omheinde losloopgebieden

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel JessicaJessica

honden foto van Jessica

Hoi,

Onze Chow Chow heeft deze week voor het eerst losgelopen! We weten dat Chow chows eigenwijs zijn, en als je zegt we gaan rechts af, zij links afgaan.. Dit heeft onze Chow dus ook haha

vandaar dat we wilde wachten met het loslopen tot we eenmooi omheind gebied hadden gevonden om te oefenen. Er is een prachtig gebied, redelijk groot in de buurt van hoenderloo, miggenelberg. Helaas is dit een uur rijden van ons vandaan. We komen zelf vanuit het midden van Utrecht. Heeft iemand misschien leuke tips voor plekken waar we lekker kunnen ravotten en loslopen, in een omheind gebied? Ik las zelf iets over het panbos in de bilt? Iemand daar leuke verhalen over? Is dat omheind?

honden page profiel Paul Bo en Pip!!!!Paul Bo en Pip!!!!

honden foto van Paul Bo en Pip!!!!

In stadspark Staddijk in Nijmegen heb je een volledig omheind gebied van ongeveer 3 voetbalvelden groot. 
Er zijn meerdere mogelijkheden om het water in te gaan.

honden page profiel RandjeRandje

honden foto van Randje

Landgoed Groenendaal in Heemstede

Landgoed Groenendaal (80 ha) is een heerlijk wandelbos met prachtige oude bomen en brede lanen. Aan de noordkant van de Sparrenlaan mogen zowel honden als Schotse Hooglanders overal loslopen. Het losloopgedeelte is volledig omheind en dat maakt dit bos ideaal voor honden die normaal gesproken niet los kunnen lopen. Aan de rand van het losloopgebied kunnen honden heerlijk zwemmen of pootjebaden in het heldere water van de vijver. De oevers lopen op de meeste plaatsen geleidelijk af, dus ideaal voor pups en voorzichtige honden.

honden page profiel Nelis & NoaNelis & Noa

honden foto van Nelis & Noa

Eventueel "Het Leesten" in Apeldoorn, wel ook stukje rijden, maar super aanrader!

honden page profiel Wilma en Dobby (RIP)Wilma en Dobby (RIP)

honden foto van Wilma en Dobby (RIP)

Het Leesten bij Apeldoorn is beroemd, maar volgens mij net zo ver als Hoenderloo zag ik zo snel op de kaart.

honden page profiel JessicaJessica

honden foto van Jessica

Klinkt beide als leuke gebieden. Die in Nijmegen ligt nog redelijk in de buurt maar Heemstede is helaas wel erg ver. Wil wel eens bij beide kijken. Iemand nog tips voor in de buurt van Utrecht, ongeveer half uurtje met de auto?

honden page profiel JessicaJessica

honden foto van Jessica

Oke leesten, ja daar ga ik dan nog eens een dag tripje van maken :-) mooie gebieden zijn daar!

Trudy (Gast)

Je zou eens kunnen proberen bij de plas Middelwaard in Vianen. Een heerlijk  stukje Uiterwaarden. Vanaf de parkeerplaats moet de hond even aan de lijn voor je het losloop gedeelte hebt bereikt. Dat is een klein stukje. Het gebied heeft geen omheining maar is ingesloten door water (de Lek) aan de ene kant een zandafgraving in het midden waar je omheen kunt lopen en weilanden erom heen. Het is een open gebied waar je goed zicht hebt. 

Hier laat ik zelf mijn opvanghonden altijd voor het eerst echt los. In het begin met een lange lijn eraan. Het is een krap half uurtje van Utrecht vandaan.

 

honden foto van Danielle, Kyra*Kaylin*, Djaira en Djaidey

" Hoi,

Onze Chow Chow heeft deze week voor het eerst losgelopen! We weten dat Chow chows eigenwijs zijn, en als je zegt we gaan rechts af, zij links afgaan.. Dit heeft onze Chow dus ook haha

vandaar dat we wilde wachten met het loslopen tot we eenmooi omheind gebied hadden gevonden om te oefenen. Er is een prachtig gebied, redelijk groot in de buurt van hoenderloo, miggenelberg. Helaas is dit een uur rijden van ons vandaan. We komen zelf vanuit het midden van Utrecht. Heeft iemand misschien leuke tips voor plekken waar we lekker kunnen ravotten en loslopen, in een omheind gebied? Ik las zelf iets over het panbos in de bilt? Iemand daar leuke verhalen over? Is dat omheind? "

 het panbos is niet omheind, weet in de buurt van utrecht geen omheinde wandel gebieden, ik zelf woon in de meern ( utrecht ).

honden page profiel christienchristien

honden foto van christien

Hoi Jessica,

even een vraagje,je zei dat je had het over miggenelberg, is dat ook omheind dan ? Onze Roemeen mag namelijk niet los lopen omdat ze niet al te best luistert dus ik zoek ook omheinde gebieden op.

carla (Gast)

Zie ook eens bij:  doggydating.com

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

Eeuwen oud topic... 

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

" Zie ook eens bij:  doggydating.com "

 Een heel oud topic, ze zijn allemaal weg hier...het is een topic van drie jaar geleden. !! 

honden foto van Dit account is niet meer in gebruik.

"  Een heel oud topic, ze zijn allemaal weg hier...het is een topic van drie jaar geleden. !!  "

 idd.  En het leesten is niet meer omheind :(.  Mooi poep. Ik heb balou daar voor het eerst los gelaten omdat ik het begin hek doorgelopen was

 Even later bleken we in het aangrenzende bos te lopen en kwamen we er een zwijn tegen.  Gelukkig is balou een sufferd en snapt hij zijn eigen neus niet . Kon hem op tijd aanlijnen. 

honden foto van Claudia en Tibetaantjes Sarah en Chenpo

Moet ik nodig eens kijken. Vorig jaar waren er nog wel hekken. Is wel het e.e.a. aangepast.

honden foto van Dit account is niet meer in gebruik.

" Moet ik nodig eens kijken. Vorig jaar waren er nog wel hekken. Is wel het e.e.a. aangepast. "

 in het begin zijn nog wel hekken 

En als je doorloopt kom je weer  bij een hek.  Maar als je dan vervolgens links gaat dan kan je dus gewoon rechtdoor blijven lopen terwijl je daar voorheen dus ook tegen een hek aan liep. De oude ingang is ook weggehaald. 

Volgende forumvraag: Op vakantie
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^