Golden retriever te sterk..??

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel SammieSammie

honden foto van Sammie

Engelse cockers zijn veel en veel minder sterk! Maar vergis je niet in het verschil in karakter met een Golden. (verschilt natuurlijk wel per hond, maar los van het formaat moet ook de rest van het type hond je aanspreken.... O-) ) Wel erg leuke honden ook, en qua kracht makkelijk te houden.

honden page profiel Kim en CasperKim en Casper

honden foto van Kim en Casper

Het gaat er niet om of je je hond kun houden als hij trekt. Het gaat erom dat jij de hond vindt die bij je past. Niet kijken naar uiterlijk, kracht etc masr naar karakter. Kan jij een hond van dat ras, uit die lijn geven wat e nodig heeft en verdient.

Iedre hond is anders dus je kunt niet van te voren zeggen oh die hond ziet er leuk uit oh ie kies ik want die kan ik uitlaten. Een cocker spaniël is een jachthond. Zeer inteligent, werklustig, enthousiast en zeer sterke Will to please. Daar moet je naar kijken. Lijkt dit bij jullie te passen ga dan ens praten met een goede fokker...

Zo zoek je t ras dat bij jullie past.

honden page profiel LolaLola

honden foto van Lola

Ja we hbben een konijn... Is dat handig bij een Cocker?

honden page profiel Just The Max   Just The Max

honden foto van Just The Max

En waarom geen herplaatser/ asielhond?

honden page profiel Just The Max   Just The Max

honden foto van Just The Max

" Ja we hbben een konijn... Is dat handig bij een Cocker? "


.als je van pups af aan laat wennen aan elkaar, zou dat moeten lukken. Maar hou altijd in je hoofd, dat het een jachthond blijft, waarvan het instinct soms de bovenhand neemt.

honden page profiel stijnstijn

Als je hem van pup al aanleerd dat hij niet de baas is denk ik dat dat wel moet luken ben bijna 14 en kan er een uur mee gaan wandelen met labrador

honden page profiel Koning Obi Koning Obi

honden foto van Koning Obi

Ik heb een golden gehad, een grote reu van 35kg. Die was beresterk!
Ik heb nu een herder van 8 maanden, 33kg en die trekt nog veel en veel harder dan onze golden ooit deed. En dan wel in de scenario's waar hij ineens een kat ziet, of echt schrikt van iets en uit alle macht weg wil. Of hij ziet die leuke hond uit de buurt waar hij toch écht even mee wil spelen.

Dat zijn wel scenario's die iedere hond kunnen overkomen... (vooral met een jonge hond). Dus wel iets waar je rekening mee moet houden.

honden page profiel Het Gouden Kwartet & BaasjeHet Gouden Kwartet & Baasjegoedgekeurde fokker

honden foto van Het Gouden Kwartet & Baasje

Persoonlijk vind ik een Golden en een Cocker qua karakter nog best wel wat met elkaar verschillen. Voor wat ik begrijp is een Cocker veel eigenwijzer en hebben ze minder will to please. Verder vind ik Cockers een heel stuk blafferiger en een stuk minder allemansvrienden.

pagina 2 van 2 12
Volgende forumvraag: bachbloesem rescue
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^