vuurwerk angst

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Landseer ectLandseer ect

honden foto van Landseer ect

" . terwijl er eigenlijk helemaal niks aan de hand is :-) "


Ik ben het met je eens dat je op de kleine angst gedragingen niet al teveel nadruk moet gaan leggen.
Maar een hond die toch echt de wereld ziet vergaan op zo'n moment.?

En nee, troosten wil niet zeggen dat je dan samen in een hoekje moet gaan zitten huilen.
Maar als onze Asielzoekrt (beetje angst voor vuurwerk) hier om mijn steun komt vragen dan krijgt hij die.
Elke avond raak ik hem aan, of hij komt bij me zitten, het hele jaar door.
En dan net op zo'n moment......nee dan ga ik niet met m'n armen over elkaar zitten om hem dan even niet aan te hoeven raken.

Hij is bang dat er iets gebeur/aan het gebeuren is en ...nouja. dan leert hij dus dat er niets is gebeurt omdat hij bij mij steun heeft gezocht (mocht hij zo denken).

Hoe dan ook..
Ik hoop voor alle honden dat het weer mee mag vallen..

honden page profiel Machtel, Romeo en Luca +Machtel, Romeo en Luca +

honden foto van Machtel, Romeo en Luca +

Ook al train je honden om geen angst te hebben voor vuurwerk, het kan altijd door een incident totaal veranderen. Luca was niet echt bang, vond het niet fijn, maar is door een in october naast hem ontploft rotje,  levenslang angstig gebleven. Wat ik ook deed. Dat hoor ik wel vaker van baasjes, dat zij de honden getraind hebben, hebben laten wennen aan harde knallen. Net of baasjes met een angstige hond, dat niet gedaan  hebben. Luca is daarna bang gebleven voor alle harde geluiden, zelfs knappend haardvuur en vooral fluitend vuurwerk en natuurlijk de oorverdovende vuurwerkbommen. Ik heb voor hem een knus plekje gemaakt, rolluiken naar beneden en ik ging lang voordat het knallen begon naar onbewoond gebied om hem zijn behoefte te laten doen. Daarom waarschuw ik de baasjes, ga vooral niet langs groepjes jongeren lopen met je hond, lijn hem in deze tijd constant aan. Stel maar eens, dat hij schrikt terwijl hij aangelijnd is en van de riem af raakt, dan kan het zomaar zijn dat hij onder een auto rent ! En verder hoop ik echt dat onze honden, maar ook onze andere huisdieren,een rustige jaarwisseling hebben !

honden page profiel RoosjeRoosje

honden foto van Roosje

Ik zag laatst ook iets van een vuurwerkdoos voor de hond maken. Je hebt wel 50 wcrollen, kranten snippers en doosjes nodig. Je verstopt snoepjes erin en je hond zou dan 1 of 2 uur bezig moeten zijn met snoepjes zoeken ipv met het vuurwerk.

Wel van te voren aanleren wat de hond moet doen!

honden page profiel RoosjeRoosje

honden foto van Roosje

Dit: http://service4dogs.nl/vuurwerkpakket-voor-je-hond/

honden page profiel ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

honden foto van ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

Er is een groot verschil tussen aandacht geven en aandacht geven. Als ik elke keer zeg "agossie, vind je het zo eng dan lieve schat, kom maar bij mammie hoor" (inclusief natuurlijk het bijbehorende toontje) of ik zeg "zo, wat een herrie he!" op een stoere toon, dan is dat een behoorlijk verschil.
In het eerste geval bevestig ik het inderdaad denk ik, maar in het tweede geval zeker niet. Hier is in ieder geval gebleken dat zo'n opmerking op een schrik-moment juist wel helpt. En ja, dan krijgt ze ook een aai over d'r bol en lopen we weer lekker door.

Sinds ik enge geluiden (knallen voornamelijk, maar ook wel sirenes) benoem is Mellow wat minder angstig. Nog wel angstig, onzeker, maar ze blijft bij me in plaats van NU DIRECT te willen vluchten.
Het enige wat ik op zo'n moment zeg is "zo, wat een herrie he! Kom je weer mee?" Afhankelijk van het geluid en de situatie komt ze gelijk weer langs me rennen om dat ene wegwaaiende blaadje te vangen of ze blijft bij me lopen. Een wereld van verschil vergeleken met vorig jaar. 
Werkt niet echt bij vuurwerk in de wijk, maar toen we donderdag in het Natuurpark liepen en er werd (ver, ver weg) een flinke bom afgestoken hield ze zich redelijk.
Het enige wat ik dan doe is het benoemen, ik heb het óók gehoord en hee, ik ben niet bang.

