pup overprikkeld

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

marijke (Gast)

Hallo,
Wij hebben ook een alaskan malamute pup (6 maanden ondertussen). In het begin liep zij ook mooi mee aan de leiband en luisterde goed als ze los liep op het strand/bos. Dat ging enkele maanden goed. Sinds kort stribbelde ze ook steeds tegen aan de leiband en begon ze maar te trekken en te doen. We zijn toen (tegen mijn zin) overgestapt op een andere leiband zo'n wurgketting. Ze weigerde er mee te wandelen maar na een tijdje besefte ze dat het moest en nu loopt ze mooi mee aan de leiband zonder te trekken. Ze wil wel nu en dan nog eens naar andere honden en mensen toe om hallo te gaan zeggen. We hebben dus ontdenkt dat met een beetje volharding en zeer streng zijn dat ze dat dus afleert.

honden page profiel het Moderatorteamhet Moderatorteamgoedgekeurde fokker

honden foto van het Moderatorteam

FYSIEKE CORRECTIES/CORRIGERENDE HULPMIDDELEN en POSITIEVE OPVOEDING EN OMGANG MET DE HOND.

HondenPage hecht belang aan verantwoord en positief opvoeden en begeleiden van honden. Onder positieve opvoeding en omgang met de hond verstaan wij een wijze van opvoeden en omgang waarbij het welzijn, de veiligheid en de integriteit van de hond altijd gewaarborgd is.


LET OP!

Het adviseren, propageren en rechtvaardigen van opvoedtechnieken met als basis dwang, fysieke correcties en/of corrigerende hulpmiddelen of andere (fysiek) provocerende, intimiderende of overheersende handelingen is niet toegestaan op de HondenPage. Behalve dat het stress veroorzaakt bij de hond en beschadigend is voor de vertrouwensrelatie kunnen ze ook een serieus risico vormen voor de veiligheid en gezondheid van mens en dier.

Open vragen en gesprek hierover zijn toegestaan als middel tot informatie en kennis, maar herhaaldelijk adviseren of propageren van technieken en middelen die in strijd zijn met deze visie en beleid kunnen negatief gewaardeerd worden met een rode pijl en bij herhaling kan het moderatorteam een waarschuwing geven en/of een afkoelban.

Topics met als doel discussie over methodes waarin technieken gebruikt worden die niet binnen deze visie van de HondenPage passen gaan we niet op voorhand uit de weg, maar kunnen wel op ieder moment door het Moderatorteam gesloten worden wanneer zij van mening is dat alles gezegd is en/of wanneer de discussie een provocerend of verheerlijkend karakter krijgt of in strijd is met visie en beleid.

Link naar volledige uitleg van visie en beleid >>> http://www.hondenpage.com/faq/regels

honden page profiel oukjeoukjespeciaal aangestelde fokker

honden foto van oukje

Fijn dat je het afgeleerd heb met een wurgketting. ;-)

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker

honden foto van Alaska's Finest!

@ Marijke: volharding is nu net het tegengestelde van een wurgketting. Een wurgketting is een makkelijkheidsoplossing voor de mens die bovendien erg dieronvriendelijk is. 
Volharding is: op een positieve, opbouwende manier je hond duidelijk maken wat gewenst is. En hierbij moet je al es creatief aan de slag, een andere insteek proberen, enz.
Een malamute is een sensitieve hond die het liefst erg intens met z'n mensen samenwoont. Een wurgketting is niet de manier om een vertrouwensband op te bouwen: je geeft namelijk je hond pijnprikkels bij iets wat leuk moet zijn: samen op stap!

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

" Hallo,
Wij hebben ook een alaskan malamute pup (6 maanden ondertussen). In het begin liep zij ook mooi mee aan de leiband en luisterde goed als ze los liep op het strand/bos. Dat ging enkele maanden goed. Sinds kort stribbelde ze ook steeds tegen aan de leiband en begon ze maar te trekken en te doen. We zijn toen (tegen mijn zin) overgestapt op een andere leiband zo'n wurgketting. Ze weigerde er mee te wandelen maar na een tijdje besefte ze dat het moest en nu loopt ze mooi mee aan de leiband zonder te trekken. Ze wil wel nu en dan nog eens naar andere honden en mensen toe om hallo te gaan zeggen. We hebben dus ontdenkt dat met een beetje volharding en zeer streng zijn dat ze dat dus afleert "

