Pup vragen

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel MariskaMariska

honden foto van Mariska

Hoi, 

Ik heb sinds vorige week vrijdag een poedelpuppy van bijna 9 weken.
(Het korte verhaal voor de opletters : eigenlijk zou het een chihuahua worden, maar omdat die mevrouw niet zeker wist of ze ze wou houden, hebben we in overleg verder gezocht, en aangezien de poedel mij ook al een geruime tijd aantrok, ja, toen zagen we toevallig een advertentie op marktplaats. Toen belde ik haar, en toen had ze hele verhalen hoe ze met ze omging, en vroeg ook heel veel aan mij. Dus het voelde heel snel goed. Maar toch hebben wij als familie afgesproken: 'Voelt het niet goed? Gaan we alsnog weg.' Maar het voelde heel goed. En diezelfde maandag naar de dierenarts geweest, en zij was verbaasd dat hij geen stamboom had, want hij ziet er goed uit. En ook in blakende gezondheid) 

Maar goed. Terug naar de vragen. Wij hebben natuurlijk heel wat ingelezen in de opvoeding van een pup, maar alsnog is het in de praktijk (meestal) anders.
Ik heb dus een aantal vraagjes. 

- De bench
Hij slaapt s avonds in de bench, en overdag als we opletten, en hij is al in slaap gevallen, brengen wij hem ook naar de bench. De bedoeling is dat als wij weggaan, hij dus in de bench blijft. 
Op zich vind hij de bench om te slapen redelijk oke. Ik moet weliswaar eerst voor de bench zitten met mijn rug naar hem toe, als hij in slaap valt, dan kan ikzelf ook slapen, of naar de woonkamer. Maar als ik dat niet doe, gilt hij de hele boel bij elkaar. 
Hetzelfde dus met het 'alleen' zijn. De bedoeling is niet om hem zo jong hele uren alleen te laten, en meestal ben ik gewoon in de woonkamer (hij kan echt niet naar de woonkamer, te weinig plaats) maar het trainen wil ik dus wel echt beginnen. 
Hoe aan te pakken? De meningen zijn verdeeld. Van hem gewoon 5 minuten erin laten, laten janken, en als hij alsnog bezig is met janken, hem er alsnog uithalen, want anders word het te eng. Tot aan net zolang laten janken totdat hij stil is. 
What to do what to do ... 

- Buiten
Hij loopt buiten eigenlijk het merendeels niet mee. Hij blijft zitten, en janken. Of hij het nou eng vind, en liever opgetild word, of dat hij gewoon liever word opgetild, weten we niet. Hoe kunnen we dat nou aanpakken? Toch 'meesleuren' ? Hij kan echt uren blijven zitten zo geloof ik. Zelf loop ik dan dezelfde ronde, zodat hij eraan gewend raakt, en hopelijk meeloopt zonder te zitten, maar dat werkt tot nu toe niet. 
Een 'weg' van honden snoepjes op de grond maken heb ik ook 1 keer geprobeerd, hij liep toen wel beter mee, maar toen bedacht ik mij later dat ik hem dan misschien wel aanleer om van de grond te eten, dus ook dat heb ik niet meer gedaan. 
Wij hebben overigens geen tuin waarbij we het kunnen proberen. 
Ik negeer het piepen overigens wel. 

- Een bot
Het is een mannetje dat weet wat hij wilt. Laten we dat voorop stellen. Hij heeft een bot, en dat is ook echt van HEM, niemand die het af mag pakken, of je hebt een stel kleine puppy tandjes in je hand. Op de cursus hadden ze het over 'ruilen', je pakt een snoepje, en jij pakt het bot af, want hij laat het dan alsnog liggen. 
Maar euh, als hij de hondensnoeppot hoort, staat hij sowieso voor mijn neus, samen met onze oudere schapendoes van 14 jaar, en de kat. Zitten ze allemaal voor een snoepje voor mijn neus, dus dat heeft meneer wel door. 

Voor de rest heb ik geloof ik geen vragen. Qua zindelijkheid, tsja, wat moet je met zo een kleintje van bijna 9 weken? Kan ook nog niet zindelijk zijn. Wel slaap ik ruim 3 nachten door, en moet ik er dus niet uit. Da's wel heel fijn kan ik jullie zeggen.

Misschien komt het later. Dank jullie voor de hulp in ieder geval

honden page profiel Sheltieduo_Sheltieduo_

honden foto van Sheltieduo_

Vooreerst gefeliciteerd met je pup. 

Vervolgens ging Max enkel s nachts in de bench tot hij zindijk was ( overdag stond de bench gewoon open. 

Ik heb de bench de eerste nacht op mijn nachtkastje gezet zodat lax mij nog kon zien. Dan de bench telkens verder weg zetten.

Voor overdag miet je de bench leuk maken dus er 10 min in met iets lekkers dan de bench weer open enzo voort. 

Met het meewandelen .. Daar moet je geduld voor hebben Max liep eigenlijk gelijk mee.. Met kleine stapjes doen eerst op een prikkelarm terrein bv.

Met het bot afpakken dat mag je niet doen. Je mag wel ruilen met iets lekkers. Ook kan je dit oefenen let de etens bak hand in de geburen = eten erbij niet eten weg. Maar bij dat laatste moet je je hond ook niet uitdagen. 

