Kaukasische herder

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Yves & ShanaYves & Shana

Hallo allemaal,

Mijn vriendin en ik zijn op zoek naar een nieuwe hond. Beide hebben we ons hele leven al honden om ons heen gehad en dat missen we nu wel sinds we recent samen zijn gaan wonen. We zijn helemaal verliefd geworden op de kaukasische herders.

Omdat ik vaak 's nachts moet werken, is een trouwe waker een must voor mijn vriendin ':-). Ik heb zelf al ervaring met Duitse herders, maar ik zou toch ook eens een ander ras willen hebben. 

Zijn er mensen op dit forum die al ervaring hebben met een kaukaas en die nog tips hebben qua opvoeding/training? 

We weten dat ze veel beweging nodig hebben, onze tuin biedt wel wat ruimte, maar we willen er ook dagelijks mee joggen/wandelen (we gaan vaak op weekend in de Ardennen). Wat zijn bijvoorbeeld reacties op voorbijgangers tijdens een tocht? 

Het zal waarschijnlijk een beetje van hond tot hond afhangen, alsook de opvoeding. Maar is Kaukaas in het algmeen goed te trainen? 

Alvast bedankt

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit onderwerp staat op slot, je kunt niet reageren op deze vraag !

honden page profiel --

honden foto van -

Hier 2 limks, heb er zelf geen ervaring mee
Maar als ik zo lees, moet je wel stevig in je schoenen staan haha

http://www.hondenras.com/encyclopedie/rasbeschrijving.php?ras_sel=Kaukasische+Owcharka
http://nl.m.wikipedia.org/wiki/Kaukasische_owcharka

honden page profiel TZNTZN 3 doggies

Misschien een negatieve reactie, maar een kaukaas is een moeilijke hond en absoluut niet voor beginners. En al helemaal niet vergelijkbaar met herdershonden (die ik overigens ook super vind;-)).

Eerst maar de positieve punten: het zijn inderdaad super wakers. Een inbreker komt het huis niet meer binnen, bezoek wordt getolereerd, maar verwacht niet dat ze graag geaaid worden door buitenstaanders. Het waakgedrag kan ook een beetje doorslaan, mijn kaukasische herder houdt zich prima in een rustig dorpje, maar is hij in een stadje zou hij echt niet aarden. Gewoon al omdat er veel mensen langs komen. 

Qua beweging valt het wel mee, ja, we wandelen elke dag een 2x een uurtje. Ze houden over het algemeen niet van andere mensen, maar dit uit zich gewoon in negeren. Dus kom je mensen tegen lopen ze er gewoon langs. Maar als iemand onze kaukaas onverwacht wil aaien omdat ze langs lopen... dan gaat dat niet goed.

Gehoorzaamheid, ja, dat is echt iets heel anders dan een herdershond. Waar een herder graag voor je wil werken, wil een kaukaas dat niet en doet veel liever zijn eigen ding. Reken dus ook niet op een hond die goed luisterd en los kan lopen, want ze zijn zelfstandig en doen waar ze zelf zin in hebben. Waarom in de buurt van de baas blijven als je ook in je eentje op pad kan gaan in het bos??? Ze hebben ook niet echt de drive om bij de roedel te blijven. Pim kon dus ook gewoon de andere kant op lopen en als ik hem dan riep, omkijken en gewoon doorlopen. Was hij dan uitgebanjerd??? Dan liep hij gewoon zelf naar huis.... Die van mij kan los, maar dit heeft wel 5 jaar geduurd....

Ze zijn overigens wel superslim. Ik kan je ook met zekerheid zeggen dat mijn kaukaas slimmer is dan mijn border collie. Het verschil is dat mijn border graag voor je wil werken, en de kaukaas liever zijn eigen ding doet. Hondenschool is dus ook echt niet handig met deze honden; een commando uitvoeren oké, maar echt niet 2x achter elkaar hetzelfde... 

De meeste kaukazen zijn ook niet super met andere honden, maar dat hangt erg van je hond af. Die van mij kan namelijk met de meeste honden prima door de deur...

