Tisha wordt te dik!

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel marijkemarijke

honden foto van marijke

Sinds tisha, onze Amerikaanse stafford , gesteriliseerd is wordt ze nu toch wel echt dik... Eerst vonden we dat niet erg want ze was nogal een smalle staff maar nu zegt iedereen dat ze te dik is...
Het probleem is dat ze een hele dag eten heeft staan omdat onze andere hond dit zo gewoon is... Is al 13 jaar en dan kan je moeilijk dat eten ineens gaan afnemen in de dag... Ik heb er dus geen zicht op hoeveel ze nu eet... Ze krijgen enkel hun droge brokken en geeft afval van tafel of koekjes... Ik heb nu ook wel besproken met mijn vriend om er elke dag minstens een uur mee te gaan wandelen want ze worden nogal vaak in de tuin gelaten... Slechte gewoonte...

Heeft er iemand tips waarbij ons tisha toch wel enkele kilootjes kan afvallen?

honden page profiel B met D&A†B met D&A†

honden foto van B met D&A†

Ja gedoseerd eten geven.
Dus niet meer continu laten staan. Kan een hond prima aan wennen hoor :-)
Als je continu eten laat staan en je gaat meer bewegen gaat ze ook meer verbranden waardoor ze weer meer gaat eten.
Schiet je dus niet zoveel mee op ;-)

Als je gewoon begint met 4x per dag wat aan te bieden en dat terug brengt naar 2x per dag is er niks aan de hand.

Inderdaad slechte gewoonte even de tuin in.
Goed dat je dat zelf al weet! ;-)

Als je nog snacks en tussendoortjes wilt geven kan je denken aan gedroogde dingen zoals een runderoor, gedroogde kipfilet of andere gedroogde dingen. Daar zit bijna niks in maar vult toch wel wat.

Bij de brokken voor Tisha kan je ook sperziebonen doen.
Dat vult maar zet niet aan.

En zou geen restjes van tafel meer geven.
Daar zit vaak teveel vet en zout in.

Dus lekker veel gaan wandelen.
Je kan haar ook aanleren naast de fiets te lopen.
Geen restjes meer van tafel.
Gezonde tussendoortjes en geen graankoeken
Gedoseerd eten geven.

Joh, dan zie je het ervan vliegen! ;-)

honden page profiel SuzanneSuzanne

honden foto van Suzanne

13 jaar of niet, jouw hond went er wel aan hoor als je het eten weg haalt. Blijkbaar geeft ze sowieso niet veel om haar brokken anders gaan ze wel meteen op ;-) 

Smorgens brokjes voeren en na 15 minuten weg halen. En pas s' avonds (of 's middags) weer geven.

Zo kun je van beiden honden goed bijhouden hoeveel ze krijgen.

Wat betreft het overgewicht, niet te veel voeren, geen extra's tussendoor en niet meer op de luie manier de hond alleen in de tuin laten. Dat is sowieso te weinig voor elke hond, dik of niet. Dus elke dag minstens 1 uur een flinke wandeling, en dan het liefst niet sjokken of slenteren maar gewoon doorstappen ;-) Je kunt ook gaan fietsen, joggen, hardlopen, met een bal spelen, een hondensport gaan doen enz.

honden foto van Orchidee&Huskpower; Misty&Fakie <3

Inderdaad een bekend probleem na een sterilisatie.
Probeer toch beide honden gewoon op bepaalde tijdstippen te voeren en niet meer de ggehele dag aanbieden. Als je toch tussendoor een snack/koekje wilt geven heb je van Royal canin Educ snoepjes (minder dan 1 calorie per brokje).

Daarnaast kan je eventueel rauwe verse sperziebonen geven bij de maaltijd. Let op: niet gekookt (want dan halen ze er alsnog zetmeel uit wat weer extra energie is) en haal verse want in pot zittem veel toegevoegde conserserveringsmiddelen in en dan met name zout).

En probeer extra te bewegen met haar :-).
Mocht dat allemaal niet veel helpen is er ook speciale voeding voor gesteriliseerde teven.

honden page profiel --

honden foto van -

sowieso afval van tafel niet geven
snap sowieso niet waarom dat gebeurd
ja, eens in de zoveel tijd kan prima, maar het is geen hondenvoer...
misschien heb je ook dingen aan toegevoegd die niet eens goed zijn voor een hond

koekjes kan je gewoon verminderen.. je kan ook kleine snoepjes geven
zijn heel lekker, je kan er gedrag mee belonen zonder dat de hond meteen heel dik word (je hebt hele kleine botjes, zachte botjes... denk dat daar niet veel in zit)

ook kan je het eten inderdaad gewoon veranderen hoor..
een hodn past zich er makkelijk mee aan :-D

honden page profiel MickMickgoedgekeurde fokker

honden foto van Mick

" Ik heb nu ook wel besproken met mijn vriend om er elke dag minstens een uur mee te gaan wandelen want ze worden nogal vaak in de tuin gelaten... Slechte gewoonte...

