Loslopen

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel * Baasje Buddie met Anne** Baasje Buddie met Anne*

honden foto van * Baasje Buddie met Anne*

Hallo,
Buddie luisterde eerst met loslopen fantastisch, naarmate ze iets ouder werd luisterde ze steeds minder goed  en leek meer intresse voor andere dingen dan voor mij te hebben. Alleen als het balletje meegaat doet ze het fantastisch. Iemand tips? of ervaring ?

honden page profiel TimTim

honden foto van Tim

wij hebben precies het zelfde gehad.
wij denken dat het bij ons lag aan de puberteit, want na een  paar maanden luisterde ze weer goed

honden page profiel katrien mahieukatrien mahieu

Puppies gaan altijd veel makkelijker mee met het baasje,onzeker help baasje.Als ze een bepaalde leeftijd krijgen de een wat vroeger of later dan de ander zijn ze in andere dingen geintersseerd en is het baasje niet zo intersant meer,lange lijn en roepen als ze komen zijn ze flink en anders binnen halen

honden page profiel TZNTZN 3 doggies

Mijn border had op 6 maanden ook zo'n periode. Elke keer als ze niet (acuut) luisterde naar haar naam heb ik haar aangelijnd. Na 1 week maakte ze nooit meer een foutje O-) (ze vind het veel lekkerder om lekker los te rennen). Inmiddels is ze 7.5 maanden en als ze een keertje niet luistert (bijv. haar zusje ziet ze in de verte), dan hoef ik alleen maar de riem uit mijn jaszak te pakken en staat ze gelijk weer naast me ;-)

honden page profiel * Baasje Buddie met Anne** Baasje Buddie met Anne*

honden foto van * Baasje Buddie met Anne*

Bedankt! Begin der morgen mee :-)

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker

honden foto van Alaska's Finest!

Wat bedoel je met luisteren: gehoorzamen of opletten? Wat vraag je dan? Wat verwacht je?

honden page profiel * Baasje Buddie met Anne** Baasje Buddie met Anne*

honden foto van * Baasje Buddie met Anne*

Gehoorzamen, en luisteren als ik vraag of ze komt.

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Alaska's Finest!

Oei, da's een beetje vaag ;-). Ik zal je even proberen verduidelijken waarom ik die vragen stel.
Soms is het zo dat mensen heel veel verwachten van een pup tijdens een wandeling, en zoveel van hem vragen (doe dit, doe dat) dat het bijna logisch wordt dat de pup niet alles gaat opvolgen. Stel jezelf dus de vraag: waarom. Waarom moet ze nu naar me toekomen? Is dit nodig, of is het ook voldoende als ze gewoon op me let. Waarom moet ze tijdens een wandeling dit en dat commando opvolgen? Is dit het juiste moment om het haar te vragen en hoeft het echt nu?
Het kan een heleboel schelen als je er samen lekker op uittrekt: van de paadjes afstapt, het bos in en verkennen maar! Zoek paddestoelen, graaf muizeholletjes uit, verstop snoepjes tussen de bomen: kortom: maak de wandelingen mega-interessant voor de pup. Dan zal ie spelenderwijze veel beter op jou gaan letten, want samen met jou is het fijn! Een hele wereld om samen te verkennen!Dan hoef je niet steeds opnieuw haar naam te roepen om haar aandacht te krijgen, want je hebt haar aandacht al. Dan kan je het 'hierkomen' echt houden voor als het nodig is, en krijg je geen 'gehoorzaamheidsmoeheid' bij je pup, want eigenlijk vraag je haar alleen iets als het echt moet. En het 'volgzame' is geen bevel meer, het is een gedrag geworden, een evidentie.

Volgende forumvraag: Eten Kruising border collie 5 mnd.
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^