pup overprikkeld

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel peterpeter

honden foto van peter

Beste mensen,
Mijn naam is Peter en nieuw hier op het forum, sinds 3 weken een nieuwe huisgenoot Diego 13 weken en een kruising labrador/Alaska malamute.
Ik heb tot een half jaar geleden ook een hond gehad onbekende kruising 16 jaar geworden.
Ik heb Diego gelijk overal mee toe genomen, strand, bos, stad.
Wat me gelijk opviel dat hij erg veel zelfvertrouwen heeft, schrikt nergens van gaat naar alle mensen en honden toe.
Ik dacht bij mezelf dat zit wel goed, maar nu naar een paar weken merk ik toch dat ik te hard van stapel ben gelopen.
Hij weigert nu aan de lijn te lopen ook niet voor beloning, is thuis erg druk, daagt me steeds meer uit d.m.v blaffen en bijten wel speels maar toch.
Dit gedrag negeer ik wel maar werkt niet echt.
Kan hem nu alleen uitlaten als hij los is, of dat ik hem optil naar een veldje toe.
Probeer nu thuis veel denkspelletjes te doen en hem verplicht meer rust te geven in bench, maar hij vind de bench maar niks, gaat dan blaffen of piepen, ook dit negeer ik en gaat dan slapen, maar gaat er nooit uit zichzelf in.
Zullen deze problemen nu komen door overprikkeling, of zie ik iets over het hoofd.
Heb hem vanaf het begin nooit kunnen aanhalen zonder dat hij ging bijten, zit niet te wachten op een knuffelhondje maar dat hij af en toe naar je toekomt zonder te bijten zou ik wel een keer leuk vinden.
Denken jullie dat ik dit nog goed kan maken, want ik maak me er echt zorgen over, en ik ben bang dat Diego dat aanvoelt.
Alvast bedankt voor jullie reacties.
Vriendelijke groet,
Peter

honden page profiel Ty & AikoTy & Aiko

honden foto van Ty & Aiko

allereerst welkom hier op het forum!! vervelend dat hij zich zo gedraagt misschien is hij nu gewoon al aan het puberen. je kan een keer proberen hem in huis aan te lijnen en hem dan na een kwartiertje of tien minuten af te doen en in te tussen tijd afleiden met een koekje of wat ander en hem goed belonen als hij het goed deet dit kan je blijven herhalen en van tie min ene half uur maken en als dat weer goed gaater weer wat meer tijd bij plakken. ik denk wel dat het gedrag over kan gaan maar durf niks te beloven. heel veel succes groetjes michelle.

honden page profiel treestrees

Dag Peter,

Wat een zorgen kan je van een puppen kind hebben hé?

Ik denk dat je toch door moet zetten.Dus even niet meer optillen en op het landje zetten,of los laten lopen.
Maar aan de riem naar buiten ( als hij nog niet echt zindelijk is, dan zou ik hem toch als het moet met spoed optillen en naar buiten sjouwen :-)
Maar zodra hij geplast heeft dan weeer aan de riem.
En belonen, blij doen en net doen of je gek bent als hij dwars doet.
Ook als hij bijt,niet meer aaien en weglopen.
Ik weet zeker dat dit allemaal over gaat!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Mijn hond had ook een hekel aan zijn bench, Nu is hij 10 maanden en gaat er zelf in.
En ik dacht ook dat ik een krokodil had, maar dat blijkt nu toch ook een hele lieve hond te zijn :-)

Bij mij op de hondenschool zeiden ze wel dat puppen minimaal 22 uur slaap nodig hebben op 1 dag ( veel hé)
Maar bij de fokker gingen ze ook met mama naar buiten 15 minuten en daarna sliepen ze weer uren.
Ik denk dat je de rustmomenten niet moet vergeten.

Maar: Het komt goed en over 6 maanden lach je erom als je dit terug leest.

honden page profiel LexieLexiegoedgekeurde fokker

honden foto van Lexie

Wij hebben een rottweilerpup van 12 weken in huis. Deze dame neemt zelf geen rust en daarom regelen wij dat voor haar. Als ze 1 à 1 1/2 uur actief geweest is gaat ze voor ca 2 uur de bench in. In het begin protesteerde ze luid, maar na een dag was het goed. 
Nu hebben we een veel rustigere pup die lekkerder in haar vel zit.

