van Kim en Casper

"

dit vat ik niet helemaal... als je bijv. kijkt op ikzoekbaas.nl zie ik toch heel wat rashonden tussenzitten
of hebben die geen stamboom?
"


Een broodfokhondje heeft ook een 'stamboom'. Is ook raszuiver en is goed gezond...

Er wordt vervalst waar je bij staat... En tuurlijk zullen er honden met stamboom in t asiel zitten. Maar een goede fokker neemt honden terug en herplaatst ze zelf indien nodig..

honden page profiel judithjudith 3 doggies

honden foto van judith

Met fokken is niets mis mee. goede fokkers zullen zelfs de honden terug willen nemen of zelf willen herplaatsen als eigenaren niet meer voor hun hond kunnen of willen zorgen. Deze honden zullen dus bijna niet in asiels terecht komen.

Het zijn de broodfokkers en de "oepsnestjes" die het hem doen. Oepsnestjes tusse haakjes omdat ik daar niet in geloof.
Dit zijn de fokkers die zonder erover na te denken maar blijven doorfokken. Deze fokkers zullen ook niet zomaar stoppen als er een fokverbod zou komen, ze zijn nu al illegaal bezig, dus waarom zouden ze er dan mee stoppen? Ze zouden juist nog meer markt hebben omdat mensen toch graag een pup willen en dan maar bij de illegale praktijken gaan kijken.

Nee.. volgens mij zou het probleem dus juist alleen maar erger worden, daarnaast vind ik het onzin dat mensen niet zelf mogen kiezen of ze voor een pup of een volwassen hond gaan. Niet iedereen is geschikt voor een asielhond.

honden page profiel M & GM & G 3 doggies

honden foto van M & G

"

dit vat ik niet helemaal... als je bijv. kijkt op ikzoekbaas.nl zie ik toch heel wat rashonden tussenzitten
of hebben die geen stamboom?
"


Dat zal dan misschien het verschil zijn tussen sommige hobbyfokkers en echte fokkers. Wij hebben wel een hond met stamboom, maar na aankoop krijgen we geen reacties meer op vragen ed. Als we een hond bij een echte fokker hadden gehaald dan hadden we zeer waarschijnlijk nog wel contact gehad en wordt een hond die een nieuwe baas nodig heeft vaak terug genomen door die fokker. Daar hoef ik bij de "fokker" van Gijs niet mee aan te komen. Wil Gijs voor geen goud kwijt laat dat voorop staan. Maar als we weer een rashond zouden kopen dan via een officiële fokker.

honden page profiel liesbeth en de bende .. liesbeth en de bende .. 3 doggies

honden foto van liesbeth en de bende ..

"

dit vat ik niet helemaal... als je bijv. kijkt op ikzoekbaas.nl zie ik toch heel wat rashonden tussenzitten
of hebben die geen stamboom?
"


hier heb ik ook al stamboomhonden in het asiel gezien .. incl de stamboom enzo .. meestal worden deze wel enkel herplaats via de fokker, maar moet hij in het asiel blijven tot er een ander eeigenaar is..

honden page profiel --

honden foto van -

"

Dat zal dan misschien het verschil zijn tussen sommige hobbyfokkers en echte fokkers. Wij hebben wel een hond met stamboom, maar na aankoop krijgen we geen reacties meer op vragen ed. Als we een hond bij een echte fokker hadden gehaald dan hadden we zeer waarschijnlijk nog wel contact gehad en wordt een hond die een nieuwe baas nodig heeft vaak terug genomen door die fokker. Daar hoef ik bij de "fokker" van Gijs niet mee aan te komen. Wil Gijs voor geen goud kwijt laat dat voorop staan. Maar als we weer een rashond zouden kopen dan via een officiële fokker. "


oh oke, zo

goede regel trouwens... blijft de hond wel in een huis en niet in een hok met beton onder zijn poten... zonder een eigen mens te hebben.

gijs is wel een prachtige hond zeg, als je eenmaal een hond heb, wil je die ook gewoon niet kwijt haha
moet er ook niet aan denken om olly weg te moeten geven aan iemand ;-)

honden page profiel Nadine Nadine goedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Nadine

Mijn ras zal je toch niet in een assiel vinden !!!
Daar zorgen wij fokers in bineland en buitenland wel voor,

Zo gaan er herplaatsers naar duitsland, Zwitserland, nl, Ben en vog veel verder

Maar die worden enkel door fokers herplaatst,
Dus ook geen overschot, wij maken geen asiels vol dat zijn de oeps en broodfokers !!!

