Pas op!!!!!! flexilijn

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden foto van Heavenly en de hond King (En Marvey en Ginny)

ik liep met marvey en ginny in de wijk. ginny aan de flexi en marvey aan de leren korte lijn. ze was lekker overal aan het snuffen de lijn was bijna helemaal uitgerold (ze trok niet eens) ik wou haar terug halen omdat we bij een oversteek plaats kwamen. ik zei ginny kom hier!!. maar de flexi lijn rolde niet eens in. had er nu aan de overkant een hond gestaan en er kwam een auto aan had het denk ik heel anders afgelopen. dus ik zeg koop niet van die ondingen en koop een politielijn of gewoon een korte lijn. op een één of anderen manier zat hij vast. terwijl ze niet eens trok en niet helemaal uitgerold was. hoe slecht?

dus ik wil jullie alvast waarschuwen voor dat het ook gebeurt bij anderen.

honden page profiel nora jazzy en poppynora jazzy en poppy 3 doggies

honden foto van nora jazzy en poppy

tja ik heb ook een flexi en nooit problemen er mee gehad.als ik merk dat hij iets begint te haperen koop ik een nieuwe.ik denk dat hij gewoon een flexi had die niet goed was.ik gebruik ze al bijna 5 jaar. :-D

honden page profiel Wilma en Dobby (RIP)Wilma en Dobby (RIP) 3 doggies

honden foto van Wilma en Dobby (RIP)

Daarom moet je die dingen ook regelmatig schoonmaken. Helemaal uitrollen, de lijn in een emmertje met biotex of afwasmiddel doen, heet water erbij en een tijd laten staan. Daarna uitspoelen, desnoods nog een keer in een sopje. Bij de Giant kun je dan nog proberen het binnenwerk van het oprol gedeelte schoon te maken.

Dan is hij weer schoon en rolt hij véél beter op.

Tenzij natuurlijk het rol mechaniek kapot is. Dat kan. Maar héél vaak is het gewoon een kwestie van de lijn schoonmaken. Door het vuil (en hij wordt héél vuil) rolt hij minder goed op.

honden page profiel moosmoos 3 doggies

honden foto van moos

We hadden pas net een flexilijn, een dure. Hij blokkeerde, waardoor Moos tegen een auto aan rende, die net passeerde. Gelukkig mankeerde Moos niets, en was de chauffeur niet boos..

Nooit meer met een flexilijn gelopen.

honden page profiel Sam en LizzySam en Lizzy 2 doggies

honden foto van Sam en Lizzy

in noodgevallen kan je ook met je andere hand de flexilijn binnenhalen.

ik vind het een ideaal ding

honden page profiel Kimeta Kimeta 3 doggies

honden foto van Kimeta

Een keer gehad, dat de lijn ineens afbrak.. maar gelukkig luisterde ze heel erg goed. Ik was er zelf niet bij. Ik denk inderdaad op tijd goed schoonmaken en op tijd vervangen. Gaan ook niet heel het leven mee uiteraard, denk dat dit nog wel eens vergeten wordt.

honden page profiel Noëlla en ~Ioki~Noëlla en ~Ioki~ 3 doggies

honden foto van Noëlla en ~Ioki~

Het is soms zo dat er iets hapert aan de lijn, vooral deze met een touw!
De lijn die ik heb voor Ioki is een lint, ben er heel tevreden van, knoopt niet en glijdt mooi!
Ze is ook heel mooi zichtbaar in het donker!
Mocht ze beginnen haperen ga ik een andere halen. Niet afwachten tot het nog eens gebeurt enne... liefst niet langer dan 5m !!! Hoe langer hoe meer kans dat ze hapert

honden page profiel Remie met sledehondenteam Silver liningsRemie met sledehondenteam Silver linings 3 doggies

honden foto van Remie met sledehondenteam Silver linings

Hier met twee hussen ook gewoon een flexilijn gebruiker. Nooit geen last gehad van haperingen of andere "enge" situaties. Maar bij mij gaan ze al standaard kort naast een drukke weg, en ze mogen alleen vrij lopen in het bos. Misschien scheelt dat ook al een stuk in het stressniveau van jezelf. ;-)

honden page profiel Nikki & JetNikki & Jet 3 doggies

honden foto van Nikki & Jet

Hier ook nooit problemen met de Flexi. Wordt dagelijks meerdere keren gebruikt. ;-)

honden page profiel TommieTommie 3 doggies

honden foto van Tommie

"  ik wou haar terug halen omdat we bij een oversteek plaats kwamen. ik zei ginny kom hier!!. maar de flexi lijn rolde niet eens in. had er nu aan de overkant een hond gestaan en er kwam een auto aan had het denk ik heel anders afgelopen. "


