groei pijn

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel DesireeDesiree

honden foto van Desiree

Wat is groeipijn, hoelang kan mijn hond daar last van hebben, en op welke leeftijd.hoe weet ik of hij groeipijn heeft en niet iets anders.
Boris is een kruising Anatolische - en Kaukasische - herder. Beide een groot en sterk ras. Hij is nu ruim 8 maanden en weegt 52 kilo, en is ongeveer 73 cm. schoft hoogte.
Sinds 3 dagen loopt hij mank met zijn rechter voorpoot, het wordt steeds erger en lijkt wel of hij nu ook met zijn rechter achterpoot ook mank begint te lopen.
Het zou kunnen dat hij groeipijn heeft, maar hoe weet ik zeker dat dat het is, en dat  hij niet iets anders mankeert. 

honden page profiel Amélie†Amélie† 3 doggies

honden foto van Amélie†



http://www.diergeneeskundigcentrum.nl/ziekten-hond/310.html

Dit is een interessant en aardig volledig artikel over groeipijn Desiree!
Een ding is zeker: om het vast te laten stellen zul je naar de DA moeten. Juist omdat Boris een grote en snel groeiende hond is zou ik er zeker niet te lang mee wachten!

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

om zekerheid te weten dat er niet iets anders aan de hand is, orthopeed , je hond laten onderzoeken .

als manken de overhand krijgt na een rust van dagen en het gaat niet over, dan bij je dierenarts een verwijzing vragen, zo snel mogelijk, dan kan er geconstateerd worden of er wat aan de hand is.

honden page profiel GoldendeleriousGoldendelerious

honden foto van Goldendelerious

Het typische beeld van eerst de voorhand en dan de achterhand, kan duiden op groeipijn. Een foto kan het bevestigen. Vaak zijn die vrij duidelijk. Ik zou inmiddels ook van voer veranderen, want te calciumrijk of te energierijk blijven voeren, verergeren de klachten. Verse voeding wordt het beste opgenomen bij een hond en bevat ook natuurgetrouwe percentages calcium ten opzichte van fabrieksmatige voeding.

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _ Bams ¥ .

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

wel een voer nemen waar een natuurlijke bron van calcium inzit, van botten van een dier, geen supplement van calcium bijvoorbeeld smuldier, een supplement van calcium wordt niet goed opgenomen.

honden page profiel DesireeDesiree

honden foto van Desiree

Beste Antonnet,
Bedankt voor je reactie, de link die je meegestuurd had, geeft een heel duidelijk verhaal.
Vandaag nog ga ik met Boris naar de dierenarts.

honden page profiel LoesjeLoesje

honden foto van Loesje

Goed dat je hiermee naar de dierenarts gaat.
Als een hond zo duidelijk en al 3 dagen aangeeft dat hij pijn heeft, is het tijd om dit door een dierenarts te laten controleren.
Groeipijnen zijn niet makkelijk vast te stellen; voor deze diagnose moeten eerst andere oorzaken worden uitgesloten.
Mijn vorige hondje werd destijds met groeipijnen gediagnostiseerd; na 2 weken tevergeefs pijnmedicatie, ben ik er zelf achtergekomen dat zij erfelijke aandoeningen had.

honden page profiel DesireeDesiree

honden foto van Desiree

De dierenarts heeft het vermoeden dat er botsplinters bij z'n elleboog en/of schouder los zitten. Zijn advies is om een week lang pijnstillers te geven, om te zijn of het manklopen verminderd. Als er geen verbetering komt, wil hij alsnog foto's maken.

honden page profiel DesireeDesiree

honden foto van Desiree

( oeps, de toevoeging van de foto is niet helemaal gelukt. )

honden page profiel Claire & Tess & BonnyClaire & Tess & Bonnygoedgekeurde fokker

honden foto van Claire & Tess & Bonny

Als het met pijnstillers en nog belangrijker een week lijnrust nog niet over is... Meteen laten doorverwijzen naar een orthopeed... Laat de orthopeed ook de foto's maken...