honden page profiel VlooienbaalVlooienbaal 3 doggies

honden foto van Vlooienbaal

Jaren geleden toen ik mijn eerste eigen hond nam, dacht ik ook ik neem een asielhond. Wat een drama. Prachtig om te zien maar totaal verknipt. Ik had de ervaring niet en kon er niet mee omgaan.
eerst zelf op cursus, t ging wat beter in het begin maar aan het einde van de cursus adviseerde de leidster de hond naar Martin Gaus te brengen voor een intensieve training, door de trainers zelf. (twee weken die drie werden)
Helaas ook hen lukte het niet om Bo weer in het gareel te krijgen. Hij beet hun net zo hard als dat hij mij deed.
Hij moest dus terug naar het asiel. Wat een verdriet was dat.

Maar goed, ik was op zoek naar een hond en via via kreeg ik de hond van een oud vrouw die was overleden Rocky. Geweldige hond, wel met zijn eigenaardigheden, maar leuk en gezellig.
Hij heeft een paar jaar bij ons mogen wonen.

Toen jaren lang geen hond en toen plots was toch die kriebel er weer. Eerst kwam Timo een hollandsche schapendoes uit het Asiel. Vast gebonden aan een boom in het bos.
En het was een lieverd, makkelijk in de omgang en lief! alleen hij had wat medische problemen, konden allemaal opgelost worden, maar je moet het geld wel hebben.
Helaas is hij maar een jaar bij ons geweest maar dat jaar was geweldig vol plezier voor hem en voor ons!

een paar maanden was er geen hond en nu is er Bobbie. ons boegbeeld. Ook via de bemiddeling. Eerst een neurotische hond maar heb er veel mee gewerkt, veel aan de socialisatie gaan en veel in contact gebracht met mensen (mannen) en andere honden.
Hij was doodsbang voor mannen, maar nu gaat hij er naar toe en laat zich aaien. Veel geduld was er wel voor nodig!
Bobbie is een geweldig leuk hondje en hij en wij hebben het goed!

Een asielhond is een uitdaging, hij heeft veel bagage bij zich, Echter met veel geduld, vertrouwen en liefde kun je er een geweldige hond aan hebben!

honden page profiel VlooienbaalVlooienbaal

honden foto van Vlooienbaal

" Als de broodfokers stoppen oké
Rashonden komen niet in het assiel terecht, die worden via de rasvereniging en fokker herplaatst...

Dus wel stoppen de broodfokkers en fokboerderijen ! En straathondjes "


.Soms worden die inderdaad herplaatst via de Fokker. Helaas zijn er ook veel fokkers die zich nergens meer iets van aantrekken, dus gewoon niets meer van zich laten horen.
Je hebt je al aan het hondje gehecht en terugbrengen doe je niet 1,2 3.

Persoonlijk denk ik wat kan het je schelen wat voor stamboom hij heeft, als het maar een GEZONDE en leuke hond is!

honden page profiel Rox & FarahRox & Farah

honden foto van Rox & Farah

Oneens, een fokverbod op rashonden zal mij er echt niet toe zetten om dan maar een asielhond te nemen...

Ik heb veel eisen waar een hond aan moet voldoen en dus zal ik in een asiel ook niet snel vinden wat ik zoek. 99% valt dan nog steeds af voor mij en dus blijven er nog net zo veel honden zitten.

Daarnaast ben ik erg blij met het contact wat ik nog steeds heb met mijn fokker. Altijd bereid om vragen te beantwoorden en te helpen en vindt het zelf ook ontzettend leuk om over "zijn" honden te horen en ze te zien. Eens in de zoveel tijd spreken we met andere pupeigenaren af en gaan we met zn allen een dagje trainen. Hij vindt het erg leuk om te zien hoe de honden zijn uitgegroeid en zich oa qua karakter hebben ontwikkeld etc.

honden page profiel FrankFrank

honden foto van Frank

En wat gaan we dan doe met "oepsnetjes" afmaken omdat het fokverbod wordt overtreden? Of verplicht aborteren van pups? Ik kan alleen al op ethische redenen talloze redenen noemen waarom ik het hier niet mee eens ben.