Zeker niet lullig bedoeld, maar met een flexilijn gebruik je die toch niet om je hond "binnen te halen"?
Jij roept "hier" en je hond komt, ongeacht wat die lijn doet want de lijn rolt de hond niet voor je op. Die rolt pas als de hond zelf besluit te komen of hij blijft stil staan en jij loopt zijn kant op.
En als je hond niet luistert wanneer je hem roept, en hij blijft hangen dan loop je bij een weg toch als de sodemieter achteruit/de andere kant op óf pak je de lijn met je hand korter?

honden page profiel Jeroen & LolaJeroen & Lola 3 doggies

honden foto van Jeroen & Lola

"

óf pak je de lijn met je hand korter? "


dat zou ik niet doen met een flex, ik heb wel eens snijwonden gezien van die ondingen, niet echt lekker...
als je dat koord vast hebten je hond zet nog even aan, ben je die sigaar

maar, idd ik snap je punt en heb je misschien gelijk ;-)

ik vind het ook crappy dingen, vervloek ze...maar heb er toch 1 O-)
voor heel soms het laatste plas rondje, of ivm loopsheid als ik andere wandelplekjes opzoeken moet..

honden page profiel *patchy**patchy* 3 doggies

honden foto van *patchy*

nooit problemen gehad met mijn  flexi lijn .. 20 jaar oud is de mijne ;-) en bouviers /herders hebben er aan getrokken en nu hangt mijn Ambul er soms met volle gewicht aan als hij een kat ziet... niks geen problemen ,maar ik heb wel de aller zwaarste voor st Bernards ;-) en maak ik hem 1 x per 2 jaar schoon...

honden page profiel B met D&A†B met D&A† 3 doggies

honden foto van B met D&A†

Hier ook nooit problemen mee gehad.

Maar ben het wel eens met Tommie.
Je vist je hond toch niet naar je toe ;-)

honden page profiel Lady & de (ex-)Vagebond Lady & de (ex-)Vagebond 3 doggies

honden foto van Lady & de (ex-)Vagebond

Ik had er vroeger ook 2. Eerst een 2ehands..maar voor de zekerheid daarna van een goed merk eentje besteld voor Lady, voor honden vanaf 50 kilo (Lady is 25 kilo, maar wou het zekere voor het onzekere nemen). Ik geloof dat ik hem net 2 keer had gebruikt..en opeens neemt Lady een sprintje.. de lijn komt op zn eind..en de 'stop' schiet kapot..en voor ik het wist stond ik alleen met een half 'kastje' in mn handen.. 
Vanaf toen geen flexilijnen meer gebruikt. 
Sowieso vind ik het ondingen, je kan inderdaad niet snel je hond terugkrijgen (als hij niet reageert op 'hier') en sommige mensen hier in de buurt vinden het een mooie gelegenheid om hun hond 15 meter voor zich uit te laten lopen..

honden page profiel Liza, (Chiva) Lexi & Elza Liza, (Chiva) Lexi & Elza 3 doggies

honden foto van Liza, (Chiva) Lexi & Elza

Die lijnen zijn juist idieaal zo krijgen sommige honden toch nog een beetje '' ruimte '' dan alleen maar strak aan het been van de eigenaar met zo'n 1 meter riem.

honden page profiel Kimeta Kimeta 3 doggies

honden foto van Kimeta

Neen hier net zo hoor.. trek zo min mogelijk aan de flexi lijn.. ik laat haar zoveel mogelijk zelf doen, door commando's etc en dat gaat perfect.

