Rekening??

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Lady of Huskies (Gast)

heb je een stamboom bij je pupje gekregen? want een bedrag met 4 cijfers vind ik nogal wat. 
overiginds zodra jij een pupje gekocht hebt is het jouw eigendom(honden worden voor de wet nog steeds gezien als voorwerpen niet als levende wezens) en heeft de fokker dus geen ene mallemoer te zeggen  over je hondje dus je mag er mee doen  wat je wil. of er nou een papier ondertekend is of niet.
En 1 Tip: let op dat je je pupje niet castreert voordat hij 1 jaar is, want dan beinvloed je de hormonen en daarmee dus ook de groei en stevigheid van botten . 
En das best een beetje belangrijk dacht ik zo O-)

honden page profiel Lauren, Joekie & FlynnLauren, Joekie & Flynn

honden foto van Lauren, Joekie & Flynn

Als je via overschrijving hebt betaald, kan je een bewijsje zelf uitprinten dat je hebt betaald...

honden page profiel Yin, Yang & ikYin, Yang & ik

honden foto van Yin, Yang & ik

Ik vind het helemaal niet vreemd om op papier te willen hebben staan dat je ergens voor wat dan ook (in dit geval) 2000,- euro hebt achtergelaten. 

Zelf heb ik nooit een hond in Nederland aangeschaft en weet ik ook niet wat gebruikelijk in het koopcontract staat. Ik begrijp uit de reacties hierboven dat daar dus ook het aankoopbedrag op staat vernoemd, dat is echter niet het geval geweest bij de TS. Hier in de UK stond het ook niet in het koopcontract.

Aangezien in NL. de hond voor de wet een 'ding/product' is zullen daar toch ook wel regels omtrent moeten bestaan? Daar ben ik persoonlijk wel benieuwd naar.':-)

honden page profiel Lizzie en SterreLizzie en Sterre

honden foto van Lizzie en Sterre

" Een factuur is verplicht bij de verkoop van een ondernemer aan een particulier. Is de fokker een ondernemer of een zelf ook een particulier of wil deze gewoon uit de handen van de fiscus blijven ? Ook is het normaal dat als je een overeenkomst sluit deze ook op papier krijgt, al is het al dat je wettelijk beschermd bent  en op papier het een en ander makkelijker te bewijzen is dan een mondelinge overeenkomst. "


Uhm ik weet niet of ik je goed begrijp maar een fokker is geen ondernemer hoor en hoeft ook geen belasting af te dragen :-)

Het is normaal dat in het koopcontract de aankoopprijs genoemd staat, dan is een "bonnetje" dus ook niet nodig.

honden page profiel stephaniestephanie

honden foto van stephanie

ik  ben zelf van België maar mijn beide honden komen van Nederland en mijn beide honden hebben een afstammingsbewijs en een koopovereenkomst waar het voorschot opstaat plus het volledig bedrag dat betaald werd
 

ik dacht altijd dat dat moest bij een erkend fokker?  (kan verkeerd zijn natuurlijk)
ik dacht ook altijd dat de meeste rashonden die bij erkende fokkers worden verkocht een prijs hadden per ras en dat dat bij alle fokkers dezelfde was of toch ongeveer (maar zoals ik zij ik dacht dat ik kan mij absoluut volledig vergissenO-))

honden page profiel TheaThea

honden foto van Thea

" Het zijn natuurlijk geen bedrijven waar zo ern bonnetje uit een kassa rolt. Of een factuur uit een printer. Je koopcontract is je bonnetje en tevens 'garantiebewijs'. Verder heb je bij de verzekering geen bonnetje nodig hoor. Het is ern levend wezen en daarop kun je geen verzekering afsluiten. Je kun medische kosten dekken bij ern verzekering maar niet t leven van een hond...

Bij verzekering van medische kosten heb je de rekening van de da nodig niet van aanschaf.
Mocht iemand anders zo'n schade aan jouw hondje aanrichten dat deze komt te overlijden heb je alle papieren om an te tonen dat er een raszuivere pup vergoed moet worden....

