Mijn oude hond bijt... dringend raad gevraagd!

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel freia van heckefreia van hecke

Ik zit een beetje in zak en as... Mijn Nello, een kruising tussen een Duitse Herder en een Tervuerse Herder, is nu 12 jaar oud. Hij heeft het zwaar: reuma, geraakt moeilijk recht, darmproblemen, vaak diarree, heupdysplasie... kortom: hij is oud...

Hij is een doodbraaf dier, maar vorige week ging het fout.
Hij lag rustig te slapen op zijn deken, toen mijn dochtertje vrolijk passeerde en over hem stapte omdat hij in de deuropening lag. Hij draaide zich woest om en knapte naar haar...
Zonder erg, een verwittiging, dachten we.
De kinderen mochten vanaf dan niet meer in zijn buurt komen en moesten een omweg maken als hij weer eens in de deuropening lag.
In het begin lukte dat, maar 't zijn en blijven kinderen...
afgelopen maandag wilde de hond het eten van onze andere hond afnemen, en mijn man gaf hem het bevel om in zijn mand te gaan liggen. Plots haalde hij uit en beet in zijn hand.

Ik heb de dierenarts laten komen de dag nadien. Hij gaf aan dat de hond een wandelende tijdbom is: oud, pijn door artrose en reuma en dus zeer prikkelbaar.
Maar met medicatie en pijnstilling zou hij makkelijk nog een jaartje kunnen leven.

Ik was kapot... 

we besloten de nieuwe medicatie af te wachten en hielden de kinderen weg van hem.
Hij leek gelukkiger te zijn, maar geraakte nog steeds zeer moeilijk recht en kreunde soms van pijn als hij zich verlegde. Maar hij kwam vaak kwispelend knuffels vragen...

gisterenavond lag hij rustig te slapen naast de zetel. Ik passeerde en voelde plots een stekende pijn: hij had zonder enige verwittiging zijn tanden in mijn voet gezet en wilde niet lossen. Ik heb geroepen en gehuiild en daardoor schrok hij en liet los...
Mijn voet ziet er niet uit, en de beslissing is gevallen.
Morgen moet hij ons gezin verlaten...

En toch... het voelt zo fout aan, terwijl ik weet dat het de juiste beslissing is...

honden foto van snoopy, rikkie , lady en xana

het is inderdaad de juiste beslissing, en je blijft twijfelen zelfs tot bij de da, ik weet het want wij hebben woensdag onze vito laten inslapen, hier op hp zeiden ze al veel langer dat we die beslissing moesten nemen , maar we hebben het lang uitgesteld, te lang? wie zal het zeggen, ik ben blijven twijfelen , zelfs nog bij de da, zelfs nu nog doet het pijn, moet ik huilen als ik erover schrijf maar toch weet ik dat het de juiste beslissing was, neem er wel je tijd voor, ik ben bv geweest toen ze geen spreekuur had, had het niet aangekund om daar andere hondjes te zien, ben daar huilend binnen gegaan, heb hem tegen me aangelegd en ben hem blijven strelen en tegen hem praten. vito was blind, had een hernia, moest een operatie aan elleboog en schouder en zijn niertjes werkte niet goed. nu heeft hij geen pijn meer, we hadden dit inderdaad veel eerder moeten doen.
veel sterkte, het blijft en is moeilijk maar je moet erdoorheen, je kan niet anders

honden page profiel Pooh en TeigetjePooh en Teigetje

honden foto van Pooh en Teigetje

Jeetje, wat ontzettend moeilijk voor jullie.... En wat moeilijk voor Nello.
Waarschijnlijk is Nello een bikkel, die al heel lang z'n best doet om niet te laten merken hoe zwaar het leven hem valt... En nu is hij op een punt dat het leven hem te veel is, laat staan alles om hem heen...

Ik begrijp je keuze (herkenbaar) en het verdriet....
Het is raar hè, dat wij voor onze dieren zulke besluiten kunnen nemen...
Wel goed, denk ik, dat je hem laat gaan...
Heel veel sterkte....

honden page profiel LoesjeLoesje

honden foto van Loesje

Ik vind dit heel verdrietig om te lezen en kan je helaas geen ander advies geven dan om jullie oude herder in te laten slapen voordat er nog grotere ongelukken gebeuren.

