Trekken, n.a.v. Reacties op prikband.

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel *niet meer actief**niet meer actief*

" Hier ook een grote lompe boer
Ik heb Sasja geleerd dat ze moet wachten.
Ze mag naar die hond toe,  snuffelen aan de boom.....maar pas als ik het zeg.
Ik gebruik het commando, even wachten en wacht tot de druk van de riem af is.
Pas dan  mag ze los van de riem.
Ik werk dus met de hond mee.
Soms luister een hond gewoon niet want het is geen robot.
Dan is de beste alternatief om dan de hond zijn gang te laten gaan, maar wel onder veilige omstandigheden.

In de stad erger ik me groen en geel aan Sasja omdat ze alle kanten optrekt, maar door de situatie voor te zijn geef ik het commando voet.
Moet het vaak even vriendelijk herhalen, maar dan is het een stuk prettiger.

De bocht om gaat ook een stuk makelijker sins ik haar het commando links en rechts tijdens het lopen heb aangeleerd.
Ik zeg links en Sasja draait naar links.
Soms gaat ze toch rechts, maar dan is een simpele ...nee andere kant de oplossing van het probleem..

"

Dat zijn gang laten gaan doe ik dus af en toe ook, want dan is er toch geen eer aan te behalen. :-D

.

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _ Bams ¥ .

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

hier een grote zware hond, ook onbesuisd, wees van te voren alert als je aan de wandel gaat, grijp in, daar bedoel ik mee, leid je hond af en ga desnoods een andere kant op.

op een gegeven moment begrijp je hond dat het niet beloont om zijn aandacht naar wat anders toe te laten gaan, nog ben ik altijd alert met wandelen aan de lijn, Bamse is een vriendelijke beer, maar onbesuisd, alert zijn en blijven, en als je denkt...mmm daar gaat mijn beer, dan even een stapje eerder zijn zodat je hond niet alsnog de benen neem, ook ik kan een hond van zozwaar niet houden als het gaat. vandaar alert zijn, het voor zijn.

ik beloon nimmer met lekkers, voer of wat dan ook, ik beloon met schouderklop, aai knuffel of gek doen op dat moment, als ik de aandacht krijg.

aan de lijn is wandelen toch even anders dan los, als ik in de wijk loop kan ik alle kanten op, de zelfde route is toch niet bepalend voor de duur van de wandeling, wees alert, en ben het voor, ga desnoods tegen de hond in en loopt links of rechts om, je hond kijkt je aan van....... waar gaan we naar toe ? op dat moment heb je de aandacht, en komt de hond weer in het gereel.

rechtsomkeer is niet altijd nodig, zodra je de aandacht hebt, al maak je maar een paar passen op de plaats in het rond, je krijgt aandacht, en dan ga je gewoon je weg vervolgen, de hond kijkt je aan, van wat doe jij nou ? praat met je hond, maakt niet uit wat je zegt, aandacht krijg je dan. en probeer dat vol tehouden als je het opject, hond of iemand voorbij loopt.

honden page profiel *niet meer actief**niet meer actief*

" Ik denk dat je verschil moet maken tussen "niet netjes meelopen aan de lijn" en "hangend de zin doordrijven".

Veel tips als stilstaan, en omdraaien, zijn voornamelijk gericht op "netjes meelopen aan de lijn".

Okee, er zit wel een verband tussen netjes meelopen en hangen in de lijn, maar bij zulk soort prikkels als een bekende hond is het lang wachten voor de hond beseft dat de baas stilstaat, en dat hij rustig met zelfbeheersing moet lopen en dan wel zijn zin krijgt. De interesse voor dat andere is gewoon zo groot.

Ik kreeg dus ook fysieke klachten door dat idiote ruk- en sleurgedrag. :'(

Het is gewoon heel lastig als een hond zo groot en sterk is en "het licht uit gaat" en er niet meer mee te werken is. Ik heb dat hier als mensen aan het voetballen zijn. Echt, hij gaat he-le-maal door het lint. Ik sla de riem nog een keer voor zijn borst langs, dat kalmeert hem een beetje. Gaat het toch mis, dan probeer Dobby dan bij zijn halsband te pakken en dan heb ik meer controle. En dan duw ik hem met mijn knie rustig de kant op die ik hem wil hebben. Voornamelijk om te voorkomen dat hij voor me langs schiet en ik over hem val.

Ik probeer dus al van tevoren maatregelen te nemen zodat ik er niet meer achter aan hang en in de remmen moet.