Ps het lijkt wl of we over een ding praten ipv over een levend wezen... "


.

honden page profiel TheaThea

honden foto van Thea

Juridisch is een dier idd een ding helaas. En een reçu ontvangen na betaling vind ik heel normaal.
Uit ervaring weet ik dat je het nodig kunt hebben.
Ik heb zelf 3 jaar geleden meegemaakt dat ik op de hond van mijn schoondochter moest passen, dit was/is  een dure hond met een aanschafprijs van 2300,- euro.
De hond ontsnapt uit onze garage en loopt meteen onder een vrachtwagen (echt gebeurd). Zijn poot lag er half af en een dure operatie en na-behandeling van vele weken volgde.
Omdat ik in mijn optiek aansprakelijk was (ik moest op hem letten) heb ik mijn WA verzekering benaderd en de schade geclaimd. Er werd mij gevraagd een betalingsbewijs vd aankoop te overleggen ( alsof je een  beschadigde TV claimt)  Maar wij konden het gelukkig wél aantonen.
Meddo is er gelukkig goed van af gekomen, zijn poot is goed geheeld en alleen als we heel lang hebben gewandeld (hij rent altijd) mankt hij heel  lichtjes.

honden page profiel chinochino

honden foto van chino

honden page profiel LoesjeLoesje

honden foto van Loesje

" Geen koopcontract, wel meegekregen, op eigen verzoek. Maar moest daar tekenen voor eventueel paar dagen afstaan van de hond zodat  hij kon dekken. En dat ik hem de eerste 3 jaar niet zou laten castreren. Maar ook daar niets over de prijs. Er stond ook in dat ik dan de hond een paar dagen achter moest laten daar. Ik wilde dat eerst nog even laten bezinken, had daar gemengde gevoelens over. "


Ben je wel volle eigenaar van de hond? Of is de fokker mede eigenaar?

Elke keer als jouw hond wordt gebruikt voor dekkingen, bespaart de fokker dekkosten; die per dekking ongeveer gelijk zijn aan een puppyprijs. Je zou de hond dus voor de pupprijs minus het aantal afgesproken dekkingen gekocht moeten hebben; dan blijft er niet veel over om te betalen.

Lady of Huskies (Gast)

ik vroeg naar de stamboom omdat ik vind dat er wel erg makkelijk wordt gesproken door die fokker over dekkingen namelijk. Als het een officiele fokker is. Weet die fokker dus ook dat jouw reutje goed gekeurd moet worden middels foto's, Testen op erfelijke aandoeningen en hij moet goed gekeurd worden op shows wat heb je immers aan dekreu die het niet goed doet op shows ? dan komen daar dus ook slechte nakomelingen uit. Er moet binnenkort ook DNA opgeslagen worden in een databank. Dus het is niet eens zeker of jouw reutje wel gebruikt kan worden voor de fok. 
Daarom wilde ik weten of je de stamboom ook had. Want je kan wel zeggen in het begin van je post van ja ik heb alle papieren . Maar een paspoort is een papier en je hebt tegenwoordig ook van die nep stambomen.
Dat zijn niet FCI erkende stambomen . 
Als je zo een nep stamboom hebt ben je dus gewoon vet opgelicht. En aan de hand van jou verhaal zet ik mijn vraagtekens bij de fokker waar je je hondje vandaan hebt. 

Dus nogmaals. Heb je een stamboom bij je hondje gekregen ? een  FCI Stamboom?

honden page profiel monicamonica

honden foto van monica

Een fokker hoe vaak/ weinig die een nest ook heeft behoort altijd de inkomsten die hij heeft op te geven bij de belastingdienst, het is een vorm van inkomsten dus verplicht opgeven.