Ik begrijp niet dat jullie dierenarts niet een dergelijk advies gegeven heeft.

Nello lijdt ernstig pijn en dat is de reden dat hij hapt en bijt.

Neem alsjeblieft dit moeilijke besluit. Het is verdrietig om afscheid te moeten nemen, maar Nello zou uit zijn lijden verlost moeten worden. Een hond mag niet met veel en onomkeerbare pijn verder leven, omdat de eigenaar geen afscheid kan nemen. Nello is door de pijn niet meer de Nello van vroeger.

Heel veel sterkte.

honden page profiel Helene en TyborHelene en Tybor

honden foto van Helene en Tybor

Al zegt je gevoel dat het niet goed is ,denk ik toch dat je hem moet laten inslapen. Je verhaal zegt dat hij al op hoge leeftijd is, en duidelijk pijn heeft , neem aan dat hij een fijn leven achter de rug heeft bij en met jullie.Hoe akelig ook ,neem nu afscheid van een goede vriend dan nog enige tijd wachten en dan misschien omdat het echt heel erg uit de hand is gelopen,neem aan dat je fijne herinneringen wilt houden aan je maatje.valt niet mee om die stap te zetten maar doe het uit liefde voor je hond, hij heeft een lang en rijk leven achter de rug.

honden page profiel Anny en LanceAnny en Lance

honden foto van Anny en Lance

Voel je niet schuldig, het is zijn manier van zeggen dat het tijd is :'(
Veel sterkte meid .

honden page profiel Suzanne & SennaSuzanne & Senna

honden foto van Suzanne & Senna

Jemig wat een verhaal en wat erg. Maar ik denk dat het beter is zo om zijn lijden te stoppen. Hij lijd pijn en dat hoeft niet, zeker als hij al laat merken met bijten naar jullie. Dan is het gewoon tijd.

Sterkte ermee!

honden page profiel KathKath

honden foto van Kath

Ook al voelt het fout denk ik dat je het dier er wel een dienst mee bewijst hem toch rust te geven.
Heel veel sterkte!

honden foto van Arianne, Banjo en Binti  *Babbe en Bibi*

Jullie hebben echt de juiste beslissing voor Nello gemaakt. Nello heeft pijn en heeft zijn rust verdiend. Voel je hier niet schuldig over. Eerlijk gezegd snap ik de DA niet. Heel veel sterkte vandaag. Rust zacht Nello.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

verdrietig, maar een hond die zoveel pijn heeft , komt iedere keer daarvoor in opstand, pijn is verschrikkelijk, de hond heeft veel pijn geef je zelf al aan.

maak het afscheid mooi, vraag of de dierenarts thuis bij je komt, en neem zo afscheid van je hond.

heel veel sterkte, laat je hond in vrede rusten en zonder pijn verder gaan. en er is maar een manier om daar aan toe te geven, inslapen.

heel veel sterkte.

honden foto van Tineke *Luna * Rambo (Brutus R.I.P)

Twijfel niet aan jezelf ik denk dat het een juiste beslissing is. Nu doet het pijn vreselijk veel pijn maar ga je wachten dan vrees ik dat de mooie herinneringen weg ebben en alleen de slechte over blijven en ook dat wil je niet.

Heel veel sterkte

honden page profiel De mannenDe mannen

honden foto van De mannen

Niet twijfelen hoe erg het ook is maar je hond verandert door dat hij pijn heeft.

Herinner al die mooie momenten samen en alle liefde die jullie van hem hebben mogen ontvangen en geef hem een waardig afscheid want dat verdient jullie maatje.

Heel erg veel sterkte de komende tijd ook voor je gezin want dat er veel verdriet is en blijft staat vast.
Als je het moeilijk hebt gooi lekker je hart hier open hier begrijpen we elkaar omdat vele dit ook hebben meegemaakt en kennen de pijn en verdriet.
Je omgeving is er na een dag of wat wel klaar mee maar gelukkig weten we hier dat de pijn en het verdriet veel langer duurt en dat je hier een troostend woord kunt vinden.