"

Kijk, als het echt moet is het geen probleem, ik grijp hem bij zijn halsband en trek hem op zijn achterpoten. Maar dat is in een noodsituatie, die pas ik zelden toe. Het gaat inderdaad om die OEImomentjes ( Ongewenst Eigen Initiatief)
.

honden page profiel *niet meer actief**niet meer actief*

" Je moet ervoor zorgen dat jij interessanter bent dan die vriendin die hij ziet in de verte. Ook belangrijk dat de "vriendin" de hond negeert zodat de hond jou leuker vind. Ik weet niet wat je hond leuk vind maar een piepballetje of een touw .. "


.de vriendin is ook een hond, en vertoont hetzelfde gedrag, haha. Ook speeltjes doet hij dan niks mee, hij spuugt ze gewoon uit, of kijkt er niet naar...

honden page profiel MirMir

honden foto van Mir


https://www.dropbox.com/s/xj4lfzoy5z6dtla/20131209_143454.jpg
Ik heb een tuig omgebouwd tot de zogenaamde  ulead...

Zijn hals is niet gebouwd voor een halsband. Onderaan breed, bovenaan erg smal. Waardoor die zo over zijn oren floept.
Maar om toch wat 'controle' te krijgen in situaties die nog ongecontroleerd zijn: de 'ulead' is dan voor mij de oplossing.
Ik wilde per defenitie (ieder eigen keus hoor) geen slip of halfcheck of prikker. Omdat ik vind dat ik er zelf niet fijngevoelig mee om kan gaan. Plus ik vind zijn 'adamsappel' best groot. En die zit precies op die plaats.

honden page profiel Wilma en Dobby (RIP)Wilma en Dobby (RIP)

honden foto van Wilma en Dobby (RIP)

Ik weet wel dat dat betekent dat hij al zo hoog in zijn emotie staat dat hij eigenlijk niet meer bereikbaar is. Net zoals angstige honden geen snoepjes meer aannemen. Maar dan zeg maar positieve spanning.

Normaal zeg je dan "afstand houden", maar dat is in de praktijk niet altijd te doen. Zeker niet als zijn 'dinnetje ook zo uit haar dak gaat.

honden page profiel *niet meer actief**niet meer actief*

"

.normaal gesproken ben ik niet voor een prikband als ik de hond in kwestie niet zelf persoonlijk ken.
maar aan je verhaal te horen is het echt een 'drama'.
je hebt natuurlijk verschillende prikbanden, je hebt met kleine stopjes, grote stopjes, scherpe punten klein en groot. en ik zou dan als ik jouw was eerst proberen met kleine stopjes.
mocht dan niet helpen ga je gewoon naar grotere stopjes en mocht dat ook echt niet weten ja dan moet je voor de pinnen gaan. maar nja. ik ben er niet echt over te spreken.
maar dit is puur omdat ik vind dat iedere hond met de juiste opvoeding/beweging/training met een gewone halsband kan lopen.

ben natuurlijk wel benieuwd wat er uit is gekomen :-) "

Prikband, met kleine of grote stopjes beginnen we niet aan. Laat staan met pinnen. 
Kan me best voorstellen dat mensen daar naar grijpen, maar nee, voor ons niet.
.

honden page profiel MirMir

honden foto van Mir

" Ziva kon ook behoorlijk aan de lijn trekken, weegt 30 kilo. Heb een U-LEAD besteld, en hups, het trekken was zo goed als afgelopen. Daarbij vind ze het niet vervelend om het tuig te dragen, ze komt netjes bij me en blijft gewoon staan als ik het aan doe.
Trekt ze nog wel een keer, blijf ik inderdaad staan en dan komt mevrouw netjes terug gelopen.
Bully was een geval apart, meteen nadat ze de riem aanhad, volle gang vooruit, kwam wel meteen terug voor iets lekkers, maar denderde meteen weer voort, nou en dan valt zelfs 15 kilo zwaar, kan ik je vertellen. Ik heb de u-lead van Ziva op het allerkleinst gedaan en voila, niet 1 keer trekken. Zij heeft nu wel gewoon weer de halsband om en met het stil blijven staan als ze trekt lukt het aardig.
Ik ben blij met de U-LEAD, zeker omdat het de hond geen pijn doet! "


.hier precies hetzelfde!!
Zo herkenbaar.
Zie reactie boven

honden page profiel Sheltieduo_Sheltieduo_

honden foto van Sheltieduo_

"

