Aanschaffen pup

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel EefjeEefje

honden foto van Eefje

Beste allemaal,
Mijn vriend en ik willen graag dat een pup ons gezin komt versterken! Al 5 jaar maken wij de overweging, wikken en wegen, en nu de knoop door gehakt. Er komt een hond!
Graag willen we een middel of grote ras( engelse cocker spaniel, labrador, labrador mix of golden retriever)
Ik speur al weken marktplaats af, maar helaas vind ik te veel broodfokkers. We zijn al een keer gaan kijken bij een nestje labrador kruising. Maar helaas waren er te veel onduidelijkheden, we hebben ( dappere wij) besloten er een nachtje over te slapen. Zo zijn de eerste smeltmomenten, ooehs en aahs weg en kun je thuis nuchter over nadenken of je er een goed gevoel bij hadden. Dit had ik helaas niet. Na nog een keer bellen om te vragen of ze alle entingen hadden gehad, er een gezondheidsverklaring was,er een paspoort bij zat en vroegen, wat nu als de pup niet gezond is?, kregen we een grom en snauw terug, wat voor ons echt bevestigde dat dit het niet werd...
Achteraf ben ik blij dat we dus sterk zijn geweest om eerst even naar huis te gaan om er heel goed over na te denken!

Nu ook regelmatig vind ik hele leuke pups, maar naar verder speuren( verschillende advertenties in postcode gebied en allemaal zelfde tekst en terug kerende telefoonnummers) kom ik tot mijn grote schrik er echt achter dat er zoveel broodfokkers op marktplaats zitten wat mij en mijn vriend ontzettend verdrietig maakt. Mijn moeder heeft namelijk helaas erg nare ervaringen met een broodgefokte pup, met als gevolg een hondje van 2 jaar met versleten heupen, ellebogen en knieen, afwijking aan het gebit en wimpers die naar binnen groeien. Overigens een lief beestje maar we willen ons deze ellende besparen!

Zijn er mensen die weten dat iemand nu een nestje heeft zitten met leuke pups, voor beginners en die heeeeeel veeeeeel liefde en plezier nodig heeft in omgeving brabant(Breda, Tilburg, Oosterhout)

Of enige leuke betrouwbare fokkers met garantie waar we contact mee op kunnen nemen?

Tevens de vraag of iemand nog leuke tips heeft voor hondenrassen die erg leuk zijn, waar ook de moeite waard is naar te kijken?? We hebben vroeger een cairn terrier gehad, erg leuke hond maar erg blafferig en dominant. Mijn vriend heeft vroeger een flatcoated retriever x labrador gehad. Onwijs leuk ras en dit zou ook een keuze zijn voor ons!


Beetje lang verhaal maar alle tips, opties enzovoort houden we graag open voor mensen met veel honden en rassen kennis.

honden foto van Inge, Rottweiler Nika & m'n Canadeesje(s)

Ik denk dat de eerste stap voor jullie is om rassen te gaan selecteren. Vraag je af wat je van de hond verwacht en wat de hond van júllie kan verwachten. Als je één of enkele rassen op het oog hebt, kun je vervolgens via de rasvereniging contact opnemen met erkende fokkers, om zo je keuze verder uit te diepen en jezelf eventueel op de wachtlijst te laten plaatsen. :-)

honden foto van Liedeke, Pepper †, Helmer † & Roef

Je kan altijd kijken bij de rasvereniging van een ras wat je leuk vind. Daar kan je betrouwbare fokkers vinden. :-)

honden page profiel SiaraSiara

honden foto van Siara

Om eerlijk te zijn zou ik afstappen van het idee dat je nu meteen een pup wilt, je weet nog niet eens welke rassen bij jullie en jullie situatie passen. Je kan nog zo verliefd zijn op die pup die je nu kan meenemen maar als het niet klikt dan zit ie ofwel binnen een maand in het asiel of jullie zijn doodongelukkig. Zoek eerst rustig naar het ras dat bij jullie past. Zoeken jullie een grote of kleine hond? Langharig of Kortharig? Jachtinstinct of niet? Moet ie met kinderen kunnen? Er zijn nog zoveel vragen die je jezelf moet stellen.

