Eliminatie dieet

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel J. OttensJ. Ottens 3 doggies

Ik heb een hond met een voedselallergie..het eerste kreeg hij met 8 mnd last van dunne ontlasting...meerdere brokken geprobeerd..kip was funest voor hem..tijdje zalm en rijst geprobeerd...ging eerst redelijk goed en daarna weer aan het dunne...ondertussen...kreeg hij veel haaruitval...jeuk..over zijn lijf..tussen zijn tenen en rode plekken op zijn buik. Van da ontstekingsremmers gekregen..prednison en hyperalogeen voer hills brokken. Ook had hij altijd dorst...na 8 wk weer aan de dunne en ja de jeuk kwam langzaam terug. Da wilde andere brokken proberen. Ik had er echter geen goed gevoel over...wilde ook onderzoek doen naar Atopie. Ben veel gaan lezen over voedselallergie...vlgs mij zijn brokken voor een hond met voedselallergie funest. Nu 2 wk met vers voer begonnen...haaksbarf. Mooie ontlasting meteen al...geen dorst meer...en heb het idee dat hij minder jeuk krijgt...nog wel haaruitval...gevoelsmatig is Diesel voor mij allergies voor kip en granen. Geef hem nu rund, paard en geit...en let goed op zijn ontlasting ook...zijn vacht glanst enorm...en hij eet goed van het vlees. ...dus spannend hoe het verder gaat...wordt vervolgd..

honden page profiel Yin, Yang & ikYin, Yang & ik 3 doggies

honden foto van Yin, Yang & ik

" In de bij de dierenarts verkrijgbare hypoallergene dieetvoeders zitten gehydroliseerde eiwitten. En, hoe graag het tegedeel hier ook beweerd wordt, dat zegt wel degelijk iets. 
Bij elimineren heeft het zelfbereiden van voeding met een zg novel protein de voorkeur maar er zijn zat mensen die dat niet zien zitten
Bij beide manieren kan het nodig zijn om, bij onvoldoende resultaat,na de 8 weken(huid) met een andere voeding verder te gaan. 
En heel veel mensen gaan nooit challengen, die hebben liever een klachtenvrije hond dan dat ze precies weten waar het aan ligt. "


Bedoel je hier gewoon het zelf samenstellen mee of ook stomen/koken?

honden page profiel WendyWendy 3 doggies

honden foto van Wendy

Beide.

honden page profiel Yin, Yang & ikYin, Yang & ik 3 doggies

honden foto van Yin, Yang & ik

" Beide. "


En zou het ene dan beter zijn als het andere?

Ik vraag dit omdat er hier voor een eliminatie dieet juist vaak het laatste aangeraden wordt. Daar gaat uiteraard wat meer tijd in zitten als in bestellen, ontdooien en aanbieden.........vandaar.

honden page profiel Janneke-TannekeJanneke-Tanneke

honden foto van Janneke-Tanneke

We zijn nu vier weken bezig, en het gaat goed met Juul zijn huid problemen. Er komt weer haar op de plekken en geen signalen van jeuk meer! 
Enige is, hij heeft dunne ontlasting? Heeft er voor zover wij in kunnen schatten geen last van, maar als hij poept is het dun. Wat zou dit kunnen zijn?

honden page profiel Kim en CasperKim en Casper 3 doggies

honden foto van Kim en Casper

Dit is omdat hij enkel vlees krijgt. In eenvers menu hoort bot orgaan en spiervlees te zitten om compleet te voeren. Je voert nu niet compleet omdat je hond rijst en paarde vlees krijgt. Dit veroorzaakt slappe ontlasting. Bot ( kalk ) zorgt ervoor dat de ontlasting stevig wordt en vlees en orgaan zorgen dat t niet knetterhard word...

honden page profiel WendyWendy 3 doggies

honden foto van Wendy

"

En zou het ene dan beter zijn als het andere?

Ik vraag dit omdat er hier voor een eliminatie dieet juist vaak het laatste aangeraden wordt. Daar gaat uiteraard wat meer tijd in zitten als in bestellen, ontdooien en aanbieden.........vandaar. "


De specialist die ik daar over gehoord heb die zegt dat het voor de allergene eigenschappen niet uitmaakt of het rauw of niet wordt aangeboden. En meestal moet je de koolhydraatbron toch koken en die wordt smakelijker wanneer het met vlees samen gekookt wordt.

honden page profiel Yin, Yang & ikYin, Yang & ik 3 doggies

honden foto van Yin, Yang & ik

"

De specialist die ik daar over gehoord heb die zegt dat het voor de allergene eigenschappen niet uitmaakt of het rauw of niet wordt aangeboden. En meestal moet je de koolhydraatbron toch koken en die wordt smakelijker wanneer het met vlees samen gekookt wordt. "


okee.....bedankt vh antwoord!':-)

honden page profiel RoosjeRoosje 3 doggies

honden foto van Roosje

"

De specialist die ik daar over gehoord heb die zegt dat het voor de allergene eigenschappen niet uitmaakt of het rauw of niet wordt aangeboden. En meestal moet je de koolhydraatbron toch koken en die wordt smakelijker wanneer het met vlees samen gekookt wordt. "


In gekookt vlees zitten niet meer de enzymen, die in rauw vlees wel zitten. Ook gaan er vitaminen en mineralen verloren bij het koken. Daarom gaat mijn voorkeur uit naar rauw.

honden page profiel ChloeChloe 3 doggies

honden foto van Chloe

" Ik krijg 'jeuk' van de term 'hypoallergene' brokken. Is een mooi verkoopspraatje van de DA's. Oke, de eiwitten zijn misschien bewerkt zodat ze niet herkenbaar zijn voor het lichaam maar verder zit de brok wel vol rijst, maïs e.d. En daar kan je hond evengoed op reageren. En met deze 'hypoallergene' brokken weet je nog steeds niet waar je hond nu allergisch op reageert en dát moet je gaan uitzoeken. Volgens mij doe je het best een eliminatiedieet met vers vlees en dan 1 eiwitbron per 6 weken. "


Wat een onzin. In de brokken die wij hadden zat absoluut geen granen. Vers vlees is ook niet alles.

honden page profiel Lynn & CharlieLynn & Charlie 3 doggies

honden foto van Lynn & Charlie

"

Wat een onzin. In de brokken die wij hadden zat absoluut geen granen. Vers vlees is ook niet alles. "


Welk merk brokken had je dan? 

Mijn hond eet trouwens geen vers vlees maar brok, maar wel een brok waar geen granen inzitten en waar geen zaken inzitten waar hij slecht op reageert.

pagina 2 van 2 12
Volgende forumvraag: Snoopy is ziek !
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^