Anoniem (Gast)

" ik vroeg naar de stamboom omdat ik vind dat er wel erg makkelijk wordt gesproken door die fokker over dekkingen namelijk. Als het een officiele fokker is. Weet die fokker dus ook dat jouw reutje goed gekeurd moet worden middels foto's, Testen op erfelijke aandoeningen en hij moet goed gekeurd worden op shows wat heb je immers aan dekreu die het niet goed doet op shows ? dan komen daar dus ook slechte nakomelingen uit. Er moet binnenkort ook DNA opgeslagen worden in een databank. Dus het is niet eens zeker of jouw reutje wel gebruikt kan worden voor de fok. 
Daarom wilde ik weten of je de stamboom ook had. Want je kan wel zeggen in het begin van je post van ja ik heb alle papieren . Maar een paspoort is een papier en je hebt tegenwoordig ook van die nep stambomen.
Dat zijn niet FCI erkende stambomen . 
Als je zo een nep stamboom hebt ben je dus gewoon vet opgelicht. En aan de hand van jou verhaal zet ik mijn vraagtekens bij de fokker waar je je hondje vandaan hebt. 

Dus nogmaals. Heb je een stamboom bij je hondje gekregen ? een  FCI Stamboom?


Edit: Daarbij als je dus inderdaad geen FCI erkende stamboom hebt van je hondje. Zou ik maar even heel gauw je hondje van top tot teen laten onderzoeken als je zoveel om hem geeft. "

honden foto van Marianne Zafiro  R.I.P,Keanu en Jax

Toen ik naar het nestje van Zafiro ging kijken en een keuze had gemaakt
vroeg de fokster 100,- aanbetaling dit had ze ook al telefonisch gemeld.
Ik kreeg toen een koopcontract mee waarop stond dat ik de 100,- had betaald.
Toen ik hem echt ging ophalen kreeg ik weer een koopcontract waarop de datum staat dat ik het restant heb betaald.
Ik denk dat je zoiets bedoeld?

Anoniem (Gast)

Dat is precies wat ik bedoel. Meer niet, gewoon in de overeenkomst.

Anoniem (Gast)

Laatste post via mobiel;-) was niet ingelogd.

honden page profiel AnnetteAnnette

honden foto van Annette

Een fokker is wettelijk al een redelijk snel een ondernemer,  het moment dat je geld vraagt ben je al snel een ondernemer in Nl.  Dit Voor de omzetbelasting in nl. Het moment dat je kosten structureel hoger zijn dan je de kosten wordt het een ander verhaal.   Een gelegenheidsnestje daargelaten. Met dit soort prijzen kan ik mij echter niet voorstellen dat deze persoon geen ondernemer is, wellicht eenvrijgestelde  ondernemer maar toch.
   Dat nagelaten en de prijs die ze vragen voor  een pup mag je verwachten dat je een gedegen koopoverkomst/contract krijgt. Prijs is zeker van belang want stel je voor dat je achteraf blijkt dat je een doodzieke pup koopt.  En je kan alleen aantonen dat je giraal 500 hebt overgemaakt. Heb je bij een zaak maar heel weinig bewijslast. Ook qua prijs mag  je redelijkerwijs  verwachten  dat dat een gedegen contract bij hoort.  Een contract of ook wel overeenkomst genoemd schept rechten en verplichtingen wederzijds. Sommige rechten vanuit de verkoper opgesteld staan op een zwarte lijst en mogen niet. Al met al best lastige materie. Of het nu om een levend wezen  of een wasmachine, dat gevoel moet je in deze even los laten. 
Ik begrijp dat je op een vodje nu wel het aankoop bedrag schriftelijk bevestigd hebt gekregen ? Goed bewaren zou ik zo zeggen !

honden page profiel marian de waardmarian de waard

honden foto van marian de waard

lijkt me niet zo moeilijk om samen iets alsnog op papier te zetten...maar pas wel op want je schrijft dat je getekend hebt waar staat dat de hond voor dekkingen gebruikt mag worden, als je de hond laat castreren zonder hun toestemming ben je wel strafbaar...

honden page profiel AnnetteAnnette

honden foto van Annette

En dan marian ? Strafbaar op welk feit in het wetboek van strafrecht ? Staat er een  boeteregel in het contract dat denk ik al vrij dubieus is ?  Wie controleert dat vervolgens ? Ik ben van mening dat dit niet opgaat.