Op gebied van zindelijkheid om het uur naar buiten vermeiden dag je pup binnen kan doen en belonen met een snoepje

Hopelijk ben je er wat mee

honden page profiel De mannenDe mannen 3 doggies

honden foto van De mannen

Over de bench, ik begrijp dat die op een plek staat niet in de woonkamer.
Als dat zo is zou ik een plek in de woonkamer gaan maken want iedere keer als je de pup in de bench zet en naar de woonkamer gaat plaats je eigenlijk de pup buiten de roedel, hij zit alleen en de rest op een andere plek in het huis dat is niet prettig voor een hond.

Daarnaast maak van de bench een super veilig plekje denk bv aan knuffelbeer (zonder harde ogen en neus enz) een shirt met de geur van je zelf en eventueel voor de nacht nog een lekker warm kruikje.
Je kan je pup steeds al het eten en kluifwerk aanbieden in de bench zodat het echt een fijne plek is om te zijn.
Wen je zelf aan dat na een wandeling na het spelen en na het eten dat er een rustmoment moet zijn en dat die dus in de bench is geef je pup desnoods een kluifje erbij en vaak zijn ze binnen de kortste keren vertrokken naar dromenland.
Zo ga je de benchtraining steeds meer opbouwen, op internet kun je veel info vinden over benchtraining.

Buiten,
Maak je er niet te druk om, veel pups hebben in het begin moeite met meelopen het is spannend die grote buitenwereld er gebeurt van alles om hun heen wat ze allemaal in hun koppie moeten opnemen.
Vaak is zeker de heenweg voor de pup moeilijk je verlaat je veilige thuis naar iets vreemds, terwijl de terugweg ze vaak zo naar huis huppelen.
Niet gaan sleuren desnoods lokken met een voertje en anders even optillen vaak als ze de hoek om zijn hobbelen ze wel weer verder.
Komt allemaal goed.

Een bot,

Zorg dat je desnoods altijd een voertje in je zak hebt of ze zo voor het grijpen hebt liggen.
Heeft hij een bot hou je het voertje voor zijn neus op het moment dat hij los laat geef je het commando "los" en geef je het voertje.
Je pakt het bot dus niet af hij moet het zelf los laten dan pas het commando en dan de beloning.

honden page profiel Noah & WolfjeNoah & Wolfje 3 doggies

honden foto van Noah & Wolfje

Gefeliciteerd met je pupseltje! 
Ik ga proberen om mijn ervaringen met deze onderwerpen te delen met je ':-)
De bench
Wat wij hebben gedaan is bij de bench blijven zitten terwijl we de tijd opbouwden. Eerst 10 sec erbij zitten en dan een snoepje, 30 seconden, etc. Toen dit goed ging deed ik hetzelfde, maar dan terwijl ik weg liep. Ook gaf ik dan vaak een gevulde kong, zodat hij lekker bezig was terwijl ik bijv. 10 minuutjes weg was. Maak de bench leuk!
Buiten
Het is niet raar dat je pup het buiten nog spannend vindt, het is ook niet niks al die rare geluiden, geurtjes en mensen. Wij kregen bij puppycursus als tip de pup tot aan de hoek van de straat te dragen als hij niet mee wilt lopen van huis. Bij veel pups hielp dit, omdat ze niet van thuis (lees veilig) weg wouden lopen. Vanaf daar kan je gewoon verder met de snoepjes, ik zou ze in mijn hand houden. Op die manier leert hij inderdaad ook niet van de grond te eten, maar wel mee te lopen. :-D
Het bot
Ik heb nooit geruild met snoepjes voor zijn bot, omdat als ik het gegeven had het ook echt van hem is. Natuurlijk moet je er wel aan kunnen komen zonder dat je puppytandjes in je hand hebt staan ;-).
Bij Noah heeft het goed geholpen om het bot vast te houden wanneer je het hem aanbiedt. Noah knaagde dan aan het bot, terwijl wij het vasthielden en na een tijdje lieten wij het los zodat hij zelf verder kon. Noah komt zijn bot nu vaak brengen, zodat wij het kunnen vasthouden. Hij vindt het wel makkelijk, zeker als z'n bot wat kleiner geworden is. (dan is het lekker slijmerig.) 

Ik hoop dat je er iets aan hebt ;-) Geniet van je puppy!

honden page profiel Baasje van 2 verwende damesBaasje van 2 verwende dames 3 doggies

honden foto van Baasje van 2 verwende dames

Ik vind de pup nog te jong om alleen in de gang? te zitten. Ik zou hem nog niet scheiden van de roedel. Is er echt geen mogelijkheid dat de bench tijdelijk in de woonkamer staat? Ik ben wel voor een bench, maar als ik die echt niet kwijt zou kunnen zou ik toch voor een plek in de woonkamer gaan. 

Toen ik hier een pup had liep ik standaard met brokjes in mijn zak rond. Gewoon om te belonen wanneer iets nodig is en je niet eerst hoeft te pakken want dan is het moment voorbij. Misschien is dit een idee? Of een potje op de tafel te zetten. Ik hield in het begin ook het kluifje vast. Voornamelijk omdat Nina hem anders zo naar binnen wil werken. Maar het samen kauwen schijnt ook goed te werken bij kluifnijd. 