Dingen als joggen, hardlopen is ook niks voor zo'n hond. Ze willen lekker hun eigen ding doen, op hun tempo en om gewoon naast jou te lopen moet je toch wel een hoop geduld en overtuigingskracht hebben. En als je ze dan nog wil laten rennen??? Nee, dan moet je echt in een andere rasgroep gaan zoeken;-)

Daarnaast is er ook moeilijk aan te komen. Zo'n soort ras moet je echt niet van marktplaats vandaan willen.... Ook zit er in Nl sowieso geen fokker van de kaukaas (met stamboom dus) en zul je dus echt naar het buitenland moeten...
In ieder geval is het dus echt geen makkelijke hond. En al ben ik superblij met mijn Pim, hier komt nooit meer een 2de kaukaas... Toch wil ik je op het hart drukken, dat als je dit ras wil voor de waakzaamheid (en dingen als hardlopen etc.) neem dan geen kaukaas.. En dit zeg ik in belang van beiden partijen; jullie en de hond... Als ik je tekst lees en de eisen lees, dan zou ik eerder voor een lekker veelzijdige herdershond gaan (waaks, actief, lekker goed trainbaar)

Nog een extra toevoeging; ze nemen ook zelf (snel) beslissingen. laatst liep ik in het donker met een dronken (roepende) man achter me, die achter me bleef lopen. Ik voelde me niet helemaal op me gemak, Pim merkt dat. En dan moet ik echt letterlijk! stevig in mijn schoenen staan om te zorgen dat hij die man niet aanvalt. En dan is Pim echt goed gesocialiseerd als pup zijnde... En is hij voor een kaukaas zijnde dan echt nog een doetjeO-) (althans in vergelijking met alle anderen die ik ooit heb gezien of waar ik met eigenaars over heb gesproken)

honden page profiel WendyWendy

honden foto van Wendy

Een kaukaas is een kuddebewaker. Lijkt qua gedrag niet op een herdershond. Ze zjn bedoeld om zelfstandig en kortdaad op te treden. Mijn ervaringen met kuddebewakers zijn overwegend slecht, agressief tegen vreemde mensen en honden. En de kaukaas valt aan de moeilijke kant van de kuddebewakers.

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker

honden foto van Alaska's Finest!

Er was onlangs nog een topic over waar je veel info kan terugvinden:
http://www.hondenpage.com/hondenforum/170654/kaukasische-herder.php

Het is niet omdat er in z'n naam het woord 'herder' staat, dat je hem kan vergelijken met een Duitse herder. Een Kaukaas is volledig anders qua karakter. Hij is namelijk helemaal niet baasgericht of volgzaam. Integendeel. De hond is een kuddebewaker, die er alleen op uit werd gestuurd met z'n kudde, de bergen in. Hij neemt dus zelf beslissingen en heeft daar geen mens voor nodig. Hij is dus volstrekt NIET trouw en volgzaam naar de mens toe. Hij is slim en onafhankelijk. Hij is perfect in staat zelf situaties in te schatten en daarnaar te handelen, het is geen hond die je 'traint', dit is een hond die je respecteert om z'n eigenheid en ermee samenleeft.
Lees je dus goed in over z'n oorsprong en z'n aard!

honden page profiel WerkhondWerkhond

honden foto van Werkhond

http://www.hondenpage.com/hondenforum/136931/kaukasische-herder.php

vond het ras ook zeer mooi en interessant, maar denk er maar goed over na, ik denk dat de vragen die jullie hebben hoogstwaarschijnlijk wel in mijn oud topic beantwoord worden

honden page profiel Hilde Hilde

honden foto van Hilde

het is exact zoals Pim & Wifi het beschrijft zou het niet beter kunnen verwoorden.

Heb zelf ook een Kaukaas nu 2 jaar oud absoluut geen makkelijke hond en zeker niet te vergelijken met een Duitse herder.
Alles wat Pim & Wifi geschreven heeft doet die van mij ook. Zij is ook goed gesocialiseerd maar ondanks dat moet ik haar heel goed in de gaten houden, als iemand kort langs me heen loopt zal ze gelijk aanvallen zonder te waarschuwen, zowel bij mens als hond. Ook kan ik haar niet loslaten lopen, ga niet met haar naar losloopgebieden, moet altijd alert zijn als er mensen hier over de vloer komen die zelden of nooit hier geweest zijn want ze valt hen gelijk aan. 

Afijn zo kan ik nog wel even doorgaan. 
Voor ons (mijn vriend en kids) en mensen die ze kent is ze heel lief.

Ik raad het je ter strengste af zeker voor de doeleinde waar jullie haar voor willen hebben, ik zeg NIET DOEN!
En geloof me, ben echt super gek met haar, maar een 2e Kaukaas komt hier ook niet meer!

honden page profiel nickynicky

honden foto van nicky

Hoe vervelend het misschien voor jullie is om te horen maar ik sluit me ook helemaal bij de rest aan.
Ik heb een keer met Pim gewandeld en die was echt super (ik snap ook heeel goed dat mensen verliefd op het ras worden ':-)) maar ik begrijp ook wel, als ik verhalen van andere eigenaren hoor, dat hij een beetje de uitzondering op de regel is.
Maar ik denk dat er meer dan genoeg andere rassen zijn die ook waaks zijn maar waar je minder alert, zoals Hilde het omschrijft, hoeft te zijn.
Persoonlijk denk ik ook dat ongewenst bezoek een deur verder pakt zodra ze een hond horen blaffen. En als ze ècht naar binnen willen houdt zelfs de grootste waakhond ze niet tegen.