honden page profiel StippeltjeStippeltje

honden foto van Stippeltje

" En dan marian ? Strafbaar op welk feit in het wetboek van strafrecht ? Staat er een  boeteregel in het contract dat denk ik al vrij dubieus is ?  Wie controleert dat vervolgens ? Ik ben van mening dat dit niet opgaat. "


Als jouw reu niet beschikbaar is voor dekking en ze moeten een andere reu gebruiken die € 1000,00 kost kunnen ze wel degelijk die kosten op jou verhalen. Jij bent degene die afspraken heeft gemaakt en deze niet nakomt. Dubieus of niet, als de fokker jouw hond wil lenen en er achter komt dat die gecastreerd is heb je waarschijnlijk een claim aan je broek.

In het wetboek van strafrecht staat wel degelijk dat je de schade moet vergoeden als je niet kunt leveren. Je kan wel heel stoer doen maar ik zou me aan de afspraken houden, zeker zonder aankoopbewijs is het voor de fokker niet zo heel moeilijk om je hond terug te halen.

honden page profiel kk

honden foto van k

" Heb een vraagje hier. Wij hebben een puppy aangeschaft bij een "respectabele" fokker. Eerst een kwart aanbetaald. Nooit een cent afgedongen. Doordat de fokker met gezondheidsproblemen zat, die vrij ernstig waren was het ophalen van de pup een beetje gehaast, en iets minder "gezellig". Best begrijpelijk. Nu kwam ik er twee dagen later achter dat ik had vergeten een aankoopbewijs te vragen. Het gaat hier om een ZEER serieus bedrag, geen marktplaats hondje. 

Toen ik echter om een betalingsbewijs vroeg zij de fokker dat ze dat nooit deed en nu ook niet ging doen. Na wat heen en weer gehakketak kreeg ik een vodje zonder bijzonderheden of wat dan ook. Meer een kladje eigenlijk.

Is dit nu een normale gang van zaken, of is het terecht dat ik het vreemd vind?

Benieuwd naar jullie mening.. "

Je krijgt normaliter geen "aankoopbewijs" ondanks dat een hond volgens de Nederlandse wet een "goed" is. Wat je wel behoort te krijgen bij een goede fokker is een koopovereenkomst. Dat is ten alle tijden afdoende, mits duidelijk en volledig ingevuld.
Je zegt dat alle andere papieren verder in orde zijn?
Dan is het de normale gang van zaken en is het onterecht dat je het vreemd vindt.

Staat er geen prijs bij? Dan heb je een onvolledige overeenkomst getekend, niet erg handig... Laat de fokker daar desnoods met pen de prijs bij zetten. Al hebben jullie beiden al ondertekend, ik weet niet hoe moeilijk daarover gedaan wordt.

Over het gedeelde over de inzet als dekreu: Eerst maar eens zien of jouw hond alle testen en wedstrijden wel haalt. Of kan ik uit deze informatie opmaken dat de fokker nog steeds mede-eigenaar is?

Hoe het allemaal ook zij, in de koopovereenkomst moet duidelijk staan waarvoor je precies hebt getekend, is het onduidelijk of weet je het eigenlijk niet, of ben je het er niet mee eens, dan had je dus gewoon niet moeten tekenen...

Mijn mening.

honden page profiel Marlies met FrøyaMarlies met Frøyagoedgekeurde fokker

honden foto van Marlies met Frøya

Tja, lastig dit. Ik vind het eigenlijk nogal vreemd dat je je hondje mee hebt gekregen zonder het koopcontract te tekenen... Een fokker die een hondje voor €2000,- verkoopt, een koopcontract heeft, de koper komt de hond ophalen en tekent het niet, maar mag de hond wel meenemen? Wel vreemd hoor (van beide partijen).