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

Ik ben geen trainer of gedrags therapeut, maar mijn gevoel zegt dat het niet goed gaat zo. Ga aub op puppy cursus. Zij zien dan een totaal plaatje en kunnen zo gericht met je aan de slag. Ik kan je wel een paar tips geven die ik zelf heb gekregen. Allereerst is het negeren van je hond uit den boze en waarom: stel je hond is bang en je negeert dat, dan neem je het gevoel van je hond dus niet serieus en laat hem in de steek, terwijl het eigenlijk de bedoeling is dat je hond jou leert vertrouwen en dat jij hem beschermd! Een angstige hond die de troost van een baas krijgt, kan beter met de angst omgaan.Je hond wilt aandacht en een puppy die in eens alleen woont, wilt nog al wat aandacht en je negeert dat, neem je zijn gevoel weer niet serieus en hij snapt niet wat hij aan jou als baas heeft. Als mijn hond wilt spelen en ik heb er even geen tijd voor, zeg ik haar: nee en geef haar een kauwbot, zodat ze zich zelf even moet vermaken, maar ik neem haar wel serieus. Het zelfde met de bench, heb je hem daar wel aan laten wennen? Hij vind het niet fijn in de bench en jij negeert dat. Is ook niet fijn. Wat ik zou doen, je hond ik de bench  voeren. Zo leert je hond dat de bench een leuke plek is. Je kan ook zn voer verdelen over een paar kongs en elke keer dat hij in de bench gaat, geef je hem een kong. Zo houd hij zich zelf goed bezig en de bench wordt leuk. Ik denk dat ik m ook niet te lang in de bench zou laten, maar dat weet ik niet zeker! 
Toen mijn hond als pup wilde bijten, zorgde ik dat ik altijd een bijt speeltje had, ging ze bijten in mij of iets wat niet mocht, bood ik haar een bijtspeeltje aan. Ik had ook een hoop speeltjes in huis liggen. Zo leert je hond dat hij mag bijten, maar alleen in daarvoor bestemde speeltjes. Wordt nooit boos als hij ergens in bijt (of in jou) wat niet mag, haal het weg en geef een speeltje. Mijn hond vond het soms niet fijn als ik aan haar zat, wat je kan doen (jou hond bijt) neem hele kleine hele lekkere voertjes, echt heel lekker en raak je hond even aan, zijkant nek en geef een voetje. Even aanraken en gelijk, voor hij kan bijten voertje. Zo krijgt leert hij, dat aaien hem iets positiefs oplevert. Oefen dit heel kort, een paar keer per dag. Leren gebeurt niet van de ene op de andere dag, het kost wel heel veel tijd en geduld, maar belangrijk is, dat alles wat je doet opbouwend is! En ga echt op cursus. Oh ja, kan je de riem wel om doen? Ik zette mijn pup buiten aan de riem. Heb nooit zelf getrokken, maar volgde haar gewoon, zij volgde mij ook, altijd met een slappe lijn en soms een voertje. Succes!

honden page profiel peterpeter

honden foto van peter

Dank jullie wel voor de reacties, zie het soms echt niet meer zitten, van acht weer om 4.00 uit mijn bed, hoop gerommel,gestamp in de bench, geen piepen of blaffen, heb hem mee naar buiten genomen, ging wel zijn behoefte doen, daarna weer in de bench, weer onrustig,veel jeuk , volgens mij ook een teken van stress.
7.00 opgestaan weer zijn behoefte laten doen,daarna was hij weer speels, even aandacht spelletje gedaan na 15 min ging hij toch een hazenslaapje maken in de huiskamer.
Ik blij, kon zelf ook nog een uurtje op de bank slapen.
Om 9.00 de auto gepakt, want daarin is hij rustig, half uurtje proberen te lopen aan lijn, hij liep na een verloop van tijd mee, of laat ik het anders zeggen trok mee' wilde alleen maar rennen, dus half uur lang voor lantaarnpaal gespeeld en weer doorgelopen, bijna geen contact kunnen maken heel af en toe en dat gelijk beloond, maar kijkt dan meer naar koekje dan naar mij.bij thuiskomst eten in de bench,wacht dan wel op commando tot hij mag eten, daarna deur gesloten, heeft daarna 10 min. Geprotesteerd maar ging wel slapen, zit er wel om te denken om bench te verplaatsen, want als ik de woonkamer ut ben is hij stil, kom ik de woonkamer weer in is hij vaak gelijk weer wakker en staart me dan aan, dus ik ben de hele tijd bezig om zijn blik te ontwijken wat ook niet bevoordelijk voor de relatie is.
Ik heb ook zijn kleed uit de bench gehaald, want daar ging hij op rijden.

Nogmaals bedankt voor de steun, had met een hoop dingen rekening gehouden, maar met dit niet.
Krijg al een week geen hap door mijn keel, en ben geestelijk en lichamelijk aan het opraken.
Woon namelijk alleen met Diego, hoop echt dat het aankomende weken beter gaat.

Gr. Peter

honden page profiel GibsonGibson

honden foto van Gibson

Heftig Peter, ook omdat je het in je eentje moet doen.. 
Ik ben sinds kort eigenaar van een pup dus ik kan je geen/weinig advies geven, maar ben wel van mening dat je het beste real-life hulp in kunt schakelen, als is het alleen maar om te horen dat je op de juiste manier bezig bent.