.de vriendin is ook een hond, en vertoont hetzelfde gedrag, haha. Ook speeltjes doet hij dan niks mee, hij spuugt ze gewoon uit, of kijkt er niet naar... "


.verkeerd begrepen sorry. Het baasje van de vriendin moet er dan voor zorgen dat de hond niet naar jou hond toekomt en enkel laten spelen als ze rustig zijn

honden page profiel *niet meer actief**niet meer actief*

" Ik lees net je laatste reactie. Wat ik doe bij Max is het "probleem" op voorhand op te merken en proberen te vermeiden. Bij Max werkt dit goed door bv met een balletje te werken. Dus hem afleiden voor hij die vriendin gezien heeft dan hem belonen met koekjes en bv met even met het balletje te spelen. "


Als de afstand groot is is het geen probleem. Het is net die laatste 5 meter die ik skieënd afleg ;-)

honden page profiel EstherEsther

honden foto van Esther

Vaak ontstaat het probleem dat we pas ingrijpen bij ongewenst gedrag. De hond leert dus welk gedrag iets oplevert. Ook het trekken naar een leuke vriendin heeft hij aangeleerd. Je bent ongemerkt een keer naar de vriendin gelopen met een strakke lijn.

Bij gewenst gedrag al is dat maar 1 sec. ga ik gelijk belonen. Als Bruce zijn vriendin ziet op een grote afstand en hij is rustig dan gelijk een beloning geven, goed zo! zeggen. En is hij niet rustig dan moet de vriendin blijven staan en loop jij weg van de situatie.

Zo ga leren dat rustig gedrag iets oplevert en niet rustig gedrag niet.

Blijf in alle gevallen zelf rustig!

honden page profiel aussie en neroaussie en nero

honden foto van aussie en nero

"
Prikband, met kleine of grote stopjes beginnen we niet aan. Laat staan met pinnen. 
Kan me best voorstellen dat mensen daar naar grijpen, maar nee, voor ons niet.
. "


.mijn fout. heb het fout begrepen in je eerste bericht. ik meende dat je juist wel opzoek was.
oeps

honden page profiel MirMir

honden foto van Mir

"

.Ja dat is een leuke inderdaad maar dan bij verkeerde snoepjes stukjes biefstuk?O-) "


.Ik liep op een gegeven moment zelfs met hele vissen rond om het wandelen positief te kunnen Trainen.
En ja heb puppycursus en basis1 en basis2 gedaan bij een hondenschool waar positief werd getrained. Maar het werd toch echt te gek. Meneer was foetsie zodra hij de buit binnen had. En kwam de buit niet 'nu' (omdat zijn aandacht er nog niet bij was) mwah dan maar niet...
Voor ons is het uleadsysteem top! Nu neem ik niets meer mee en moet hij het doen met een goedzo of een aai.
En ik heb de hoop op een 'perfecte wandeling' alla boekje opgegeven. Nu is het: hond snuffelt maar raak. Soms met lichte spanning op mijn heupgordel.  Maar daarna issie tenminste de hele dag voor pampus :-D

honden page profiel MikeMike

honden foto van Mike

Een andere optie is zelf de sportschool in gaan en een HULK worden, daar gaat bruce van opkijken ;-)hehe
dan laat je hem met je pinkie uit ;-)

honden page profiel Wilma en Dobby (RIP)Wilma en Dobby (RIP)

honden foto van Wilma en Dobby (RIP)

"

.Ik liep op een gegeven moment zelfs met hele vissen rond om het wandelen positief te kunnen Trainen. "


Ik heb rondgelopen met knakworst, frikandel, zalmstukjes, rookworst, leverworst, kipfilet, biefstuk en god weet wat. Na máánden kwam ik er achter dat hij veel beter reageert op een trekspelletje.

*zucht*

honden page profiel *niet meer actief**niet meer actief*

Even nog ter aanvulling, ik heb een lange weg bewandeld, heb nu een boxer die keurig met me meeloopt, dat was 2 jaar geleden wel anders, een ongeleid projectiel aan een lijntje, die naar auto's sprong en vrachtwagens achterna ging en ze probeerde weg te koppen.