We begeleiden je hier met ontzettend veel plezier hoor dus laat zeker van je horen en we duimen hier dat jullie de perfecte match vinden.

honden page profiel B met D&A†B met D&A†

honden foto van B met D&A†

Als eerste wil ik zeggen dat jullie goed op weg zijn!
Jullie zijn absoluut niet impulsief en dat vind ik er goed.

Maar ik denk dat je je zoekopties moet gaan verkleinen.
Een middelgrote hond....dat zijn heel veel rassen :-D

Jullie moeten gaan zoeken op karakter.
Wat zoeken jullie in een hond?
Wat willen jullie gaan doen met de hond?
Langhaar?
Korthaar?
Jachtinstinct?
Sporten?

Als jullie dat allemaal weten dan kan je gericht gaan zoeken naar een ras wat daarbij past.

Als je dan eindelijk het ras hebt gevonden wat jullie beide aanspreekt kan je fokkers gaan zoeken.
Maar ook dan moet je nog realiseren dat je soms nog een jaar moet wachten voordat er een pupje in huis rond dartelt.

Wat jullie ook kunnen doen maar dat is geheel eigen keuze natuurlijk is een kijkje nemen in het asiel.
Daar zitten ook heel veel middelgrote honden die een nieuw huisje zoeken.
Bedenk daarbij wel dat er veel honden zitten met een verleden en die dus een "rugzakje" hebben.
Natuurlijk hebben ze dat niet allemaal maar met de juiste begeleiding van het asiel hebben jullie daar ook een kans op het vinden van de perfect match :-)

Heel veel succes!

honden page profiel EefjeEefje

honden foto van Eefje

Bedankt allemaal voor de tips!!! We hebben beide nog even goed er over gepraat. 
Onze eisen aan een hond:
Lief, sociaal, qua haar geen voorkeur maar liefst niet al te lang en er mag best verzorging bij zitten, mag eigenwijs zijn, leergierig, snel lerend, geen blaf hond, omgang met kinderen( toekomstbeeld), goede omgang met andere honden en rustig.
We willen geen hond met level energie 200 % na 2 uur ballen gooien. Mag actief zijn, maar rustig indien gevraagd. We willen dat hij wil werken voor zijn baasje,karakter als een goedzak.
De hond zal vooral als gezelschapsdier dienen, maar we vinden het ook leuk om hem meer aan te leren dan een gewone hond. Het moet niet een super grote en sterke hond zijn die snel geneigd is te trekken(dit is uiteraard aan te leren!) Omdat ik dit bang ben dat ik de hond ook niet zal kunnen houden met uitlaten.

Na verder uitpluizen komen we steeds op twee rassen uit. De Engelse cocker spaniël en de Golden retriever.

Al we zo ook eens naar de ervaringen kijken, blijkt de Golden retriever een schat van een karakter te hebben. Nadeel is dat hij erg veel verhaart. Een Engelse cocker spaniël blijken ook een schat van een beest te zijn maar in sommige gevallen niet altijd lief naar andere, en ook niet naar kinderen wanneer deze er niet mee opgegroeid is.

Zijn er hier nog mensen met een Golden retriever of Engelse cocker spaniël die hun ervaringen willen delen?

honden page profiel Het Gouden Kwartet & BaasjeHet Gouden Kwartet & Baasjegoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Het Gouden Kwartet & Baasje

Hier een eigenaar van een Golden Retriever. :-) Verharen doen ze zeker, maar ik vind het goed te doen. Evy gaat naar de trimmer als ze echt heel erg veel gaat verharen, verder goed borstelen. Ze verhaart alleen echt tijdens de rui, dus dat is twee keer per jaar. Natuurlijk verhaart ze tussendoor nog wel een beetje, maar dat staat echt niet in verhouding. Ze verhaart in "bosjes". Dit betekent dus dat het een plukje hier en een plukje daar is wat je makkelijk even met de hand ergens vanaf haalt. Het enige nadeel bij ons thuis is het kleed. Dat moeten wij echt goed schrobben met een vaatdoek. Het kleed boven op mijn kamer gaan alle haren wel gewoon met de stofzuiger vanaf.