Thuis mag ze gewoon op de bank liggen als ze dat wil, mag ze anders ook altijd.
De lamellen zijn 's avonds altijd dicht, maar soms steekt ze zelf haar kop er tussen door.

In de wijk wandelen is op oudjaarsdag echt niet te doen (op een werkdag in de ochtend nog wel), dus 's middags ga ik met haar naar het bos en 's avonds rond tien uur gaan we met z'n drieën uur naar een heel donker dijkje (beetje louche stukje zo 's avonds laat). Daar lopen we dan een kwartiertje heen en weer, dat de trein langs dendert doet haar niks. Ze zit op dat soort momenten wél aan een dubbele lijn, mijn vriend heeft een lijn vast en ik ook. 

Als iedereen die zijn hond steunt op zulke momenten een slechte baas is, dan zijn er heel wat slechte baasjes...

honden page profiel maxlisamaxlisa

honden foto van maxlisa

" Ik zag laatst ook iets van een vuurwerkdoos voor de hond maken. Je hebt wel 50 wcrollen, kranten snippers en doosjes nodig. Je verstopt snoepjes erin en je hond zou dan 1 of 2 uur bezig moeten zijn met snoepjes zoeken ipv met het vuurwerk.

Wel van te voren aanleren wat de hond moet doen! "



helaas werkt dit niet wanneer je een hond hebt die echt bang is. die krijgen een shut-down. maar zeker een super oplossing voor honden die het spannend vinden.



.

honden page profiel RoosjeRoosje

honden foto van Roosje

"


helaas werkt dit niet wanneer je een hond hebt die echt bang is. die krijgen een shut-down. maar zeker een super oplossing voor honden die het spannend vinden.



. "


dat weet je niet van te voren, maar als ts niets doet is de hond zeker weten bang..

honden page profiel W&WW&W

honden foto van W&W

Zoals verwacht is het hier nu al drama. De bommen vliegen om je oren.
Nu is het de gewoonte in de wijk om ieder weekend wel te knallen....geen rotjes, maar echt bommen lijkt het wel. Omdat je daar zelf ook enorm van schrikt, schrikt de hond natuurlijk ook.

Mijn vorige hond kon ik gewoon mee naar buiten tussen de knallen doorlopen, maar Willem....... Hij durft echt niet. De hele week wil hij savonds al niet meer een bepaalde richting op die hij normaal iedere avond loopt. 

Wanneer ik de vuurwerk cd opzet gaat hij zich verstoppen, of hij kijkt naar de recorder.....weet dat daar het geluid vandaan komt. 

Ik heb met Willem exact hetzelfde gedaan als destijds met mijn vorige hond. Dus spelen, knallen en tijdens het knallen blijven spelen met een flos. Jammer genoeg werkt het niet. Nu is het ook zo dat ze hem een rotje tussen zijn poten hebben gegooid toen hij 7 maanden oud was. 
Vonden de bewuste jongens erg grappig en leuk!! Lachen joh!! Idioten.....

We gaan bewust met de auto de wijk uit en wandelen zo ver mogelijk buiten de bebouwde kom. Werkt ook niet! Oudejaarsdag helemaal niet, dan gaat hij zitten op straat en wil niks. Alleen terug in de auto en weer naar huis. Binnen in huis gaat redelijk. Als ik de gordijnen dichtdoe en de ramen sluit. 

Ik vind het echt niet nodig dat er een verbod komt op vuurwerk en/of dit per gemeente alleen nog maar op een bepaalde plek wordt afgestoken. Maar omdat je zo vroeg je vuurwerk al kunt ophalen kun je van de jeugd ook niet verwachten dat ze zich eraan houden alleen op oudjaarsdag te knallen. "kun je niet verwachten"??....... Ik bedoel, ouders laten dit gewoon toe! Het is hier wel zo dat de oudere jeugd echt uitkijkt en ook tegen elkaar zegt, even niet te knallen want er loopt een hond. Maar juist de jonge jeugd.....vanaf een jaar of 12 tot 16, het lijkt wel alsof ze een wedstrijdje houden wie de meeste dieren kan raken. 