Daarnaast zijn er 2 miljoen honden in Nederland. De Dierenbescherming schat dat daarvan 25.000 dieren per jaar in het asiel terecht komen. De hoeveelheid honden in Nederland zwelt jaarlijks met ongeveer 180.000 exemplaren aan en er overlijden er natuurlijk ook weer velen.

25.000 is veel, dat is 1 op 80, maar met een fokverbod loopt het asiel niet snel leeg denk ik, daarvoor is de vraag te groot. Wel zullen de prijzen vermoedelijk stijgen. Of we dat nu willen....

Ten slotte is iedereen vrij om te kiezen voor een hond en de herkomst daarvan. We leven per slot van rekening in een vrij land.

(Geschatte aantallen van de Dierenscherming en stray-afp.org)

honden page profiel VlooienbaalVlooienbaal 3 doggies

honden foto van Vlooienbaal

" Ai. Ik heb 1x een asielhond gehad die daar niet eens thuishoorde. Het was nl. een afgekeurde politiehond. Dus lang niet voor iedereen geschikt. Toch kreeg ik hem mee. Vervolgens liep ik tegen veel gedragsproblemen aan en was het een hele klus om de hond te kunnen hersocialiseren en hertrainen. Ik heb hem ruim 12 jaar gehad. Het was een fijne hond, maar met een hele lijst aan gebruiksaanwijzingen. Het heeft ervoor gezorgd dat ik nooit meer een asielhond wil.
Dat wil niet zeggen dat ik geen zwak heb voor honden die herplaatst zijn al of niet via een asiel. Het zou best kunnen dat, wanneer ik weer eens mee ga om te helpen kiezen, toch door de knieën ga voor een hond die echt een huis verdiend...
Ik ben zeker voor verantwoord fokken. Ook als het kruisingen zijn waar niet direkt een rasvereniging voor is. Ik vind ook dat je als fokker verplicht kunt worden wat dna tests te doen en bijv. rontgenfoto's moet kunnen overleggen om te zien of er hd/ed in het spel is. En dat je een duidelijk beeld hebt over het socialiseren van de pups.
Waar ik wel voor pleit: laagdrempelige hondencursussen! Ook voor mensen die niet direkt aan behendigheid of hogere gehoorzaamheid willen doen. Het verbaast mij nog steeds dat mensen een hond nemen en vervolgens echt niet snappen hoe ze ermee om moeten gaan. Vaak denken ze ook dat je alleen met een hond naar een school kunt wanneer je een rashond hebt of een hond hebt die al veel kan.
Mijn hondenschooltje heeft daar op in gespeeld: cursus gehoorzame huishond. Gewoon voor eigenaren die niets over honden weten. Niet alleen de basisgehoorzaamheid wordt geoefend, maar ook de hond aan borstelen leren wennen of op tafel zetten voor bij de dierenarts, of hoe je met je hond moet wandelen aan de lijn en hoe je je hond in de auto moet laten wennen. 
Wat ik ook weleens mis: algemene omgangsvormen voor mensen en honden. Daar ontbreekt het nogal eens aan.
Niet alle asielhonden zijn probleemhonden, gelukkig, maar pups blijven ook niet altijd schattig. Het blijven bewerkelijke individuen die echt je hobby moeten zijn. Een hond is niet zomaar "voor de gezelligheid of voor erbij".
Zouden er gemeentes zijn die pleiten voor een soort "rijbewijs" voor het houden van een hond? Ik zou dat geen gek idee vinden. Dat zou al die asieldieren ook ten goede kunnen komen. Ze krijgen dan immers een eigenaar die er echt voor gaat! "


Bizar dat je ze zo een afgekeurde politie hond hebben meegegeven!!
Normaal gaan dit soort honden naar de geleiders of naar politiemensen.
Wel vreemd dat het asiel je daar niet duidelijk om gewezen heeft. Dit is een werkhond en ja die heeft een heel ander leefpatroon!

Een rijbewijs voor honden - vind het een goed idee om eens over na te denken. Het is levende have en er moet zorgvuldig mee omgesprongen worden - dus ook dat mensen leren hun hond te verzorgen is geen weelde.
Wij hadden van de week in de salon een hond totaal in de klit en verviltte vacht, kon alleen nog maar geschoren worden. Dat zou niet meer mogen voorkomen.
Dus ja goed idee - zorgbewijs voor diereneigenaren!
.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit onderwerp staat op slot, je kunt niet reageren op deze vraag !

pagina 1 van 2 12
Volgende forumvraag: Noah zwemt in het nieuwe diep!
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^