Golden retriever te sterk..??

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel LolaLola

honden foto van Lola

Hallo!
Ik zat te kijken naar een Golden retriever, zijn ze te sterk voor een kind van 14?
Ik vind ze wel erg leuk.

honden page profiel Lauren, Joekie & FlynnLauren, Joekie & Flynn

honden foto van Lauren, Joekie & Flynn

De labrador van mijn vriendin kan je gewoon voortslepen als je niet sterk in je schoenen staat. Dus ze hebben wel macht.

honden page profiel Noah & WolfjeNoah & Wolfje

honden foto van Noah & Wolfje

Sterk zijn ze zeker, onze "pup" van 8 maanden is nu al 28 kg en hij is te licht voor zijn grootte. (Nou moet ik zeggen dat hij wel erg groot is voor zijn leeftijd) Dan kan je je voorstellen dat wanneer ze per se ergens naar toe willen, dat dat met al dat gewicht aan de lijn aardig goed lukt, ze trekken je zo omver. ;-) Natuurlijk moet je dat trainen (het niet trekken aan de lijn), maar ik merk wel dat mijn Golden andere hondjes zo ongelofelijk leuk vindt, dat hij mij best nog wel eens omver kan trekken. Ze zijn enorm slim en leren echt heel erg snel, dus als je hier genoeg tijd in steekt hoeft dit geen probleem te zijn. 
Maar om op je vraag terug te komen, onze Golden kan sinds hij een half jaar is normaal (en alleen) met  mijn zusje van 14 naar buiten om te lopen. Voordat hij een half jaar was liep er altijd iemand mee, nu trekt hij nog zelden en gaat het heel erg goed. :-D

honden page profiel Kim en CasperKim en Casper

honden foto van Kim en Casper

Iedere hond is sterk. Als Casper wil is hij veel te sterk voor mij.

Maar als ik wil kan ik 2 duiste doggen uitlaten zonder problemen. Trainen heel veel trainen. Daarmee leert je hond wandelen aan de lijn maar vooral bouw je samen een band op. En met die band leer je met elkaar omgaan. je hebt je hond onder controle door die band en niet zozeer door kracht. Vertrouwen...

Nee een goldne retriever is fysiek niet te sterk maarnik denk niet dat iemand van 14 in staat is om alleen een hond op te voeden. Daar is wel degelijk goede begeleiding en tijd van een volwassene voor nodig.

En retrievers zijn fantastische ( werk) honden!

honden page profiel Pooh en TeigetjePooh en Teigetje

honden foto van Pooh en Teigetje

Hangt ook mede van het kind af.
Zoonlief hier is, zoals eerder gezegd (topic "twee pubers op de bank", met foto's erbij) een niet al te groot gespierd spijkertje van 13. Die zal ik voorlopig nog lang niet met Pooh op stap sturen. 
Oudste dochter (inmiddels bijna 18) is ook niet groot of fors, liep voorheen al met onze vorige dog,Tico. Die dog liep overigens heel netjes naast je, ook als hij los liep.
Pooh trekt momenteel nog wel eens. Dochterlief kan hem echter prima aan, volgens mij heeft dat ook te maken met dat ze denk ik erg geaard is (klinkt zweverig, maar ik denk dat jullie weten wat ik bedoel)
Middelste dochterlief loopt ook met Pooh, gaat ook goed.

Ik denk dat je naar de combinatie van (karakter en bouw van) de hond en (karakter en bouw van) het kind moet kijken. En naar wat je gevoel zegt...

honden page profiel Het Gouden Kwartet & BaasjeHet Gouden Kwartet & Baasjegoedgekeurde fokker

honden foto van Het Gouden Kwartet & Baasje

Ik ben 19 en als mijn Golden (27 kilo) wil, dan is ze sterker. ;-) Goed trainen als pup dat ze niet mag trekken. Wat erg leuk is als 14 jarige, is om met de hond naar de hondenschool te gaan. Als je een keer wil proefwandelen ben je hier altijd welkom. :-) Zijn dit toekomstplannen of voor al vrij snel?

honden page profiel s@nt@s@nt@

honden foto van s@nt@

Het heeft in mijn ogen alles te maken met de opvoeding.
Onze trok mij de hele wijk door toen we hem niet uit het asiel hadden.
Hij was toen 1 jaar, 29 kg.
Nu is hij bijna 4, en ruim 35 kg, en prima te handelen.
Maar als hij echt wil, blijf ik nergens, want hij is echt beresterk.
Toevallig heeft onze buurjongen van 14, samen met zijn moeder, afgelopen vrijdag voor het eerst met hem gewandeld, dat is prima gegaan. Maar zou hij de kolder in zijn kop krijgen...O-)

honden page profiel StippeltjeStippeltje

honden foto van Stippeltje

Fysiek zijn heel veel honden te sterk voor mensen. Zie reactie van Kim & Casper.
Het gaat er vooral om of een kind van 14 een hond mentaal aan kan. Daarvoor zal het kind intensief betrokken moeten worden bij de opvoeding van de hond maar ook een soort 'leiderschap' moeten bezitten. De hond moet namelijk op het kind kunnen vertrouwen.