Maar dat kleine dingetje, van af en toe ff de regels vergeten, dat is toch verdomd lastig.
Nou maak ik er niet echt een probleem van, maar ik denk dat het prikbandverhaal een beetje hetzelfde verhaal is, alleen gebruikt die meneer de prikband als oplossing. En die oplossing wil ik nu net niet!

honden page profiel *niet meer actief**niet meer actief*

"

.Ik liep op een gegeven moment zelfs met hele vissen rond om het wandelen positief te kunnen Trainen.
En ja heb puppycursus en basis1 en basis2 gedaan bij een hondenschool waar positief werd getrained. Maar het werd toch echt te gek. Meneer was foetsie zodra hij de buit binnen had. En kwam de buit niet 'nu' (omdat zijn aandacht er nog niet bij was) mwah dan maar niet...
Voor ons is het uleadsysteem top! Nu neem ik niets meer mee en moet hij het doen met een goedzo of een aai.
En ik heb de hoop op een 'perfecte wandeling' alla boekje opgegeven. Nu is het: hond snuffelt maar raak. Soms met lichte spanning op mijn heupgordel.  Maar daarna issie tenminste de hele dag voor pampus :-D "


.hier hetzelfde verhaal, lekkers opvreten en die bannan weer terugstoppen in zijn oor.

honden page profiel MirMir

honden foto van Mir

Hahahaha das ook wat Wilma...
Hier is trekspelletje/ balletje/whatever ook niet boeiend helaas.

Met de ulead gaat het gelukkig prima. Zo trekt hij mij gewoon niet omver. Want als hij trekt, trekt hij zichzelf alleen maar 'om'. Met zijn gezicht naar me toe.

honden page profiel LizzyLizzy

honden foto van Lizzy

Ik snap even 1 ding niet uit je openingspost; Je schrijft dit volgende:

" Pas als ik weer grip krijg, en hij net ff verslapt, kan ik hem met een flinke ruk en een flinke boze stem weer tot de orde roepen."


Dus op het moment dat hij het wél goed doet, ga jij hem bestraffen door een grote ruk aan de riem te geven en een flinke boze stem op te zetten.

honden page profiel *niet meer actief**niet meer actief*

" Een andere optie is zelf de sportschool in gaan en een HULK worden, daar gaat bruce van opkijken ;-)hehe
dan laat je hem met je pinkie uit ;-) "


Ik zie wel eens groen van ergernis, maar dat maakt op hem geen indruk;-)

honden page profiel HUS Leon Can DoHUS Leon Can Do

honden foto van HUS Leon Can Do

"

.Ik liep op een gegeven moment zelfs met hele vissen rond om het wandelen positief te kunnen Trainen.
En ja heb puppycursus en basis1 en basis2 gedaan bij een hondenschool waar positief werd getrained. Maar het werd toch echt te gek. Meneer was foetsie zodra hij de buit binnen had. En kwam de buit niet 'nu' (omdat zijn aandacht er nog niet bij was) mwah dan maar niet...
Voor ons is het uleadsysteem top! Nu neem ik niets meer mee en moet hij het doen met een goedzo of een aai.
En ik heb de hoop op een 'perfecte wandeling' alla boekje opgegeven. Nu is het: hond snuffelt maar raak. Soms met lichte spanning op mijn heupgordel.  Maar daarna issie tenminste de hele dag voor pampus :-D "

denk dat het ook niet gaat om perfecte wandeling, het is maar net wat je als perfect ziet:-D als jij én je hond tevreden zijn is het toch goed? wat in de boekjes staat zie ik ook niet altijd als perfect, baas en hond maken samen maatwerk, vind het juist een mooi voorbeeld bij jou! (natuurlijk niet altijd, er zijn zat baasjes die tevreden zijn met een wandeling waarbij de hond alles eropaan bijt en weet ik het wat maar das een heel ander verhaal als dit)


en TS: weet niet of je er wat aan hebt maar ik keer om en ga tegenwoordig hard de andere kant op rennen, honden vinden dat vaak heel interessant als baas ineens in de versnelling gaat. weet niet of het voor jou ook werkt, misschien zou je dan iets eerder moeten timen om zoiets te laten slagen en niet alles is te timen natuurlijk. t is wel goed voor je conditie in elk geval:-D;-)

.

honden page profiel *niet meer actief**niet meer actief*

" Ik snap even 1 ding niet uit je openingspost; Je schrijft dit volgende:

" Pas als ik weer grip krijg, en hij net ff verslapt, kan ik hem met een flinke ruk en een flinke boze stem weer tot de orde roepen."


Dus op het moment dat hij het wél goed doet, ga jij hem bestraffen door een grote ruk aan de riem te geven en een flinke boze stem op te zetten.

