verbod fokken

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _ Bams ¥ . 3 doggies

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

zolang mensen onverantwoord fokken, en zolang er mensen zijn die zonder nadenken een hond kopen/nemen, zullen er altijd asiels zijn waar honden inzitten.

de mentaliteit van de mensen moet veranderen, en dat heeft niets met verantwoorde fok te maken.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit onderwerp staat op slot, je kunt niet reageren op deze vraag !

honden page profiel Nadine Nadine goedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Nadine

Fokers die zich er niks meer van aantrekken zijn geen fokers die fokken met liefde voor het reas maar broodfokkers,

Wij fokers van ONS ras zitten samen op in nood elk land heeft er 1 en we zoeken samen naar een baasje in welk land hij of zij dan ook zit,
Rasverenigingen en clubs van mijn ras, fokkers werken samen, ook als hij of zij geen stamboom heeft, voor ons is een briard een briard !

Zo is er een hond van mijn fok in Zwitserland terecht gekomen en 1 her plaatser in duitsland, doordat alle fokers van overal de handen in elkaar slaan zoals het zou moeten zijn voor elk ras.

Zo hebben wij ik een zwarte lijst waar somige mensen opstaan die geen pup krijgen door reden, die lijst gaat ook naar andere fokers, soms als er mensen zich voor een pup hebben aangemeld vragen we rond zijn die bij u geweest ken je ze, staan die bij u op de zwarte lijst, en toch komen er nog herplaatsers, mensen die dachten een briard aan te kunnen, mensen waar we ons in vergist hebben maar dan schieten we in aktie

honden page profiel Nadine Nadine goedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Nadine

Dus ons hond komt er niet terecht,
Zo hebben we al briards op marktplaats e bay enz gevonden, we geven het door en alle fokers zetten zich in

honden page profiel judithjudith 3 doggies

honden foto van judith

" Fokers die zich er niks meer van aantrekken zijn geen fokers die fokken met liefde voor het reas maar broodfokkers,

Wij fokers van ONS ras zitten samen op in nood elk land heeft er 1 en we zoeken samen naar een baasje in welk land hij of zij dan ook zit,
Rasverenigingen en clubs van mijn ras, fokkers werken samen, ook als hij of zij geen stamboom heeft, voor ons is een briard een briard !

Zo is er een hond van mijn fok in Zwitserland terecht gekomen en 1 her plaatser in duitsland, doordat alle fokers van overal de handen in elkaar slaan zoals het zou moeten zijn voor elk ras.

Zo hebben wij ik een zwarte lijst waar somige mensen opstaan die geen pup krijgen door reden, die lijst gaat ook naar andere fokers, soms als er mensen zich voor een pup hebben aangemeld vragen we rond zijn die bij u geweest ken je ze, staan die bij u op de zwarte lijst, en toch komen er nog herplaatsers, mensen die dachten een briard aan te kunnen, mensen waar we ons in vergist hebben maar dan schieten we in aktie "


Dit is natuurlijk een heel mooi beleid, maar helaas bij veel rassen niet mogelijk, omdat er gewoon teveel fokkers van zijn. Dat is het voordeel van een wat onbekender ras.

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Dobry

Er zijn inderdaad teveel honden die niemand wil hebben. Als ik kijk dat er bijv. een asiel bestaat waar 700 honden onder slechte omstandigheden zitten te wachten om ooit nog eens daaruit te komen kan ik de stelling wel begrijpen. De vergeten honden wie denkt daar aan?

Niet de broodfokkers, niet de kopers van broodfokhondjes, niet degenen die voor oepsnestjes zorgen en hun kopers.

Mijn eerste hond was van een verantwoorde fokker, mijn tweede hond uit een asiel.

Verantwoorde fok moet natuurlijk blijven, het doel moet zijn een gezonde hond die iets bijdraagt aan het ras.
Iemand die het goed meent met het ras zal misschien ook wel heel goed nadenken over het aantal nesten, want hopelijk weet diegene dat er honden genoeg op de wereld zijn en het voor het aantal niet nodig is om er nog meer te laten komen.

honden page profiel Erika & JettaErika & Jetta 3 doggies

honden foto van Erika & Jetta

Moeilijke discussie waar ik lang over kan blijven denken; asielhond vs puppy.

Voor mij mag er op zich wel eens een jaartje een fokverbod komen, dat terzijde.

Ik denk, zoals de meerderheid hier, dat een heel groot probleem opgelost wordt door broodfok in zn geheel te verbieden. Maar dan ook echt alles wat geen verantwoorde fok is, oepsnestje, particuliere nestjes,.. Enkel honden met stamboom en goedgekeurde fokkers die in de rasclub zitten.

Maarja, tegen dat we zo ver zijn.. Als broodfok verboden wordt gaat er trouwens een giga tekort zijn aan pups, omdat de verantwoorde fok maar zo een klein deel uitmaakt van de totale gefokte pups. De echte cijfers kwam ik hier onlangs op een topic tegen. Dus ik denk dat zonder broodfok er ook door het tekort veel mensen naar het asiel zullen trekken, of er moesten ineens veel meer mensen zich geroepen voelen om verantwoorde fokker te worden :-)

Snap trouwens sommige hun argument van "ik wil weten wat ik binnenhaal van karakter" niet. Hoe kan je nu bij een pup weten wat voor karakter die later zal hebben. Ja je kan vaag afgaan op de ouders, want die zijn vrolijk en sociaal, ik lijk in de verste verte niet op mijn ouders hoor :-)
Bij een volwassen hond in het asiel of opvang zie je toch net duidelijk wat voor karakter die heeft..

honden foto van Maylo, Fudge en Ziko † en baasje Laura

Oneens, ik zou juist eerder naar een fokker stappen dan naar het asiel.

Vele mensen kiezen bewust voor een bepaald ras, omdat die voldoe aan hun eisen. Vele ras honden kom je gewoon niet tegen in het asiel, omdat ze worden herplaats via de rasverenigingen,

Maar om fokken dan te gaan verbieden? Nee, fokkers die alles volgens het boekje vind ik juist goed, vaak hebben die ook wachtlijsten en fokken ze ook niet kwakkeloos. Die hebben hooguit 1x per jaar een nestjes. Hierdoor raken de asiels echt niet overvol van.

Br00dfokkers en oepsnestjes die moeten ze verbieden, want die honden komen vaker in het asiel ter recht omdat ze ze niet kwijt kunnen.

Daarbij ben ik blij met het ras wat ik nu heb en zal ik wederom voor een Parson kiezen. Ik zou dan misschien kijken voor een herplaatser dat wel, maar in het asiel kom je een Parson uberhaupt niet zo snel tegen, omdat het geen bekend ras is en vrij beschermt wordt door de fokkers.


honden page profiel Sheltieduo_Sheltieduo_

honden foto van Sheltieduo_

Oneens. Ik ben er van overtuigd dat niet stamboom honden de oorzaak zijn. Goede fokkers zorgen voor een goede thuis dus honden van goede fokkers komen zelden ik het asiel.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit onderwerp staat op slot, je kunt niet reageren op deze vraag !

pagina 2 van 2 12
Volgende forumvraag: Noah zwemt in het nieuwe diep!
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^