Nogmaals heel veel sterkte vandaag!

honden page profiel MaartjeMaartje

honden foto van Maartje

Woorden schieten altijd tekort want dat het de juiste beslissing is maakt niet dat het niet ongelooflijk verdrietig is en niet ontzettend veel pijn doet en wens jou en jouw gezin heel veel kracht en sterkte toe.

honden page profiel wendywendy

honden foto van wendy

Je moet er als hondeneigenaar nooit aan denken, maar helaas komt dat moment: het is tijd om los te laten. Dit is de moeilijkste, maar tevens ook de belangrijkste en meest diervriendellijke beslissing die jij voor je hond kan nemen.
Ik wens jullie heel veel sterkte de komende tijd.

honden page profiel freia van heckefreia van hecke

Nello is vanmiddag rustig ingeslapen.... ik ben kapot en blijf huilen...
Ik hoop dat het snel betert, ik mis hem nu al zo erg.
Hij probeerde te vluchten toen de dierenarts kwam, voelde het aan vrees ik.
De eerste spuit werkte traag,; hij bleef proberen om recht te geraken.
Hartverscheurend...

Gelukkig heb ik mijn 2 andere hondjes om me te troosten. Maar Nello zal altijd een deel van ons blijven.">

honden page profiel Marie-Rose & Tibootje (RIP) + Freya'tjeMarie-Rose & Tibootje (RIP) + Freya'tje

honden foto van Marie-Rose & Tibootje (RIP) + Freya'tje

Pfff hartverscheurend jouw verhaal, krijg er echt de tranen van in de ogen. Maar als ik het zo lees heeft jouw lieve Nello veel pijn gehad. Wij mensen kunnen het dan zeggen en worden kregelig, maar een hond wil dan met rust worden gelaten en durft bijten van de pijn. Hij leed, zoveel is duidelijk.

Mijn vorige hond was ook op van de pijn, maar bleef gelukkig even lief, daardoor heb ik veel te lang gewacht om de trieste beslissing te nemen, ik geef mezelf daar nu nog altijd de schuld over. Dus je kon niet anders en hebt Nello ook nog veel leed bespaard, maar het blijft natuurlijk in en intriest. Wel erg dat jouw dierenarts blijkbaar niet erg goed is in inslapen, want anders gaat het heel snel en zonder dat ze het beseffen. Dat maakt het natuurlijk dubbel triest, mijn vroegere DA ging ook in de fout bij het inslapen van mijn Beauty, vandaar dat hij nooit nog bij ons binnen kwam. Mijn huidige DA legde uit hoe dat kwam en het is zeker te vermijden, als ze hun vak kennen. Zo wist Yoshike er absoluut niets van, reageerde niet eens en sliep zeer rustig in. Zo hoort het ook.

Veel sterkte !

honden foto van snoopy, rikkie , lady en xana

oo, wat erg, het is al een moeilijke ervaring en dat hij het nog moeilijker maakte, sterkte meid, troost je maar met je andere hondjes, nello is nu over de regenboogbrug en is nu gelukkig zonder pijn

honden page profiel --

honden foto van -

Vreselijk.... echt verschrikkelijk,maar het is ht beste
Dat een hond zelfs zijn roedel gaat bijten, omdat hij pijn heeft... 1 jaartje langer leven zou niet het beste zijn. 12 jaar is een prachtige leeftijd, hij is een bikkel, maar ik lees gewoon dat hij op is... met medicijnen zijn laatste jaartje afmaken.
Het is een goede keuze, een moeilijke keuze. Een gezinslid na 12 jaar moeten laten gaan

Maar hij zal geen pijn meer hebben
Heel veel sterkte

honden page profiel RoosRoos

honden foto van Roos

Wat een verdriet voor jullie.....Heel veel sterkte met het verlies van jullie lieve Nello.

honden page profiel --

honden foto van -

" Nello is vanmiddag rustig ingeslapen.... ik ben kapot en blijf huilen...
Ik hoop dat het snel betert, ik mis hem nu al zo erg.
Hij probeerde te vluchten toen de dierenarts kwam, voelde het aan vrees ik.
De eerste spuit werkte traag,; hij bleef proberen om recht te geraken.
Hartverscheurend...

