Bult op poot opengesprongen

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Danielle, Kim en ElvisDanielle, Kim en Elvis

honden foto van Danielle, Kim en Elvis

Ik vraag me af of dit vaker voorkomt. Vorige week woensdag had Aygo ineens bovenaan zijn linker voorpoot een bultje. Ik had gezien dat hij was uitgegleden tijdens het spelen met Kim, Hij leek er geen pijn aan te hebben en gedroeg zich normaal dus ik besloot het even aan te kijken. De dagen erna heb ik hem aan de riem gehouden en niet meer laten ravotten, de bult werd niet groter of kleiner. Afgelopen zondag was het ineens dikker (ongeveer zo groot als een ei) toch besloten om zowel Kim als Aygo mee te nemen naar het park, Aygo aan de riem en Kim gewoon los. Halverwege het park sprong de bult ineens open! Ik ben me rot geschrokken, er kwam een straal bloed uit en dit stopte ook niet! Aygo liep gelijk op drie poten. Ik ben zo snel mogelijk naar de auto gegaan en de dierenarts gebeld. Helaas had mijn eigen dierenarts geen dienst dus moest ik naar een vervanger. Hier aangekomen kreeg ik te horen dat er waarschijnlijk een bloedvat gesprongen was en dat Aygo de andere dag geopereerd moest worden. Zijn poot is toen in het verband gezet en ik moest maandag gelijk mijn eigen dierenarts bellen. Ik maandag gelijk gebeld en ik mocht direct langskomen. Verband er af even kijken en toen Aygo onder narcose voor de operatie. Ik kreeg al gauw te horen dat het een ontsteking geweest is waardoor deze is ontstaan is onduidelijk, het zou van het uitgeleiden kunnen komen. De bult is nu opengemaakt/schoongemaakt. Gister weer terug geweest en het verband is er af. De enorme bloeding werd veroorzaakt door een bloedvat wat gesprongen is, het is nu afwachten of alles weer volloopt met bloed of dat het gewoon geneest. Hebben jullie dit ook wel eens meegemaakt en hoe is het bij jullie afgelopen?

honden page profiel Willemijn _ baasje van Bams ¥ _ en Ozjin.Willemijn _ baasje van Bams ¥ _ en Ozjin. 3 doggies

honden foto van Willemijn _ baasje van Bams ¥ _ en Ozjin.

niet meegemaakt, maar het bultje zou op een ader gezeten hebben, een bloedvat , en doordat het ging ontsteken is het opengesprongen.

en hoe kwam dat ? een bultje is zo opgelopen, ergens langs gegaan, of gebeten door een insect wat is gaan ontsteken, oorzaken genoeg, hoofdzaak is dat je er direkt mee naar de dierenarts bent gegaan, en het behandeld is.... nu herstellen, en snelle beterschap.

hopen dat het opneemt in het lichaam en niet weer een bult vormt.

honden page profiel Danielle, Kim en ElvisDanielle, Kim en Elvis

honden foto van Danielle, Kim en Elvis

Bedankt voor je reactie Willemijn.
Het belangrijkste is inderdaad dat het nu niet terug komt. Het ziet er tot nu toe prima uit. Maandag gaan we weer langs de dierenarts om te kijken of alles nu goed is.

honden page profiel Anny en LanceAnny en Lance 3 doggies

honden foto van Anny en Lance

Dat moet wel schrikken zijn geweest ! Neen heb nog noiit zoiets zelf meegemaakt. Al wel gezien op tv dat ze in zoiets snijden en dat de dokter helemaaal onder het pus zat, bah. 
Spoedige beterschap, veel ontsmetten , komt wel goed. ':-)

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Alaska's Finest!

Ja, een aantal weken geleden hier gehad na een tekenbeet. Waar de teek had gezeten, kwam een bultje. Dat gebeurt wel meer, dus ik maakte me niet meteen zorgen. Maar de bult bleef en werd groter. Ik ben ermee naar de DA gegaan en 't was een abces. Opengemaakt, alle viezigheid eruit en aan de antibiotica. Is mooi genezen, niks meer van te zien. 
Maar er was geen bloedvat open, zoals bij jouw hond. 
Kunnen ze dat bloedvat niet dichtbranden, of zo? Dat het niet meer open kan barsten?

honden page profiel Danielle, Kim en ElvisDanielle, Kim en Elvis

honden foto van Danielle, Kim en Elvis

Dichtbranden was volgens de dierenarts niet mogelijk. Het bloedvat is erg groot, is een afwijking die heel af en toe voorkomt. Ik had er nog nooit van gehoord maar vertrouw op zijn oordeel. Als het nu toch weer volloopt moet het bloedvat verwijderd worden. Hoe dat precies werkt weet ik eerlijk gezegd niet. Op dit moment ziet het er goed uit. Tot maandag moet hij rustig blijven en mag hij maar kleine stukjes lopen. Dat valt niet echt mee hij mist gewoon zijn beweging, normaal loopt hij 3 of 4 keer per week voor de step, dit mag voorlopig niet, als het maandag nog steeds goed gaat mag ik het wandelen wel weer opbouwen.

Volgende forumvraag: Wondverzorging en oogverzorging
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^