Veel plezier met je pup!

honden page profiel MariskaMariska

honden foto van Mariska

Wow, snelle en vele reacties, dankjulliewel ! 

@ Max, 
Hij staat standaard in mijn kamer de bench, en eigenlijk staat hij nu waar hij 'hoort' te staan, achter mijn bed, met dat ik hem wel hoor eventueel (als hij s nachts er misschien toch uit moet) En ik ben eigenlijk elk uur wel buiten, omdat we hebben gemerkt dat er elk uur wel een grote plas er is. Zo vervelen we ons niet he ! Haha

@ De Mannen
De bench staat dus in mijn kamer, maar hij heeft wel een mand ook in de woonkamer (nouja toegeëigend, de kat ligt er niet op, en toen dacht hij 'mijn plek' haha. De bench is dus eigenlijk voor 's avonds en als hij eventueel alleen thuis moet blijven. We hebben er nog over nagedacht om hem eventueel dan samen met onze oudere hond te laten met alleen thuis blijven. Maar die is ook al 14, en ik kan niet zeggen dat hij dat kleine prul leuk vind. Hij accepteert hem wel, maar meer een 'jij hebt jouw plaats, ik heb die van mij'. Ook kan hij niet tegen het gejank van de kleine, dus weet niet wat er eventueel gaat gebeuren als hij toch in de bench zit, en Remy (oudere hond) los blijft. Het is een schat van een hond, echt ,maar kan wel zeggen dat t een oude chagrijn is soms haha. 
En dat is het juist, even optillen en dan om de hoek of ergens anders, nee, hij loopt niet mee, vertikt t. Ben benieuwd als het gaat sneeuwen, of hij dan ook blijft zitten haha. Maar ik maak me er dan niet te druk om

@ Sheila & Noah
Deed je de tijd opbouwen met de bench dicht of open? En ik heb inderdaad over een kong gehoord, denk dat ik dat maar ga bestellen. Wat ik hierboven dus al zei, waar ik hem ook meetil, en neerzet, hij blijft met zijn eigenwijze puppy achterwerk op de grond zitten. Oh en wij hebben hier 2 parken in de buurt, een hondenuitlaatpark, waar ik dus nu nog niet met hem kom (maar ik niet kan wachten, beide honden flinke wandeling, in de modder, laten zwemmen), maar ook een gewoon park. En ik moet geloof ik zijn ogen afplakken, want het gewone park, als hij ziet hoe we lopen, keert hij met zijn hoofd, de weg naar hoe we naar huis moeten, en zit hij, als je loopt, dan loopt hij wel mee, als hij maar inderdaad naar het veilige huisje kan. 
Het vasthouden van het kluifje ga ik ook doen, hopen dat het helpt. 

@ Wendy, 
Hij is dus in mijn kamer, wij wonen 3 hoog, dus het is geen verdieping dat hij van ons weg is. Hij heeft dus ook een plek in de woonkamer, maar zijn 'slaapplaats' is wel in mijn kamer. 
En dat idee van een potje met snoepjes in de woonkamer zetten, hoe simpel idee het ook is, het is wel een idee waar wij nog niet aan hebben gedacht, eigenlijk, dankjewel, doen we zeker.

honden page profiel LoesjeLoesje

honden foto van Loesje

Gefeliciteerd met je poedel pup. Welk formaat poedel heb je en welke kleur? Hoe heet je poedel?
Ik vind dat je de lat erg hoog legt voor een pup, die nog maar net het nest verlaten heeft en zijn moeder, broers en zusjes mist.
Er is hierboven al veel advies gegeven. Ook vind je veel informatie in de encyclopedie van dit forum.
De leidraad voor een pup is; 1 uur actief, 2 uur slapen.
Bench: mijn poedel accepteerde de bench niet goed. De bench tot een nog veiliger plaats maken door er een doek over heen te doen, zodat de pup minder prikkels krijgt, werkte bij mij hond absoluut niet. Hij trok de doek en zelfs ook een dikke handdoek door de spijlen naar binnen als ik even weg was. Het was een raadsel hoe hij dit voor elkaar kreeg. Met het opbouwen van alleen zijn, gaf ik mijn pup een Kong met wat lekkers zodat hij vlak na mijn vertrek lekker bezig was. Er zijn ook honden die niet tegen een bench kunnen en dat bleek bij mijn pup het geval te zijn. Ik ben doorgegaan met de benchtraining tot ca. 6 maanden, daarna heb ik hem los in de kamer gelaten. Dit laatste heb ik net als de benchtraining steeds met enkele minuten opgebouwd. Mijn hond heeft nooit wat kapotgemaakt; daar heb ik echt geluk mee gehad.

Wandelen; dit is een kwestie van langzaam opbouwen. De buitenwereld is voor zo'n kleine jonge pup een immense ervaring en de indrukken moeten verwerkt worden. Maak het leuk voor je pupje en beloon met kleine gezonde hondensnoepjes. Breng je pup naar buiten als je merkt dat hij moet poepen/plassen. In ieder geval na het slapen, spelen, eten etc. Daarnaast 3-4 x per dag wandelen; per levensmaand 5 minuten per keer. Dus jouw pup mag nu wandelingetjes maken van ca. 10 minuten. Dat je er 's nachts niet uit hoeft voor de pup is een wondertje. Het drooghouden gedurende de nacht presteren maar weinig pups van die leeftijd.

