Aanschaffen pup

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel LexieLexiegoedgekeurde fokker

honden foto van Lexie

Hier loopt een golden retriever reu van 3 jaar oud. Hij barst nog van de energie en is hooguit wat minder hyperactief. Hij is wel selectiever geworden naar andere honden toe, maar dat is in zijn geval een verbetering. Als ik het zo lees past een golden prima bij je verwachtingen. 
Een voordeel van guldens is dat ze buiten actief zijn en binnen relaxed (mits genoeg beweging gehad).

honden page profiel Het Gouden Kwartet & BaasjeHet Gouden Kwartet & Baasjegoedgekeurde fokker

honden foto van Het Gouden Kwartet & Baasje

Ik heb Evy net even geborsteld. Denk dat ik 20 minuten bezig ben geweest en heb nu wel al het los zittende haar van haar af. Dit is het begin van de rui en ze wisselt nu van haar zomer naar haar wintervacht. Wel is het zo dat Evy voor een Golden behoorlijk wat ondervacht heeft.

honden page profiel EefjeEefje

honden foto van Eefje

@Sanne Ik smelt hier even weg, heerlijk koppie;-)

honden page profiel Baasje van 2 verwende damesBaasje van 2 verwende dames

honden foto van Baasje van 2 verwende dames

Mijn golden rende op 4 jarige leeftijd nog rond als een jonge pup (ondanks dat hij ziek was) binnen was vanaf het begin of we geen hond hadden.

honden page profiel EefjeEefje

honden foto van Eefje

Even een update. We hebben ons zelf ingeschreven op een wachtlijst bij twee fokkers. Een van Golden retrievers die in januari/februari een nestje verwachten en een voor een Flatcoated retriever.
Van eigenaar van de flatcoated ook al een paar leuke mailtjes heen en weer gehad. Gister een echo gehad waarop meer dan 7 pups te zien waren(dierenarts dacht 3 of 4 meer maar omdat het soms moeilijk te zien was, is het precieze aantal niet te zeggen). We staan bij hun op plek 7 op de wachtlijst. En gezien ze op de echo al 7 pups geteld hebben...:-D
Daarbij staan er een aantal op de lijst ook op andere wachtlijsten dus kunnen daarvan altijd nog wat afvallen.
We worden nu per mail op de hoogte gebracht van de dracht en ze is 24 januari uitgerekend, en mogen dan ergens halverwege maart mee! En gezien ik in maart jarig ben vond ik dit dan wel een geschikt verjaardag cadeau voor mezelf:-D;-)

Ergens volgende week horen we ook wat over de echo van de Golden Retriever. Spannend dus:-D

honden page profiel B met D&A†B met D&A†

honden foto van B met D&A†

Nou dat is dubbel spannend :-D

honden page profiel EefjeEefje

honden foto van Eefje

@Bianca, Spannend is het zeker.
We hebben nog een mailtje gehad van de fokker van de Golden retriever. Echter heb ik er geen lekker gevoel bij. Mailtjes zijn steeds maar kortaf, terwijl ik steeds interesse probeer te tonen in de moederhond.
Jammer maar ik denk dat we deze moeten laten gaan. Van de andere kregen we uitgebreid verslag van de moederhond, en echo en er werd interesse getoond in wie wij waren enzovoort. Neem aan dat ze willen weten naar waar de pup heen gaat.. maar de interesse lijkt ver weg te zijn.

Erg jammer. Maar als de klik er zo niet is, houdt het voor ons al op. We vinden het belangrijk en leuk de fokker straks op de hoogte te houden van de ontwikkelingen van de pup. Maar als we nu al zulke korte en ongeïnteresseerde berichten krijgen, ben ik benieuwd hoe alles straks gaat...

honden page profiel B met D&A†B met D&A†

honden foto van B met D&A†

Jammer maar denk ik wel een goede keuze.
Je moet je echt goed voelen bij de fokker.
Als een fokker altijd kortaf reageert dan is dat niet leuk.