Heel veel succes en sterkte :-)

honden page profiel Spreken is zilver Zwijgen is Goud.Spreken is zilver Zwijgen is Goud.

honden foto van Spreken is zilver Zwijgen is Goud.

Stress kan wel jeuk veroorzaken maar zou zeker ook proberen uit te sluiten wat de rol van voeding hierin is.

Zorg dat je pup voldoende rust neemt, als de bench niet werkt geef m wat kauw materiaal geheid leeft ie zich er even op uit en valt er na lekker uit zichzelf in slaap.

Socialisatie is erg belangrijk alleen betekent socialisatie ook veel nieuwe prikkels.
Sadi nam ook zelf niet haar rust, ging stuiteren, tanden in stoelpoten e.d. happerig, steeds zoeken naar dingen die ze kon uithalen. 
Voor ons werd een standaard verhaal als we vandaag naar de stad gingen voor socialisatie erna minimaal een dag rust. Kwamen we terug van de stad kreeg ze kauwmateriaal leefde zich erop uit en viel in slaap. de volgende dag hielden we dan een vast normaal patroon uit gericht op normaal uitlaten vaste tijden eten etc.  10 minuutjes spelen later op de dag nog eens maar verder geen dingen ondernemen.

Merkten we aan Sadi dat ze hersteld was, rustiger was, dan was er ruimte voor wat nieuws ipv van dan direct weer winkels in te duiken etc. een rondje de andere kant op 50 meter straat in de buurt die ze nog niet kende. Onmiddelijk uitte zich dat weer in stuitergedrag. Dus thuis weer kauw materiaal aanbieden dat kan ze op afreageren energie door overprikkeling kwijt raken en valt weer in slaap. 
dergelijke stappen met voldoende tijd ertussen voor de pup om te herstellen en dan weer eens iets herhalen bijvoorbeeld de stad of dat ene stukje straat waar ze net 1x geweest is. Dat patroon herhalen tot je merkt dat ze in die omgeving rustiger is gewender raakt.

Verder het stuiteren naar kinderen andere honden e.d. heeft ze nog steeds, Deels vangen wij dat op door van te voren een situatie te zien aankomen Sadi te laten zitten en een aandachtsoefening te gaan, normaliter met puppybrokjes maar op het allermoeilijkste moment als dat kind bijvoorbeeld passeert een stukje gedroogde vis of iets anders extra lekkers waardoor jij interessanter blijft.  

Het is wel echt aftasten welke aandachtsoefening het best bij jou en de pup past, in ons gevoel hebben we dat samen met de trainster van de puppyles onderzocht. Wij hebben daar goeie dingen uit kunnen halen waar we geregeld gebruik van maken.  Tevens gebruiken we onderweg ook wel om haar aandacht terug te krijgen als ze onderweg overprikkeld raakt echter kan dit tot op bepaalde hoogte en dan is de pup zo overprikkeld dat niks meer werkt.  Beste is dat voor zijn en iets eerder afronden naar huis kauwmateriaal aanbieden beter voor je handen, meubels e.d. en het geeft de garantie dat je pup na een tijdje zelf wel gaat slapen.

btw geadviseerd word 5 minuten per mnd dat de pup oud is erbij.  8 weken is max 10 minuten spelen of wandelen Jou hond zou dat op dit moment op 3mdn max 15 minuten zijn. Mix labrador extra hd risico dus nog belangrijker dan je die tijd niet overschrijd. Overbelasting kan hd en ed problemen veroorzaken.  Ook niet langdurig korte wendingen, bij spel met kleinere wendbaarde hondjes niet die 15 minuten vol maken maar met 5 minuten al stoppen en proberen wat minder wendbare maatjes te vinden.. 

verder staat er gemiddeld 1 uur wakker 2 uur slaap. Nu heeft Sadi dat ook lang niet altijd gehaald maar na het kluiven op wat lekkers sliep ze dan wel weer langer als 2 uur dus haalde ook af en toe wel weer in.


Andere tip kamerende signalen van Turid Rugaas in dit boek worden een reeks van 30 signalen beschreven die honden onderling gebruiken, door deze signalen te kennen kun je eerder zien hoe het verloopt tussen jou hond en een andere hond, je kan eerder zien of je hond zich ongemakkelijk voelt etc, maar wij hebben zelf kalmerende signalen toegepast naar Sadi als ze echt happerig werd soms gaven we een signaal drie keer en dan reageerde ze niet gaven we een ander signaal droop ze gelijk af en ging ergens liggen. Puppy's krijgen van uit het nest een reeks van deze signalen mee maar niet standaard allemaal dezelfde, andere signalen moeten ze uiteindelijk leren tijdens de socialisatie en spel met andere honden. Gapen is een van de signalen waar Sadi goed op reageert evenals tongelen snel met het puntje van je tong je lip aan raken, hoofd weg draaien in combi met gapen. De rug toekeren, je moet alleen zelf uitvissen welke signalen je pup al kent.