Voer/baknijd: mijn poedeltje vertoonde hetzelfde gedrag. Ik heb het met ruilen voor iets heel lekkers er toch uit kunnen trainen. Zorg dat hij niet ziet of merkt dat jij iets lekkers voor hem pakt en loop naar hem toe en laat het lekkers zien. Tegelijkertijd leerde ik hem het commando "los". Dit is een belangrijk commando ook als je hond buiten iets pakt. Zelfs als mijn hond een stuk brood buiten gevonden heeft; en ik het commando "los " roep, laat hij dit los. Zijn eten deed ik in gedeelten in zijn bak, zodat ik na korte tijd wel aan zijn bak mocht komen, omdat hij wist dat ik niks afpakte, maar juist erbij deed.

Geniet van de puppy tijd; voor je het weet is hij volwassen.

honden page profiel Liesbeth... Jack - Max † - BlixemLiesbeth... Jack - Max † - Blixem

honden foto van Liesbeth... Jack - Max † - Blixem

Allereerst gefeliciteerd met je pup... ;-)


Bench
De bench moet een plek zijn die veilig en vertrouwd is voor je pup.
Stuur je pup dan ook nooit voor straf in de bench.
Een idee is om een knuffel of een gevulde kong mee te geven in de bench... eventueel een handdoek erover voor de rust en voor minder prikkels.
Als je pup slaapt, lekker in de bench laten slapen i.v.m. gewenning.

Onze Max heeft tot zijn 4e maand overdag en 's nachts in de bench gezeten Overdag was dit als ik moest werken of boodschappen ging doen... het merendeel was ik thuis.
Max is inmiddels 1,5 maand ook overdag uit de bench en dat gaat super. Max is nu 8 maand.


Buiten
Dit is echt een kwestie van geduld hebben en goed gedrag belonen... je zal merken dat de pup steeds beter gaat meelopen.


Bot
Ik zou altijd snoepjes of een andere lekkernij op zak hebben. Op deze manier kan je je pup leren wat het commando los betekent... laat hij het bot los - benoem dan meteen los - snoepje


Zindelijkheid
de eerste tijd om de 2 uur met je pup naar buiten... dit kan je rustig aan gaan uitbouwen en natuurlijk belonen met een snoepje of je stem als je pup de behoefte buiten doet.

honden page profiel MariskaMariska

honden foto van Mariska

@ Loesje, het is een dwergpoedel, zwart, met witte achterpoootjes en een klein beetje wit op zijn borst. Plaats straks wel een foto haha. 
Mag ik vragen in welk opzichte ik de lat hoog leg? Iemand zei tegen mij, als hij met 12 weken nog niet alleen kan blijven, ben je de l*l, dan gaat het ook nooit meer gebeuren. Zelf vind ik het overigens onzin. 
Een doek over de bench heen doen kan ik misschien ook wel proberen ja. Even op zoek in de 'dingen wat we ooit moeten gebruiken, maar nu niet nodig hebben' lade kijken. 
Ik vroeg mij overigens ook wel af of alle honden geschikt zijn voor een bench. Maar als ik het zo hoor, niet alle honden dus. Ik kijk het nog wel aan, maar als het op een begeven moment niet gaat, dan houd het op. Een bench is alleen maar makkelijker voor mij. 
Ik had het echt niet erg gevonden om er 's nachts uit te moeten, maar ik klaag niet dat hij s avonds niet naar buiten hoeft hoor! O-)
Het gekke is, hij heeft geen baknijd, het is alleen zijn bot. Voor de rest mag ik gewoon aan zijn eten komen, door zijn eten gaan. 

@ Liesbeth
Voor straf in de bench, nee daar is hij niet voor. Het moet een rustplek zijn, met het eten. Ik ben nu voornamelijk thuis, dus hij raakt het merendeels gewend aan mij. Dat is oké, tot op een zekere hoogte. Als ik naar de wc ben, hoor ik namelijk een jankende poedel voor de deur zitten. 

Oh ik heb nog een andere vraag. Hoe gaan (gingen) mensen om met de medemens die maar even denkt je hondje te kunnen aaien. Bedoel als ik Yeti vast heb, dan zit hij tegen mij aan, dus bij mijn borst in de buurt, buiten dat ik gewoon niet wil dat mensen bij mijn borst in de buurt zitten, is t ook vreselijk irritant dat ze zeggen 'Ik moet even hoor', en met hun grote handen naar dat kleine beestje gaan. 
Dan wil ik overigens zeggen 'ik weet niet waar de wc is, sorry' Maar daar moet ik nog iets voor verzinnen. 
Zelf vind ik t stront irritant, en Yeti, tsja, ik zie niet dat hij bang is ofzo, maar het lijkt mij ook niet al te fijn als mensen je zomaar aanhalen.

honden foto van Rita  Cosmo†, Duke†,  Digger, Bayco, Nanu en Dokyo

Gefeliciteerd met jou pup.

Met het trekken of niet mee willen lopen moet je zeker geduld hebben.
Neem eens een stukje boterhamworst of kip mee om hem te lokken.