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

Op dit forum zijn we niet voor het gebruik van dergelijke hulpmiddelen als een wurgketting!

honden page profiel Koning Obi Koning Obi

honden foto van Koning Obi

@ Marijke lees mijn verhaal eens op de vorige pagina. Zulke dingen zijn gewoon ontzettend pijnlijk voor een hond!

honden page profiel peterpeter

honden foto van peter

" Hallo,
Wij hebben ook een alaskan malamute pup (6 maanden ondertussen). In het begin liep zij ook mooi mee aan de leiband en luisterde goed als ze los liep op het strand/bos. Dat ging enkele maanden goed. Sinds kort stribbelde ze ook steeds tegen aan de leiband en begon ze maar te trekken en te doen. We zijn toen (tegen mijn zin) overgestapt op een andere leiband zo'n wurgketting. Ze weigerde er mee te wandelen maar na een tijdje besefte ze dat het moest en nu loopt ze mooi mee aan de leiband zonder te trekken. Ze wil wel nu en dan nog eens naar andere honden en mensen toe om hallo te gaan zeggen. We hebben dus ontdenkt dat met een beetje volharding en zeer streng zijn dat ze dat dus afleert. "


Hoi,

Ik zou het echt op een andere manier proberen, ben er nu ook mee bezig en merk al verschil, al ben ik nog lang niet.
Ik ben van mening dat je de vertrouwenings band erg kan schaden.
Ook als hij naar andere honden of mensen trekt en krijgt dan een pijnscheut, gaat hij dat toch associëren met de mensen of honden waar hij heen gaat, wat dan de agressie aanwakerd.
Ook voor jezelf zou ik voorzichtig zijn, nu zou het nog wel gaan,maar als hij eenmaal volwassen is en en er beetje genoeg van heeft kan hij zich ook tegen jou keren en die strijd ga je verliezen.

Kom op, haal dat ding eraf, en probeer het nog een keer, het zou wel even duren,maar hij is nu nog jong.

Gr. Peet en diego

honden page profiel sophilosophilo

Hartverwarmend, de reactie van het moderatorteam !
Dank.
sophilo

honden page profiel peterpeter

honden foto van peter

Beste forumleden,

Weet niet of iemand dit topic nog volgt, maar wil toch even wat kwijt.
Ben mede op aanraden van forum leden, met Diego een tijdje terug begonnen met positief en rustig opvoeden.
En het verschil mag er zijn, ik heb er een maatje bij, natuurlijk heeft hij zijn streken nog, wat normaal is voor die leeftijd.
Ik ben ook een stuk relaxer wat onze band echt hechter maakt.
Vooral de wandelingen in de duinen waar hij lekker los kan is een feestje, voor Diego en baasje.
Ga dan lekker rennen en speuren met hem, kan hem ook laten blijven op plaats loop dan 30 meter verder,en commando, Diego hier komt ie aangerend met zijn zwabber oren.

Wilde dit even kwijt, vooral nadat ik dit topic nog even door had gelezen.

Gr. Peet en diego

honden page profiel Nelis & NoaNelis & Noa

honden foto van Nelis & Noa

super om te lezen! goed bezig.

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

Fijn dat je dit even laat weten en super nieuws!;-)

honden foto van Spreken is zilver Zwijgen is Goud.

Helemaal super ':-) Onze sadi is nu aan t puberen en dan merk je wel duidelijk dat je even terug moet naar de basis. Maar het is zoveel prettiger op deze manier voor jezelf en de hond en zoveel beter voor de onderlinge band, zelfs al kost het soms iets meer tijd en geduld maar dan heb je t wel echt samen bereikt en doet de hond eht echt voor jou. Is super om te ervaren dat het zo ook kan he?

honden page profiel sophilosophilo

Dag beste mensen,

 

Is al hele tijd dat ik op het forum kwam.

Maar vraag me toch af hoe het met Peter en z'n hond zou zijn intussen.

Door wat hij meedeelde ivm zijn pup - overprikkeld, vond ik de moed om verder te gaan met mijn puppy die eveneens 

heel erg druk was,(Welsh Springer Spaniel)

Intussen heel veel beter, heel veel rustiger.

Puppyschool aan 't lopen ...

Zoals de mensen hier op het forum zegden : geduld, geduld, tijd ...

Dank hiervoor.

 

van harte groetjes,

sophilo

pagina 4 van 4 12 3 4
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^