honden page profiel MarleenMarleen

honden foto van Marleen

Wij hebben met Zoë dezelfde fout gemaakt als jij. Teveel tegelijkertijd...en dat hebben we geweten. Zoë ging bijten en blaffen puur door overprikkeling en te weing slaap. Nu is ze ondertussen anderhalf en begint ze zelf rust te pakken en als ik zie dat het niet lukt dan ga ik op de grond zitten en slaapt ze binnen 5 minuten tegen mij aan. Wij zijn gaan zoeken met haar en inderdaad hersenspelletjes. Als wij weggaan zit Zoë nog steeds in een bench, niet omdat ze sloopt maar omdat ze dan echt rust neemt. Af en toe heb ik het gevoel dat ze blij is dat we weg gaan.
Ik heb veel gehad aan de puppy en vervolgcursus. Tips specifiek op mijn hondje gebaseerd. Verder is het belangrijk dat je rustig blijft. Hoe moeilijk dat kan zijn weet ik als geen ander, helemaal als ze gaan puberen. Mijn trainer zegt altijd" er is maar 1 middel tegen een puberende hond....en dat is humor. Ik heb ook geleerd dat ik met mijn houding mijn hond positief kan beïnvloeden. Sinds ik dat geleerd heb gaan we met sprongen vooruit.
Dus in het kort vraag om hulp, lees boeken over hondengedrag en wees geduldig....het is even doorbijten maar als je in het eerste jaar een goede basis legt heb je er jaren plezier van! Veel succes en geniet ook af en toe van die puppenstreken!!

honden page profiel Anny en LanceAnny en Lance

honden foto van Anny en Lance

Allereerst mooie leeftijd heeft je vorige hond bereikt. Dat alleen al zegt dat je een goei baaske bent geweest ,voor mij toch ':-) 
Het is natuurlijk een hemelsgroot verschil, een rustige oude hond en dan zo een spring in t veld als je nu hebt. 
Jouw vorige hond gebruikte je daar ook de bench voor, ik vraag dit omdat vroeger niemand een bench gebruikte , en ik altijd ergens denk, toen werden onze honden ook goed opgevoed ?
Probeer eens van hem NIET daarin te steken, maar bv in de keuken te laten rusten, of gewoon in zijn mand. En er is nog geen enkele hond mismeestert door een kort streng NEEN ! Als hij bijt of iets fout doet. Ik persoonlijk heb nooit slecht gedrag genegeerd, altijd met mijn stem belonen of afkeuren. Heb heel mijn leven honden gehad, grote en kleine. Allemaal oud geworden en schatten van honden.
Dat je nu veel werk hebt met zindelijk maken is volledig normaal, accidentjes...normaal. Pas vanaf vier maand , sommige honden later, worden ze stilaan zindelijk. 
Een pup die bijt? FOEI ! en dan pas negeren ,maar eerst laten merken dat je dit gedrag niet wilt door je stem.
Zo heb ik het altijd gedaan. Misschien ook eens proberen ? Komt goed hoor ':-)

honden page profiel peterpeter

honden foto van peter

Beste mensen,

Allereerst bedankt voor de tips, met een hoop ben ik vanaf het begin mee aan de gang, zoals benchtraining,geef zijn eten daar, kong,e.d Diego pakt het dan en weg is hij.
Het liefste zou ik hem gewoon los in huis hebben,bij mijn vorige hond ook gedaan,maar wat ik al eerder aangaf, hij pakt zijn rust niet, dus Ben ik het een beetje verplicht.
Vandaag voor het eerst langer dan een uur weggeweest, eerst gewacht dat hij rustig was, dat was gelukkig al naar 3 minuten, buren gevraagd of ze wat hebben gehoord, maar gelukkig niet.
Toen ik thuis was uit de bench gelaten, en naar een groot park gegaan waar weinig mensen en honden zijn, maar lopen aan de lijn is een drama, totaal geen contact, alleen met zijn neus op de grond en alle kanten op schieten, hoe moet ik dat nou in goede banen leiden.
Na 10 MN gestuiterd te hebben los gelaten op open veld, stok gepakt, en rapport spelletje gedaan hij komt dan elke keer weer naar me toe wat natuurlijk positief is.
Daarna weer aangelijnd en stuiteren weer weer los en weer aangelijnd.
Toen naar huis en nu ligt hij tot mijn verbazing lekker uit te rusten op de vloer.
Ik hoop dat het aanhoud en dat hij zijn rust nu zelf pakt.
Moet morgen weer aan het werk na 3 weken, Diego gaat mee, heb een eigen kantoortje waar ik 4 uur per dag ben, voor de rest van de dag ben ik met de auto onderweg, wat hij heerlijk vind,valt gelijk naast me in slaap, deed het weleens op de dagen dat hij zo druk was ook weleens, ik kwam dan tot rust en Diego ook.
O ja dinsdag heb ik mijn eerste theorie avond met het clickersysteem, ben heel erg benieuwd wat ze me kunnen vertellen wat ik fout doet.
Ik hou jullie op de hoogte.

