Slimme pup

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel TommieTommie

honden foto van Tommie

Tommie doet het nog steeds erg goed, maar:

Hij is slim, heel slim. De oefeningen die we op cursus leren kent hij zo, en hij weet nu óók al wat ik van plan ben. Ik roep hem bij me en hij begint met zijn scala aan trucjes (zit, af, dood, poot, apport, touch). Vervolgens kijkt hij me trots aan omdat hij ze allemaal zo goed heeft gedaan. Hij gaat op zijn plaats liggen als ik mijn jas aan doe en blijft gerust 2 uur alleen, lekker slapen. 's Nachts slaapt hij door, hij gaat bij de deur staan als hij moet en loopt netjes mee aan de riem.


Heel fijn dat hij zo slim en werkwillig is, maar om probleemgedrag wat hieruit voort kan komen wanneer hij verveelt raakt te voorkomen wil ik hier wel iets mee.

Wat zijn goede puppy breinbrekers? Hoe kan ik zijn leven uitdagend houden zonder dat hij continu geëntertaind moet worden?

Ter info: hij is 11 weken.

honden page profiel JacinthaJacintha

honden foto van Jacintha

Je kan in huis zoekspelletjes met hem doen ?
koekje onder een beker en zo opbouwen .. zijn allemaal leuke zoekspelletjes eigenlijk zoveel dat je het heel makkelijk zelf kan maken ;-)

ook kan je misschien wat lichte doggydance trucjes met hem oefenen ?
Dus door je benen lopen .. high five ( gewoon poot maar toch wat anders ..) gewoon de lichtte trucjes ..

honden page profiel Inge, baasje van Bo & JessyInge, baasje van Bo & Jessy

honden foto van Inge, baasje van Bo & Jessy

Heerlijk! Wat een slimmerd... :-) Voor Bo heb ik van die puzzels, om hem ook geestelijk wat te vermoeien zeg maar....vind ie leuk om te doen, maar heeft hij ook snel door..



Maar deze kan je ook zelf maken....volgens mij stonden er ook tips op dit forum, hoe je deze kan maken..

Volgende forumvraag: Los
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^