Wat het bot betreft, ik heb nooit geruild.
Als wij gaan lopen en de pup neemt het bot mee naar de hal, dan neem ik het gewoon af, moet er gegeten worden, het bot neem ik gewoon af, geen gedonder daarmee.
Ben daar altijd heel duidelijk in, wij hebben vier honden, zou ik gaan ruilen, dan moet ik altijd ruilen en doe ik verder op de dag niets anders dan ruilen.

Als je kindje bv aan tafel moet en weg bij zijn speeltje moet komen, geef je ook niet een snoepje om te ruilen voor deze aan tafel zit.

Consequent zijn, jij bepaalt de regels, niet de pup of om het even welke hond!

honden page profiel Noah & WolfjeNoah & Wolfje

honden foto van Noah & Wolfje

" @ Sheila & Noah
Deed je de tijd opbouwen met de bench dicht of open? En ik heb inderdaad over een kong gehoord, denk dat ik dat maar ga bestellen. Wat ik hierboven dus al zei, waar ik hem ook meetil, en neerzet, hij blijft met zijn eigenwijze puppy achterwerk op de grond zitten. Oh en wij hebben hier 2 parken in de buurt, een hondenuitlaatpark, waar ik dus nu nog niet met hem kom (maar ik niet kan wachten, beide honden flinke wandeling, in de modder, laten zwemmen), maar ook een gewoon park. En ik moet geloof ik zijn ogen afplakken, want het gewone park, als hij ziet hoe we lopen, keert hij met zijn hoofd, de weg naar hoe we naar huis moeten, en zit hij, als je loopt, dan loopt hij wel mee, als hij maar inderdaad naar het veilige huisje kan. 
Het vasthouden van het kluifje ga ik ook doen, hopen dat het helpt.  "

Ik deed het opbouwen met het deurtje dicht, wel had ik de bench al met het deurtje open vertrouwd gemaakt. Overdag staat de bench altijd open.
Kongs zijn heel erg handig, je kan er van alles in doen en ze zijn er echt even mee bezig. Wat betreft het lopen denk ik dat het vanzelf ook wel beter gaat, zolang je het maar blijft proberen. :-D
Succes!

honden page profiel T&PT&P

honden foto van T&P

"
Ik vroeg mij overigens ook wel af of alle honden geschikt zijn voor een bench. Maar als ik het zo hoor, niet alle honden dus. Ik kijk het nog wel aan, maar als het op een begeven moment niet gaat, dan houd het op. Een bench is alleen maar makkelijker voor mij.  "


Ik heb verschillende pups in huis gehad, maar zelf nooit een bench gebruikt. Kan toch ook prima zonder ':-) Vroeguh had je toch ook geen bench. Het staat mij persoonlijk ook een beetje tegen dat opsluiten in een kooitje. Een tijd terug had ik een nestje puppy's laten wennen aan de bench in kader van de socialisatie. En er was er inderdaad eentje die er echt niet in de bench wilde zijn, ze kon amper lopen, maar dat wist ze wel ha ha.

Succes met de pup. Ben heel benieuwd naar een foto :-D

honden page profiel MariskaMariska

honden foto van Mariska

Even de foto's snel van mijn telefoon gehaald via een omweg haha 




Bij de fokker 



Wachten op mijn zusje bij de paskamers

@ Rita, ik twijfelde ook of ik nou moet ruilen of 'gewoon' afpakken.

@ Sheila, ik geef niet graag op. Toevallig heeft hij net wel echt goed gelopen. Natuurlijk wel bepaalde momenten waarbij hij zit, en t moeilijker is. Maar ik heb nu gewoon een ronde gedaan wat we eventueel later nog kunnen uitbreiden. Maar dat dat stukje in ieder geval bekend is. Ook in het donkere gedeelte zonder lantaarnpalen, dan doe ik mijn lichtje aan van de telefoon, en dan loopt hij na uitgebreid kijken, langzaam mee. Het maakt mij nu ook niet uit of hij trekt of niet, als hij maar loopt. 

@ T&P, het is eigenlijk ook een beetje egoïstisch, maar het is voor nu fijner, ook als je kijkt naar zindelijkheid en er indoen, later , als je even weg wilt, zeker weten dat hij, zeker in het begin, niet gaat slopen. En voor foto's, zie erboven. Van de week even mooie foto's maken in het gras, overdag, buiten. Aangezien je zijn ogen bijna niet ziet :-D

honden page profiel Noah & WolfjeNoah & Wolfje 3 doggies

honden foto van Noah & Wolfje

" @ Sheila, ik geef niet graag op. Toevallig heeft hij net wel echt goed gelopen. Natuurlijk wel bepaalde momenten waarbij hij zit, en t moeilijker is. Maar ik heb nu gewoon een ronde gedaan wat we eventueel later nog kunnen uitbreiden. Maar dat dat stukje in ieder geval bekend is. Ook in het donkere gedeelte zonder lantaarnpalen, dan doe ik mijn lichtje aan van de telefoon, en dan loopt hij na uitgebreid kijken, langzaam mee. Het maakt mij nu ook niet uit of hij trekt of niet, als hij maar loopt.  "