Heeft er iemand tips waarbij ons tisha toch wel enkele kilootjes kan afvallen? "


Jeetje minstens 1 uur?? Dat is hier een op warm rondje voor het sporten.... Soms snap ik de keuze voor een bepaald ras niet, dan had je veel beter een minder energiek ras moeten kiezen.

Eten zeker niet laten staan! Weet je dat het veel beter voor een volwassen hond is om maar 1 x of 2 x per dag eten te krijgen? Dit ivm met sappen en spijsvertering. Wel moet je een uurtje wachten na het voeren voordat je met ze wat gaat doen.

Kan je veel tips geven over activiteiten, maar dan wil ik wel eerst zien hoe ze erbij staat, want als ze echt veelste dik is moet je niet gaan fietsen of andere belastende zaken doen. Dan is het eerst zaak om het gewicht terug te brengen naar een aanvaardbaar niveau.

honden page profiel marijkemarijke

honden foto van marijke

Ik heb net een foto genomen maar krijg dee niet. Hier op gezet! Hij staat tussen mijn gewone foto's. De laatste...

honden page profiel SuzanneSuzanne

honden foto van Suzanne


niet de meest duidelijke foto ;-) maar ze lijkt inderdaad vrij stevig. 
Waarom ga je niet eens voelen. Hoe goed kun je haar ribben voelen?

Richtlijn: leg je hand plat op tafel, en ga met je nadere hand over je knokkels heen. Zo hoort het te voelen

Als je de ribben niet, of met moeite voelt is ze te dik.

honden page profiel MickMickgoedgekeurde fokker

honden foto van Mick

Wow... Die is idd veelste dik en dat is nog heel zacht uitgedrukt!!

Dit is echt heel erg en zelfs zo erg dat er eerst een boel af moet voordat je kan gaan sporten!! 

2 x per dag eten aanbieden, 200 ml water toevoegen aan de brokken (even later weken). Dan voer je de vetten sneller af!

Kijk naar mijn foto op mijn profiel, zoals mijn honden erbij staan zou ze moeten zijn.

honden page profiel marijkemarijke

honden foto van marijke

Vind ze zelf ook veel te dik staan, maar sorry mick, die van u vind ik te mager... Maar is eigen mening he, vind ze wel prachtig maar tisha mag iets dikker zijn dan de jouwe... Vanaf maandag ga ik ze op dieet zetten, dan ga ik zelf ook werken, dan krijgt ze smorgens eten, als ik doorga neem ik eten weg, als ik dan terug kom krijgen ze de rest... Ze is daarnet wel een uur gaan spelen met haar bal

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

Een uur per dag wandelen is nog erg weinig! Heb je wel eens geprobeerd te fietsen? Ik heb een stang aan mijn fiets en mijn hond vind fietsen geweldig. Eigenlijk vinden alle honden (die grooe en oud genoeg zijn) fietsen geweldig. Het zou voor jou hind een goede manier zijn af te vallen en minder voeren!

honden page profiel SuzanneSuzanne

honden foto van Suzanne

" Vind ze zelf ook veel te dik staan, maar sorry mick, die van u vind ik te mager... Maar is eigen mening he, vind ze wel prachtig maar tisha mag iets dikker zijn dan de jouwe... Vanaf maandag ga ik ze op dieet zetten, dan ga ik zelf ook werken, dan krijgt ze smorgens eten, als ik doorga neem ik eten weg, als ik dan terug kom krijgen ze de rest... Ze is daarnet wel een uur gaan spelen met haar bal "


Ik gok dat Mick zijn/haar (??) honden sporthonden zijn, hun gewicht en bouw ziet er in mijn ogen ideaal uit. Een paar grammetjes extra kan geen kwaad, ze zijn goed slank maar mager zou ik ze nog niet noemen (scheelt niet veel, maar toch zie ik liever dit dan net te dik). 

Ik zou nu om te beginnen een uur per dag flink doorstappen, lof of aan de riem. En dat uitbouwen naar 2 uur per dag (hoeft niet achter elkaar) Als ze haar taille terug krijgt kun je gaan fietsen. Als ze eenmaal op gewicht is gewoon door blijven gaan met bewegen. Even de tuin in en uit is niet genoegd, ze verdient veel meer dan dat.

honden page profiel --

honden foto van -

Ze is inderdaad te fors. Even dieeten... Voeding halveren, wandelingen verdubbelen.