Tja, kom ik terug op het topic over corrigeren. Is mijn generatie er zoveel slechter van geworden dat we wel eens een tik kregen? Wij leerden wel respect te hebben voor de medemens en de dieren.

zoe (Gast)

In de buurt wordt best al wat vuurwerk afgestoken, nu heb ik met de hond gewandeld en zie dat ze kwelt komt dit van angst?

honden page profiel ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

honden foto van ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

Kwelt? Ooo, kwijlt. Ja, zou best kunnen. Stress he.

Hier net ook een enorme bom, daarna rotjes in het achterpad, tussen de schuurtjes.
Mellow d'r stembanden maken overuren.

Net wel lekker op de dijk gelopen, daar voelde ze zich lekker relaxt gelukkig.

honden page profiel delubodelubo

honden foto van delubo

Voor de meeste dingen ben je nu te laat. Ga niet aan medicatie die je hond suf maakt, want dat is zielig...ze maken het nog mee maar voor de mens lijkt het alsof het oke is.

Als je hond echt bang is maak een lekker plekje voor hem en geef hem wat te doen. Een lekker bot of goed gevulde kong. Maak een puzzel en zet de radio lekker aan. 

Ikzelf ga een paar dagen van te voren de avonden niet meer uit. Dan moeten ze het met de tuin doen. Mijn honden zijn niet bang maar een ander kan het zo verpesten voor je en daar heb ik geen trek in. Los mogen ze ook niet meer komt na nieuwjaar wel weer. 

En je mag je hond wel troosten hoor, je moet juist blij zijn dat hij naar je toe komt omdat hij bang is. Dit heet vertrouwen.

honden page profiel Machtel, Romeo en Luca +Machtel, Romeo en Luca +

honden foto van Machtel, Romeo en Luca +

Het nieuwe jaar begint om 24.00 uur en niet in de morgen al om 10.00 uur. Het is absurd dat vuurwerk, dat het nieuwe jaar in moet luiden, hier in elk geval al vanaf october wordt afgeschoten, met een climax de laatste dagen van het jaar. Complete vuurwerkbommen waarvan de ramen in huis rinkelen. Dat kan niet de bedoeling zijn. De volwassen mannen die in morgen al om zeven uur in de rij staan om zogenaamd vuurwerk voor hun zonen af te halen, vind ik bijna lachwekkend. Mijn Luca is door een naast hem onploft rotje levenslang angstig gebleven en nu ik dit meld, knallen de vuurwerkbommen weer achter mijn woning. Zo hard, niet meer normaal. Er zijn al genoeg incidenten geweest, ogen die verbrand zijn, en twee jongeren zijn al een hand kwijt. De ziekenhuizen die overuren maken, kinderen die vingers kwijt zijn, ogen die blind blijven, handen die afgerukt worden. Een man van 52 jaar in Duitsland, die de dood vond door zijn eigen zelfgemaakte rotje. Het is te erg voor woorden !

honden page profiel nancynancy

Ik heb adaptil spray gehaald, en daar worden ze wat rustiger van. Dat is toch hetzelfde als DAP?

honden page profiel nancynancy

Ik laat ze vanacht zo laat mogelijk uit want ik weet niet of ze morgen naar buiten wil/durf, de pup is niet bang voor knallen maar mijn andere hond wel.

honden page profiel Machtel, Romeo en Luca +Machtel, Romeo en Luca +

honden foto van Machtel, Romeo en Luca +

Wat ik vandaag doe, is Romeo meenemen naar onbewoond gebied, waar niet geknald wordt. Ik ga dan met de auto. Hij heeft net nog zijn behoefte gedaan en zijn versvlees op. Ik ben zondag begonnen met rustgevende pilletjes, zonder chemie, op natuurlijke basis en dat helpt enigzins. Maar ja, tegen al dat vuurwerkgeweld is weinig bestand. Het is net 9 uur over een uurtje begint het hier. Net de Gazastrook !

honden page profiel HannaHanna

honden foto van Hanna

Ik heb heel veel Lavendel in huis.

Wierook en etherische olie, en altijd een kussentje met gedroogde wierook, voor te aaien.

Hier helpt dit wel.

Zorg dat ze geen spanning op bouwen, maar probeer te kalmeren.

Veel gapen, ogen knipperen, beetje spelen, enz. Stress doorbreken.

Zorg dat je er altijd voor ze bent, en blijf rustig.

pagina 2 van 2 12
Volgende forumvraag: Iemand een laptop expert?
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^