Wat een schatje! ;-)
Wat fijn dat hij vandaag toch een stukje is meegelopen, het is ook super goed dat je niet opgeeft! 
Over je vraag over het aaien, ik zeg gewoon heel bot dat het niet mag. Het klinkt niet vriendelijk, maar als ik het aardig uit wil leggen, is het kwaad al geschied en is hij al geaaid. ;-)

honden page profiel TomTom 2 doggies

honden foto van Tom

Bench: buiten gooien, zijn voor niets goed.
Wandelen buiten: spelen met je hond! Spelen spelen spelen! Je moet jezelf gewoon zo interessant en leuk maken dat ie je gewoon de hele tijd wilt volgen want dat is leuk want dan word er gespeeld!
Bot: zelf vasthouden. Laat hem de eerste tijd enkel op het beentje bijten als je het zelf vast hebt. Dus ga 's avonds in de zetel zitten, zet een filmpje op, laat je arm naast de zetel hangen en laat hem dan zo maar op het beentje bijten terwijl je het vast hebt.

honden page profiel MariskaMariska

honden foto van Mariska

We zijn een paar dagen verder. Meneer weegt ondertussen 3 kilo! 

Het meelopen gaat nog niet helemaal goed. Het gaat beter in een vreemde omgeving, waardoor hij niet naar huis wilt. Met een speeltje gaat het ietsjes beter. 
 
Zindelijkheid; wow hij is echt snel. Ik was van de week een keer vergeten de wekker te zetten, deels ook omdat ik ziek was. Om half 11 deden we de laatste ronde, en normaal zou ik rond 7 weer buiten zijn, maar hij riep mij pas rond 9 uur ... Ik in mijn pyjama broek, ongekamde haren, naar buiten, ik schaamde mij kapot, niet van hoe ik eruit zag, maar voor Yeti. Maar hij moest dus flink poepen en plassen. 
Nu is t dan bijna 17:00 en 1 keer binnen geplast. *klopt zachtjes af* 

Met de bench gaat het ook goed. Met eten erin kan hij er even inzitten. 

Het trainen in het algemeen, da's ook zo leuk. Hij leert dingen zo snel. Zitten, liggen en omrollen doet hij. Het laatste niet echt op commando, dus dat is meer voor spek en bonen :-D

Ben vandaag met hem naar het winkelcentrum geweest. Hij liep goed mee, maar wat echt irritant was (weer) is de mensen die hem 'zomaar' even aan gaan halen. Hij liep netjes naast mij, en ineens liep hij schuin voor mij, omdat iemand op zijn/haar knieën ging zitten om Yeti aan te halen. En vervolgens stapte ik dus op hem, omdat hij zo snel is.
Ik heb serieus maar 1 iemand gehoord die het vroeg. Of ben ik een oude chagrijn met mijn 21 jaar dat ik graag wil dat mensen het vragen?

honden page profiel Marlies met FrøyaMarlies met Frøyagoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Marlies met Frøya

Oh nee, je bent absoluut geen oude chagrijn! Eén ding wat wij anders gaan doen als we een volgende pup hebben is inderdaad echt absoluut geen mensen aan de pup laten zitten.
Hier hebben we namelijk een Leonberger die er als pup natuurlijk echt als een beertje uitzag en iedereen liep er maar naartoe om te aaien. Gevolg: ze denkt dat alles en iedereen haar nu wil aaien en stormt er dus op af om knuffels te halen! Niet echt fijn wanneer je Leonberger nu zo'n 50 kilo weegt en net zo groot als een beer is ;-)

Ons idee is om een K9 tuigje aan te schaffen met labels als: ' niet aaien!' of 'in training!'. Iets in die richting. Want inderdaad, voordat je zelfs maar kan zeggen dat je liever niet hebt dat ze je pup zomaar aaien ben je al te laat.

Wat een schatje trouwens! (Stiekeme poedelfan hier ;-))

honden page profiel LoesjeLoesje 3 doggies

honden foto van Loesje

9-10 weken en een gewicht van 3 kg?????
Heb het gewicht van Casper rond die leeftijd opgezocht; op de leeftijd van 10 weken woog hij 1,9 kg.
Straks denk je een dwergpoedel te hebben en blijkt het een middenslag te zijn.
Net zo lief, leuk en ondeugend hoor.
Casper viert vandaag zijn 1e verjaardag en weegt 5,5 kg. met een schofthoogte van 35 cm.
De zeer goede en ervaren fokker van Casper had een volwassen gewicht van 5 kg. opgegeven.
Het is machtig mooi zo snel als de poedels leren. Casper doet al "blijf" en "wacht" oefeningen op 50 meter afstand en heeft al een aardige woordenschat die hij begrijpt. Zoekspelletjes is hij ook dol op. Apporteren is ook één van zijn favorieten. Hij moet alleen geen lekkere luchtjes tegenkomen, want dan is hij totaal afgeleid.

honden page profiel Mirjam en Curly Koda Mirjam en Curly Koda 3 doggies

honden foto van Mirjam en Curly Koda

Dat zal inderdaad een flinke dwerg worden. Mijn grote woog met 8 weken 3 kilo en hij was de kleinste uit het nest.

