Snoopy is ziek !

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Sonja (Gast)

Dag dierenvrienden,Mijn hondje Snoopy, een Amerikaanse Cocker is ziek.  Sinds eind september kan hij niet meer knipperen met zijn linkeroog.  Gevolg droog oog en droge neus. DA denkt aan een gezichtsverlamming.  Na meerdere onderzoeken, scans enz... kan men de oorzaak van de uitval niet vinden.  Behandeling constant druppels en zalfjes in oog doen.  Gisteren tot mijn spijt ontdek ik dat ook plots zijn rechteroog geen reactie meer vertoont en Snoopy kwijlt enorm.  Vandaag terug allerlei testen en bloedonderzoeken laten uitvoeren.  Resultaat niets abnormaal te vinden.  Scan en resultaten zijn naar verschillende specialisten verzonden en niemand kan de oorzaak van de aandoening vinden.  Mijn vraag is : Is er iemand die mijn verhaal kan evenaren of wie heeft ook een hond die niet meer kan knipperen met zijn ogen ?  Wat was de behandeling ?

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _    Bams ¥ .

he wat erg voor Snoopy.. ben je bij een dierenarts of specialist ?

kan je vragen voor een oogspecialist bij je dierenarts ? is een aanrader, een oogspecialist is gespeciliseerd uitsluitend op ogen.

Sonja, van Snoopy (Gast)

Ja hoor en heb volgende week nog een afspraak in een andere dierenkliniek met een neuroloog en oogarts.  Ben ondertussen al zo'n 2000 Euro kwijt aan onderzoeken en tests en sta nog geen stap verder 

Is voor tegen de muren op te lopen dat de oorzaak niet kan gevonden worden en niet over medicatie kan beschikken die uiteindelijk positief resultaat geeft.

honden page profiel DoberkikiDoberkiki

honden foto van Doberkiki

Sonja, dat is erg als je niet weet waar de oorzaak zit...

Als er uit die dure onderzoeken niks naar voren komt, dan kun je misschien ook al eens terecht bij een manueel therapeut voor je hond.(of acupunctuur of een holistisch dierenarts; vraag Goldendelicious als je hierover meer wilt weten-dan moet je wel een profiel aanmaken om een persoonlijk bericht te kunnen versturen-) 
Een hond die zo langzaam controle verliest, doet me denken aan een geknelde zenuw ergens.(hernia oid, maar dat zouden ze moeten kunnen zien op een foto neem ik aan)

sterkte

AnTan (Gast)

Hallo Sonja, 
Wij zitten met exact hetzelfde verhaal hier met onze cavalier. In maart merkten we dat rechteroog niet meer knipperde, verlamming... ook scans, bloedtesten, alles... Geen oorzaak. 
En sinds vanavond rechteroogje ook. 
Wij geven kunsttranen... Maar volgens mij enorm vervelend voor het beestje. 
Hebben een speciale hondenbril tegen de wind en zon, om toch beetje te beschermen. Verder houden we hem weg van fel licht ook.

bernard (Gast)

Ik lees dit nu pas, Flup mijn 5 jarige engelse cocker had in mei dit jaar hetzelfde voor.
Rechter lip naar beneden, kwijl als gevolg en rechteroog niet kunnen knipperen.
Ook duizelig.
Na bezoek aan de da die in amerika ook oog behandeling volgde, werd de oorzaak gezien als een middenoor ontsteking.

Dit zie je niet bij de buitenkant van de oren.
Vandaar dat de bij cockers vb de zware lippen niet kunnen worden opgetrokken als de gelaatszenuw aangetast is.
En net die zenuw is nodig om het oog te knipperen.
Na 6 weken antibiothica is het kwijlen gestopt, de hond trekt zelf zijn lip op , de duizeligheid is weg maar het niet kunnen knipperen is gebleven.
Gelukkig gebruikt hij zijn derde ooglid als reiniger, en heeft hij voldoende traanvocht om de oog niet droog te laten komen.
Anders had hij druppeltjes moeten hebben.

Maar toevallig vandaag zag ik dat nu zoveel maanden later zijn linkerkant ook begint de verschijnselen te hebben, minder dan rechter destijds maar ik hou het vandaag in de gaten.
Nu ik weet waar ik moet op letten, anders valt het niet echt op.
De middenoor ontsteking of virus is niet altijd pijnlijk en komt zelfs bij mensen ook voor.
Veel word een verwarring gemaakt bij honden en denken dierenartsen dat het een beroerte was.

Volgende forumvraag: Anaalklier open?
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^