Vriendelijke groet,

Peter

honden page profiel Anny en LanceAnny en Lance

honden foto van Anny en Lance

Toen naar huis en nu ligt hij tot mijn verbazing lekker uit te rusten op de vloer..........O-)
Daar waar hij in de bench zou zitten piepen en grommen .....':-)

honden page profiel treestrees

Ga je bij een martin Gaus trainen ? omdat je het over clicker training hebt?

het is erg leuk om te doen en nu weet ik helemaal zeker dat het helemaal goed gaat komen met jullie!!!!!!

honden page profiel FabienneFabienne

honden foto van Fabienne

Tsja, Diego is een halve malamute en die zijn, voor zover ik weet , niet echt supermakkelijk. Ik heb zelf een Samojeed en ben nog steeds vaak verbaasd over hun zelfstandigheid, evenals hun volharding om te bereiken van wat ze zich tot doel hebben gesteld. Ik zeg het een beetje kort door de bocht: een malamute is toch nog een tandje moeilijker op te voeden dan een sam.

Misschien eens gericht vragen stellen aan de malamute-kenners hier op dit forum?

honden page profiel peterpeter

honden foto van peter

Daar ben ik weer, ik vindt het wel fijn dat ik gelijk zoveel reacties krijg, heb er veel steun aan, ga inderdaad bij honden school Martin gauw in Zoetermeer.
Wat betreft Diego het lijkt wel ofvhij het drukke van een labrador heeft en het zelfstandige van een malamute, ik heb hem geen 1 keer zien schrikken van iets, vuurwerk, glasbakken e.d.andere grote honden, wat ik al eerder aangaf was ik daar in het begin erg blij mee maar nu merk ik dat hij in deze situaties niet mij opzoekt maar er gelijk op afgaat.
Nu kijk is wel eens verlangend naar een pup die steun bij zijn baas zoekt.
Maar ja iedere hond is verschillend gelukkig wel, en het is mijn taak om de goede manier te vinden zodat we allebei een beetje tot rust kunnen komen.
Want ik zien ook wel dat ik zelf door dit alles zelf niet goed in mijn vel zit en erg onrustig ben, wat ik natuurlijk ook uit straal naar Diego.

Gr. Peter

honden page profiel peterpeter

honden foto van peter

Daar ben ik weer, ik vindt het wel fijn dat ik gelijk zoveel reacties krijg, heb er veel steun aan, ga inderdaad bij honden school Martin gauw in Zoetermeer.
Wat betreft Diego het lijkt wel ofvhij het drukke van een labrador heeft en het zelfstandige van een malamute, ik heb hem geen 1 keer zien schrikken van iets, vuurwerk, glasbakken e.d.andere grote honden, wat ik al eerder aangaf was ik daar in het begin erg blij mee maar nu merk ik dat hij in deze situaties niet mij opzoekt maar er gelijk op afgaat.
Nu kijk is wel eens verlangend naar een pup die steun bij zijn baas zoekt.
Maar ja iedere hond is verschillend gelukkig wel, en het is mijn taak om de goede manier te vinden zodat we allebei een beetje tot rust kunnen komen.
Want ik zien ook wel dat ik zelf door dit alles zelf niet goed in mijn vel zit en erg onrustig ben, wat ik natuurlijk ook uit straal naar Diego.

Gr. Peter

honden page profiel peterpeter

honden foto van peter

Daar ben ik weer, ik vindt het wel fijn dat ik gelijk zoveel reacties krijg, heb er veel steun aan, ga inderdaad bij honden school Martin gauw in Zoetermeer.
Wat betreft Diego het lijkt wel ofvhij het drukke van een labrador heeft en het zelfstandige van een malamute, ik heb hem geen 1 keer zien schrikken van iets, vuurwerk, glasbakken e.d.andere grote honden, wat ik al eerder aangaf was ik daar in het begin erg blij mee maar nu merk ik dat hij in deze situaties niet mij opzoekt maar er gelijk op afgaat.
Nu kijk is wel eens verlangend naar een pup die steun bij zijn baas zoekt.
Maar ja iedere hond is verschillend gelukkig wel, en het is mijn taak om de goede manier te vinden zodat we allebei een beetje tot rust kunnen komen.
Want ik zien ook wel dat ik zelf door dit alles zelf niet goed in mijn vel zit en erg onrustig ben, wat ik natuurlijk ook uit straal naar Diego.