Qua karakter is Evy erg stabiel en gefocust op mij. Ze is rustig, maar wel energiek. Haar energie komt er alleen uit als ik het haar toe sta, door haar bijvoorbeeld het commando "toe maar" te geven. Ze kan bijvoorbeeld het ene moment heel braaf los naast mij lopen en zodra ik "toe maar" zeg er vandoor sprinten. Natuurlijk is ze wel Golden, dus andere mensen en honden moeten begroet worden. ;-) Als ze aan de lijn zit wil ze dan ook wel proberen te trekken, maar voor de rest loopt ze goed mee. Heeft wel opvoeding gekost, maar ze had het erg snel door.
Evy is een ontzettende slimme hond. Dit betekent dus dat ze trucjes en dingen snel door heeft, zowel positief als negatief. Evy apporteert mijn sloffen als ik zeg "apport slof", maar Evy had als pup al uitgevonden dat als je het krukje tegen het aanrecht aan schuift, je er ineens bij kunt! Het krukje is dus inmiddels uit de keuken, want het is ons niet gelukt dat afgeleerd te krijgen. Eten is haar alles. Ze doet er een moord voor, wat ook weer inhoud dat ze naar andere honden (niet naar mensen) beschermend is over haar eten.
Evy is erg sociaal naar andere dieren. We hebben thuis drie katten en die zijn de baas over haar. Zodra ze blazen of een poot opheffen druipt ze direct af. Ook kan Evy goed samen met de hamster die we nu drie weken in huis hebben. Simpelweg een "zachtjes" en ze weet dat ze lief moet zijn en dat het geen speelgoed is.
Ook naar kinderen is ze echt super lief. Mijn neefje was 2,5 toen we haar kregen en zelfs als pup was ze al heel lief en geduldig. Mijn neefje (nu 4) doet alles bij haar wat verboden is. Hij trekt aan haar staart/oren, slaat haar, duwt haar, enz. Het enige wat Evy doet is weglopen. Uiteindelijk kruipt ze achter mij op de bank, zodat mijn neefje niet meer bij haar kan. Als een kind haar wil aaien dan gaat ze zitten of liggen (dat is aangeleerd), dan komt ze minder groot over.

Als je vragen hebt laat het maar weten. :-) Ook ben je altijd vrij om een keer langs te komen om Evy te ontmoeten. Ik hoop in de toekomst te mogen fokken met haar en dan krijg ik hopelijk ook bezoek, dus het is voor mij alleen maar een mooie manier om te leren en absoluut geen last. Vind het juist erg leuk. :-)

honden foto van Inge, Rottweiler Nika & m'n Canadeesje(s)

Als je zit met het verharen, kan ik je misschien geruststellen... ik heb hier 2 enorme haarballen én een kortharige hond en ik moet zeggen dat ik de voorkeur geef aan lang haar, wat schoonmaken betreft. Er liggen dan wel meer plukken op de grond, maar die zijn veel gemakkelijker op te ruimen dan die kleine individuele haartjes, die overal aan blijven plakken. O-)

honden page profiel Anny en LanceAnny en Lance

honden foto van Anny en Lance

Groot gelijk, ik vind dat langere haren heel vlug weggeveegd worden. Daarentegen die korte haartjes die steken echt overal in, veel,moeilijker in onderhoud hoor. 
Nog veel plezier aan jullie zoektocht.

honden page profiel Het Gouden Kwartet & BaasjeHet Gouden Kwartet & Baasjegoedgekeurde fokker

honden foto van Het Gouden Kwartet & Baasje

" Als je zit met het verharen, kan ik je misschien geruststellen... ik heb hier 2 enorme haarballen én een kortharige hond en ik moet zeggen dat ik de voorkeur geef aan lang haar, wat schoonmaken betreft. Er liggen dan wel meer plukken op de grond, maar die zijn veel gemakkelijker op te ruimen dan die kleine individuele haartjes, die overal aan blijven plakken. O-) "


Dat is inderdaad ook mijn ervaring. :-) Het is zeker meer haar dat er van de hond af komt, maar ik vind het makkelijker op te ruimen dan het haar van bijvoorbeeld de katten.

honden page profiel Sheltieduo_Sheltieduo_

honden foto van Sheltieduo_

Al eens naar de keeshond gekeken?

honden page profiel EefjeEefje

honden foto van Eefje

Leuk allemaal te horen de positieve kanten van een GR. De haren maken mij en mijn vriend echt niet uit! Dat heb je immers met een kortharige hond ook. Daarbij hebben wij twee grasparkieten, die produceren waarschijnlijk meer stof dan een GR zal doen in een dag. Dus het dagelijks stofzuigen zit er bij ons toch al in!
@ Sanne: wat leuk je verhaal over Evy! Vroeger had ik een goede vriendin die ook een GR had, was inderdaad een grote schat! Indien mijn vriend en ik nog willen komen knuffelen, laten we dit wel even weten via een PB!

