prikband

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Inge, baasje van Sasha en Myra <3Inge, baasje van Sasha en Myra <3

honden foto van Inge, baasje van Sasha en Myra <3

deze heupgordel heb ik voor canicross met mijn hond, echt een heerlijke heupriem :-D

http://www.mushingsupplies.eu/Kiwaq-Heupgordel-breed-

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit onderwerp staat op slot, je kunt niet reageren op deze vraag !

honden page profiel PP

" dat is het punt wat ik dus probeer uit te leggen, zodra er een gewone halsband omgaat is hij wel eigenwijs en gaat wel flink trekken, ondanks dat ik hem dan zijn aandacht er blijf houden met balletje en afwisselingen dus niet recht toe rech aan lopen.

heeft er iemand een link naar zo'n heupriem? "


Ik geloof dat dit bewijst dat je hond geen goed gedrag aangeleerd heeft, maar het slechte gedrag onderdrukt wordt met de dreiging van pijn..

Maar misschien is deze Hands Free lijn iets voor jullie?

http://www.zooplus.nl/shop/honden/halsband_lijn/looplijn/looplijn/190197

honden page profiel sorayasoraya

honden foto van soraya

" het is niet dat de hond achter mijn aanloopt, maar hij loopt gewoon NAAST mijn met zijn kop ter hoogte van me knie.. "


Eigenlijk vraag je nogal wat van je hond.Het is echt geen robot.
Probeer je eens in te denken dat jij elke wandeling recht naast iemand moet lopen,op de manier die een ander voor jou in gedachte heeft,maar waar jij eigenlijk geen notie van hebt...(dus voor langere tijd,en 1 minuut  direct parallel lopen aan iets is nogal heftig laat staan een hele wandeling).
Komt bij een hond bij dat hij nu eenmaal reageert op zijn omgeving,met gesnuffel (die neus is heel gevoelig),dat 'trekt',hij kan bijna niet anders dan te gaan snuffelen.

Je vraag écht te veel van je hond.


Dat iedereen op training een prikband gebruikt maakt het nog niet normaal(er zijn zat mensen die moorden ...of je buurman die van de brug springt..die doe je toch ook niet na?)


Je lijkt wel een beetje op een kapotte grammofoonplaat :'ik wilde alleen weten welke pennenband met of zonder slip'... Ik hoop echt dat je open staat en het ook gaat uitvoeren om iets anders te verzinnen.


Een heup band om je schouder te ontlasten,maar als je hond steeds wegduikt om te gaan snuffelen,dan kan de riem gewoon wat korter houden ook zeker helpen.
Je geeft hem te veel ruimte.Korte lijn,zonder spanning er op,maar wel zo kort dat hij niet helemaal zijn nek/lijf kan gaan draaien,als hij iets ruikt.


En vergeet het beestje niet te belonen als hij dan netjes met je korte lijntje mee loopt.
Uiteraard zonder prikband!!Gewone halsband werkt dan het beste.

honden page profiel Desiree & SennaDesiree & Senna

honden foto van Desiree & Senna

Wat betreft tuigje heb ik gewoon een simpele met de sluiting op de rug waar ook twee ringetjes zitten waar je de riem aan vast maakt(en de sluiting dus daar niet kapot kan knappen door kracht)


Wat betreft heupgordel had ik er twee.
Een van elastiek maar die vond ik niet prettig, kreeg daar het idee bij dat de elastiek snel uitgerekt was en misschien zou knappen. dat was deze: http://www.zooplus.nl/shop/honden/halsband_lijn/looplijn/looplijn/190197
De andere is van stevig stof met een brede zachte rand in de rug. Als je de link pakt die Eurasier hier heeft geplaats dan de 4e (of was het nu de 5e) foto van links boven.Het nadeel hiervan was wel dat het systeem waarmee de riem vast zit (kliksysteem) hier met de eerste de beste ruk kapot ging. DUssszzzz musketonhaak gekocht en daarmee vast geklikt aan heupriem.Werkt prima :-)

honden page profiel Anny en LanceAnny en Lance

honden foto van Anny en Lance

Ach man ga toch ergens anders om goed werkende marteltuigen vragen.....ik kots van prikbanden . Moet je niet vragen wat ik van mensen denk die dat gebruiken. 
Forumgebruik staat deze termen niet toe,,,maar forumgebruik  is voor dierenvrienden. Dus ? Weg jij. ;-)

honden page profiel Desiree & SennaDesiree & Senna

honden foto van Desiree & Senna

" had ze al gevonden, maar ik ken echt niemand of heb ooit iemand gezien met zo'n gordel om.