Gr. Peter

honden page profiel Anny en LanceAnny en Lance

honden foto van Anny en Lance

':-) En je gaat er nog van stotteren ook ':-) Relax man, komt goed.

honden page profiel peterpeter

honden foto van peter

Ja mooi he thx

Gr.petet

honden page profiel Luan en LenneLuan en Lenne

honden foto van Luan en Lenne

Ik zou nu een hoop tips op kunnen schrijven maar heb nul verstand van malamutes. Christel hier op het forum heeft Malamutes en wat ik me kan herinneren had ze ook een drakenpupje :-). Wellicht dat je haar kan benaderen voor tips? 

https://www.hondenpage.com/baasjes/31427/Christel.php

honden page profiel Anne-Wil (baasje van Juno)Anne-Wil (baasje van Juno)

honden foto van Anne-Wil (baasje van Juno)

Wat kunnen die kleintjes je onzeker maken he!! Hier ook bekend hoor. Ik zou even een stapje terug doen ook. Ondanks dat je hond heel zelfverzekerd over komt door alles alleen tegemoet te gaan, betekend niet dat hij het niet heel spannend vind (hier nog zo een exemplaar, hoe harder hij ergens op af rent hoe spannender het vaak is). Het klinkt ook alsof je pup te weinig rust, en je wellicht te ver wandelt. Wij waren in het begin ook te voortvarend voor onze pup, en dat was ook happen in de riem, ronjes om je heen rennen aan de lijn, en in huis ALLES in zijn bek nemen en happen. Bezoekers konden Juno tot een jaar niet aaien zonder speels gehapt te worden.

Het goede nieuws: dit wordt echt beter!!! Juno is nu een jaar en 8 maanden en sinds een maandje kunnen vreemde mensen hem aanhalen zonder dat hij reageert. Misschien kan je de pup tot rust laten komen zonder hem in de bench te doen? Kijk eens of je een lekker plekje kan maken en hem daar kan houden. Elke keer als hij op staat breng je hem weer terug naar het fijne plekje. Zelf ga je heel relaxed erbij zitten op een stoel. Hij moet nog leren om zijn rust te pakken, en als hij inderdaad vrij hoog in zijn stress levels zit nu (zo klinkt het wel) dan moet je echt wel even een paar weekjes geduld hebben voor hij zelf weer zijn rust kan gaan pakken.

En ga inderdaad lekker op cursus. Die zien je pup en kunnen nog veel meer nuttigs zeggen dan wij!! Succes ermee voor nu! Oh ja, en voor jezelf - misschien eens een oppas zoeken voor de pup zodat je even een dagje kan uitrusten? Je eigen mentale staat is ook belangrijk om in de gaten te houden. het moet wel leuk blijven!

honden page profiel NicolineNicoline

honden foto van Nicoline

Hey Peter,
Ontspan! Je pup is 13 weken.... Dus gaat het eigenlijk al hartstikke goed! Je hebt gewoon een druk vrolijk eigengereid ondernemend manneke in huis... Vergeet niet te lachen om zijn fratsen hoor! 

Dat hij stuitert aan de lijn en geen aandacht heeft: jammer, maar hij is wel blij buiten te zijn en hij gebruikt zijn neus! Die aandacht komt wel, alleen ws op een andere manier als wat jij verwacht... Malamute style... :-D  Ws denkt hij dat jij een slee bent... 

Aan die band/ kontakt bouw je al door hem mee te nemen naar je werk, ritme, regelmaat en geduld! 

Wat voor vacht heeft hij? Als hij met zijn bench naast de kachel staat zou hij het zomaar te warm kunnen hebben... Probeer het eens op een koele plek... Hier maar heel kort een bench  en toen een kinderhekje voor de aanbouw... Bij blaffen en bijten gingen en gaan ze daarheen, rust! 

Verder mag hij nog niet zoveel lopen... 
Bij pups geldt de 5 minuten regel per maand. Dus per maand dat ze oud zijn mogen ze 5 minuten lopen per wandeling. Oftewel een pup van 13wkn is 3 maanden en mag dus 15 minuten per keer lopen (en dan moet er weer een rustperiode tussen zitten voordat de volgende wandeling gepland staat).
Op deze leeftijd kan een pup namelijk echt last krijgen van zulke lange wandelingen. Mijn advies is dus laat hem goed uitrusten en niet telkens een half uur gaan lopen, dat is echt te lang. Hij kan ook daardoor overprikkelt raken en daardoor druk worden hoor ...

honden page profiel Koning Obi Koning Obi

honden foto van Koning Obi

Hehe erg herkenbaar... En ja flink door de zure appel heen bijten hoor. Obi is ook ontzettend vervelend geweest. Heel af en toe (is nu 9 maanden) als het hem teveel wordt dan wil hij nog wel eens happen naar je maar voor de rest is alle gekkigheid er wel uit nu. 