honden page profiel Gemma WarmerdamGemma Warmerdam

Ja hoor mits je hem van begin af aan leert netjes te volgen. Dan kan zelfs een klein kind er nog mee lopen. Het komt niet op de sterkte van de hond aan, maar of je hem goed en op de juiste manier hebt getraind.

honden page profiel Noëlla en ~Ioki~Noëlla en ~Ioki~

honden foto van Noëlla en ~Ioki~

Ze trekken op 4 poten he en wij op 2 haha, mijn Ioki van een goede 5 maand heeft reeds behoorlijk wat kracht opgebouwd :-)

honden page profiel W&WW&W

honden foto van W&W

Nou, de mijne is 40 kilo en ja, hij is erg sterk.
Gelukkig luistert hij behoorlijk goed. Maar ik weet zeker dat als hij een kat of een konijn ziet en onverwachts een ruk aan de lijn geef ik overeind blijf staan en een kind van 14 niet zal blijven staan.

Mijn nichtjes 11 en 13 vragen wel eens of ze Willem mogen uitlaten. Dat mogen ze van mij alleen als hun oudere neef ook mee gaat. Hij weet dingen beter in te schatten en zal echt niet omvallen als Willem een keer een ruk geeft.

Ook al luistert je hond nog zo goed, iedere hond kan onverwachts ineens een ruk aan de lijn geven.

honden page profiel KathKath

honden foto van Kath

Mijn eerste hond was een golden reu en zeer zeker was die sterk.
Je moet er echt mee trainen (vind ik ) anders kan je plat op je buik de straat over ;-).
14 is denk ik wat jong...

honden page profiel KathKath

honden foto van Kath

" Nou, de mijne is 40 kilo en ja, hij is erg sterk.
Gelukkig luistert hij behoorlijk goed. Maar ik weet zeker dat als hij een kat of een konijn ziet en onverwachts een ruk aan de lijn geef ik overeind blijf staan en een kind van 14 niet zal blijven staan.

Mijn nichtjes 11 en 13 vragen wel eens of ze Willem mogen uitlaten. Dat mogen ze van mij alleen als hun oudere neef ook mee gaat. Hij weet dingen beter in te schatten en zal echt niet omvallen als Willem een keer een ruk geeft.

Ook al luistert je hond nog zo goed, iedere hond kan onverwachts ineens een ruk aan de lijn geven. "



ben ik het helemaal mee eens

honden page profiel --

honden foto van -

Max is behoorlijk sterk ja.... Ik zou hem niet gauw met iemand van 14 laten lopen.... Max is niet sterk van? Soms een ruk geven. Maaar hij gooitnspier en gewicht in de strijd. En das best heavy. Daarbij is hij heel slim, dus mentaal moet je ook wel het een en ander aan kunne...

honden page profiel ..

honden foto van .

Uh, je hebt kinderen van 14 die 1,80m lang zijn en 80 kilo wegen, daarnaast heb je tevens hen van 1,45m etc. Ook is het ene kind mentaal verder ontwikkeld dan het andere, het ene kind heeft zich ingelezen in het onderwerp 'honden' terwijl andere nog veel moeten leren. Leeftijd is maar een getal en zegt heel weinig

Ja, een golden kan best sterk zijn. Of dit ras 'te sterk' voor je is heeft niets met je leeftijd te maken, je moet je focussen op de aspecten eromheen.

honden page profiel Het Gouden Kwartet & BaasjeHet Gouden Kwartet & Baasjegoedgekeurde fokker

honden foto van Het Gouden Kwartet & Baasje

" Uh, je hebt kinderen van 14 die 1,80m lang zijn en 80 kilo wegen, daarnaast heb je tevens hen van 1,45m etc. Ook is het ene kind mentaal verder ontwikkeld dan het andere, het ene kind heeft zich ingelezen in het onderwerp 'honden' terwijl andere nog veel moeten leren. Leeftijd is maar een getal en zegt heel weinig.  "


Ik ben het eens met Chris. Mijn neefje van 13 laat Evy ook wel eens uit (lees: even een plas rondje van 10 minuutjes). Hij is 1.80 en weegt 70 kilo, waarmee hij dus groter en sterker is dan ik ben. Hem hele grote rondes alleen laten lopen is inderdaad niet verantwoord, maar een rondje door het park naast het huis kan hij inmiddels prima aan. Het is voor hem juist erg leuk, omdat hij zelfstandigheid krijgt, maar als er iets is kan hij mij bellen en sta ik binnen 3 minuten voor zijn neus.
Ik vind ook dat er een verschil is tussen een losloopgebied en een gebied waar een aanlijnplicht geld. Mijn neefje heeft de opdracht om Evy aangelijnd te houden en niet naar andere honden toe te lopen. Hij krijgt lekkers mee om haar te lokken en ze luistert aan de lijn ook prima naar hem. Hij heeft best wel wat overwicht.