maar hou de tip open,
wil gewoon nog lekkerder met mijn hond kunnen lopen zonder pijn aan de schouder. "



Hier een met nekklachten vanwege een aanrijding. Sindsdien die heupgordel. Gaf het niet voor niets aan ;-)
Persoonlijk vind ik het ideaal! Voor mij dan.

honden page profiel Desiree & SennaDesiree & Senna

honden foto van Desiree & Senna

" Ach man ga toch ergens anders om goed werkende marteltuigen vragen.....ik kots van prikbanden . Moet je niet vragen wat ik van mensen denk die dat gebruiken. 
Forumgebruik staat deze termen niet toe,,,maar forumgebruik  is voor dierenvrienden. Dus ? Weg jij. ;-) "


de TS vraagt ook om tips en staat daar inmiddels open voor..... duussss... kan het iets minder?

honden page profiel Spreken is zilver Zwijgen is Goud.Spreken is zilver Zwijgen is Goud.

honden foto van Spreken is zilver Zwijgen is Goud.

" heeft jullie hond dan nooit maar dan ook nooit dat hij een x richting andere hond wil lopen of even ergens wil snuffelen als jullie dat niet willen, hij krijgt vrijheid genoeg loopt regelmatig los rond in de uiterwaarden ook dan gaat het goed( los lopen niks om zijn nek) maar tijdens het uitlaten wil ik niet dat hij dat doet.
en ja wil best iets anders proberen heb een gentle leader gehad daar gaf hij niks om, heb een anti trek tuigje gehad met van die vieze snijdende banden onder zijn voorpoten door nou daar geeft hij ook niks om, bij de penneband gaat t wel goed op de meeste momente.
maar geef ook aan wil wel iets anders proberen maar wil goede adviezen, dat van die heupgordel hou ik in me gedachten. "


.Jawel zeker wel daarom gaan we o.a. naar cursus,  een hondenschool met een positief belonings beleid.
Aandachtsoefeningen, leren hoe jij de aandacht van je hond kunt terug krijgen, met de oefening breng je rust terug in je hond waarna je de wandeling kan voortzetten. Het is zelfs mogelijk om de eerder genoemde gorder te gebruiken en met hulp van lessen op de hondenschool te leren je hond met positieve beloning aandacht en stem wat lekkers terug bij je te krijgen, door beloning te stimuleren aandacht voor jou te hebben, er zijn meerdere aandachtsoefeningen en met een training is het makkelijker uit te vissen welke methode het best bij jou en de hond past.

Uitgaand van herder veelal honden die graag voor je werken en he ook nodig hebben om te werken zul je daarin absoluut resultaat boeken. Zelfde als dat je je hond kan aanleren dat ie pas los mag om met andere honden te spelen als ie niet trekt en rustig is.  Andere tip kalmerende signalen van turid rugaas, leer de signalen zien die je hond afgeeft daarmee kun je enorm veel voor zijn en in goede banen leiden.

Ik hoop dat je de keus maakt om een goeie heupgordel aan te schaffen voor jezelf om je schouder te ontlasten (tevens als de hond trekt ivm spanning die je bij je hebt zal de hond doordat je de lijn niet constant vast hebt ook al beter reageren. en naar een positieve hondenschool waar individueel gekeken word en je begeleid word op een manier die voor jou en jou hond goed is.

Ja het is een investering om te gaan trainen e.d. maar de waarde die je er straks voor terug krijgt en de band met je hond die veel sterker zal zijn als nu, want zo'n prikband komt jullie band echt niet ten goede qua vertrouwen van de hond uit.

honden page profiel --

honden foto van -

Toevallig heb ik een stelling gemaakt over de prikhalsband.....
Ik ken iemand die hem gebruik, en sinds die hem gebruikt ben ik daar weg..... Ik wil niks meer met ze te maken hebben.

En jij zegt wel zo leuk: "Ik wil gewoon weer leuk lopen zonder pijn aan mijn schouder".
Je moest eens weten wat die hond denkt! ;-) Die hond heeft altijd willen lopen zonder pijn....