Je hebt nu dus eigenlijk niks zwart op wit als ik het goed begrijp? Dan zou ik maar heel snel iets gaan regelen, want de fokker klinkt toch niet echt heel betrouwbaar. 
Misschien kan je zelf een koopcontract opstellen en daarmee naar de fokker gaan (er zijn voorbeelden te vinden op internet) zodat jullie het alsnog kunnen tekenen? Ik zou zelf graag een handtekening hebben.

honden page profiel AnnetteAnnette

honden foto van Annette

Inderdaad een relevante vraag, is in dat stuk wat je wel getekend heb opgenomen dat de ze mede eigenaar blijven en onder welke voorwaarden? Zoniet volgens mij niets aan de hand, je hebt betaald, de hond is overhandigd dus jullie zijn gewoon eigenaar en bezitter. Niets meer en niets minder.  In het contract zou ook iets van voorwaarden opgenomen moeten staan, staan deze er niet in gaat alles gewoon volgend de wet, staan ze er wel in moet je ze kunnen toetsen aan de zwarte en grijze lijst in het burgerlijk wetboek.  Dit is consumentenbescherming.  Je kan het het contractje eens laten zien aan iemand van rechtshulp of je rechtbijstandsverzekering?

honden page profiel kk

honden foto van k

" Geen koopcontract, wel meegekregen, op eigen verzoek. Maar moest daar tekenen voor eventueel paar dagen afstaan van de hond zodat  hij kon dekken. En dat ik hem de eerste 3 jaar niet zou laten castreren. Maar ook daar niets over de prijs. Er stond ook in dat ik dan de hond een paar dagen achter moest laten daar. Ik wilde dat eerst nog even laten bezinken, had daar gemengde gevoelens over. "


Er staat dus dat je hem een paar dagen moet afstaan en niet mag castreren, je hebt daar bedenkingen bij en tevens is de prijs niet vermeld, maar je tekent vervolgens wel? Tevens laat jij je hond alsnog castreren, of is hij de drie jaar al gepasseerd?
Niet erg slim hoor, dit kan nog wel eens vervelend gaan uitpakken.

honden page profiel StippeltjeStippeltje

honden foto van Stippeltje

"
Staat er geen prijs bij? Dan heb je een onvolledige overeenkomst getekend, niet erg handig... Laat de fokker daar desnoods met pen de prijs bij zetten. Al hebben jullie beiden al ondertekend, ik weet niet hoe moeilijk daarover gedaan wordt.

Hoe het allemaal ook zij, in de koopovereenkomst moet duidelijk staan waarvoor je precies hebt getekend, is het onduidelijk of weet je het eigenlijk niet, of ben je het er niet mee eens, dan had je dus gewoon niet moeten tekenen...
"


Toevoegingen met pen erbij zetten mag als beiden partijen deze pagina voorzien van een paraaf.

honden page profiel DoberkikiDoberkiki

honden foto van Doberkiki

Zijn nu eigenlijk twee geledingen in dit topic

1; krijg je een papier waarop de som vermeld staat? (eventueel voor de verzekeringswaarde)

2; is je contract ok wat betreft castreren en dekken voor de fokker...

1; in de hele Benelux is iedereen die een dienst of goed verkoopt of verleent en hiervoor geld ontvangt; belastingplichtig! (dat is winst; die moet worden aangegeven, anders is het 'zwart'
Ik neem aan dat ts op haar sokken aanvoelt dat dit voor de fokker de reden is.
al is het op een kladje...ik zou het toch maar aanhechten aan het aankoopbewijs.

2; ik denk niet dat bij de overdracht van een dier (of goed zoals de wet wil) dat je dan nog onder die bepalingen valt.
Vanaf dat moment vervallen 'niet rechtsgeldige clausules'; 'overmacht' is een heel bekende die alles laat vervallen... Als jij van je da op papier krijgt dat het het beste was om te castreren, dan ...vervalt alles.

Ik denk wel dat je eens zult moeten nalezen of de fokker 'medeeigenaar' blijft.
en dan nog....persoonlijk denk ik dat het langs alle kanten rammelt... ;-)

pagina 2 van 2 12
Volgende forumvraag: Voorstellen & Puppy aanschaf
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^