De honden van Mick vind ik persoonlijk ook te dun.
Ikzelf hou niet van schraal... Liever een paar grammetjes zwaarder ;-)

honden page profiel MickMickgoedgekeurde fokker

honden foto van Mick

" Vind ze zelf ook veel te dik staan, maar sorry mick, die van u vind ik te mager... Maar is eigen mening he, vind ze wel prachtig maar tisha mag iets dikker zijn dan de jouwe... Vanaf maandag ga ik ze op dieet zetten, dan ga ik zelf ook werken, dan krijgt ze smorgens eten, als ik doorga neem ik eten weg, als ik dan terug kom krijgen ze de rest... Ze is daarnet wel een uur gaan spelen met haar bal "


Ik vind het erg jammer dat je de mijne te dun vind, want ze staan in basis conditie, de afgetrainde foto's zal ik maar niet plaatsen dan..... Ze staan op de foto's ruim een halve kilo tot 1 kilo te dik zelfs.... (Voor top prestaties met sporten)

Heeft niets met een mening te maken, maar met hoe dit soort honden zouden moeten zijn, vet hoort niet aan de buitenkant te zitten, de vet reserves zitten om de organen! Bij een staff/pit zou je de laatste ribben zichtbaar moeten hebben, dan zijn ze op gewicht. Elke kenner van dit ras zal dit beamen!

Fietsen en bal spelletjes zou ik nu zeker niet doen, tenzij je straks problemen wil krijgen. De belasting van de gewrichten is op deze manier veelste veel van het goeie! Denk dat je niet zit te wachten op een knie operatie a 2000,-, toch?

honden page profiel marijkemarijke

honden foto van marijke

Alle haar dieet us gestart. Ze heeft vanmorgen brokken gekregen en na een uurtje terug weggenomen. Nu net een uur en half gaan wandelen op dijk, heeft goed kunnen loslopen. Vanavond doen we terug een grote toer en krijgt ze haar brokken terug. Ik ga ze wel heel de nacht late staan want onze andere hond eet snachts... Hopelijk gaat er snel wat af zo... Arme tisha

honden page profiel Jeroen & LolaJeroen & Lola

honden foto van Jeroen & Lola

gelukkig zag je in dat je er wat aan moest doen :-)

alles is al gezegd, ik hoef niet in herhaling te vallen..

maar ik druk je wel op het hart, zoals ik mick ook za gdoen, je hond is te zwaar en weinig gewend, ga nu niet ineens heel veel doen, of nouja belastende dingen, want dat is echt niet handig

en het is maar net met wie je praat, ik hoor heel veel dat mijn staffie te mager is, want die horen toch breed en groot te zijn? nee...of althans, niet vet haha.
grappige is, dat een echte raskenner/liefhebber mijn hond juist weer iets te zwaar zou vinden...
dus, neem niet alles van iedereen aan

eten laten staan vind ik echt onverstandig, behalve het voer oogpunt, gedonder om eten kun je snel hebben met 2 honden in huis..
ow, sorry, las niet goed, je haalt het wel weg inmiddels ;-)

honden page profiel ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

honden foto van ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

" Arme tisha "


Meer 'arme Tisha' voor het overgewicht hoor ;-)

Ik vind het zelf vaak lastig te bepalen wat nou te dik is, mijn hond heeft zó'n andere bouw, daarbij vergeleken lijkt zowat elke hond dik. 
Maar Tisha is wel het type Rubens-hond zeg maar.

Je kunt toch beide honden aanleren om gewoon te eten als jij het neerzet? Na een kwartier niet op? Jammer, maar helaas, vanavond (of morgen) ben je weer aan de beurt.
Eten gaat hier altijd gelijk op, ruim binnen de 15 minuten ;-)

En inderdaad de (ongezonde) tussendoortjes skippen. De hond van mijn ouders is ook te dik, en zoveel eet ze niet. Maar ja, mijn vader he, die deelt graag... ;-)
Nu is 1 biscuitje niet zo'n ramp, maar elke dag is wat te gortig (ik weet niet hoeveel hij haar geeft hoor).

Op zich kun je best een restje van tafel geven, maar dan wel zonder zout (ik kook om die reden ook zoutloos, als er wat overblijft van de groenten krijgt zij dat).

honden page profiel MickMickgoedgekeurde fokker

honden foto van Mick

Succes!

