Wie kan mee helpen zoeken naar?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel SallySally

honden foto van Sally

Hallo allemaal,
Ik weet het, het staat in de verkeerde rubriek maar kan niet kiezen dus zet het even algemeen weg.

Mijn zus is op zoek naar een leuk en vooral LIEF gezinshondje. Het liefst willen ze denk ik een pup (daar zijn ze zelf eerst naar aan het kijken) een (wat jongere) netjes opgevoede herplaatser kan zeker ook kans maken. Ik vraag jullie hulp vooral om het zoeken naar herplaatsers die echt aan het wenspakketje voldoen zo lastig zoeken is. Dus als je iets weet laat het horen maar LEES aub wel even goed de vragen door..... :-)

Oke het gezin... mijn zus en haar man en ze hebben 2 jonge meiden ( bijna 3 jaar en 6 jaar). Het zijn geen grote honden mensen.... zowel niet als maat van de hond als met hun eigen ervaringen. Het wordt voor hun, hun eerste hondje, al hebben ze natuurlijk wel ervaring vanuit huis. Hun kinderen zijn lieve meiden. Zijn goed met dieren maar ook kinderen natuurlijk. De oudste mag hier bijv al jaren mee te laten helpen met mijn flessen kittens en soms hun flesje mee geven, ze is er super zacht handig mee en zich heel bewust dat het om een klein levend dier gaat. De jongste is ook heel goed en lief met dieren, maar natuurlijk nog erg jong. Daarnaast zal het hondje er altijd zijn en dus ook wanneer de kinderen wel hun dolle 5 hebben en hupsend en springen door het huis vliegen of als er vriendjes/vriendinnetje zijn.

Ze zoeken richting een klein en vooral wat makkelijker hondje.... ze zijn verliefd geworden op de chi, al heb ik daar mijn bedenkingen bij, ik krijg het nog niet uit hun hoofd gepraat.... Dus bij deze, weet iemand een leuke chi die een gouden mandje zoekt?

Ik denk zelf dat ze zeker ook open staan voor andere rassen, ik denk zelf meer richting de echte familie hondjes zoals: Poedel, labradoodle, border terrier, Irish Softcoated Wheaten Terriër, leuke kruising wat een beetje vergelijkbaar is... ik denk dat ze qua uiterlijk het liefst voor een kortharig of ruwharig hondje gaan en tot een grote van max 45 cm.

Belangrijke punten waar het hondje aan zou moeten kunnen voldoen (bij een volwassen leeftijd) zindelijk zijn, super goed om kunnen gaan met kleine kinderen en daarin natuurlijk ook stress bestendig! Het hondje zal af en toe even alleen moeten kunnen blijven al is het wel hun bedoeling dat het vooral ook veel mee kan, een klein voormaat hondje is dan ook erg praktisch! Mijn zus werkt veel vanuit huis maar zal af en toe ook buitenshuis werken. Over het algemeen is dan mijn moeder daar om op te passen al zal dit in de komst natuurlijk anders gaan worden als beide meiden hele dagen naar school gaan. Vandaar dat het in de toekomst zeker ook af en toe alleen moet kunnen blijven. Ze hebben 2 cavia's in een grote hok binnen in huis maar verder dan dat geen andere dieren in huis. Wel zijn er veel katten bij hun in de buurt die graag eens binnen wandelen om te kijken wat ze aan het doen zijn :-) een beetje oke met katten zou prettig zijn! Een mix van actief zijn met willen knuffelen en rust zou het ideaalste zijn.

Ze willen zeker dingen met het hondje gaan ondernemen, zoals basis gehoorzaamheid, samen met hun oudste dochter op kinder-hond cursus, veel spelen en wandelen, maar het moet er ook wel in zitten dat het hondje in huis, zijn plekje en rust kan vinden en niet te veel energie blijft houden. 

Het allermooiste zou zijn, als het om een hondje gaat die bijv bemiddeld word via de fokker of eigenaar van een betrouwbaar en eerlijk adres, zodat je van beide kanten in een veilige en rustige omgeving kunt zien of het klikt.

Nouja ik ben heel benieuwd of jullie mee willen denken en zoeken, zeker ook de mensen die in asiels werken e.d. zijn natuurlijk van harte welkom om hondjes onder onze aandacht te brengen.

honden page profiel Liesbeth, Diva &JaimyLiesbeth, Diva &Jaimy 3 doggies

honden foto van Liesbeth, Diva &Jaimy

https://www.facebook.com/pages/ALAS-Rescue-Team/107002899424459?fref=ts

Moet je even naar beneden scrollen naar Perro en Yupi. Beide leuke hondjes, staat alleen niet bij of ze kinderen gewend zijn.

honden page profiel Bertine, Junto, RomyBertine, Junto, Romy 3 doggies

honden foto van Bertine, Junto, Romy

Voor dit gezin zou ik een ouder hondje adviseren en geen pup. Kinderen en jonge honden samen is soms heel leuk maar lang niet altijd voor de hond. 
Jonge honden hollen en springen net zo hard als jonge kinderen en uit enthousiasme kunnen honden happen naar handen of gezicht. Niet eens bedoeld om hun tanden in te zetten maar het kan voor de kinderen natuurlijk wel een nare ervaring zijn. En hoe je het ook went of keert, de hond krijgt altijd de vervelende consequentie.

Ik zou zeggen kijk eens rond in een asiel, vraag vooral of je de hond op proef mee mag nemen naar huis om zelf te zien hoe de kinderen en hond op elkaar reageren en vooral ook wat de ouders er voor gevoel bij hebben als het ff niet zo lekker gaat.

Succes met zoeken.

honden page profiel maxlisamaxlisa 3 doggies

honden foto van maxlisa

https://www.facebook.com/groups/145999018843665/?fref=ts

hier staat ook een leuk hondje bovenaan

honden page profiel SallySally

honden foto van Sally

Bedankt allemaal voor het mee denken en de prive berichtjes.
Ze zijn nog steeds op zoek naar een hondje. Ik denk wel dat een buitenlands hondje afvalt. Niet omdat ze niet leuk zijn, maar omdat de achtergrond vaak van deze hondjes erg onduidelijk is en je dan toch niet precies weet waar je op kunt rekenen in de toekomst. Zeker gezien hun jonge kinderen, lijkt mij dit niet zo'n verstandige keuze.

Het zou fijn zijn als er wel het een en ander bekend is over de achtergrond en het liefst een hondje is van onbesproken gedrag/karakter. Het is echt hun bedoeling dat het een familie hondje wordt die ook overal bij mee kan gaan, mee op vakantie, mee naar familie (wij (ik, mijn ouders, de ouders en broer van zijn kant) hebben allemaal honden en katten ook in huis), mee met de kinderen naar school brengen en ophalen enz. Een hondje die dus lekker en open in zijn velletje zit en makkelijk mee kan gaan zich overal thuis kan voelen. :-D

Volgende forumvraag: Rekening??
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^