Weg met die halsband, bah... ze zouden verboden moeten worden.
Heel bot of niet, ik snap niet wat er in sommige mensen hun hoofd omgaat om dit hun hond aan te doen! Walgelijk vind ik het.

Je wou geen commentaar, maar sorry, hierover kan ik mijn mond niet houden....
Bah bah bah, dierenmishandeling vind ik het! Je hond "trainen" d.m.v. pijn...... Sorry, maar dat gaat te ver.... Veel te ver....


Excuses voor mijn botte reactie. Maar echt waar, van prikhalsbanden gaan mijn nekharen overeind staan....

honden page profiel Desiree & SennaDesiree & Senna

honden foto van Desiree & Senna

"
Ah ok, dat is natuurlijk heel anders. Een herder is geen hond, maar een ...... geen idee eigenlijk. Nee een herder is een hond als ieder ander. Maar ik begrijp dat je graag de baas wilt zijn? Dan kan ik je meteen uit de droom helpen. Dat wordt je niet door te bepalen waar je heen gaat. Je wordt alleen maar baas door op een eerlijke, duidelijke en betrouwbare manier met je hond om te gaan. Mijn honden mogen zelf bepalen of ze een andere kant op willen. Dat wil niet zeggen dat daar geen regels aan verbonden zijn. Ze mogen niet trekkend een andere kant op. Dat zijn de regels. Als ze niet trekken dan mag het anders blijf ik staan. Dan gaan we nergens heen. "



Kijk dat is fijn dat dat bij jou en jouw honden werkt, zoals je aangeeft ;-).
Denk dat de TS beter geholpen is met de uitleg die jij en anderen hier geven dan alleen maar aanvallen zoals sommigen hier doen.




. :-)

honden page profiel NacNac

honden foto van Nac

Hey Leonard, ms heb je hier wat aan:
Onze Ridgeback had ook de neiging om erg te blaffen en te trekken als ze andere honden zag (we hadden het idee dat ze de andere hond wilde 'weg blaffen'), dat kon ook best wel heftig worden ...
Afgelopen maanden zijn we op cursus geweest hiervoor en zijn hier gericht mee aan t werk gegaan.
Onze hond draagt altijd een u-lead tuig en binnen heeft ze een normale halsband om (omdat ze nog jong is en onze andere, oude, hond nog wel eens wil pesten, kunnen we haar dan wat makkelijker wegtrekken bij hem).
Nu hebben we dus de tip gekregen om de riem (met aan beide kanten een musketonhaak) met de ene kant vast te maken aan t tuig (op de borst) en met de andere kant aan de halsband. Als je je hond links laat lopen, houd je het gedeelte dat aan de halsband zit, vast met je rechterhand en het gedeelte dat aan t tuig vastzit, met je linkerhand, het lijkt dan net of je een soort teugels in je handen hebt. Het idee is dat als de hond wil gaan trekken, je kan afremmen met het tuig en de hond (voorzichtig en rustig) kun leiden naar de kant die jij op wilt. Daar komt dan nog bij dat de hond tijdens het wandelen iedere keer als ie jou aankijkt een kleine beloning krijgt, op den duur moet hij er zelf voor gaan kiezen dat als ie een hond ziet, hij er voor kiest niet te gaan blaffen of trekken, maar jou aankijkt en een beloning krijgt.
Op dit moment laat ik mn hond zitten als er een hond aankomt en zeg 'kijk eens', ze kijkt mij dan aan en krijgt een beloning. Natuurlijk mag ze kijken naar de andere hond (is ook een vorm van communiceren), maar ze mag niet gaan trekken of blaffen. Doet ze dat wel, dan blokkeer ik dat door er voor te gaan staan, maar ze mag er niet naar toe.

Hoop dat je hier wat aan hebt, succes!

honden page profiel leonhard v wijgerdenleonhard v wijgerden

honden foto van leonhard v wijgerden

denk dat ik ermaar mee stop bedankt voor de goeie adviezen....
en mensen die het zo belachelijk enz enz vinden wil wel eens zien of julie hond ook echt zo perfect is...

en de lijn die aan de hond zit is maar 1meter en wordt gewoon kort/ loshangend gehouden staat bijna nooit strak tenzij hij ergens naar toe wil zonder mij  toestemming.
wat vinden jullie ervan als een hond zo loopt te hijgen als hij loopt te trekken en een gewone halsband om heeft bedoel dat zie ik hier regelmatig. dan is het in mijn ogenb minder zielig als hij gewoon lucht krijgt en even gecoriceerd word.