En inderdaad kort wanneer het een gevaar oplevert. Maar ideaal, nu kan ze toch heerlijk rennen, de kleine meid, op punten dat dit wel mogelijk is en het toestaat.

honden page profiel Lady & de (ex-)Vagebond Lady & de (ex-)Vagebond 3 doggies

honden foto van Lady & de (ex-)Vagebond

" Die lijnen zijn juist idieaal zo krijgen sommige honden toch nog een beetje '' ruimte '' dan alleen maar strak aan het been van de eigenaar met zo'n 1 meter riem. "


Ik heb voor beide honden voor gewone rondjes een 2/3 meter lijn :-). Verder hoeven ze alleen maar te volgen/aan de voet te lopen bij oversteken of smalle stoepen, verder krijgen ze de lijn gewoon..En bij andere situaties, zoals boswandelingen, wandelingen door het park zou ik zelf eerder een longeerlijn of veldlijn kiezen, dan een flexi.

honden page profiel -- 3 doggies

honden foto van -

honden page profiel Maylo, Fudge en Ziko † en baasje Laura Maylo, Fudge en Ziko † en baasje Laura 3 doggies

honden foto van Maylo, Fudge en Ziko † en baasje Laura

Ik gebruik ook geen flexilijn. Heb er wel een maar die neem ik alleen mee op groepswandelingen zodat Maylo ook wat vrijheid heeft als zijn hormonen weee opspelen. Zo heb ik een politielijn, knap niet plotseling kapot en makkelijk in te halen.

Ik vind flexilijnen ook enorme vervelende lijnen. Hoevaak ik niet heb meegemaakt dat ik iemand passeert met zo n ding en dat ze de lijn niet goed op slot hebben gezet en hun hond boven op die van mij zit.

honden page profiel Spreken is zilver Zwijgen is Goud.Spreken is zilver Zwijgen is Goud. 3 doggies

honden foto van Spreken is zilver Zwijgen is Goud.

Ik heb nooit een voorkeur gehad voor flexi lijnen... maar heb er wel een. ALs het spekglad was of sneeuw lag had ik Beauty aan de flexlijn zodat als ik uit balans raakte de lijn kon vieren zodat ik niet juist op zo'n moment onbedoeld door Beauty verder uit balans werd gebracht. 
Ze deed het perfect aan de lijn hoor. Maar ja als er sneeuw lag bijvoorbeeld was ze compleet in haar element en kon dan nogal eens onverwachte bewegingen maken.

Bij Sadi ben ik niet van plan hem te gaan gebruiken, zij is zeer gevoelig voor beloning en tja flexilijn beloont trekgedrag dus is bij haar geen optie.

honden page profiel FrankFrank 3 doggies

honden foto van Frank

Laat ik voorop stellen dat er echt wel kwaliteits rollijnen zijn maar....

de meeste zijn gewoon troep. Een flinke ruk en de boel klapt uit elkaar. Daarnaast ben ik ook wel bevooroordeeld omdat ik te vaak mensen met flexilijnen de honden veel te veel ruimte zie geven (tot grote frustratie van andere bewoners van de openbare ruimte zoals voetgangers en fietsers).

Ik hou het bij politielijnen. Instelbare lengte en ik kan er de hond meer dan voldoende ruimte mee geven als ik dat wil. Minder gevoelig voor storingen en een lederen lijn is een stuk betrouwbaarder dan de mechanismes van bijna alle rollijnen.

honden page profiel LoesjeLoesje 3 doggies

honden foto van Loesje

Soms zie ik mensen die onhandig met een flexilijn omgaan en de hond niet onder controle hebben, waardoor er bijna ongelukken gebeuren.
Ik liep eens met iemand mee, die haar hond aan flexilijn niet op tijd naar zich toehaalde om een ongeluk te voorkomen. Ik pakte de lijn met mijn hand en wilde deze naar mij toetrekken. Het was echter een flexilijn met koord. Dat heb ik geweten; aan de onderkant van mijn vingers een paar diepe sneden; het hoefde net niet gehecht te worden. Dat koord is als het gespannen is zo scherp als een mes.
Iemand anders liep op een fietspad met de hond aan een flexi met koord en liet de hond aan de andere kant dan waar zij liep, snuffelen. Er kwam een fietser aan en zij had dit niet op tijd in de gaten. De fietser zag dat dunne koord niet en is bijna over de kop gegaan omdat hij door het koord heen fietste. Doordat de fietser atletisch was, kon hij een grote valpartij voorkomen.