Gelukkig heb ik mijn 2 andere hondjes om me te troosten. Maar Nello zal altijd een deel van ons blijven.http://media501.dropshots.com/photos/1154711/20111220/223210.jpg "


Ag wat naar... vreselijk. Prachtige hond was en is het! Hele mooie hond.
Zoek maar troost bij je honden, zij weten het ook wel en zo gevem jullie elkaar troost

Nogmals sterkte!

honden page profiel Pooh en TeigetjePooh en Teigetje

honden foto van Pooh en Teigetje

Inderdaad hartverscheurend ...
Je hebt het goed gedaan...

Heel veel sterkte...

honden foto van Tineke *Luna * Rambo (Brutus R.I.P)

Heel veel sterkte met het verlies
Pijn verdwijnt en de mooie herinneringen blijven en worden dierbaar
Nu geloof je dat nog niet maar echt die tijd komt. Deel je verdriet met 
een ieder met wie je het wil delen en ook met je andere hondjes

honden page profiel Wakkere huskyWakkere husky

honden foto van Wakkere husky

Heel veel sterkte met het verlies van Nello. Wat een prachtige hond was het! 

Nu overheerst het verdriet en de emoties over de laatste weken met vervelende incidenten. Straks blijft dat hele stuwmeer aan prachtige herinneringen dat er ongetwijfeld is. Mocht je het prettig vinden, deel ze met ons, laat ons zien wat een prachtige knul dat het was. Een filmpje, fotocollage ed maken kan ook helpen om hem weer even een beetje bij je "terug" te krijgen zoals hij was, zodat niet alleen dat nare beeld overheerst.

Nogmaals, knuffel en veel sterkte

honden page profiel Helene en TyborHelene en Tybor

honden foto van Helene en Tybor

Zeker hartverscheurend als je hond zich nog probeert te verzetten. Maar probeer dat uit je hoofd te krijgen ,want de tijd was wel daar Je hond had veel pijn en dat zal zeker de reden zijn geweest waardoor hij reageerde door te bijten. Een hond die dat nooit heeft gedaan geeft daar mee aan dat het genoeg is geweest. En dat was vandaag. Je verdriet is begrijpelijk en de tijd die je nodig hebt om het een plek te geven kan alleen jij bepalen,bij de één wat sneller dan bij de ander. Maar het heeft echt tijd nodig en je zal je maatje dan ook erg gaan missen.Voor die tijd en alles daarna wens ik je heel veel kracht en sterkte.
RIP Nello.

honden page profiel LoesjeLoesje

honden foto van Loesje

De laatste stap is zo allemachtig zwaar.
Het verdriet en gemis overrompelt je.
Langzaamaan komen straks herinneringen aan de betere tijden van Nello terug.
Ik hoop dat jullie troost bij elkaar vinden samen met de 2 andere honden.
Nello is verlost van zijn pijn.
Heel veel kracht om met het verlies van Nello om te gaan.

honden page profiel DoberkikiDoberkiki

honden foto van Doberkiki

Wens je heel veel sterkte...verdriet komt in golven...

en ...vooral geen schuldgevoelens, maar het besef dat je het uit liefde deed.

geen pijn meer je dappere vriend...

honden page profiel SasbokiSasboki

honden foto van Sasboki

Wat een moeilijke beslissing. Maar het is wel de juiste. Het beestje was op. Ze blijven vaak vechten tot het einde. Ik wens jullie veel sterkte met dit grote verlies.

honden page profiel JolandaJolanda

honden foto van Jolanda

Een hele moeilijke, maar wel juiste beslissing, heel veel sterkte met dit grote verlies!!

honden page profiel Margje & BikoMargje & Bikobijna goedgekeurde fokker

honden foto van Margje & Biko

Heel veel sterkte, maar je hebt echt de juiste beslissing genomen.

Volgende forumvraag: Wel dood niet dood
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^