Als je teveel met hem doet kun je inderdaad daarna niets meer met hem doen. Dan klappen ze helemaal dicht en komt er alleen nog maar baldadigheid uit. Probeer hem rust en regelmaat  te geven. En lekker veel laten knabbelen als hij weer eens zo vervelend is dat wil ook nog wel eens goed doen. Want daar maken ze een stofje van aan in de hersenen wat ze gelukkig maakt. Obi werd daar erg rustig van en daarna kon je dan wel weer normaal met hem omgaan.. Succes!

honden page profiel peterpeter

honden foto van peter

Na jullie reacties te hebben gelezen zie ik toch weer het zonnetje door de wolken heen waarvoor dank.
Probeer nu ook meer naar de positieve kant van Diego te kijken i.p.v de negatieve dingen.
Mijn fout is ook dat ik Tommy mijn vorige hond 16 jaar elke dag om heen heb gehad en we konden elkaar lezen en schrijven, maar dat heeft natuurlijk zoveel jaren geduurd.
Maar die omgang zit nog zo in mijn systeem, heeft misschien iemand van jullie dit ook meegemaakt toen ze een nieuwe pup kregen.

Gr. Peter en diego

honden foto van Spreken is zilver Zwijgen is Goud.

Een hond die je zo lang om je heen hebt gehad waar je zo aan gehecht bent. Weer een pup om je heen is zo anders en een pup is keihard werken konstant opletten, dingen in goede banen laden een goede gezonde basis leggen voor de toekomst. Dat is het allemaal dubbel en dwars waard. Wij moesten onze Beauty (ook een Berner net als Sadi iop 19 augustus 2013 laten gaan) en ja die was ook heel anders en Beauty was super makkelijk en met Sadi moeten we ook vol aan de bak, maar onthoud waar je het voor doet. eEn geniet er ook van puppytijd gaat snel.  Probeer hier en daar de humor te zien geniet van de leuke donderjaag momenten etc. Als je die weer probeert te zien krijg je ook energie van en nast die dingen die niet lopen gaat er vreselijk veel goed dat moet je echt blijven zien. 

Lekker aan jullie band werken en stap voor stap heb je straks gewoon een geweldige hond.

honden page profiel treestrees

Peter,

Ik denk dat iedereen die aan een tweede hond begint dat heeft.
Je eerste heeft aan een blik genoeg, weet wat je van hem verwacht en jij weet ook als geen ander wat hij bedoelt.
Maar als je heel diep nadenkt, dan weet je misschien nog wel dat je bij je eerste pup je ook zorgen maakte.

Mijn eerste hond was een mens in een hondenpak, snapte alles en dacht mee.
En de hond die ik nu heb is een kruising tussen een krokodil en een woesteling. Maar.......ik kan ook vreselijk om hem lachen en hij maakt me ook blij, terwijl ik nu nog steeds af en toe denk Help!!
Gelukkig heeft hij een heel ander karakter.( dit voorkomt volgens mij dat je gaat vergelijken en in je verdriet om je eerste vriendje blijft hangen)
Ik wil mijn woesteling in ieder geval voor geen goud kwijt!!!!

Als je dit topic over een half jaar teug leest denk je echt; haha wat maakte ik me druk om niks :-)

honden page profiel Anny en LanceAnny en Lance

honden foto van Anny en Lance

Peter er loopt een topic van topicstarter Martin....mijn nieuwe hond Lois......
Die man maakt nu hetzelfde door als jij. Zijn vorige ingeslapen hond Fleur ....en nu die nieuwe......hij moet zich ook aanpassen. Misschien kan hij je meer helpen met het inleven en aanvaarden van  je nieuwe troetel .  Succes.

honden page profiel Helene en TyborHelene en Tybor

honden foto van Helene en Tybor

Welkom op het forum samen met je nieuwe huisgenoot.
Zit met een blik van herkenning je topic te lezen, want wat zo leuk hoort te zijn valt vaak in de praktijk een beetje tegen.Maar probeer je humor te bewaren ,humor helpt je door deze pittige periode heen. In plaats van een droom pup heb je een pup met een pittig karakter en één waar een wil op zit.Na mijn vorige samojeed dacht ik elke hond aan te kunnen en om te toveren tot de perfecte hond die me blindelings in alles zou volgen.Nou met de komst van Samojeed nr 2 was die droom zo over.Wilde niet in de bench ,hield ons s,nachts uit se slaap ,beet in je handen en voeten en leek alleen naar zich zelf te luisteren en trok je alle kanten op behalve de kant die jij op wilde lopen.Maar na een halt op de plaats en lieve raad van mede forumers heb ik nu toch de hond die ik voor ogen had.Bewaar je geduld,train in positieve zin,geef hem zijn rust en laat je niet in de maling nemen door zijn lieve snoet,jij bent zijn baasje en laat dat je pup weten door consequent te zijn.

honden page profiel Koning Obi Koning Obi

honden foto van Koning Obi

Ik heb het ook meegemaakt. Lobbes was onze golden 9 jaar oud, de grootste knuffelbeer die je je maar kon voorstellen.  Je kon alles met hem doen... hij deinsde nergens voor terug. Hij had geleerd goed mee te lopen aan de riem, hij was bekend met alle mogelijke situaties die je maar tegen kunt komen op straat. Niet bang voor auto's, fietsers, mensen die rare dingen doen. Hij was nooit vervelend, maakte nooit iets kapot in huis. Opende geen deuren uit zichzelf.. (Nee hij klopte altijd op de deur en dat vonden we toen al erg genoeg). We kochten een fietskar en daar kroop hij zo in.. geen enkel probleem. Helaas overleed hij aan kanker in nov. 2012. 