Ik heb zelf een flexi met band.

honden page profiel Lynn & CharlieLynn & Charlie 3 doggies

honden foto van Lynn & Charlie

Hier elke dag een flexilijn en dat bevalt ons prima. Het is natuurlijk te zien hoe je ermee omgaat. Het is natuurlijk niet de bedoeling dat je hond gaat lopen sleuren en trekken aan zo'n want dan gaat hij naatuurlijk vroeg of laat eens kappot. 
In de wijk gebruik ik ook een flexi maar dan loopt Charlie nooit verder dan een meter of 2. Enorm gevaarlijk als je ze op straat de lijn helemaal laat uitrollen, maar daar moet je zelf op letten als baas natuurlijk.

honden page profiel RianneRianne 3 doggies

honden foto van Rianne

vind die flexilijnen ook 3 keer niks niet voor grote honden niet voor kleine honden en vooral niet als je in een scootmobiel rijd en de hond er naast heb lopen. Ik heb nog wel eens een oppas hondje van één van de buren die hebben ook zo'n flexilijn als ik die hond moet uitlaten dan nooit aan de flexilijn heb nog een andere riem heb het een keer gedaan hoor nou die hond zat vast tussen mijn scootmobiel en ik moest die flexilijn kapot branden want ik had geen schaar bij mij maar wel een aansteker.

honden page profiel Noëlla en ~Ioki~Noëlla en ~Ioki~ 3 doggies

honden foto van Noëlla en ~Ioki~

Ik heb een flexilijn met een gele fluokleur, ook overdag goed te zien, ook voor ons, we zien hem steeds, we hebben maar het lint te kijken :-D

honden page profiel SiaraSiara 3 doggies

honden foto van Siara

Wat een enge ervaring hoor...

Ik moet zelf niks hebben van flexilijnen dus zie ik mezelf deze ook nog niet snel gaan gebruiken maar ik ben er zeker van dat ze misschien voor sommige mensen wel nuttig zijn. Ik gebruik echter steeds een gewone lijn, voel ik me veel beter bij. Genoeg alternatieven voor die roldingen dus nee dank je x__x heb er al genoeg nare dingen mee zien gebeuren. Er zijn ook maar enkele mensen die deze dingen correct gebruiken in plaats van de hond steeds te laten trekken aan die lijnen, constant weerstand op de nek of het tuig lijkt me niet zo fijn.

honden page profiel MariskaMariska 3 doggies

honden foto van Mariska

Wij hebben voor Remy eigenlijk altijd al een flexlijn gebruikt. Ikzelf heb zoiets 'flexlijn betekend niet, dat het er helemaal uit moet', maar Remy die loopt echt wel volop aan de lijn bij mijn ouders. 
Daar irriteer ik mij echt aan ,maar mijn ouders hebben beide zoiets van ' daar is hij voor toch?' Gelukkig geen ongelukken. 

Voor Yeti hebben we daar een tegen wel een gewone lijn. Heb ik expres gedaan, kijkend naar mijn ouders

honden page profiel Wilma en Dobby (RIP)Wilma en Dobby (RIP) 3 doggies

honden foto van Wilma en Dobby (RIP)

"

dat zou ik niet doen met een flex, ik heb wel eens snijwonden gezien van die ondingen, niet echt lekker...
als je dat koord vast hebten je hond zet nog even aan, ben je die sigaar "


Klopt, bij de dunne touwtjes is vastpakken echt alleen iets voor noodgevallen. Ik heb er zo een met een breed lint, en daarbij kan heb wel.

honden page profiel Paul Bo en Pip!!!!Paul Bo en Pip!!!! 3 doggies

honden foto van Paul Bo en Pip!!!!

Op de meeste flexi lijnen zit meestal jaren garantie dus als je het bonnetjenog hebt......

honden page profiel Heavenly en de hond King (En Marvey en Ginny)Heavenly en de hond King (En Marvey en Ginny)

honden foto van Heavenly en de hond King (En Marvey en Ginny)

helaas geen bonnetje;-)

" Op de meeste flexi lijnen zit meestal jaren garantie dus als je het bonnetjenog hebt...... "


.

pagina 1 van 2 12
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^