Ik vind alleen een grote nadeel dat de honden zo snel oud lijken. Eerste 2 a 3 jaar gaat het nog wel, maar daarna lopen ze alsof ze al tegen het einde aan lopen. Iemand hier ervaring mee?

@ Max: Eerlijk gezegd is een keeshondje niet het soort hondje waar wij voor zouden kunnen gaan. We willen een wat grotere formaat. Toch bedankt!

Ik heb nu twee kennels benaderd. In februari komen er bij de ene kennel 2 nestjes engelse cocker spaniels, de andere ben ik wat meer informatie aan het navragen over een flatcoated retriever( ja ik weet het, het is een GR). Maar beide rassen( GR en FR) komen qua karakter overeen met elkaar, alleen is de GR iets rustiger, de FR is een stuk actiever.

honden page profiel LukaLuka

"
We willen geen hond met level energie 200 % na 2 uur ballen gooien. 


"

zit je met een Engelse cocker spaniël dan bij het juiste ras,mijn ervaring is toch dat ze enorm energiek zijn.
.

honden page profiel Sheltieduo_Sheltieduo_

honden foto van Sheltieduo_

" Leuk allemaal te horen de positieve kanten van een GR. De haren maken mij en mijn vriend echt niet uit! Dat heb je immers met een kortharige hond ook. Daarbij hebben wij twee grasparkieten, die produceren waarschijnlijk meer stof dan een GR zal doen in een dag. Dus het dagelijks stofzuigen zit er bij ons toch al in!
@ Sanne: wat leuk je verhaal over Evy! Vroeger had ik een goede vriendin die ook een GR had, was inderdaad een grote schat! Indien mijn vriend en ik nog willen komen knuffelen, laten we dit wel even weten via een PB!

Ik vind alleen een grote nadeel dat de honden zo snel oud lijken. Eerste 2 a 3 jaar gaat het nog wel, maar daarna lopen ze alsof ze al tegen het einde aan lopen. Iemand hier ervaring mee?

@ Max: Eerlijk gezegd is een keeshondje niet het soort hondje waar wij voor zouden kunnen gaan. We willen een wat grotere formaat. Toch bedankt!

Ik heb nu twee kennels benaderd. In februari komen er bij de ene kennel 2 nestjes engelse cocker spaniels, de andere ben ik wat meer informatie aan het navragen over een flatcoated retriever( ja ik weet het, het is een GR). Maar beide rassen( GR en FR) komen qua karakter overeen met elkaar, alleen is de GR iets rustiger, de FR is een stuk actiever. "


.de grote keeshond bedoelde ik, die zijn toch groot hoor je hebt dwerg , klein, middenSlagkeeshond, groot en wolfsgrauw ( grootst)

honden page profiel LukaLuka

"

keeshond "


.Een van de trouwste rassen die ik ken mis mijn oude meid nog steeds.

honden page profiel Sheltieduo_Sheltieduo_

honden foto van Sheltieduo_

De grootste zijn gemiddeld 49cm 

honden page profiel EefjeEefje

honden foto van Eefje

@Max: Toch moet ik er zeggen dat het niet de hond is waar ik voor zou kunnen vallen. Maar dat neemt echt niet weg dat het een hele leuke en lieve hond kan zijn!!!!!!!!!

@Luka: Klopt, ze mogen echt wel energiek zijn, maar zo als bijvoorbeeld een bordercollie, die is niet uit te putten. Een engelse cocker spaniel kan met momenten rustiger zijn. Daarbij in omgeving van familie veel positieve ervaringen mee.