"


Dat verslappen doet hij niet omdat hij zo braaf is, maar omdat hij dan plat op de grond ligt, poten schrapend over het asfalt, hoestend als een malloot. Want mij meesleuren is ook voor hem toch best zwaar werk.

honden page profiel *niet meer actief**niet meer actief*

"
denk dat het ook niet gaat om perfecte wandeling, het is maar net wat je als perfect ziet:-D als jij én je hond tevreden zijn is het toch goed? wat in de boekjes staat zie ik ook niet altijd als perfect, baas en hond maken samen maatwerk, vind het juist een mooi voorbeeld bij jou! (natuurlijk niet altijd, er zijn zat baasjes die tevreden zijn met een wandeling waarbij de hond alles eropaan bijt en weet ik het wat maar das een heel ander verhaal als dit)


en TS: weet niet of je er wat aan hebt maar ik keer om en ga tegenwoordig hard de andere kant op rennen, honden vinden dat vaak heel interessant als baas ineens in de versnelling gaat. weet niet of het voor jou ook werkt, misschien zou je dan iets eerder moeten timen om zoiets te laten slagen en niet alles is te timen natuurlijk. t is wel goed voor je conditie in elk geval:-D;-)

. "


Oh ik ben best tevreden, maar in het prikbandtopic werden tips gegeven. Wat ik aan wil geven is dat ik veel tips heb geprobeerd, maar dat het niet altijd de oplossing kan brengen.

honden page profiel *niet meer actief**niet meer actief*

Bedankt voor alle reacties, misschien ga ik de ulead nog eens aanschaffen, of hoe kan je dat zelf maken?

honden page profiel MikeMike

honden foto van Mike

hoi :-)

honden page profiel *niet meer actief**niet meer actief*

" Je zou ten eerste nooit aan zo'n sterke hond moeten beginnen als je hem fysiek niet aankunt. Als je er dan aan begint dan mag er aangenomen worden dat je vanaf het begin dat trekken begleid, vanaf pup af zijnde. Alle honden trekken wel eens, de een wat meer dan de ander. Sommige trekken overmatig veel, maar dat heb je aan jezelf te danken omdat je er pas iets mee deed toen het probleem zich blootstelde.
MAW mensen mogen niet naar een prikband grijpen terwijl ze zelf gefaaald hebben en om nu het leven makkelijker te maken nemen ze dan een prikband, IPV een lastige weg te bewandelen met veel training en moeite.

Daarnaast als je een herplaatser neemt dan weet je van tevoren dat de hond trekt, we zijn volwassen mensen he denkj zelf na. Om nou achteraf te gaan huilen en een prikband nemen is not done. Je weet waar je aan begint en als dat niet lukt mja dat hoort erbij he. Anders waren we nu allemaal miljonair, dan was alles wat je aanraakte goud.

Een andere optie is om sterker te worden dan de hond zodat je hem enigzins in de hand kunt houden, maar dat is ook niet weggelegd voor iedereen.
Als laatste wil ik zeggen: verlies je hoop niet, de toekomst zal je vast en zeker in betere tijden brengen met hondvriendelijke anti trek tuigen. :-) "

Is deze reactie nu voor mij? Want dan begrijp ik het niet helemaal?

honden page profiel MikeMike

honden foto van Mike

LOL fout gepost, ik wou reageren op die andere topic. Verkeerde topic, maar die andere is gesloten zie ik.
ik verwijder de post wel :p

honden page profiel MirMir

honden foto van Mir

"

Dat verslappen doet hij niet omdat hij zo braaf is, maar omdat hij dan plat op de grond ligt, poten schrapend over het asfalt, hoestend als een malloot. Want mij meesleuren is ook voor hem toch best zwaar werk. "


Hahaha ik weet dat zo'n situatie niet grappig is, maar ik moest toch wel hard lachen om je post :-D

honden page profiel *niet meer actief**niet meer actief*

" LOL fout gepost, ik wou reageren op die andere topic. Verkeerde topic, maar die andere is gesloten zie ik.
ik verwijder de post wel :p "


Ah, ik dacht al zoiets. No problem! :-)

honden page profiel *niet meer actief**niet meer actief*

"

Hahaha ik weet dat zo'n situatie niet grappig is, maar ik moest toch wel hard lachen om je post :-D "


Haha, ik moet er zelf vaak ook om lachen, hoor. Soms zeg ik dan ook wel eens tegen mijn wandelmaatje, als vreemden mij zo zien, denken ze echt dat ik niet goed wijs ben. 

Gelukkig heeft hij dit gedrag alleen uit enthousiasme en niet uit agressiviteit. Want dan was het minder lollig.

pagina 2 van 3 123
Volgende forumvraag: Wat kan ik hieraan doen?
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^