Ik wens jullie in ieder geval heel veel plezier en succes met de zoektocht naar jullie nieuwe maatje. Laat je nog weten waar jullie voor gaan? Daar ben ik altijd zo nieuwsgierig naar bij dit soort topics ':-)

honden page profiel Hilde Hilde

honden foto van Hilde

Daar ben ik net als Nicky ook wel benieuwd naar!

honden page profiel stephaniestephanie

honden foto van stephanie

ik moet me helaas ook bij Pim en wifi aansluiten
vrienden van ons hebben er een gehad en dat was echt niet de juiste keuze ze hebben altijd Goldens gehad en nu wilde ze is iets anders het was een super hond voor de familie zelf maar naar vreemde.... de kinderen en de vrouw konden met de hond  niet gaan wandelen ze konden de hond gewoon niet houden natuurlijk ligt er ook veel aan de opvoeding en waar je hem koopt (die van hun kwam van een brood*kker en was al 6m oud toen ze hem in huis haalde)
 maar ik zou der toch goed over na denken en mss toch gewoon een Duitse herder nemen ( mss een langharige zoals die van mij;-))

honden page profiel Yves & ShanaYves & Shana

hallo,
Ik en mijn vriendin hebben dit nog eens besproken. 
hoe mooi we dit ras ook vinden zullen we het toch maar niet doen. 
omdat ik in een ploegenstelsel sta, zou mijn vriendin het meest met de hond bezig zijn. 
na het verhaal van Pim&Wifi is mijn vriendin anders beginnen denken. ze zegde direct : als een man het soms al moeilijk met deze hond tegen te houden dan ga ik die nooit kunnen houden. 
we vinden het idd wel jammer dat we niet voor deze hond kunnen gaan omdat deze onze eerste keuzen was.
maar we willen het niet op ons geweten hebben dat onze hond iemand bijt omdat ik of mijn vriendin hem niet kan  tegenhouden. 
we hebben dan ook besproken welke hond we dan wel zouden gaan nemen omdat we beide ook een kinderwens hebben is een hond dat kindvriendelijk  ook wel een must. 
dus hebben we besloten om voor een berner sennen hond te gaan die de naam Loki zou krijgen. 
Deze hond is kindvriendelijk een ook wel wat waaks.
jullie zijn allemaal bedankt voor jullie uitleg + tip

Bedankt :-)

honden page profiel WerkhondWerkhond

honden foto van Werkhond

" hallo,
Ik en mijn vriendin hebben dit nog eens besproken. 
hoe mooi we dit ras ook vinden zullen we het toch maar niet doen. 
omdat ik in een ploegenstelsel sta, zou mijn vriendin het meest met de hond bezig zijn. 
na het verhaal van Pim&Wifi is mijn vriendin anders beginnen denken. ze zegde direct : als een man het soms al moeilijk met deze hond tegen te houden dan ga ik die nooit kunnen houden. 
we vinden het idd wel jammer dat we niet voor deze hond kunnen gaan omdat deze onze eerste keuzen was.
maar we willen het niet op ons geweten hebben dat onze hond iemand bijt omdat ik of mijn vriendin hem niet kan  tegenhouden. 
we hebben dan ook besproken welke hond we dan wel zouden gaan nemen omdat we beide ook een kinderwens hebben is een hond dat kindvriendelijk  ook wel een must. 
dus hebben we besloten om voor een berner sennen hond te gaan die de naam Loki zou krijgen. 
Deze hond is kindvriendelijk een ook wel wat waaks.
jullie zijn allemaal bedankt voor jullie uitleg + tip

Bedankt :-) "

Zoek dan maar een Berner van bij een goeie fokker die veel onderzoek doet want het ras is kapot door alle erfelijke ziektes en aandoeningen door doorgefok !
Groeten !