Stuur me een PB als ze een kilo of 5 kwijt is, dan zal ik je wel wat simpele leuke dingen geven, waarmee je je hond in korte tijd toch een goeie workout geeft.

Ik kan de meeste hondjes in 30 minuten zo moe krijgen dat ze de rest van de dag niet meer uit hun mand komen ;-)

En idd jeroen je hondje staat er net iets te vol bij, maar ach vol en dik is natuurlijk een ander verhaal ;-)

honden page profiel marijkemarijke

honden foto van marijke

Bedankt voor alle tips! Ik ga hier allemaal zeker rekening mee houden. Tisha is altijd al wel een stevig beest geweest hoor, al van puppy aan... Heeft een andere bouw als jou honden mick. Je moet maar eens naar mijn foto's zien van in. Het begin...

honden page profiel MickMickgoedgekeurde fokker

honden foto van Mick

Euh nee dat lijkt zo, als ik je teef zie zie ik geen andere bouw als mijn teef. Mijn reu oke, die is idd anders gebouwd!

Ze toont anders, maar dat ligt voornamelijk aan de bespiering en vet gehalte.

honden page profiel marijkemarijke

honden foto van marijke

Want er staat een foto bij van haar 10 maanden, toen kwamen we juist van bij de dierenarts waar de waarden bijstonden, dierenarts zei toen dat ze perfect was... Zal ze vanavond nog eens wegen en meten. Dan heb je er ook een beter zicht op he?
Alle zins, erg bedankt voor de tips

honden page profiel RoosjeRoosje

honden foto van Roosje

Ik weet niet beter als dat je de ribben wel moet voelen en niet moet zien. Bij die van Mick zie je de ribben duidelijk en dus vind ik die te mager. Dan te bedenken dat ze nu dus 1,5 kilo magerder zijn als op die foto's.. Sorry maar ik vind het echt niet kunnen..

@ Marijke: Ik zou niet zomaar in 1x naar 2x per dag voeren gaan. Ik zou net als bij een pup beginnen met minimaal 6x per dag en dat uitbouwen naar 2x per dag (ook voor de oude hond!). Haal het eten na 15 minuten weg. Zorg dat je in een kast een dag voorraad per hond hebt. Dat is wat je hond per dag mag eten. Beloningen geef je dus ook uit die bak vandaan. Op die manier krijgt je hond niet te veel binnen.

Qua beweging: van 0 naar 1,5 uur is wel erg snel.. Ook bewegen zou ik gaan opbouwen. En begin met gewoon lopen aan de riem. Later mag ze los of bij de fiets. Haar gewrichten zijn niets gewend qua wild/veel/snel bewegen en ze heeft overgewicht. Ik zou daar wel voorzichtig mee zijn.
Het is jammer dat het zo koud is, want anders had je haar mooi kunnen laten zwemmen. Misschien is er een verwarmd hondenzwembad in je buurt?

honden page profiel marijkemarijke

honden foto van marijke

Ik werk overdag he, ik kan die niet zomaar 6x per dag voeren...
En zwemmen kan Tisha niet :-) ze zwemt wel maar altijd direct naar de bodem, ze kan haar hoofd niet boven houden. Ze is het wel gewoon om te gaan wandelen en te spelen in de tuin hoor... Het is niet dat ze niets doet... We gaan er gewoon niet veel lang met wandelen...

honden page profiel RoosjeRoosje

honden foto van Roosje

" Ik werk overdag he, ik kan die niet zomaar 6x per dag voeren...
En zwemmen kan Tisha niet :-) ze zwemt wel maar altijd direct naar de bodem, ze kan haar hoofd niet boven houden. Ze is het wel gewoon om te gaan wandelen en te spelen in de tuin hoor... Het is niet dat ze niets doet... We gaan er gewoon niet veel lang met wandelen... "


O, ok.. Ik dacht dat je haar gewoon in een klein achtertuintje deed en dat was het ;-)

Mbt het eten: het is voor de maag beter om het af te bouwen. Je kunt anders galspugen ed verwachten. Plus dat de spieren van de maag eraan moeten wennen dat de maag zich verder uit zet (meer eten in 1x). Mss kunnen de buren tijdens je werk ff wat eten geven? En anders een oppas?

honden page profiel --

honden foto van -

"


Op zich kun je best een restje van tafel geven, maar dan wel zonder zout (ik kook om die reden ook zoutloos, als er wat overblijft van de groenten krijgt zij dat). "


ik vind dat echt onnodig.. honden hebben hun eigen voer
waarom zou je ook je avondeten etc. willen delen met je hond?
ze komen echt niks tekort
het enige wat je ermee bereikt is dus dat ze dikker worden zoals in dit geval

ken nog iemand, die hond wil graag spelen, maar lukt niet omdat die zo dik is... puur omdat hij altijd de restjes eet...

honden page profiel Jeroen & LolaJeroen & Lola

honden foto van Jeroen & Lola

@ Mick
haha precies ;-)
ze staat niet in conditie nee, voor nu vind ik het prima, zolang ze maar niet dik wordt :-)

@ Marijke
ik denk niet dat er zoveel verschil in honden zit, het ziet er anders uit omdat de hond van mick bv toch een stuk beter in conditie staat, dat ziet er idd erg verschillend uit met een stafford die niet in conditie staat...