Hij heeft een lief koppie, waar komt hij vandaan?

honden page profiel MariskaMariska

honden foto van Mariska

Dankjulliewel voor de reacties. 
Marlies, bestaan die ook voor de kleine? Ik ga even op zoek morgen in de dierenzaak, want ik vind het stront irritant. Ook voor hem. Ik zeg 'nee' of 'naast' en de ander komt met 'kom maar, kom maar'. Of hij zit omdat hij het eng vind, gaat de ander hem aanhalen. Ik kan daar echt best wel nouja ,geïrriteerd van.

Loesje, oeps. Middenslag maakt ook niet uit. We hebben de moeder gezien, en ze was rond de 35 cm. De vader zei ze ook, maar dat het een meneer was die even zijn ding kon doen. 
Je weet het nooit helemaal zeker natuurlijk. Wel weten we dat het niet uit maakt hoe groot hij in totaal word. 

Mirjam, we hebben hem bij een fokker in Duitsland vandaan.

honden page profiel Marlies met FrøyaMarlies met Frøyagoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Marlies met Frøya

Ze zijn er ook in het heel klein: http://www.k9shop.nl/dogharnesses/julius-k9-harness-for-text-labels/julius-k9-idc-powertuig-voor-tekstlabels-en.html bijvoorbeeld.
Ik vind het zelf geen mooie tuigen (wij hebben een Hurtta-tuig voor onze hond), maar de labels zijn wel handig. Misschien staat er eentje op marktplaats voor een leuk prijsje? Want je pup groeit snel natuurlijk.

Ik zat nog even te denken: misschien een hesje met een bedrukte tekst erop? Heb ik hier ook wel eens voorbij zien komen op het forum. Is misschien wat goedkoper voor een in de groei zijnde pup :-D

honden page profiel ellenellen 2 doggies

honden foto van ellen

Ons idee is om een K9 tuigje aan te schaffen met labels als: ' niet aaien!' of 'in training!'. Iets in die richting. Want inderdaad, voordat je zelfs maar kan zeggen dat je liever niet hebt dat ze je pup zomaar aaien ben je al te laat.




goed idee, heb ik ook aan gedacht dat Spikey nog klein was, want dan aaide ze niet alleen maar mensen pakte hem gewoon gelijk op, was echt heel vervelend.

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Dobry

je hebt al veel goede tips gekregen hier is nog een leuke algemene links over pups en jonge honden



http://kynoblog.com/artikelen/de-puppy-en-de-jonge-hond-over-opgroeien

honden page profiel MariskaMariska

honden foto van Mariska

Die K9 tuigjes/ labels zijn handig. Maar ik ben bang dat ie ineens eruit groeit, want hij groeit zo snel ;-)
Vandaag wel gewoon tegen iemand gezegd dat ze hem niet mag aaien, ben van plan ballen te laten groeien, en gewoon zeggen 'nee niet aaien'. 
En als  mensen het er niet mee eens zijn ? Jammer dan! Mijn hond! 
Alleen mijn vader vind het onzin, want hij moet ook gesocialiseerd worden. Toen ik als voorbeeld aangaf 'stel je voor het zou toch een koningspoedel zijn, amerikaanse stafford, newfound lander of iets in die grootte, wil je het ook niet toch?' 
Maar mijn vader vind t onzin, want hij is niet zo groot. En ik vind gewoon dat je alle honden moet behandelen als 50 kilo. 
Oke, met een chihuahua kan je geen uren wandelen, maar wel dezelfde regels. Word wat als hij in de pubertijd is ;-)

Dankjewel voor de link Dobry! 

Wij hebben sinds gisteren een flex lijn voor Yeti. Als tip gehad van een baasje van het vriendje van Remy, zijn Bouvier liep ook niet mee, toen hadden ze een flex lijn aangeschaft en ineens liep hij beter mee. Ach wie niet waagt wie niet wint toch? 
Maar deze keer hebben we gewonnen, want hij loopt stukke beter mee! En dan ook een normale pas. Af en toe lekker piepen alsof hij vermoord word, maar lopen doet hij. Soms blijft hij nog zitten, totdat de lijn is uitgerold. Dan blijf ik staan, ben even bezig met mijn telefoon, nouja, ik kijk met een schuin oog naar Yeti, maar 'ben met wat anders bezig', dan komt hij, en is hij natuurlijk de leukste en beste hond. 

En nu wil ik dat de laatste enting gedaan is, zodat we meer kunnen lopen, word het een beetje zat van hetzelfde rondje. Wil lekker ook met hem naar het hondenpark, samen met Remy en Yeti lopen.

Oh trouwens. Is het echt waar dat puppy's tot 12 weken eigenlijk geen angst kennen?
Ik merk dat Yeti gewoon bang is (of lijkt) op sommige momenten. Net zoals gister avonds, laatste ronde om kwart voor 11, het waait dan echt hard, en meneer durft echt niet mee te komen. Moet hem optillen om op het gras te zetten. Daar doet hij dan zijn behoefte, en dan verstijft hij, wilt naar huis trekken. En waar hij normaal 4 kleine plasjes doet in een ronde, doet hij dan 1tje omdat hij dan of niet meer durft, of iets anders. Afleiden lukt niet, niet met een koekje, niet met spelen, niet met mijn stem. 