Energie level bedoel ik mee dat een hond niet naar 2 uur bellen gooien( bij wijzen van) nog 5 uur lang hyper actief is.

honden page profiel Hond in de potHond in de pot

honden foto van Hond in de pot

" Leuk allemaal te horen de positieve kanten van een GR. De haren maken mij en mijn vriend echt niet uit! Dat heb je immers met een kortharige hond ook. Daarbij hebben wij twee grasparkieten, die produceren waarschijnlijk meer stof dan een GR zal doen in een dag. Dus het dagelijks stofzuigen zit er bij ons toch al in!
@ Sanne: wat leuk je verhaal over Evy! Vroeger had ik een goede vriendin die ook een GR had, was inderdaad een grote schat! Indien mijn vriend en ik nog willen komen knuffelen, laten we dit wel even weten via een PB!

Ik vind alleen een grote nadeel dat de honden zo snel oud lijken. Eerste 2 a 3 jaar gaat het nog wel, maar daarna lopen ze alsof ze al tegen het einde aan lopen. Iemand hier ervaring mee?

@ Max: Eerlijk gezegd is een keeshondje niet het soort hondje waar wij voor zouden kunnen gaan. We willen een wat grotere formaat. Toch bedankt!

Ik heb nu twee kennels benaderd. In februari komen er bij de ene kennel 2 nestjes engelse cocker spaniels, de andere ben ik wat meer informatie aan het navragen over een flatcoated retriever( ja ik weet het, het is een GR). Maar beide rassen( GR en FR) komen qua karakter overeen met elkaar, alleen is de GR iets rustiger, de FR is een stuk actiever. "


Hahaha ik moet lachen om wat je zegt van het snel oud lijken. Vind ik ook. Je beschrijft het zo grappig.

honden page profiel Sheltieduo_Sheltieduo_

honden foto van Sheltieduo_

En de toller? Of een markiesje?

honden page profiel EefjeEefje

honden foto van Eefje

@max: De Toller heb ik ook wel eens aan gedacht. Ook erg mooi om te zien. Zal me er eens in gaan verdiepen! Markies vind ik niet zo, spreek me ook niet aan

honden page profiel moosmoos

honden foto van moos

Al eens naar een labradoodle gekeken, die verharen niet ;-). Tegenwoordig zijn daar ook fokkers van die niet de pups castreren of steriliseren. Wat het ook gaat worden, veel zoek en vind plezier!

honden page profiel EefjeEefje

honden foto van Eefje

@Moos: Het verharen vinden we niet erg! Daarbij is mijn vriend niet te spreken over de labradoodle.

honden page profiel moosmoos

honden foto van moos

" @Moos: Het verharen vinden we niet erg! Daarbij is mijn vriend niet te spreken over de labradoodle. "


.Ik dacht te lezen dat je verharen vervelend vond. Ik ben wel nieuwsgierig waarom je vriend niet te spreken is over labradoodles.

Dan zou ik gaan voor een cocker, nieuwsgierig, actief en denk ik minder doorgefokt dan de populaire labrador.

honden page profiel IshaIsha

honden foto van Isha

Ook ik heb ervaringen met Cockers dat het stuiterballen zijn.
Geen idee of alle Cockers zo zijn maar ook zie ik veel plakkers,zodra baasje uit zicht is,veel piepen,janken,onrustig,nerveus.

Als ik het zo lees allemaal zou denk ik toch de GR een goede match kunnen zijn! :-)

p.s. even een reactie op een andere post;
ook rassen als poedels en doodles verharen gewoon,alle honden hebben een haargroeicyclus!
Met dit soort vachten is het zo dat door de krul,de haren niet met plukken tegelijk uitvallen en je dat dus niet in huis zult vinden.
Bijkomend nadeel,door de haren die in de vacht blijven zitten,is goed kammen noodzakelijk,om zo de vacht uit de klit te houden! :-)

honden page profiel moosmoos

honden foto van moos

Dat is zo Isha, wij houden de vacht kort.... ;-)'

Het voordeel is de anti-allergische vacht. Ik heb een oom die 3 katten en 2 honden moest wegdoen toen de kleine (topicstarter heeft (nog) geen kinderen) werd geboren.

honden page profiel EefjeEefje

honden foto van Eefje

@Moos: Elke hond heeft eenmaal haaruitval. Daarbij heb ik twee grasparkieten, die overigens onwijs veel troep maken en 2x per jaar in de rui zitten. Dan ligt ook alles in de woonkamer vol. Dus of we nu dagelijks stofzuigen voor de parkietjes of de hond, we moeten het toch doen. Anders durf ik geen man over de vloer te laten komenO-)

Een over het algemeen zelf de labradoodle ook niet een ras die mij erg aanspreekt. Vooral met de langere haren vind ik ze te veel weg hebben van een poedel. Maar dat is uiteraard mijn menig.