honden page profiel NacNac

honden foto van Nac

" Ach man ga toch ergens anders om goed werkende marteltuigen vragen.....ik kots van prikbanden . Moet je niet vragen wat ik van mensen denk die dat gebruiken. 
Forumgebruik staat deze termen niet toe,,,maar forumgebruik  is voor dierenvrienden. Dus ? Weg jij. ;-) "


.jeetje, nou staat TS open voor andefe ideeen, krijgt ie dit over zich heen. Moet je dit willen, iemand wegjagen? Denk juist dat dit forum mede bedoeld is om (onwetende) mensen te helpen en ze (op een normale, beschaafde manier) op andere gedachtes te brengen, but ... correct me if I am wrong ...

honden page profiel Suzanne & SennaSuzanne & Senna

honden foto van Suzanne & Senna

Ik raad je hierbij af de prikband of slipketting te gebruiken. Zoo zielig! Al eens zelf geprobeerd om te doen? dan weet je meteen wat je hond elke dag voelt :-) (Vriendelijk bedoelt hoor!)

omdat je hond blijft trekken komt omdat je het gedrag onderdrukt met correctie materiaal maar niet afleert. Wanneer hij dan door heeft een gewone halsband of tuig om te hebben, gaat hij gewoon trekken omdat je het hem nooit beter of anders heb aangeleerd maar alleen heb onderdrukt. Vind je hond het nog leuk om te wandelen/fietsen? lijkt me sterkt elke x zulke pijn. Kan er lelijke wonden aan over houden in ze hals/nek he ;-) 

Probeer eens een stevig tuig, wanneer hij trekt sta je stil. Beide handen aan de lus van de riem houden. Kijkt hij om en is de spanning van de riem dan loop je door. Loopt hij mooi naast je (kan 1sec zijn) beloon hem dan met brokje of braaf of beide. Trekt hij sta je stil zelfde als net. Maar kijkt hij nu niet om dan loop je de andere kant op en neem je hem rustig mee aan de lijn. Is de lijn weer los zonder spanning beloon je hem weer. Als je hond trekt en de riem op spanning staat geef je hem geen aandacht en zeg je niks. Want elk woordje is belonend voor hem en dan denkt hij dat trekken goed is. Je kan dit eventueel ook een commando geven he. Bijvoorbeeld als hij naast je loopt zeg je wandelen en beloon je hem. Ook elke keer als hij naast je loopt zonder spanning de komende tijd lekker belonen :-)

Ik hoop dat je het op deze manier wilt proberen, want zulke correctie materiaal is echt vreselijk!!

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

ik heb zelf veel gehad aan het boekje wat Bianka aangeeft, het is een stap voor stapmethode waarbij je leert rust te brengen in de wandelingen en de aandacht van je hond te vragen.

Als hij trekt voelt hij zich denk ik niet echt op zijn gemak en daar zou ik aan gaan werken. Even weer een basis maken voor de wandelingen door ze kort en saai te houden zonder al teveel verkeer e.d. en zorgen voor successen, doe onderweg eens een snuffelspelletje, een zoekspelletje zodat hij leert dat een wandeling leuk en ontspannend kan zijn voor jullie samen.

Het is even een heel andere manier van omgaan met je hond,vereist ook wat creativiteit, humor en geduld. Maar eenmaal gewend is het voor beide partijen alleen maar winst.


Hier zijn leuke ideetjes te vinden om thuis of onderweg met je hond te doen



http://www.hondenpage.com/hondenforum/166781/het-hersenwerk-topic!.php



http://www.hondenpage.com/hondenforum/132959/spelletjes.php


Het is ook handig als je de lichaamstaal van je hond leert kennen zodat je weet welke emoties er in hem omgaan. Een goede basis hiervoor is het boekje van Turid Rugaas Kalmerende Signalen.



http://kynoblog.com/artikelen/kalmerende-signalen-de-kunst-van-het-overleven


Dus wat iedereen al zegt, lekker aan de slag en die vreselijke prikband ergens verweg gooien!

honden page profiel --

honden foto van -

" denk dat ik ermaar mee stop bedankt voor de goeie adviezen....
en mensen die het zo belachelijk enz enz vinden wil wel eens zien of julie hond ook echt zo perfect is...

en de lijn die aan de hond zit is maar 1meter en wordt gewoon kort/ loshangend gehouden staat bijna nooit strak tenzij hij ergens naar toe wil zonder mij  toestemming.
wat vinden jullie ervan als een hond zo loopt te hijgen als hij loopt te trekken en een gewone halsband om heeft bedoel dat zie ik hier regelmatig. dan is het in mijn ogenb minder zielig als hij gewoon lucht krijgt en even gecoriceerd word. "


Mijn hond die hoeft niet te trekken omdat ik hem geleerd hebt dat dit niet mag.
En ja, mijn hond wil ook naar andere honden. Maar dan geef ik hem een zit, hond voorbij? vervolgen wij onze weg weer....