honden page profiel Hilde Hilde

honden foto van Hilde

" hallo,
Ik en mijn vriendin hebben dit nog eens besproken. 
hoe mooi we dit ras ook vinden zullen we het toch maar niet doen. 
omdat ik in een ploegenstelsel sta, zou mijn vriendin het meest met de hond bezig zijn. 
na het verhaal van Pim&Wifi is mijn vriendin anders beginnen denken. ze zegde direct : als een man het soms al moeilijk met deze hond tegen te houden dan ga ik die nooit kunnen houden. 
we vinden het idd wel jammer dat we niet voor deze hond kunnen gaan omdat deze onze eerste keuzen was.
maar we willen het niet op ons geweten hebben dat onze hond iemand bijt omdat ik of mijn vriendin hem niet kan  tegenhouden. 
we hebben dan ook besproken welke hond we dan wel zouden gaan nemen omdat we beide ook een kinderwens hebben is een hond dat kindvriendelijk  ook wel een must. 
dus hebben we besloten om voor een berner sennen hond te gaan die de naam Loki zou krijgen. 
Deze hond is kindvriendelijk een ook wel wat waaks.
jullie zijn allemaal bedankt voor jullie uitleg + tip

Bedankt :-) "


Vind het een heel verstandig besluit! En ja ieder hond is op te voeden maar een KO is echt een uitzonderlijk ras. Zeker als jullie nog een kinderwens hebben vind ik het sowieso een goed besluit, ik denk echt dat, door deze keus gemaakt te hebben, jullie je een hoop problemen besparen.

Heel veel succes met het vinden naar een maatje! Stuur je nog foto's?

honden page profiel Hilde Hilde

honden foto van Hilde

Jules heeft hier wel een punt de BS is i.i.d. een niet zo sterk ras (meer),

Zou in ieder geval dan voor een hele goede Fokker gaan. Waar een Goede Fokker aan moet voldoen weten ze hier op HP wel.

Nogmaals succes!

honden page profiel Yves & ShanaYves & Shana

We gaan idd naar een goede fokker opzoek.
We gaan na de aankoop van onze pup ook direct naar een DA. 
als we onze pup hebben plaatsen we zeker nog foto's. dit zal wel iets na de feestdagen zijn.
we hebben het op het moment druk en gaan dan tijdens de feestdagen enkele weken weg met heel de familie 
dus onze hond zou niet aan ons huis wennen maar waar we op vakantie gaan en dat willen we niet 

groetjes

honden page profiel sneeuwwitje en de dwergsneeuwwitje en de dwerg

honden foto van sneeuwwitje en de dwerg

goed opletten!een goede fokker zal misschien niet direct een nestje hebben.kijk eerst naar welke fokkers bij de rasvereniging zitten en die testen op HD en ED. ook kanker is de vroege doodsoorzaak van vele berner sennen,dus bekijk de stambomen goed hoe oud de ouders,grootouders en overgrootouders geworden zijn.

annet (Gast)

Ja ik heb ook een kaukaas menno super lieve hond maar als hij op straat komt een echte waker en we hebben hem nu enkele jaren naar een kennek gebracht als we op vakantie gaan maar daar mist hij ons zo dat hij niet wil eten,dus dit jaar gaat hij maar met ons mee anders zou ik het niet weten.

Marion (Gast)

Ik heb een vraag aan jullie om hulp. nu wil het zo dat er een 8 jarige hond bij ons op de site stond als Kansloos in Roemenie, nou wisten we wel dat er een berghond inzat maar meer ook niet. Mensen die helemaal gek van hem waren hebben hem toen genomen maar gelijk de volgende dag weer terug gebracht, toen is hij door een ander geadopteerd en ook daar na een week weer terug, we wisten nog steeds niet dat het een kaukaas was en ja als er verondersteld wordt dat het arme dier al 8 jaar op straat geleefd heeft wijt je het gedrag daaraan. En inderdaad bijtincidenten gehad met hem, hij moet geen spoortje twijfel zien want dan heeft hij je dus er waren maar weinig mensen die met hem om konden gaan. We hebben hem nu naar een trainings centrum in Friesland gedaan in de hoop dat het daar een stuk beter met hem zou gaan en die vertelde ons dat het dus een kaukaas!!! Nu we dat weten hebben we alles nagelezen over dit ras en wat we dus met hem meegemaakt hebben is heel normaal voor dit ras. Hij zal dan ook niet makkelijk te plaatsen zijn helas, maar bij ons blijven kan ook niet. Weet iemand een adres waar hij gewoon een rustige oude dag kan krijgen, bij mensen die verstand van dit ras hebben?? We durven hem echt niet meer zomaar bij iemand te plaatsen.  

-- reactie gewijzigd door het moderator team op 14 februari om 23:45 --

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

 

 

het lijkt me het beste als je contacht opneemt  met

 

http://www.vhbinfo.com/

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit onderwerp staat op slot, je kunt niet reageren op deze vraag !

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^