Dus niet te kort door de bocht met "ik zou een 14 jarige niet met een hond laten lopen".

honden page profiel --

honden foto van -

" Uh, je hebt kinderen van 14 die 1,80m lang zijn en 80 kilo wegen, daarnaast heb je tevens hen van 1,45m etc. Ook is het ene kind mentaal verder ontwikkeld dan het andere, het ene kind heeft zich ingelezen in het onderwerp 'honden' terwijl andere nog veel moeten leren. Leeftijd is maar een getal en zegt heel weinig. 

Ja, een golden kan best sterk zijn. Of dit ras 'te sterk' voor je is heeft niets met je leeftijd te maken, je moet je focussen op de aspecten eromheen. "


Mentaal moet je ook "sterk" genoeg zijn voor een hond. :-)

honden page profiel ..

honden foto van .

"

Mentaal moet je ook "sterk" genoeg zijn voor een hond. :-) "


Ja, vandaar dat ik zeg dat het ene kind mentaal verder ontwikkeld is dan het ander. ;-) Zoiets is niet aan de leeftijd af te lezen.

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _ Bams ¥ .

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

mijn Bamse is veels te sterk voor mij, maar dat weet ze niet :-D

ze weegt vele kiloos meer dan ik, als ik haar dat zou vertellen dan sleurt ze me overal mee naar toe, nu denkt ze dat ze een heeeeeel klein weinig kiloos wegende hond is. :-D

opvoeding, geduld en conseqwentheid doen ontzettend veel, begin er zo vroeg mogelijk al mee, pup in huis ? direkt laten volgen, trekken is taboe. en tuurlijk springen ze wel eens uit de band, en ja dat heeft Bamse ook gedaan, maar blijf conseqwent dan zijn ze op latere leeftijd volgzame honden. :-D

wel is het zo , dat Bamse door niemand uitgelaten wordt, ze luisterd alleen naar mij, niet goed, maar overwicht zal je zeker moeten hebben om een hond als Bamse uit te kunnen laten, altijd enthousiast en nog vol energie.

honden page profiel --

honden foto van -

als ze behoorlijk trekken wel ja...
net als de labrador, border collie, kooikers etc... honden zijn gewoon sterk, zelfs als ze klein zijn kan dat hindelijk zijn... dus ja, als ze niet geleerd hebben normaal aan de riem te lopen, kunnen ze een kind (zelfs volwassenen) gewoon meesleuren

honden page profiel Just The Max   Just The Max

honden foto van Just The Max

Is beetje te zien hoe sterk je zelf bent. Mijn vriendin is 14 jaar, heeft een golden , maar mijn vriendin is heel sterk en zwaar gebouwd en kan de hond perfect houden. Ik ben ook 14 maar veel minder sterk en ook veel dunner en lichter gebouwd, maar ik kan de hond houden, omdat ik ook gezag heb over haar. Maar als ze echt zou trekken, zou ik haar nooit kunnen houden. Ik ga deze vakantie met een beagle wandelen, en mijn vriendin gaat mee, de beagle trekt heel hard, maar samen kunnen we haar zeker aan. Alleen zou ik er niet mee wandelen, misschien zou het lukken, maar ik ga geen risico's nemen.

honden page profiel LolaLola

honden foto van Lola

Dus als ik het goed begrijp, als ik mn hond goed opvoed, is tie makkelijk te handelen?

honden page profiel --

honden foto van -

" Dus als ik het goed begrijp, als ik mn hond goed opvoed, is tie makkelijk te handelen? "


Dat verschilt per hond vind ik... Zelfs honden met een goede opvoeding, of honden die goed onder appèl staan kunnen in vreemde situaties rare dingen doen....

honden page profiel LolaLola

honden foto van Lola

Enne...  Engelse Cockers??

honden page profiel Just The Max   Just The Max

honden foto van Just The Max

Die zijn helemaal verschillend van karakter enzo. Maar wel kleiner en daardoor minder sterk.

honden page profiel LolaLola

honden foto van Lola

Vind ik ook hele mooie honden

honden page profiel Team Black & WhiteTeam Black & White

honden foto van Team Black & White

" Enne...  Engelse Cockers?? "


iemand die ik ken heeft een engelse cocker en is 14 jaar.
Hij is wel nog maar een pupje maar ik denk wel dat je die kan houden ook als hij volwassen is.
Ik ben 14 jaar en heb een Samojeed, die kan ik ook perfect houden.

honden page profiel LolaLola

honden foto van Lola

Ja heb 2 uitlaathonden van samojeed.. Kijk op mijn profiel

honden page profiel Team Black & WhiteTeam Black & White

honden foto van Team Black & White

" Ja heb 2 uitlaathonden van samojeed.. Kijk op mijn profiel "


als je een Samojeed kunt uitlaten, kun je ook wel een cocker uitlaten denk ik ':-)

honden page profiel --

honden foto van -

Engelse Cockers zijn hele leuke honden! Ik ken er een, en het is echt een droppie!
En die kan je sowieso wel uitlaten ;-)

pagina 1 van 2 12
Volgende forumvraag: bachbloesem rescue
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^