honden page profiel MarindaMarinda

honden foto van Marinda

Jeetje wat vervelend zeg! Ik heb er hier goddank met de reusjes nooit last van gehad, maar heb er wel altijd rekening mee gehouden dat het kon gebeuren.
Het advies wat mij is gegeven om groeipijnen te voorkomen (en wat ik ook heb opgevolgd) Maar of dit het verschil uitmaakt tussen wel of geen groeipijnen??
- geen puppybrok
- niet te veel calcium
- vers voer

honden page profiel GoldendeleriousGoldendelerious

honden foto van Goldendelerious

Wat vertelt je DA over rechts achter?

honden page profiel DesireeDesiree

honden foto van Desiree

Dat was op dat moment niet zichtbaar. Nu met pijnstillers loopt hij nog wel mank, maar wel een stuk minder als gisteren.

honden page profiel GoldendeleriousGoldendelerious

honden foto van Goldendelerious

Het nadeel van pijnstilling is dat een pijngrens wordt overschreden en de hond dus door de pijn heen gaat lopen. Persoonlijk zou ik niet te lang wachten met gerichte foto's en die door een orthopeed laten beoordelen, niet door een eigen dierenarts. Meestal is zo'n orthopeed verbonden aan de praktijk.

honden page profiel DesireeDesiree

honden foto van Desiree

Bedankt voor alle reactie's. Gelukkig, na een week pijnstillers gaat het goed met Boris. Wat het nu precies is geweest weet ik niet, maar hij loopt nu niet meer mank, en is weer heel erg levendig.

honden page profiel Eurasier jongenEurasier jongen

honden foto van Eurasier jongen

" De dierenarts heeft het vermoeden dat er botsplinters bij z'n elleboog en/of schouder los zitten. Zijn advies is om een week lang pijnstillers te geven, om te zijn of het manklopen verminderd. Als er geen verbetering komt, wil hij alsnog foto's maken./foto/foto/344758.jpg "


Ik ben blij om te horen dat het goed gaat, maar ik weet niet waarop de dierenarts dit verhaal heeft gebasseerd of het moet zijn dat elleboog dysplasie e, d bij het ras van je hond veel voorkomt en dit op voorhand werd benoemd, of dat hij/zij er veel ervaring mee heeft.

Blijf het goed in de gaten houden hoor. Losse splinters verdwijnen niet zomaar, maar kunnen wel op een plekje terecht komen waar ze op dat moment geen klachten geven en later verschuiven en toch weer klachten geven.
Gaat je hond over een tijdje toch weer ergens manken, dan wel goed naar laten kijken is mijn advies. Mocht het wel elleboog dysplasie of iets dergelijks zijn, kan dit alleen operatief verholpen worden en hoe langer dit word uitgesteld hoe groter de kans op artrose. Zelf helaas flink wat ervaring op dit gebied, vandaar dat ik het je toch nog even wil zeggen.

Maar voor nu toppie.

honden page profiel EstherEsther

honden foto van Esther

Gelukkig is de pijn, het mank lopen over :-D

Onze DH had ook erg last van groeipijnen. Deze groeipijnen kunnen gerust doorgaan tot de leeftijd van 1,5 jaar....dus houd het in de gaten...

Ook wij kregen medicamenten waarna de pijn vrij snel wegzakte :-)

Ons werd destijds nog duidelijk verteld door de DA dat wij het goed in de gaten moesten houden want groeipijnen kunnen verschrikkelijk veel pijn doen en veel honden laten dit niet echt merken....

honden page profiel LoesjeLoesje

honden foto van Loesje

Hopelijk blijven de pijnen nu weg en zijn er geen botsplinters, zoals je dierenarts vermoedde.
Zoals Esther schrijft, goed in de gaten houden. Honden zijn bikkels en geven pijn pas zeer laat aan. Dus als je in de gaten hebt dat er een uiting van pijn is, dan is het ernstig.
Bedankt voor je update en nu zonder zorgen de feestdagen in.

Volgende forumvraag: Gevoelig tandvlees
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^