Na lang wikken en wegen kwam Obi. Onze Zwitserse herder pup.. Hij ging aan je broekspijpen hangen, beet in je mouwen, hapte naar alles wat bewoog, kort gezegd. Kleding sneuvelde... (vooral mijn kleding want ik was het meeste met hem bezig) dekbedden sneuvelden... Het was zomer en je armen en benen stonden ONDER de krassen of kleine tandafdrukjes. Puppy-tanden en -nagels zijn zo ontzettend scherp.. damn dat heb ik geweten. Tot op heden zie je de witte vlekjes in m'n nagelbed staan.... (Blijkbaar groeien mijn nagels niet erg snel). Rondom de tijd dat hij ging wisselen was het verschrikkelijk.. ik heb wel eens met de tranen in m'n ogen rondgelopen. En gedacht waarom houdt dat beest nou niet op?! Hij haalde af en toe het bloed onder je nagels vandaan... toch altijd netjes rustig blijven en hem goed behandelen. Hij ging netjes slapen in z'n bench elke keer en kreeg elke dag z'n rust maar de periodes dat hij los mocht was je continue op de klok aan het kijken. "Is hij er pas een kwartier uit? HET LIJKT WEL EEN UUR!" Alles probeerde Obi te pakken of hij liet ons maar niet met rust. Ging nooit eens ergens liggen... Hij wou CONSTANT bij ons zijn echt CONSTANT. Negeren hielp maar tot op een bepaalde hoogte... in feite waren wij ZIJN entertainment leek het wel. Hij was inmiddels groot genoeg om deuren te openen dus als je even naar de wc ging dan stond hij in het halletje te piepen en had inmiddels de deuren achter je alweer geopend. Zindelijk was Obi vrij snel... gelukkig maar. In het begin viel het zelfs niet mee om z'n plasjes op te dweilen omdat meneer dan ook de dweil wilde pakken. Je kon bezig blijven... afleiden ging dan wel maar maar voor enkele seconden. De fietskar heb ik geprobeerd maar hij deed als pup niets anders dan proberen het ding te slopen. Nu is hij wel een beetje te zwaar voor de kar dus tja... 

Op de cursus zelfde verhaal.... meneertje was in het begin zo gespannen daar dat hij niets anders kon dan proberen weg te komen of te piepen/janken. Toch gaat het nu goed en zijn we er gekomen.. blijkbaar! Het is al een hele hond met z'n 10 maanden nu, en hij heeft al goed geleerd op straat netjes te volgen. Ik ben trots op mijn meneertje! Maar het was inderdaad een hele grote omschakeling. Van een XXXL schoothond (35kg) naar een bijtgrage pup die wanneer je je hand  al richting z'n hoofdje bewoog op je vinger begon te kauwen. In het begin was er wat dat betreft niets mogelijk bij Obi... Je kon niet even met hem knuffelen ook al wou je dat zo graag. Logisch ook want dat was veel te spannend voor hem. Nu issie niet weg te slaan en wil hij constant geknuffeld worden.

honden page profiel peterpeter

honden foto van peter

Hallo mensen,

Hier nog even een update over Diego, vandaag voor het eerst met de baas naar werk gegaan.
Ging eigenlijk best wel goed.
Veel onderweg geweest met de auto, waar hij heel relax van wordt, en 3 uurtjes op kantoor.
, wat na wat gewenning ook wel redelijk ging.
Alleen het lopen aan de lijn gaat nog niet, wil alleen maar rennen, dus na weer een half uur voor lantaarnpaal te hebben gestaan toch maar losgelaten,ik weet dat ik er dan aan toe geef,maar vindt het toch wel zielig voor hem worden, hij wil elke keer weer een sprint aanzetten en dat is volgens mijniet goed voor zijn nek, met beloning kan ik hem dan ook niet paaien.
Hoop dat ik het met de clicker cursus beter gaat, maar dat werkt ook met beloning,dus ben benieuwd.
Maar al met al gaat het wel beter, laat hem thuis een periode uitrazen, duurt dat te lang gaat hij toch de bench in voor zijn verplichte rust, maar d laatste 2 dagen gaat hij lekker op de vloer in de woonkamer slapen.

Gr,Peter en diego

pagina 1 van 4 12 3 4
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^