Engelse cocker spaniel lees ik inderdaad regelmatig negatieve dingen over. Meer dan de GR. Vooral het gedragsproblematiek bij sommige, en in de toekomst kinderen, waarbij veel jaloersheid naar boven komt wanneer een baby geboren is.

Ik heb nog even naar de Toller gekeken, maar ik lees dat dit geen beginnershond is. Dus denk ik dat deze ook zal weg vallen.

Ik blijf voor mijn gevoel echt naar de GR of de FR gaan. Engelse cocker valt voor mij nu steeds meer af. Ook gezien de nerveusheid en het moeilijk alleen kunnen zijn. We willen onze buren niet gek maken. Hebben ooit eens buren gehad met een hond die bleef blaffen en janken als de baasjes weg waren...dat wil ik mijn buren besparen!

honden page profiel moosmoos

honden foto van moos

Eefje, ieder zijn smaak, en dat is maar goed ook ;-). Erg lastig om te kiezen, snap het helemaal. Wij hadden niet veel keuze, omdat onze zoon allergisch is. Niet dat het ons veel uitmaakte, elke hond heeft zijn of haar leuke en minder leuke kanten. 

Niets is maakbaar... Geen zich goed gedragend, gezonde hond, kind of wat dan ook :-D.

honden page profiel Het Gouden Kwartet & BaasjeHet Gouden Kwartet & Baasjegoedgekeurde fokker

honden foto van Het Gouden Kwartet & Baasje

Ik las dat je ook interesse hebt in de Flatcoat en de Toller. :-) Zelf ben ik geen eigenaar er van, maar ik heb ze wel mee gemaakt tijdens de jachttraining.

De Flatcoat is een eigenwijze, clowneske hond in mijn beleving. Ze hebben veel werklust en zijn ontzettend slim. Ze weten precies hoe de vork in de steel steekt en hoe ze daar het beste gebruik van kunnen maken. Ze hebben een consequente, maar zachte opvoeding nodig. Als je kunt lachen om eigenwijze en clowneske streken is de Flat zeker een leuke hond!
De Toller staat bekend als de Border Collie onder de Retrievers. Erg werklustig en ze hebben veel power, ook zijn ze erg baasgericht. Door hun intelligentie leren ze snel, zowel goede als slechte dingen. Je zult bij deze honden consequent moeten zijn, maar ze zijn erg gevoelig, dus altijd met de zachte hand opvoeden! Tollers zijn naar mijn mening ook wat vocaler dan de andere Retrievers.

honden page profiel moosmoos

honden foto van moos

Een collega van me heeft een flatcoat (haar man traint er mee), ze werd er horendol van. Met kinderen.... lijkt het me een hele opgave. 

Houd er rekening mee, dat als je nog aan kinderen moet beginnen, dat ook heel veel energie en tijd kost. Heb 3 pubers, weet er alles van. Heb er nu pas een, een hond bedoel ik.

honden page profiel IshaIsha

honden foto van Isha

Een hond en kind kan heel leuk en gezellig zijn maar het lijkt mij ook ontzettend veel werk!
Je hebt nl de verantwoordelijk voor een kind,de verzorging,de aandacht,liefde.. met een kind ben je nu eenmaal veel bezig.. ook nog een hond die vraagt om gezelschap,aandacht 1 op 1,opvoeding,training,verzorging en behoefte aan lichamelijke en geestelijke uitdaging!
Dat lijkt mij erg veel werk,daar komt plannen en afstemmen bij kijken.
En al helemaal als er meerdere kinderen zijn en meerdere honden en daarnaast nog het werk,het huishouden en sociale dingen!
Pppff,nee voor mij niet weggelegd denk ik.
Maar er zullen vast mensen zijn die dat wel fijn vinden! :-)

pagina 1 van 2 12
Volgende forumvraag: wat is verstandig
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^