hyperactief

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Marc PoppeMarc Poppe

honden foto van Marc Poppe

mijn vriendin heeft een cavalier king charles pup.
hij is nu 4 maand, al van alles geprobeert. Gaat zij er mee wandelen , plast niet, peopt niet.Komt zij er mee thuis dan plast en poept hij in huis. bijt in alles ,haalt papier van de muren, enfin zit echt geen minuut stil. neemt je hem vast dan bijt ie in uw handen, zet je hem terug op de grond ,begint hij in de schoenen te bijten, het is echt niet te doen! ze moet hem buiten zetten wil hij een beetje tot rust komen, en wij ook natuurlijk. Dat gaat zo al 2 maanden door zonder ophouden. zou een bench een oplossing kunnen zijn.Ik zelf heb ook een hond, maar dit heb ik nog nooit meegemaakt hoor.Ik denk als dat zo blijft doorgaan dat beestje geen lang leven zal hebben omdat hij zo hyperactief is. weet iemand raad?

honden page profiel Lauren, Joekie & FlynnLauren, Joekie & Flynn

honden foto van Lauren, Joekie & Flynn

Puppystreken...
Een bench zou inderdaad een goede oplossing zijn, omdat het een rustplaats creëert voor de hond waar hij veilig is. Joekie wou de eerste maanden ook niets op straat doen, maar uiteindelijk moest hij zo dringend dat hij het toch maar op straat heeft gedaan en hebben wij hem uitbundig beloond. 
Als de hond bijt in iets wat niet mag zeg je duidelijk NEE of foei en geef je iets waar hij wel op mag kauwen. (Speeltje, kauwbot of dergelijk) 
Misschien ook wat meer mentaal uitdagen door trucjes, hersenwerk enzo te doen?

honden foto van Inge, baasje van Sasha en Myra <3

miss word er juist teveel met de pup gedaan! Ik zou zeggen bench erin duidelijk ritme geven aan zijn dag en verplichte rusturen in de bench overdag met een lekker bot of een gevulde kong. En  waarschijnlijk gaat de pup dan heerlijk slapen omdat hij zich eindelijk kan toegeven aan zijn moeheid ;-) En vooral goed gedrag belonen, en heel erg consequent blijven het komt echt wel goed;-)

honden page profiel MikeMike

honden foto van Mike

Dit is inderdaad normaal pupgedrag. De ene pup is wat relaxter maar er zitten ook een paar HERO's bij, bench zou een goed hulpmiddel zijn in jouw vriendin haar geval. Wanneer de pup niet uit zichzelf rust dan wordt hij alsmaar erger (hyper), denk dat een bench echt gaat helpen.
Betreft dat bijten in handen, schoenen, muren etc. is normaal gedrag. Nergens om je druk over te maken, leid het bijten af door een kauwkluifje of een flos touw te geven elke keer als het happen begint. Afleiden en omleiden zul je constant moeten gebruiken, dat bijten verminderd vanzelf wanneer de hond zijn tandjes heeft gewisseld.
Er zijn zat topics omtrent benchtraining op HP, surf lekker door HP forum :-).

honden page profiel Marc PoppeMarc Poppe

honden foto van Marc Poppe

hartelijk dank iedereen voor de antwoorden. Wij hopen dat het gaat lukken, want het begint aardig wat geld te kosten ;-)

honden page profiel MikeMike

honden foto van Mike

Trouwens dat peopen en plassen in huis, daar moet meteen actie ondernomen mee worden. Dit had het hondje nu al redelijk door moeten hebben. Gebruik de bench asap om het hondje zindelijk te maken.  Af en toe een plasje in huis kan wel, maar de hond leeft nu in de omgekeerde wereld.

honden foto van Liesbeth... Jack - Max † - Blixem

Klinkt alsof de pup overprikkeld is/raakt.

Een bench kan in jullie situatie een prima oplossing zijn om de pup verplichte rustmomenten te bieden en het kan ook helpen bij de zindelijkheid van jullie pup.

Even terug naar de basis... 1 uurtje spelen / eten / naar buiten --- 2 uurtjes slapen --- enz. enz. enz.

Ik zeg... een sprintje naar de winkel... een bench uitzoeken, een dekentje of een mand erin.
De bench moet altijd een plek zijn die leuk en veilig is voor je hond, dus een speeltje of een lekker gevulde kong mee in de bench.
Je zou voor de rust een handdoek over de bench kunnen leggen.

Wanneer je pup dan een uurtje uit de bench is kan je trainen met je pup, zoals wat wel en wat niet mag in huis, commando's oefenen... je pup raakt op deze manier geestelijk vermoeid en kan daarna heerlijk slapen.

Je zal ook zien dat het jullie veel minder stress geeft.

Succes... ;-)

honden page profiel Wakkere huskyWakkere husky

honden foto van Wakkere husky

In huis plassen en poepen en hyperactief gedrag binnen en rust buiten kan er ook op wijzen dat de pup zich binnen niet op zijn gemak of prettig voelt. Hij gaat zijn geur binnen afzetten en vraagt steeds om reactie. Je zou ook nog eens de navelstreng methode kunnen proberen; binnen aangelijnd houden, met te meenemen, bij je houden zodat je ook steeds ziet wat er gebeurt. 

Veel contact maken, knuffelen, waarbij hard bijten wel betekent contact verbreken.

Volgende forumvraag: Loslopen
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^