Gelukkig heb je er nog een achter de hand :-)

honden page profiel Sheltieduo_Sheltieduo_

honden foto van Sheltieduo_

Wat spannend zeg! Hopelijk zijn het zeker 7pups:-D

honden page profiel EefjeEefje

honden foto van Eefje

Ik hoop het ook zo erg! Ben onzettend benieuwd. Hebben zo her en der al wat spulletjes aangeschaft! Puppy halsband maar ook al een voor als hij/zij groter is! wat speeltjes, een hondenkussen en eet en drink bakken!;-)
Erg leuk om zo rond te kijken alvast. Zo zijn we alvast goed voorbereid als de kleine komt :-D

honden page profiel Sheltieduo_Sheltieduo_

honden foto van Sheltieduo_

Dat is leuk he .. Spulletjes gaan halen:-D geniet maar van de tijd :-D erg leuk om je pupje te zien opgroeien :-D

honden page profiel  Valérie, Milo en Noa Valérie, Milo en Noa

honden foto van  Valérie, Milo en Noa

Leuk dat je op de wachtlijst staat! ;-)
De negatieve commentaren over een Engelse cocker zijn voornamelijk voor de doorfokte broodfokhondjes denk ik, want al de cockers die ik ken hebben een Supergoed karakter en mijn Noa natuurlijk ook! ;-)

honden page profiel TheaThea

honden foto van Thea

Wat een onwijs leuk cadeau voor jezelf in maart, een puppy wat zal je genieten en nu al de voorpret met inlezen en rondkijken naar leuke spulletjes. Heb je al bedacht wat je wil gaan voeren, brok of vers? (is maar een ideetje hoor)

honden page profiel Sterre en baasje JuliaSterre en baasje Julia

honden foto van Sterre en baasje Julia

Al gedacht aan een Friese Stabij ? Dat is ook een schatje . Hij wordt een halve meter lang heeft mooie kleuren en haart niet te veel. En nog belangrijker : het is een echte mensen en dierenvriend, ze luisteren goed en zijn heel erg sociaal. Ze zijn wel een tikkeltje ondeugend maar dat maakt ze juist leuk. Onze is een schatje en houdt van lopen ! Wel twee uur per dag , ze zijn dus wel erg actief

honden page profiel Liza, (Chiva) Lexi & Elza Liza, (Chiva) Lexi & Elza

honden foto van Liza, (Chiva) Lexi & Elza

Wat leuk een Flatcoat :-D hopelijk wordt hij/zij net zo leuk als mijne ;-) hahaha

honden page profiel EefjeEefje

honden foto van Eefje

@Valerie: Dit heb ik ook gehoord. Toch blijft onze aller eerste voorkeur uitgaan naar een flatcoated dus vandaar dat we ons nog op de lijst hebben laten zetten. Mocht dit niets worden, heeft de fokker met engelse cockers nog twee nestjes in maart. Dus kunnen we altijd daar een kijkje nemen.

@Thea: Dit is iets wat ik aan het uitzoeken ben. Vriendin van mij heeft ook een Flatcoated en geeft haar alleen maar brokken. Ze krijgt altijd te horen dat haar hond zo mooie glanzende vacht heeft van de dierenarts. Collega heeft twee labradors en die krijgen in de ochtend brokken, in de avond sperziebonen met rijst.
Ik hoor veel dat het gezond is om af en toe ook vers vlees te geven. Hierin ga ik me verdiepen. Daarbij vind ik belangrijk wat andere voor ervaring hebben. Onze vorige hond is gestorven aan nierfalen. Kreeg jaren lang frolic en pedigree, waarvan ik nu lees dat er te veel zout in zou zitten. We denken er nog even over na en vragen ook na wat de fokker zelf doet. Hier denken we nog even over na!
@Julia: We zijn hier ook al eens naar gaan kijken. Echter trekt de flatcoated of golden retriever ons meer.

@ Flower: Leuk! Het zijn zulke mooie honden en hoor er zoveel positief over!

pagina 2 van 2 12
Volgende forumvraag: wat is verstandig
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^