Gisteren ook, ik ging naar de bakker samen met mijn zusje en Yeti. Zusje en Yeti bleven buiten staan, en ik dus naar binnen. Nou Yeti gedroeg zich alsof hij werd vermoord. Hij gillen en meer gillen, afleiden hielp niet, en ik kon moeilijk binnen blijven staan totdat Yeti zijn mond hield. 
In het park deden we het wel. Ben je nog  buiten. Ik en zusje die gingen dus naar het park, ik liep weg, terwijl yeti toekeek. Elke keer als Yeti ging janken, probeerde mijn zusje hem af te leiden, als ik niks meer hoorde, liep ik terug.

honden foto van Spreken is zilver Zwijgen is Goud.

Bot eerlijk ruilen...  of voor een speeltje of voor wat lekkers.

Buiten lopen, niet forceren niet voortsleuren.
je moet nog een vertrouwensband opbouwen en buiten is alles eng en nieuw.
Motiveer met stemgeluid, met een speeltje of wat lekkers. Gaat ie weer zitten heeft ie even tijd nodig om al het nieuwe om hem heen even te verwerken.... geef hem daar even tijd voor en probeer m daarna op een passende manier te activeren weer verder te gaan (altijd positieve manieren gebruiken).

Bij een gemiddelde hond (terriertjes kan langer duren bijvoorbeeld) maar normaliter is een pup tussen de 4 a 6 maand volledig zindelijk. (niet een hele dag) een heel enkel ongelukje of blijheidsplasje kan nog voorkomen.

Bench heb ikzelf geen goede ervaring mee onze eigen pup wou alleen nog dwars door de tralies knallen, ookal zat ik vast tegen de bench aan ze raakte volkomen in paniek van een bench met de deur dicht dus bench ingeklapt en weggezet.

Qua nachtzindelijkheid.
Iets later gaan slapen iets eerder opstaan eventueel vanaf s'avond 20.00 uur tot volgende morgen geen water ter beschikking geven (maar dan dus ook geen botjes meer e.d. want dan moet ie beschikking hebben over water.

honden foto van Spreken is zilver Zwijgen is Goud.

ps bouw nieuwe plekken goed op observeer je hond de ene is sneller overprikkeld dan de ander als ie snel overprikkeld is dan nog rustiger opbouwen. loop dan vaker dat stukje tot je merkt dat ie rustiger wordt op die route dan terug naar de andere vertrouwde roete en dan weer eens een nieuw stukje opbouwen. 

Als Sadi overprikkeld raakte bleef ze stuiteren en nam ook thuis niet haar rust meer. Wij boden dan kauw materiaal aan waar ze zich even op uitleefde waarna ze zelf in slaap viel.

honden page profiel MariskaMariska

honden foto van Mariska

Dankjewel voor je reactie nog Renate! 

We zijn weer een paar dagen verder. Zindelijkheid? Het gaat steeds beter. Laten we het daarop houden haha. 
Wat ons alleen wel opvalt, is dat hij heeeel veel op het kussen van onze oudere hond plast. We ruimen t zo goed mogelijk op natuurlijk, en de 'kussensloop' zelf hebben we eraf gehaald, maar hij plast daar echt veel op. 
Iemand een idee waarom? Hij doet het daar vaker dan op het laminaat. Het kussen zelf kan niet in de was, dus we moeten t doen met hygiene doekjes om de geur zoveel mogelijk weg te houden. Iemand een idee voor iets wat ervan kan zorgen dat t niet lekker ruikt om op te plassen, maar wel lekker om op te liggen? 

Yeti houd ook echt niet van kammen/ borstelen. En voor een poedel is het wel nodig. Enig idee hoe ik dat het beste kan aanleren? Ik kan googlen, maar er staan dan zoveel tips dat je door de bomen het bos niet meer ziet.

honden page profiel Mirjam en Curly Koda Mirjam en Curly Koda

honden foto van Mirjam en Curly Koda

In kleine stapjes, gewoon iedere dag even oefenen.

Even aan de pootjes zitten,tandjes kijken ed. Het scheelt voor mijn poedel wel veel als hij op een tafeltje staat.
Echt gewoon geregeld even borstelen, beloninkje tussen door.

honden page profiel T&PT&P

honden foto van T&P

Ik denk dat je met hygienedoekjes de urinegeur niet uit het kussen kan krijgen. Mijn puppy's vonden het ook fijner om op iets zachts te plassen dan op het harde laminaat, want dat laatste spettert ;-) Mijn poes ook trouwens toen ze jong was. Groene Biotex en speciaal spul helpt denk ik als enige om het kussen geurvrij te krijgen. Maar dan zou je het elke keer moeten kunnen wassen/behandelen als hij plast. En ondertussen de pup zo vaak mogelijk in de tuin laten (elk uur of vaker na het slapen/spelen/eten), zodat hij steeds minder op het kussen wil plassen en op een gegeven moment helemaal niet meer. Zolang de geur er in zit, zal het hem echter uitnodigen om wel te doen.

honden foto van Spreken is zilver Zwijgen is Goud.

Laminaat vloer spettert kussen niet ;-)

Sadi heeft een periode gehad dat ze om diezelfde reden met regelmaat een plas op haar kussen deed. Wij hebben een vinylvloer.

Volgende forumvraag: Puppy is er!
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^