Vuurwerkangst honden

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel RianneRianne

honden foto van Rianne

DEN HAAG - Een medicijn dat hondenbezitters gebruiken om de angst voor vuurwerk bij hun viervoeters te verminderen, pakt averechts uit. Daarvoor waarschuwt de Koninklijke Hondenbescherming in Den Haag.
Oud en Nieuw staat voor de deur en daarmee breekt voor veel honden een angstige periode aan. Honden kunnen ontzettend bang voor vuurwerk zijn en bij het horen van een harde knal in paniek vluchten.
Een bekend medicijn om die angst te bestrijden is het middel 'Vetranquil', verkrijgbaar via dierenzaken en internet. Hondenbezitters denken vaak dat het geweldig werkt omdat ze geen angst meer bij hun hond zien.
Spieren zijn verslapt
 
Maar in werkelijkheid wordt de geluidsgevoeligheid van de hond vergroot, maar kan de hond dat niet meer laten merken omdat het medicijn de spieren verslapt. De hondenbescherming raadt aan om met de dierenarts te overleggen welk medicijn wel effectief is.  

Mijn advies dat heb ik een keer van mijn DA geef de honden advocaat grote honden wat meer dan kleine honden grote honden 1 eetlepel om het uur en kleine honden een halve eetlepel

Volgende forumvraag: Kippenbot gegeten op straat.
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^