Puppy in klushuis??

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel EllenEllen

Wij hebben gisteren een pup gekocht kruising rottweiler/labrador

Ik ga 22 december verhuizen naar mijn nieuwe woning en mag dan pas een huisdier. In huidige woning mag dat niet.
13 december krijg ik de sleutel en ga ik klussen in het nieuwe huis.

Denken jullie dat het handig is de pup al te hebben op 13 december en ook mee te nemen naar het huis waar geklust gaat worden? Met klussen bedoel ik behang aftrekken, nieuw behangen en wat verven en dingetjes ophangen.
Geen hele zware klussen dus.
Denken jullie dat dit kwaad kan voor een pup of juist goed is ivm wenning aan nieuwe geluiden en indrukken.
Zit dat zelf te denken om een bench mee te nemen.
's Avonds gaat hij dan die week met mijn vriend mee naar huis.

Graag jullie advies/ervaringen.

Groetjes, Ellen

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

een pup socialiseren mag op deze manier, maar kunnen jullie de pup genoeg aandacht schenken ? zelf zijn jullie druk bezig. een pup moet zinderlijk gemaakt worden, denk daar ook aan.

maar zou wachten, want een pup in jullie huidige woning dat mag toch niet ? neem geen risico dat de pup naar elders moet, 22 december gaan jullie de nieuwe woning betrekken ?

honden page profiel ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~ 3 doggies

honden foto van ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

Ik denk dat ik het zelf ook niet zou doen. Lijm- en verfdampen lijken me niet echt goed voor het pupje.
En daarnaast: jullie zijn druk aan het klussen, ik denk dat zo'n pupje dan alleen maar in de weg loopt.

Ga gelijk beginnen met klussen, werk je uit de naad, zodat je huis snel klaar is en je je pupje dan kunt ophalen.
Zo heb je daarna ook alle tijd om lekker met hem bezig te zijn in plaats van alleen maar opletten of ie geen lappen oud behang opeet of zijn pootjes op de deksel van het verfblik zet.

honden page profiel Anny en LanceAnny en Lance 3 doggies

honden foto van Anny en Lance

Ja ik sluit me aan bij vorige mening. Een pup zou al die rommel werken fantastisch vinden , en maar poepen en plassen overal.......stel je even voor. O-) Hoe kan je daarop inspelen dan ?  Hem in de bench laten meekijken ? Misschien....en dan s avonds mee naar huis is ook goeie beslissing. Maar ja wat doe je met al die verfgeuren etc zoals gezegd ? Het zou ook niet de eerste hond zijn die bv groen wordt doordat hij een verfbus over zich heen krijgt....een pup vraagt aldoor aandacht, ga je die dan daar kunnen geven ? 
Ik begrijp je twijfels hoor, ik zou ook mijn pupje zo vlug mogelijk willen. 

Andere mogelijkheid : veeg je voeten aan huidig appt regel, wat kunnen ze je nu maken , binnen een maand ben je weg. Maar.....dan zou de pup daar alleen zitten ,  ook niet goed. 
Conclusie voor mij : of pup heel goed in t oog houden en in verluchtte ruimte laten , of hem later ophalen.
In iedergeval breekt er een fijne tijd aan voor jullie, nieuwe woning, nieuwe pup....veel plezier. ;-)

honden page profiel EllenEllen

De dochter van de huurbaas werkt in de winkel onder mij, dus beter om dat niet te doen hihi. Vind ik ook niet netjes dan.
Ik ga er nog eens over nadenken. Bedankt voor de reacties.

We willen hem zooooo graag al hebben, maar ja, is het handig?

honden page profiel sneeuwwitje en de dwergsneeuwwitje en de dwerg

honden foto van sneeuwwitje en de dwerg

denk er eerst goed over na,is het gezond en goed voor dit beestje?de meeste mensen nemen zelf een paar weken vakantie,maar jij moet werken in een chaos en stress van de verhuis.ooj de dampen in het huis zijn voor een pupje teveel van het goede.zou eerst alles op orde hebben zodat je tyd en aandacht genoeg kunt besteden aan de pup.want dat verdient zo'n diertje :-). even je wensen opzij stellen(ben intussen 4j aan het wachten op goede omstandigheden)pups zullen er altyd zijn,maar jijzelf moet tyd genoeg hebben daarvoor...

honden page profiel RosiersRosiers

honden foto van Rosiers

Hallo Ellen,

Toen mijn hond nog jonger was dan drie maanden, heb ik ze ook een paar keer meegenomen naar mijn zus. Zij was aan het verhuizen en ik ging er ook wat klusjes doen. Ik had wel de bench meegenomen en vooraf mijn hond goed moe gemaakt.

Maar ik moet eerlijk zijn, het is niet handig.:s Als ze jammert in haar bench moet je opletten dat ze niet gaat plassen of dat het enkel voor aandacht is.. Plus als je bezig bent met klussen en je moet om de haverklap stoppen, zo gaan de werken natuurlijk niet goed vooruit. Eigenlijk kan je pas echt doorwerken als je pup in slaapt valt voor een uur of twee, maar als hij/zij wakker wordt moet je je aandacht weer op het pupje vestigen.

Loslopen in de plaats waar men werkt is ook niet aan te raden. De pup kan vijzen, pluggen, verf, plastiek, verfborstels.. in de mond nemen en opeten. Mijn pup had een plug opgegeten, die er gelukkig de volgende dag er weer 'uitging' :-D Ze kon echt niet loslopen en moest dan vaak in de bench zitten, wat niet altijd even leuk was..

Het is wel aan te raden om de pup even mee te nemen en te socialiseren met bvb de boormachine, stofzuiger, hamer, harde geluiden en dergelijke.

Bekijk het nog eens, alvast succes !

Anoniem (Gast)

Bedankt voor de Reacties.

we hebben beslist hem pas na het klussen te gaan halen.

Vr groet,Ellen

Volgende forumvraag: Wie kan mee helpen zoeken naar?
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^