Ik heb denk ik nog liever dat ie zo loopt te hijgen dat dat ik mijn hond een prikhalsband om doe.... Echt waar.... Als er iets is waar ik een spuughekel aan heb en waar je mij echt woedend mee kan maken is het wel die verdomde prikhalsband....

Als je een tuigje koopt hoeft ie ook niet meer zo te hijgen als ie trekt ;-)

EDIT: En als je dan tóch per sé een hulpmiddel wil gebruiken doe dan A.U.B de Ulead tuig..... Vind ik ook een stom ding, maar 1000000x beter als de prikhalsband of slipketting.

honden page profiel Noah & WolfjeNoah & Wolfje

honden foto van Noah & Wolfje

" denk dat ik ermaar mee stop bedankt voor de goeie adviezen....
en mensen die het zo belachelijk enz enz vinden wil wel eens zien of julie hond ook echt zo perfect is...

en de lijn die aan de hond zit is maar 1meter en wordt gewoon kort/ loshangend gehouden staat bijna nooit strak tenzij hij ergens naar toe wil zonder mij  toestemming.
wat vinden jullie ervan als een hond zo loopt te hijgen als hij loopt te trekken en een gewone halsband om heeft bedoel dat zie ik hier regelmatig. dan is het in mijn ogenb minder zielig als hij gewoon lucht krijgt en even gecoriceerd word. "

Ik denk dat geen enkele hond perfect is, zo ook de mijne niet. Ik heb alleen een andere mening wat betreft het aanpakken van het probleem "trekken aan de lijn".

honden page profiel --

honden foto van -

en inderdaad wat Sheila zegt.... Geen enkele hond is perfect. En er zijn genoeg honden die trekken. Maar er zijn ook genoeg baasjes die het op een andere (diervriendelijkere) manier aanpakken...
Ja, dat duurt wat langer als een week. Maar de band met je hond wordt er alleen maar beter op, en je doet je hond iig geen pijn... Want ik mag aannemen dat élke (goede) hondeneigenaar zijn hond alles behalve pijn wil doen!

honden page profiel HUS Leon Can DoHUS Leon Can Do

honden foto van HUS Leon Can Do

" nee dan moet ik afstand doen van de hond want is blijvend.....

mijn vraag was alleen penneband met of zonder slip....

heb verschillende hondencursussen trainin gen pakwerk manwerk mee gekeken en daar werden ook prikbanden gebruikt, niet omdat de honden slecht luisteren maar om soms die correctie even te doen.
ken ook mensen die schreeuwen en schoppen naar de hond als hij niet luistert die heeft dan een gewone halsband om, die van mijn doet het eigelijk altijd goed maar soms niet. tis echt niet zo dat ik hem constant sta te corrigeren. hij loopt ook altijd vrolijk kwispelend mee.
en hij is totaal niet angstig/bang als hij die band om moet. maar lijkt me sterk dat hier niemand is die zo'n band gebruikt heeft...
mensen uit onze buurt die ook honden hebben zeggen zelfs dat die van ons zo goed luistert, dat doen ze niet als hij constant mijn de straat over sleurt hoor. "

ik heb het idee als ik dit lees dat ts niet open staat voor andere ideeën.. 
de hond luistert heel goed en heeft dus ook geen problemen, want is niet angstig bij de prikband etc. 
de hond loopt vrolijk kwispelend mee met prikband om
en er zijn heel veel meer mensen die dit gebruiken en zelfs veel ergere dingen doen
dus waar hebben we het over???
tsja.. ik was eerst gematigd positief omdat ts wel een topic hier opende, maar nu krijg ik de indruk dat ts zich gewoon erg vergist heeft in welk forum ze een topic plaatst en dan dus toch uiteindelijk maar afkaatst
ik ga niet in de aanvalhoek zitten maar heb wel echt kritiek op je houding naar je hond toe en het verbergen en verschuilen achter dingen. zulke slechte energie geef je hiermee door! ook niet leuk/gezellig voor jezelf lijkt me.
.