@ Roosje
bij dit ras, de AST, en trouwens net zo goed de APBT en de SBT ziet men juist graag wat ribben, niets mis mee...ondervoedde honden zit niemand op te wachten hoor, maar dat is toch heel wat anders dan (af)getraid


honden page profiel RoosjeRoosje

honden foto van Roosje

"

ik vind dat echt onnodig.. honden hebben hun eigen voer
waarom zou je ook je avondeten etc. willen delen met je hond?
ze komen echt niks tekort
het enige wat je ermee bereikt is dus dat ze dikker worden zoals in dit geval

ken nog iemand, die hond wil graag spelen, maar lukt niet omdat die zo dik is... puur omdat hij altijd de restjes eet... "


Gekookte groente zonder zout kan juist een welkome aanvulling zijn.. Uiteraard niet de giftige groenten zoals bijvoorbeeld ui..

honden page profiel RoosjeRoosje

honden foto van Roosje

" @ Mick
haha precies  ;-)    
ze staat niet in conditie nee, voor nu vind ik het prima, zolang ze maar niet dik wordt  :-)

@ Marijke
ik denk niet dat er zoveel verschil in honden zit, het ziet er anders uit omdat de hond van mick bv toch een stuk beter in conditie staat, dat ziet er idd erg verschillend uit met een stafford die niet in conditie staat...

@ Roosje
bij dit ras, de AST, en trouwens net zo goed de APBT en de SBT ziet men juist graag wat ribben, niets mis mee...ondervoedde honden zit niemand op te wachten hoor, maar dat is toch heel wat anders dan (af)getraid


"


Nou, dan ben ik wel erg benieuwd naar de foto's van Mick zijn afgetrainde honden...

Ik zie het al voor me.. Mijn bouvier waarbij je haar ribben kunt zien.. Nee, bedankt..

Drib was na de puberteit eigenlijk iets te mager. Ik dacht dat ze goed was (je voelde niet overduidelijk de ribben ofzo), maar ze moest echt wat aankomen. Toen ze wat aangekomen was, zag ik inderdaad ook dat dit er 'beter' uit ziet.

honden page profiel Anne met Ike en JackoAnne met Ike en Jacko

honden foto van Anne met Ike en Jacko

Ok dus hier gaat het over n hond die moet afvallen
Heb hier n reu en n teef
Onze reu staat momenteel terug op strikt dieet van beweging en aangepast eten
Maar ons teefje is nu anderhalf, komt uit compleet andere lijnen en is n echte doorjager die nooit stilzit, altijd allert, altijd nerveus...
Ze krijgt momenteel eten voor een hond die 2X haar gewicht heeft maar ze blijft gewoon n iel beestje

honden page profiel MickMickgoedgekeurde fokker

honden foto van Mick

"

Nou, dan ben ik wel erg benieuwd naar de foto's van Mick zijn afgetrainde honden...

Ik zie het al voor me.. Mijn bouvier waarbij je haar ribben kunt zien.. Nee, bedankt..

Drib was na de puberteit eigenlijk iets te mager. Ik dacht dat ze goed was (je voelde niet overduidelijk de ribben ofzo), maar ze moest echt wat aankomen. Toen ze wat aangekomen was, zag ik inderdaad ook dat dit er 'beter' uit ziet. "


Heb hier op het werk geen toegang tot mijn eigen foto's helaas....

Dit is wat ik schitterend afgetraind vind:

Overigens geen hond van mij helaas.....

Er zit een heel groot verschil tussen een hond die er afgetraind bijstaand en ondervoede hond! Zal eens kijken of ik daar online een voorbeeld van kan vinden voor je. Even kort, kijk naar de spiermassa, mooi bespiert en ribben tonen prima! Geen bespiering en ribben tonen is ondervoed.

Een boef is in geen enkele manier te vergelijken met een AST/SBT of APBT! Door het verschil in vacht alleen al tonen ze al anders.

pagina 1 van 3 12 3
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^