honden page profiel leonhard v wijgerdenleonhard v wijgerden

honden foto van leonhard v wijgerden

heb gewoon puppy cursus gedaan. vervolg cursus, vzh en speuren. daarna bezig geweest voor manwerk maar door financiele problemen moeten stoppen,dus ben er wel beetje mee bezig geweest. tis alleen op sommige momente dat hij dat doet .

jullie denke dat ik niks met me hond gedaan heb

honden page profiel Desiree & SennaDesiree & Senna

honden foto van Desiree & Senna

" heb gewoon puppy cursus gedaan. vervolg cursus, vzh en speuren. daarna bezig geweest voor manwerk maar door financiele problemen moeten stoppen,dus ben er wel beetje mee bezig geweest. tis alleen op sommige momente dat hij dat doet .

jullie denke dat ik niks met me hond gedaan heb "


Pssstttt.... ;-)er zijn veel tips gegeven. Doe er je voordeel mee en kijk wat voor jou en jouw hond het beste gaat werken. ;-)
Senna is nu 4 jaar en het blijft trainen met haar hoor. Die mag ik geen vinger ruimte geven want dan denkt ze dat zij leading is. MAar dat is mijn hond, en elke hond is anders en heeft een andere aanpak nodig.

Soowww... voor mij hoef je jezelf niet te verdedigen, tussen de regels doorlezen is hier vaak wel handig. Doe je voordeel met de adviezen.

Ga lekker aan de slag met je hond ;-)

honden page profiel HUS Leon Can DoHUS Leon Can Do

honden foto van HUS Leon Can Do

" heb gewoon puppy cursus gedaan. vervolg cursus, vzh en speuren. daarna bezig geweest voor manwerk maar door financiele problemen moeten stoppen,dus ben er wel beetje mee bezig geweest. tis alleen op sommige momente dat hij dat doet .

jullie denke dat ik niks met me hond gedaan heb "


.als je mijn vorige reactie had gelezen dan had je gezien dat ik dat niet denk en dat je diep van binnen denk ik ook anders wil. maar dan vind ik dat je als je iets beters wil voor je hond ook kritischer naar jezelf zou kunnen gaan kijken en beter kan gaan stoppen met verschuilen achter alles wat je wel goed doet, daar gaat het mij namelijk niet om. tuurlijk doe je ook een heleboel goed, maar dat maakt het gebruik van een prikband niet ineens ok. en wat andere mensen doen met hun hond zou voor jou toch niet mee moeten tellen? al loopt heel nederland met een prikband..

honden page profiel ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

honden foto van ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

" denk dat ik ermaar mee stop bedankt voor de goeie adviezen....
en mensen die het zo belachelijk enz enz vinden wil wel eens zien of julie hond ook echt zo perfect is... "


Mijn hond is niet perfect. Ze kan soms nog best trekken (vooral als ze een spoor ruikt, verder eigenlijk niet meer), ze wil nog wel eens uitvallen als een fietser te dichtbij passeert (maar gaat ook al beter) en bepaalde honden die scheld ze de harige huid vol ;-)
Maar nooit, NOOIT is de prikband ook maar een seconde in me opgekomen.

Mijn hond mag snuffelen, ze mag gek doen, ze mag rennen en als ze een spoor ruikt, nou ja, hang dat maar even lekker in de lijn voor die 5 minuten ;-)
Eigenlijk doe ik het net als Bassie: ik loop met mijn hond. Ik heb geen vast plan van hoe ik wil gaan lopen, ik laat het vaak aan mijn hond over, zo komen we nog eens ergens :-) 
Als ik besluit dat we na anderhalf uur genoeg hebben gelopen gaan we terug (dan heeft ze even pech met haar 'gaan we nog een rondje'), maar als we net zijn begonnen en zij wil die kant op: prima, leuk :-)
Ik zie haar genieten, doordat zij geniet, geniet ik ook. Ja, mijn arm krijgt wel eens een optater omdat ze íets te enthousiast is, maar dan roep ik haar even met ferme stem bij me en lopen we weer gewoon verder.

En weet je: ik heb liever een niet zo perfecte hond die blij is, dan een ongelukkige hond die op de automatische piloot strak naast me loopt omdat ze anders een lading pennen in d'r nek krijgt.

honden page profiel Femke & StormFemke & Storm

honden foto van Femke & Storm

Ik wou hier eerst heel boos op gaan reageren, maar ik zie dat je wel open staat voor andere manieren...

Een prikband is echt nergens voor nodig, vrienden van ons hebben er ook een voor hun mechelaar, maar die zijn zo stront eigenwijs dat ze nergens naar luisteren.

Storm kan ook giga trekken, ik heb een tijdje een half slip ketting gebruikt, maar dit hielp niks. Nu weer een normale halsband aangeschaft, en veel trainen, heel veel! Hij sleurt me nog wel eens mee, maar dat heeft nou eenmaal tijd nodig..
Het is een hond, en honden zien wel eens dingen waar ze heen willen.

Als er een andere hond aankomt steek ik gewoon over, of laat ik Storm zitten tot de hond voorbij is. Probleem opgelost. Hij reageert zelfs niet eens meer op sommige honden! ;-)

Positieve training werkt echt veel beter dan met fysieke correcties. Als je maar geduld hebt!

honden page profiel --

honden foto van -

" Ik wou hier eerst heel boos op gaan reageren, maar ik zie dat je wel open staat voor andere manieren...

Een prikband is echt nergens voor nodig, vrienden van ons hebben er ook een voor hun mechelaar, maar die zijn zo stront eigenwijs dat ze nergens naar luisteren.

Storm kan ook giga trekken, ik heb een tijdje een half slip ketting gebruikt, maar dit hielp niks. Nu weer een normale halsband aamgeachaft, en veel trainen, heel veel! Hij sleurt me nog wel eens mee, maar dat heeft nou eenmaal tijd npdig..
Het is een hond, en honden zien wel eens dingen waar ze hheen willen.

Als er een andere hond aankomt steek ik gewoon over, of laat ik Storm zitten tot de hond voorbij is. Probleem opgelost. Hij reageert zelfs niet eens meer op sommige honden! ;-)

Positieve training werkt echt veel beter dan met fysieke correcties. Als je maar geduld hebt! "


Amen :-)!!

honden page profiel WendyWendy

honden foto van Wendy

Off topic: 
Het heeft helemaal geen zin om iemand in de verdediging te drukken door agressief te reageren. Tenminste niet wanneer je iemand wil laten inzien dat er een andere/betere manier is. 
Wanneer je alleen maar zin hebt om aanvallend en vaak ook nog onbeleefd te zijn zonder dat het enige zin heeft, dan moet je je vooral niet inhouden. (Zie je, voelt niet fijn he?)

honden page profiel sorayasoraya

honden foto van soraya

" wat vinden jullie ervan als een hond zo loopt te hijgen als hij loopt te trekken en een gewone halsband om heeft bedoel dat zie ik hier regelmatig. dan is het in mijn ogenb minder zielig als hij gewoon lucht krijgt en even gecoriceerd word. "


Nee dat is ook geen pretje voor een hond,constant benauwd lopen trekken.
Maar je realiseert je dan wel dat je hond écht alleen stopt met trekken met die prikband,omdat hij de pijn probeert te ontwijken?

Ik lees wel dat veel schrijft over dat de hond redelijk (vaak,vind ik als ik het zo lees) gecorrigeerd moet(kunnen) worden..
Waarom probeer je het niet anders,trekken is stilstaan,totdat hij contact met je gaat maken,belonen en alleen door lopen als je een slappe lijn hebt.

Ook heb ik een beetje het idee dat je best hard voor hem bent en niet vies bent van een (harde)correctie...wist je dat een hond die steeds gecorrigeerd wordt en dus ook bang wordt,zich ontzettend rot voelt..en waar je bang van wordt,je niet fijn bij voelt wil je uit te de weg blijven..dat kán ook een reden zijn voor het trekken aan de gewone halsband,en het niet trekken met de prikband(want dat doet zoveel pijn,zo'n pen zit direct in zijn adamsappel te prikken).
Dus hoe dan ook is je hond dan erg ongelukkig.

Ook gebeurd het dat honden die veel angst,een onzeker bestaan hebben en niet lekker in hun vel zitten(want wandelen met een of pijn of een corrigerend /boos/geïrriteerd/gefrustreerd baasje is behoorlijk geest verziekend),meer gaan snuffelen aan de grond/blaadjes,steentjes alles eigenlijk.
Snuffelen staat in de hondentaal voor de situatie kalmeren of zichzelf kalmeren,ze proberen daarmee hun stress niveau omlaag te brengen.
Tuurlijk snuffelen ze ook om 'de krant te lezen',maar in jou situatie met de hond zou het me niks verbazen dat hij extra (veel) wil snuffelen,omdat hij alles kalm probeert te houden,jou te kalmeren in je streng-zijn,geen ruzie met jou wil.

Misschien kun je hier iets mee:

honden page profiel bassiebassie

" wil wel eens zien of julie hond ook echt zo perfect is... "

Ja die heb ik. Of je hond wel of niet perfect is heeft alles met verwachting te maken. En ik heb geen onmogelijke verwachtingen van mijn honden.

Maar wat ik echt vreselijk vind om te lezen is dat je praat over een correctie alsof je het over een kopje koffie hebt. "even een correctie". Alsof je hond geen gevoelens heeft. Alsof het de normaalste zaak van de wereld is. Het blijkt maar weer dat je totaal niet weet wat je aan het doen bent. Jouw correcties werken namelijk niet!!! Anders zou je hond het allang niet meer doen. Een correctie moet namelijk binnen 3 keer werken anders is het GEEN correctie. Dan wordt het tijd dat je iets anders gaat doen. Een andere manier gaat proberen. Zo niet dan ben je je hond eigenlijk gewoon aan het mishandelen i.p.v. corrigeren.

honden page profiel gojagoja

honden foto van goja

TS, er zijn je toch aardig wat alternatieven aangeboden waar ook nog wel wat verschil tussen is.
Filter de agressieve reacties er tussen uit, en kijk eens wat mensen je aanreiken.

Zelf ben ik niet zo van het stilstaan, klikken, wachten... ik heb graag dat de hond op mij let
en ik niet continu iedere stap van de hond bekijk, dat is een keuze, maar die keuze's zijn er ook.
Er zijn meer manieren om een hond te laten zien dat niet trekken veel fijner is.

En perfecte honden zijn er niet, jammer dat je dat neer zet
Velen van ons hier hebben herplaatsers die hen voor heel wat 'probleemgevend" gedrag hebben geplaatst.
Maar even zoveel hebben ontdekt dat pijnprikkels alleen maar vermijdingsgedrag oplevert, en geen werkelijke
verandering bij de hond, om de doodgewone reden omdat je de hond niks anders AAN leert.

Je laat hem met veel pijn voelen wat je niet wilt, maar wat wil je dan wel ??

Mijn hond kan op commando werkelijk perfect aan mn knie volgen, echt ... een plaatje.
Maar dan is hij gespannen en helemaal niet op zijn gemak, het is hem aangeleerd met heel veel geweld,
slip en prikbanden, en als het puntje bij paaltje komt.. komt hij toch door het "commando" heen.

En dus loopt hij aan de "hands free belly" of te wel, de handen vrij riem, een leren heupriem met diversen
ringen om de hond makkelijk wat meer of juist minder ruimte te geven (naar wat de situatie vraagt) en hij mag in een halve cirkel (of nog wel wat ruimer) vrij om mij heen bewegen, uiteraard wordt er gesnuffeld, maar ff doorstappen kent hij ook, vanmiddag nog een uur in een strak tempo door de polder gewandeld....... heerlijk, en de hond "volgt" maar wel op een vrij wijze, hij hoeft niet om mn knie gedrapeerd, en hij denkt er niet over om de lijn aan te trekken, dat is totaal voorbij, zijn lichaam is ontspannen en hij geniet net zo goed als ik.


Overigens vind ik sommige reacties echt zeer akelig.
De reacties overtreffen wat mij betreft in mate van agressie de prikband zelf.
Ik hoop dat je daar niet te veel door afgeschrikt wordt, het zijn blijkbaar de emoties die het losmaakt.

honden page profiel sorayasoraya

honden foto van soraya

Ik heb nog wel een vraagje of 2, hoe lang loopt hij al met een prikband?

En wanneer heb je voor het laatst weer gewandeld met een normale halsband?

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit onderwerp staat op slot, je kunt niet reageren op deze vraag !

pagina 3 van 6 12 34 5 6
Volgende forumvraag: Husky heren in concert
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^